DIM 09.10.07 14:26
« Re: Vstrikovace a veci s tim souvisejici
Čím dál tím zřetelněji něco v motoru traktorově štěrká....nemusí se po nějaké době od výměny vstřikovače znovu kalibrovat?? Jestli zase nějaký odchází, tak už to budu přisuzovat klasickému podzimnímu syndromu TDCi. Vždycky kolem veletrhu v Brně to začíná a před koncem roku řeší...:-) -
superkutil 09.10.07 14:26
« Re: Vstrikovace a veci s tim souvisejici
To eda.nezbeda a Krkovicka: já jsem někde psal, že to nebyla ostrá jízda? >:D To víš, že byla ostrá, jel jsem co se dalo udržet, ale na těch roletách to odskakovalo kompletně do boku, to kráčení to dělá na hladkým povrchu. Blbě se to popisuje.
To kráčení je běžné spíše u 4kolek a vyšších aut. Škoda 1203 to dělala pořád. ;-)
Samozřejmě, že to nedělá při klidné jízdě 50kou. Je to na hranici schopností, jen bych tu hranici čekal při vyšší rychlosti. Rozblikat ESP i ve městě není žádný problém. Stačí jakákoliv roletka či hrbol.
Myslím, že by Mondeo na tankodromu brzy skončilo. Stačí mi když jezdím mimo asfaltky, i při jízdě na 2ku je to kostitřas. Na tankodrom a do lesa mám Škodu 136. :-!
Totéž platí o sněhu, kde Mondeo MKII bylo ve svém (nikdy jsem nezapadl), ale MKV se snaží stále zahrabat i s ESP (zapadl jsem na prvním sněhu - stačily 2cm sněhu). Může to být ale jinou charakteristikou benzínového a dieselového motoru a rozložením hmotností.
A jestli bylo auto svařený nevím, ale prodávané bylo jako nové. >:D
Měl bych ale dotaz z jiného soudku. Máte někdo návod jak zatlumit DPH přepážku? Držák na hasičák je potažený nějkým plastovým nebo gumovým nátěrem. to by se hodilo, ale nevím zda se to dá někde sehnat a zda je to nastříkané či máčené. -
"-- skrytý --" 09.10.07 13:38
« Re: Vstrikovace a veci s tim souvisejici
Kutil: Tak to s tim bud "neco" mas nebo desne prasis po tankodromu.
Me predek jeste nikdy neustrelil. Do strany jde auto jedine smykem (vsechna ctyri kola na zemi) a pod kontrolou. Jak jsem zminil- obcas na pricne nerovnosti odskoci zadni kola, ale podminkou je vyssi rychlost.
Kraceni dopredu, dozadu a doboku jsem zazil naposledy minuly tyden pri ceste z hospody ale v aute nikdy.
eda.nezbeda 09.10.07 12:05
« Re: Vstrikovace a veci s tim souvisejici
Hele, jam mam takovej dojem, ze ti prodali auto svareny ze dvou pulek (pritom byl urcite prerizlej i sloupek rizeni :-) ), a k tomu pridali motor z nejakyho vraku. Pekne to nalestili a rekli pane Kutil, tohle je ten nejlepsi kousek co tu mame! nebylo to nahodou tak??
Jinak si totiz nedokazu predstavit situaci, ze ti na suchu, byt na rolete, piskaji gumy, blika ESP a plave ti auto?? A to, ze nebyla zadna ostra jizda??
Jedine, ze bylo nekdy na pul a ted vlastne nevi, jak se chovat >:D -
superkutil 09.10.07 11:03
« Re: Vstrikovace a veci s tim souvisejici
To Krkovicka: Neodskakuje mi zadek ale celé auto se rozskáká do strany nebo začne kráčet (nakloní se dopředu a poskočí zadek, pak se nakloní dozadu a odskočí předek). Staré Mondeo mi nejvýš uklouzlo na předku. Akorát jednou jsem málem staré Mondeo poslal do louky a to v Jeseníkách, když jsem prijel esíčko a když jsem z jedné zatáčky šel do druhé, tak Mondeo nešlo ve stopě ale skočilo do protisměru. ale to bylo jedinkrát. Stávající Mondeo je mnohem tužší, ale díky tomu i více přenáší nerovnosti do kabiny a víc poskakuje. O pohodlí se určitě mluvit nedá. V letošním Mondeu alespoň zlepšili sedačky, které jsou super! Mám pocit, že Ford místo aby řešil zlepšení komfortu modifikací podvozku, tak zvyšuje hmotnost a díky tomu se rázy od kol tolik nepřenáší. -
WinDiesel 08.10.07 22:19
« Re: Vstrikovace a veci s tim souvisejici
KRKOVIČKA: příteli Krkovičko, čirý alibismus u Sobků. Pokud se věci dělají jak mají, není třeba se ničeho bát.
Musejí se ale používat správné přípravky a motor se musí před demontáží očistit netlakovou vodou a při samotné montáži je třeba odsávat podtlakem nečistoty, aby nenapadaly tam kam nemají. Při opětovné montáži je potom třeba dělat preventivně totéž a je třeba namazat všechny závity naftou. Mezi demontáží a montáží pak musí být všechny otvory zazátkovány a VŽDY SE MUSÍ POUŽÍT NOVÉ TRUBKY. Pokud se toto vše udělá, není se třeba ničeho obávat.
Po pravdě řečeno, Sobkovi mne zklamali. Lepší než PAS, ale Kladnu, Soběslavi nebo Praze nešahají ani po kotníky... :-( -
"-- skrytý --" 08.10.07 15:07
« Vstrikovace a veci s tim souvisejici
Kutil: Na nerovnostech v zatacce mi taky odskakuje zadek, ale zatim jsem to vzdycky srovnal sam:) Vinu davam kolum. Na sestnactkach by to pohltila guma. Tlumice mam OK-nechal jsem si je kvuli tomu otestovat.
Jinac zdravim vsechny. Pred asi 5tis km jsem tu avizoval problemy s pulsujicim volnobehem a kourem pri rannich startech spojenym s cukaturou. PetrT. mi po diagnoze sdelil, ze dva vstrikovace vstrikuji na volnobeh vice paliva a v extremnim propade hrozi poskozeni pistu.
Nuze: ranni cmoud byla zalezitost prechodna- tankoval jsem 2x u Agipu v Rakousku a vinu davam jejich nafte. Ani predtim ani potom mi to uz nezacmoudilo. Cukatura se obcas vyskytne, ale jen pri teplotach pod 15C. Da se rici, ze problem se "samoodstranil"
Pulsovani zustalo a mam pocit, ze se opet zacinaji ozyvat napinaci kladky a spol..Volal jsem Sobkovi do Frydku s tim, ze si domluvim prohlidku. Byl jsem pratelsky upozornen na to, ze jak se to jednou vynda, tak uz to nikdo neda zpet tak jak to bylo, s doporucenim repasovat vsechno naraz a pak to bude OK (cena 22tis) nebo se na to vykaslat a jezdit, dokud se nerozsviti kontrolka a vec se vyjasni..:)
Tak jsem na vazkach..Nechce se mi venovat tomu dalsi cas a love, kdyz to stejne za chvili pujde do sveta. Na druhou stranu je ten volnobeh jedina vec, co me na tom aute stve. Teda krome gum- vydrzely 16tis km do limitu. Ted je tam teda jeste mam, ale je to na pokutu!
Premyslim, ze to prodam, ale marne premyslim nad nastupcem. Mate nekdo tip v cene 350-500tis, najezd 60tis rocne, podobna velikost/vlastnosti jako Mondeo? Nebyt debilniho image trojcipe hvezdy, tak jdu do MB E 270CDI (W211)
superkutil 08.10.07 12:55
« Re: TSI a OBJEM
To cja: Myslíš vypínat motor jako to měl třeba ECO Golf? To bych musel mít jiný startér a nemít TDCI.
Volnoběh je OK. To byl problém PP. Zadní dveře mi nerezonují nebo je neslyším protože přepážka DPH dělá větší kravál. :-) Ta firma co je vyrábí snad vůbec nedělala žádný vývoj konstrukce přepážky.
Ta svižnější jízda byla po českých silnicích, takže samozřejmě nebyla hladká jako sklo. :-) Takže sem tam hup, sem tam roletka. A jak jsem to držel pod plynem, tak ESP blikalo jak divý, gumy pískaly a přitom to žádná ostrá jízda nebyla. Staré Mondeo víc klouzalo, ale neodskakovalo. Stávající Mondeo na mě působí, jak vysoká tuhá krabice kterou kola neudrží a odskakují. Nevím zda je to většíma kolama nebo vyšší stavbou. Pneu jsou z výroby P6000. Jestli někdo víte o nějakých lepších, tak sem s nimi. >:D
A to že Mondeo není konstruované mimo asfalt jsem už taky zjistil. To co projelo staré Mondeo 1.8i, tam se stávající zahrabe. Hlavně na sněhu je to skra znát. A v létě je jedno, zda se jedná o polní nebo lesní cestu nebo trávu. stačí mokrá tráva a končím. -
cja 08.10.07 08:43
« Re: TSI a OBJEM
to Kutil: na spotřebu na volnoběh se vykašli - vypínej na světlech motor a máš to :-) , řešíš podle mě nesmysl
co se týče kufru, v kombíku mě ty dveře při přejezdu větších nerovnosti (18 kola) taky trochu zarezonují, ale dorazy zoztrhané nemám - dělalo to i předchozí auto
Co se týče ESP - tos musel jet podlahu, nebo bylo mokro, ale jak píše martin.z, málokdy se mi ho podaří přivéct k činnosti a to jezdím celkem svižně , a že by mi odskakovala kola - možná občas se to děje, ale to musí být v zatáčce na asfaltu roleta - jestli ty nejezdíš - jen mě tak napadlo, mimo asfalt- na to není Mondeo konstruované - :-) -
hil 07.10.07 22:13
« Re: Ford...garážisti? (Pokračování dusí se to...)
No vidíš, tohle jsi měl napsat hned. Člověk vůbec netuší, kam se může obrátit.
Ale například do Frýdku k Sobkovi jsem volal a ti mi to na záruku vzít nechtěli, prý jedině přes Forda.
Pokud bys věděl kam to dát kolem Olomouce, tak mi poraď (i někam dál zajedu).
Teď už jen doufám, že to nepodělají ještě víc, než to bylo. Trochu naděje mi dává, že Transit, co mi v PASu dělali, taky na záruku, už má dalších 90.000 bez problémů.

Tak posledni rada: prepazku vydelej!!! Ja ji "naaranzuju" vzdycky jenom na STK (koupil sem to s ni, aniz bych chtel).