WinDiesel 10.10.07 09:50
« Re: Vstrikovace a veci s tim souvisejici
hil: a v tom je ten problém, PAS nemá žáné vybavení na vstřikovače DELPHI, jak tedy může říci 1 špatný a 3 dobré. Prostě NEMŮŽE NEMŮŽE NEMŮŽE toto konstatovat !!!!!!!!!!
To je jako kdyby jsi se nedozvěděl nic. Chceš takhle laborovat donekoečna? Přitlač svůj servis aby to dal k autorizovanému zástupci. 100% techniku nemá na Moravě nikdo, v tuto chvíli má Sobek a Brno srovnatelnou techniku a čekají na autorizační kit. V tuto chvíli je třeba vstřikovače poslat do jednoho ze 4 servisů: Soběslav, Kladno, Praha 7, Poděbrady.
Howgh, vidím rudě když se mluví o PASu Zábřeh... :-|
Ať se jich někdo zeptá jak to dělají !!!
Jediná schválená technika (nejenom schválená ale i funkční) je AVM2PC nebo CRiPC od Hartridge s autorizační a kalibrační sadou do DELPHI. To PAS nemá, Sobek a Brno mají CRi-PC ale zatím bez autorizační sady. -
"-- skrytý --" 10.10.07 09:22
« DPH přepážka
Přepážku jsem chtěl také vyndat, nakonec jsem jí odhlučnil a zvykl jsem si. Provedl jsem následující dva kroky:
-v OBI jsem koupil sadu na odhlučnění DPH přepážek. Nastříhané koberečky se samolepkou a gumová kolečka se samolepkou. Ti co DPH přepážku nemají, to používají na podlepování nohou stolů a židlí, aby si nepoškrábali podlahu a jako dorazy klik dveří, aby si nebouchali do stěny, nebo nábytku
-v každé větší zatáčce přesouvající se šponu zleva doprava jsem znehybnil tím, že jsem na tu tyč nalepil magnet. Trvalo asi týden, než se mrška pořádně chytla
Až budu mít na chatě čas (jestli někdy budu mít čas), tak ji ještě rozřežu, naohýbám a znova svařím, aby byla stejně šikmo jako sedadla a neubírala takový kus kufru. Problém je to ohnutí, protože jinak se asi nevejde mezi sedadlo a roletku.
cja 10.10.07 08:25
« Re: Vstrikovace a veci s tim souvisejici
Kutil: když se rozsvítí ESP , tak je dobrý sundat nohu z plynu - jinak pokud ti vadí že bliká, tak ho vypni - ale to by se mohlo stát , že by jsi přestal přispívat
Jak píšeš , že ti uskočí předek a potom zadek a auto se rozkývá dopředu a dozadu - není to spíš tím, že si přibrzdíš a potom to zase pustíš pod plynem ? Nedávno jsi psal jak jezdíš na spotřebu(nebo ji řešíš) a potom tohle? Jak máš široký ty 17"?
Nejezdím rally ,ale rád se svezu svižně, ale to co tady popisuješ mě přijde docela divný, ne že by mi auto na roletě neodskočilo, ale takhle, že bych měl problémy v zatáčkách...?
Zkus změnit styl, využívej KM a ne jak u benzínu otáčky a výkon. Zkus systém pomalu dovnitř a rychle ven - myslím tím ze zatáčky :-) Protože bohužel jinak je to tou spojkou mezi pedálama a volantem, promiň. :-)
Přepážku vymontuj a dej si tam síť, taky mě rozčiluje, ale už jsem rezignoval -
superkutil 09.10.07 20:49
« Re: Vstrikovace a veci s tim souvisejici
To eda.nezbeda: Přepážka mi nevadí, vozím těžké věci a tak jsem rád, že mi nevletí dopředu. Potřeboval bych ji jenom zatlumit a pořádně upevnit. :-! Opírá se mi o naviják rolety v kufru a ta už je po 20000km pěkně od toho vyžvejkaná. V nouzové poloze totiž přepážka není z horní strany vůbec uchycená a rezonuje. Nejsem jediný kdo s ní má problém. Mluvil jsem s prodejcem, už psali hromadnou stížnost na FMC a na výrobce, ale zatím nedostali odpověď. -
eda.nezbeda 09.10.07 19:34
« Re: Vstrikovace a veci s tim souvisejici
V Brne do Auto ZM, pan Cerny. Pan Cerny je zezacatku trochu zamlklejsi, ale pak se z neho nakonec nejaka moudra vysypou :-)
Delali mi jeden vstrik (vymena) a pritom dali postupne do stolice vsechny a jeste vytahli a rozdelali preventivne cerpadlo, vymenili tam jeden o-krouzek. To vse za peknych 11000,- bez dane myslim.
Predtim jsem nechal takhle delat vstrik u CARentu a ti vydelali jeden konkretni, poslali do Auto ZM, dali pak novej a ... 14000 s dani! Takze uz radsi vzdycky rovnou tam. Ted doufam, ze max. uz jen jednou :-) -
DIM 09.10.07 14:26
« Re: Vstrikovace a veci s tim souvisejici
Čím dál tím zřetelněji něco v motoru traktorově štěrká....nemusí se po nějaké době od výměny vstřikovače znovu kalibrovat?? Jestli zase nějaký odchází, tak už to budu přisuzovat klasickému podzimnímu syndromu TDCi. Vždycky kolem veletrhu v Brně to začíná a před koncem roku řeší...:-) -
superkutil 09.10.07 14:26
« Re: Vstrikovace a veci s tim souvisejici
To eda.nezbeda a Krkovicka: já jsem někde psal, že to nebyla ostrá jízda? >:D To víš, že byla ostrá, jel jsem co se dalo udržet, ale na těch roletách to odskakovalo kompletně do boku, to kráčení to dělá na hladkým povrchu. Blbě se to popisuje.
To kráčení je běžné spíše u 4kolek a vyšších aut. Škoda 1203 to dělala pořád. ;-)
Samozřejmě, že to nedělá při klidné jízdě 50kou. Je to na hranici schopností, jen bych tu hranici čekal při vyšší rychlosti. Rozblikat ESP i ve městě není žádný problém. Stačí jakákoliv roletka či hrbol.
Myslím, že by Mondeo na tankodromu brzy skončilo. Stačí mi když jezdím mimo asfaltky, i při jízdě na 2ku je to kostitřas. Na tankodrom a do lesa mám Škodu 136. :-!
Totéž platí o sněhu, kde Mondeo MKII bylo ve svém (nikdy jsem nezapadl), ale MKV se snaží stále zahrabat i s ESP (zapadl jsem na prvním sněhu - stačily 2cm sněhu). Může to být ale jinou charakteristikou benzínového a dieselového motoru a rozložením hmotností.
A jestli bylo auto svařený nevím, ale prodávané bylo jako nové. >:D
Měl bych ale dotaz z jiného soudku. Máte někdo návod jak zatlumit DPH přepážku? Držák na hasičák je potažený nějkým plastovým nebo gumovým nátěrem. to by se hodilo, ale nevím zda se to dá někde sehnat a zda je to nastříkané či máčené. -
"-- skrytý --" 09.10.07 13:38
« Re: Vstrikovace a veci s tim souvisejici
Kutil: Tak to s tim bud "neco" mas nebo desne prasis po tankodromu.
Me predek jeste nikdy neustrelil. Do strany jde auto jedine smykem (vsechna ctyri kola na zemi) a pod kontrolou. Jak jsem zminil- obcas na pricne nerovnosti odskoci zadni kola, ale podminkou je vyssi rychlost.
Kraceni dopredu, dozadu a doboku jsem zazil naposledy minuly tyden pri ceste z hospody ale v aute nikdy.
eda.nezbeda 09.10.07 12:05
« Re: Vstrikovace a veci s tim souvisejici
Hele, jam mam takovej dojem, ze ti prodali auto svareny ze dvou pulek (pritom byl urcite prerizlej i sloupek rizeni :-) ), a k tomu pridali motor z nejakyho vraku. Pekne to nalestili a rekli pane Kutil, tohle je ten nejlepsi kousek co tu mame! nebylo to nahodou tak??
Jinak si totiz nedokazu predstavit situaci, ze ti na suchu, byt na rolete, piskaji gumy, blika ESP a plave ti auto?? A to, ze nebyla zadna ostra jizda??
Jedine, ze bylo nekdy na pul a ted vlastne nevi, jak se chovat >:D