FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto hil

hil 20.09.07  12:53

« Re: Návštěva servisu

Cvrlikání nám u Tranzita (i ostatním zde) předpovídalo potíže se vstřiky...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.09.07  12:26

Asi jezdim prilis stylem brzda plyn.V 74k km mi menili predni kotouce i desky.Pomerne dost totiz vibrovaly.Hned po vymene ovsem zacaly postupne vibrovat zas.Tak mi je tedka zbrousili,dali novy zadni, pry byly taky zvlneny.Tak jsem zvedav co to bude delat dal.Ted je to po ujeti 1k km v pohode.
    Po servisu jsem mel pocit, a zatim trva, ze se mondeo ted lip vytaci(tak do 3900).Opravdu znatelneji to je citit na trojku a ctyrku rychlost.
    vcera bylo uz opravdu chladneji a hned bylo slyset pri studenem motoru a malem pridani plynu zase nejake cvrlikani.Vubec ale vubec se netesim na zimu.K vanocum su budu prat sluchatka na usi.A to ani nemyslim na to, ze tomu neco je.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 20.09.07  12:02

To Hil: musíš si je vyžádat, ale pokud Ti měnily kotouče, tak bych tam staré desky nedával - ale při další výměně desek už jo - pokud to auto ještě budeš mít :-) Na kotouče je daná norma minimální tloušťky, aby se dožily další serv. prohlídky( a ty s nima ;-)), takže v tomhle bych asi servisu věřil.
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 20.09.07  11:14

Cia: Asi jo, já ty kotouče neviděl, tak nemůžu soudit. Ostatně, já neviděl ani ty moje vyměněný destičky. Nějak se s tím u Forda nezatěžujou...
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 20.09.07  08:58

To Hil: A navic zadní... Podle vyjádření servisního technika je u posledních aut této generace uděláno tak aby pro přibržďování byly zapojeny zadní brzdy, navíc je tam brzdový asistent, který rozkládá brzdový účinek na všechna kola, takže mohou být opotřebeny i zadní kotouče více než jsme byli dříve zvyklí. Prý je tak naladěný SW v ŘJ. Jak jsem koupil , tak prodávám - ale asi na tom něco je - mě to auto pocitově brzdí lépe než předchozí, mám stále možnost srovnání těchto aut.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 20.09.07  08:40

To oleowr1: K Charouzovi. Je to 460,-Kč/h bez DPH. jezdím k němu, protože mám auto v záruce. S předchozím Mondeem jsem taky jezdil ke garážistovi za 300,-Kč/h. Např. oprava chladiče a kompresoru klimatizace, která by u Charouze vyšla na 65tis. tak u garážisty vyšla na 18tis. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 19.09.07  20:53

to superkutil: Kde prosím Tě Ford tvrdí, že má 460Kč/hod? Já jezdím do Dankaru v Havířově a tam mi účtují 550,- Kč/hod bez DPH (654,50 s DPH), asi není dealer jako dealer.

Začínám jezdit i s mondeem k neautorizovanému (jezdil jsem tam se sierrou), je to za 250,-Kč/hod. Ptákoviny jako je spotřební materiál, čas na výměnu žárovky, filtru, oleje apod. neúčtuje, zatím bohužel nemá kompletní diagnostiku. Je rychlý, spolehlivý a za skoro 10let co za ním jezdím bez reklamace! Doporučil jsem ho už několika kolegům a jsou spokojeni.

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 19.09.07  18:52

To m.leky: Mě účtovali 143,-Kč za výměnu vzduchového filtru u Mondea MKII. Mě to trvá cca 30sec. I kdyby to byla minuta, tak je to v přepočtu 8500,-Kč/hod. :-) Kdyby výměna trvala 3min, tak je to 2900,-Kč. Taky bych tak vydělával peníze. Na to, že Ford tvrdí, že má hodinovou sazbu 460,-Kč/hod, tak úkolové sazby jsou výrazně vyšší.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 19.09.07  17:37

m.leky: oni u Fordu průběžně vylepšují SW ŘJ. V momentě, kdy je auto zralé na nástup nové generace, už to mají vcelku odladěné... >:D :no: :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 19.09.07  16:17

Proč ti měnili "diskova brzda 2x1843" ? To jsou kotouče?
    Mě jen ty desky, mám tedy o 20000 míň, ale stejně.
    A navíc zadní...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.09.07  15:08

koukam na fakturu:sroub162,brzdova kapalina 215,filtr vzduchu 344,palivovej 925,oleje 198,topeni 581,brzdove desticky 1675,diskova brzda 2x1843,podlozka 2x24,pruzina 2x15,zarovka 5w 10,olej helix5w306x250,spotrebni material 93,74, vse bez 19%DPH dohromady 9467,7 bez DPH
    Prace:servis po 80k km 1,2 hod 600,
    brzdy bezna udrzba 1 hod 500,
    vymena brzd.kapal. 0,4 hod 400,
    kapalina ovladani spojky vymenit 0,2 hod 100,
    kontrola laku karoserie-zaruka na neproreziveni0,1 hod 50
    uvolneni rozhybani brzd.trmenu ZN 0,6 hod 180,
    vymena 1 zarovky svetlometu 0,3 hod 150,(pozn. "to je opravdova lahudka")
    test tlumicu a brzd 1 p 200,
    pripojeni diag.nastr./komunikace 0,3 hod 90,
    preprogramovani PCM-nova kalibrace 1 hod 300,
    D§M pyloveho/prachoveho filtru 0,3 hod 150,
    D§M 2 brouseni kotouce a brzd.dest.zadni 0,7 hod 350,
    vymena paliv.filtru 0,4 hod 200,
    zkusebni jizda 0,4 hod 200,
    opet vse bez 19% DPH
    Jak na to tak koukam tak si s nima asi budu muset promluvit
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 19.09.07  14:19

To je nějak dost. Mě to teď v 60,000 vyšlo na 7000,-. Palivový neměnili, ale přední destičky jo.
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 19.09.07  14:17

« Re: B2 - 2% biodiesel

No počkáme až na výsledek, nemusí to třeba souviset. To přidušování začalo hned po té a startování až asi 2 týdny po výměně kladky.
    Ještě je to pořád v záruce, tak su klidné.. :-)
    Zajímavý je, že jinak to jede OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.09.07  11:33

to hil:To ti teda nezavidim.Me by z toho asi jeblo.Predstava , ze v servisu neco zblbli a toto je vysledek je fakt silena, jenze ne nemozna.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.09.07  11:27

Mam za sebou kontrolu po 80,000km.Stalo me to dohromady cca 15,000Kc.Vsechny filtry,olej,brzdova kapalina,Zadni brzdy s destickama a jeste nejake male polozky.Dohromady cca 9500 bez dph.Zbytek je prace.zaujala me tam jedna vec.Pisou:"preprogramovani PCM-nova kalibrace" nevite co to znamena?
    jo super je treba polozka:sroub 162 Kc bez Dph
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 19.09.07  09:52

Mě to přijde, jako když "padá nafta". Ráno to chytně vždy až na podvacáté a potom už dobrý. A ještě to přidušení při akceleraci z jízdy se zařazenou rychlostí bez plynu.
    Jsem domluvenej v servisu, že jim to tam dám přes noc, aby to mohli ráno vyzkoušet...

Ale - to přidušení je tam od výměny kladky a spol.
    Tak třeba tam nějakou netěsnost "vyrobili"...?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 19.09.07  09:48

Dneska bylo chledněji, stratuji sice ráno hned....ale když si pak vcouvám do vlastního smradu , tak je to čím dál hustší :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 19.09.07  09:31

« Re: Maloobjemové motory

Ten Mercedes nemusí byť hudba ďalekej budúcnosti.
    [odkaz]
    Samozrejme že otázka bude cena ale v S rade to nie je problém. Zaujímavé je že VW má cenu TSI podstatne nižšiu ako TDI. Ale obávam sa že to je len dočasné.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 19.09.07  08:16

hil: ucpaný filtr je pouze jednou z možných příčin nestartování vozidla:
    1 zalepený filtr
    2 vysoké přepady ze vstřikovačů
    3 nedostatečný tlak generovaný nízkotlakou částí čerpadla
    4 vnik falešného vzduchu do systému (čerpadlo si "nasává" palivo, není tam žádná doravní pumpa, pokud je tam někde dirka či netěsnost, nestartuješ)
    5 vnik falešného vzduchu přes rychlospojky
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 19.09.07  01:35

Já už to mám zalepený. :-( Každý ráno startuju 20x!
    Ve čtvrtek to jde do servisu.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…