"-- skrytý --" 19.09.07 15:08
« Re: Návštěva servisu
koukam na fakturu:sroub162,brzdova kapalina 215,filtr vzduchu 344,palivovej 925,oleje 198,topeni 581,brzdove desticky 1675,diskova brzda 2x1843,podlozka 2x24,pruzina 2x15,zarovka 5w 10,olej helix5w306x250,spotrebni material 93,74, vse bez 19%DPH dohromady 9467,7 bez DPH
Prace:servis po 80k km 1,2 hod 600,
brzdy bezna udrzba 1 hod 500,
vymena brzd.kapal. 0,4 hod 400,
kapalina ovladani spojky vymenit 0,2 hod 100,
kontrola laku karoserie-zaruka na neproreziveni0,1 hod 50
uvolneni rozhybani brzd.trmenu ZN 0,6 hod 180,
vymena 1 zarovky svetlometu 0,3 hod 150,(pozn. "to je opravdova lahudka")
test tlumicu a brzd 1 p 200,
pripojeni diag.nastr./komunikace 0,3 hod 90,
preprogramovani PCM-nova kalibrace 1 hod 300,
D§M pyloveho/prachoveho filtru 0,3 hod 150,
D§M 2 brouseni kotouce a brzd.dest.zadni 0,7 hod 350,
vymena paliv.filtru 0,4 hod 200,
zkusebni jizda 0,4 hod 200,
opet vse bez 19% DPH
Jak na to tak koukam tak si s nima asi budu muset promluvit
"-- skrytý --" 19.09.07 11:27
« Re: Návštěva servisu
Mam za sebou kontrolu po 80,000km.Stalo me to dohromady cca 15,000Kc.Vsechny filtry,olej,brzdova kapalina,Zadni brzdy s destickama a jeste nejake male polozky.Dohromady cca 9500 bez dph.Zbytek je prace.zaujala me tam jedna vec.Pisou:"preprogramovani PCM-nova kalibrace" nevite co to znamena?
jo super je treba polozka:sroub 162 Kc bez Dph -
hil 19.09.07 09:52
« Re: B2 - 2% biodiesel
Mě to přijde, jako když "padá nafta". Ráno to chytně vždy až na podvacáté a potom už dobrý. A ještě to přidušení při akceleraci z jízdy se zařazenou rychlostí bez plynu.
Jsem domluvenej v servisu, že jim to tam dám přes noc, aby to mohli ráno vyzkoušet...
Ale - to přidušení je tam od výměny kladky a spol.
Tak třeba tam nějakou netěsnost "vyrobili"...? -
WinDiesel 19.09.07 08:16
« Re: B2 - 2% biodiesel
hil: ucpaný filtr je pouze jednou z možných příčin nestartování vozidla:
1 zalepený filtr
2 vysoké přepady ze vstřikovačů
3 nedostatečný tlak generovaný nízkotlakou částí čerpadla
4 vnik falešného vzduchu do systému (čerpadlo si "nasává" palivo, není tam žádná doravní pumpa, pokud je tam někde dirka či netěsnost, nestartuješ)
5 vnik falešného vzduchu přes rychlospojky -
impaler 18.09.07 14:21
« Re: Návštěva servisu
V Belgii první garančka 158 eur bez filtru, takže těch 5 tisíc by mělo být až až. Výměna pal. filtru úplně zvlášť jako návštěva jindy, Nový Jičín, za 20 minut bez objednání, asi 1200 Kč s daní. Takže 7000 se mi zdá skoro moc....
Druhá garančka v Belgii asi 280 eur, ale byly v tom nové přední destičky za cca 70+21% DPH, takže cena garančky bez filtru byla asi někde kolem dvou stovek. Třetí garančku mám časem před sebou, ale najezdím teď málo, tak to bude ještě pár týdnů nebo měsíců trvat. -
superkutil 18.09.07 13:56
« Re: Návštěva servisu
To WinDiesel: Toyota má i Prius, ale cena je tak vysoká, že se nikdy na provozu nevrátí. Nejlevnější verze je za 740tis. Velikostně je srovnatelná s Focusem. A v testech vychází spotřeba výrazně výšší, než uvádí dokumentace. Řešení Prius je lepší jak spalovací motor a elektromotor na jedné hřídeli, ale cena je moc vysoká. Viděl jsem nabídku jiné firmy, kde cena hybridu (elektromotor + 1.4 benzín) byla jen o 20tis. dražší jak stejné auto s 1.8benzín. Výkon i ostatní parametry a výbava byly stejné. Ale úspora paliva nebyla taková jako u Priusu. Ford v USA také zkouší hybridy, ale v EU se nezmohl ani na turbo-benzínový motor. Přitom takový motor už testoval [odkaz] a nejezdil špatně. -
superkutil 18.09.07 09:47
« Re: Návštěva servisu
Nemáte info, kolik nejvíc Mondeo s TDCI najelo. Jinak řečeno, kolik km TDCI zvládne aniž by se musel motor generálkovat. A nebo ještě jinak, kdy je ještě roční cena za opravy nižší jak 1/3 prodejní ceny auta. Nerad bych dopadl jako u minulého auta, kdy v roce 2006 stály opravy auta a servis kolem 50tis a auto jsem pak prodal za 140tis.
Kolik by cca měla stát pravidelná kontrola po 20tis.km? U benzínu mě to vždycky stálo kolem 10ti tis. to jest 0,66Kč/km.
To lordmystic: I diesel se používá pro hybrid [odkaz] .
A něco o benzínelektrickém pohonu [odkaz] .
A ještě něco o lineárním motoru [odkaz] .

Mě jen ty desky, mám tedy o 20000 míň, ale stejně.
A navíc zadní...