FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 24.08.11  11:36

« Re: Re: ???

Takže když je múj, tak bych do něj mohl vstoupit a některé věci si změnit k obrazu svému ? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 23.08.11  22:23

OK, věci se mají posírat mimo záruku, ne v záruce.... >:D
    Co se týče softwérů, můj diagnostický nástroj by to měl umět nahrát do roka a do dne, protože vstoupily v platnost nová nařízení EK a Ford to musí respektovat. Jinak jsem si jistý, že tento SW se dá za peníze stáhnout již dnes a nahrát do ŘJ.
    NOVĚ PLATÍ PRAVIDLO, ŽE SW AUTOMOBILU JE V MAJETKU KUPUJÍCÍHO, do teď automobilky razily heslo, že SW patří stále jim.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 23.08.11  11:47

Tak, tak, nová generace Mondea mně taky jezdí a jezdí ..... Mám 60 tis km, Wine, takže máš pravdu, kam se hrabu ! :-) Jse nervozní z toho, že mi za chvíli končí záruka a já nic neměnil ani neopravoval . A v servisu jsem to zkoušel, jestli něco preventivně nezkontrolovat o čem se ví, že by možná nemuselo vydržet věčně....jenže prý o ničem takovém neví . Nový software že mají, tak alespoň ten si nechám zaktualizovat. Nevíte někdo, jestli mi to nepřehraje i novější Convers+ ??
  • « 00 Reagovat !

foto Vasik1

Vasik1 23.08.11  09:50

« Re: ???

Včeeeera Dime...kontrolka žhavení:O) už dlouho nebyla...naposledy před rokem, ale opět ta samá situace, dlouhou dobu 90, lehké sešlápnutí 5x to zacukalo a bác, žádné brutální sešlápnutí plynu jak normálně dělám. Je to EGR, já to vím, oni to ví...už se mi nějak nechce investovat, ještě dva roky a přesednem do nové generace. Abys neřek že se nic neděje
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 22.08.11  18:06

« Re: ???

Kam se hochu hrabeš, zrovna jsem udělal 3000 km, Anglie (Leamington Spa) a zpět. :-) A velmi jsem se několikrát pobavil, když jsem ve jejich rádiových stanicích zaslech německý slogan Audi se silným anglickým přízvukem (fóršprunk túrch teknyk). Bylo to ještě lepší naž naše simpli klefa. >:D skvělá odveta za simpli klefa
    P.S. Něco na těch Mercedesech bude, mám skoro 100 000 km a ani nejmenší prd. Takže jak říkáš, jezdím a jezdím. >:D
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 22.08.11  14:25

« ???

Copak , přátelé, všem to už jenom jezdí a jezdí ?? Nebo už to auto mám jenom já ?? Že bych založil nějakou jiné stejně úspěšné téma ?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 16.08.11  10:37

« Re: VW 1,9 TDi 81 KW

Díky za názor. Už se na tom pracuje :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 15.08.11  18:25

« Re: VW 1,9 TDi 81 KW

Tyto motory Dime vydrzi dost, znamy ma najeto 500 000 km. Proste materialova vada. Oprava se vyplati. Do rady Mondei TDCi se vrazilo vic. Mechanicky vstrikovac stoji trojku, kdyz se oprava udela dobre, dalsich 300 000 se da najet.
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 15.08.11  11:04

« VW 1,9 TDi 81 KW

Ahoj Windiesle, u legendární 1,9TDi 81 KW se ulomil ventil , ve válci pak vyrazil vstřikovač.... Má to najeto cca 300 tis km, servisované.... Má to smysl opravovat? Údajně by to stálo tak cca 30 tis Kč, což by asi ještě mělo smysl..... Ale není to pro ten motor začátek úplného konce? Co se asi mohlo stát, že se ulomí ventil a spadne do válce ? Únava materiálu ? Nebo se asi musel napřed s něčím potkat ? Dík za názor.....
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.08.11  16:05

« Teře mi posilovač řízení u Fiesty

Nevíte zda je možné hydralické oleje v posilovači řízení míchat a zda neexistuje něco, co by netěsnost řízení ucpalo? Nedá se to opravit, pouze výměna repasí za 15tis.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 08.08.11  15:36

« Re: Hele, kolik vydrží Mondeo 2.2TDCI(r.v. 2006), než odejde?

Mně to vždycky drželo v periodě cca 70 tis km. Pokud máš 140 tis, tak to je jasné :-)

Na novém Mondeu mám necelých 60 tis, končící záruku .....tak uvidíme ....
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 08.08.11  15:21

« Hele, kolik vydrží Mondeo 2.2TDCI(r.v. 2006), než odejde?

Mám ho běžně jezděné, najeto cca 140tis.km. Po startu hodně bíle kouří a nepravidelný chod a chrastění. Když se ohřeje, tak se zklidní a jede. Spotřeba podle PP 5,5 litru. Jsou cítit vůle na předku a vpravo vzadu něco občas bouchne. Bylo to tam opravované, oprava za 10tis. před cca 2 měsíci. Kdy můžu očekávat, že zase něco odejde? Samozřejmě něco o čem se ví.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 08.08.11  12:11

« Re: Otáčky a spotřeba

Zdar, jel jsem s celou rodinou na dovolenou, průměrná rychlost 785 km/h :-) Spotřeba asi 1200 kg kerosinu :-) Není to špatné ten volant na pár dnů nechat odpočívat .....

Chtěl jsem si dokoupit prodlouženou záruku na Mondeo a ono to už údajně nejde, Ford to zrušil, údajně rozesílali všem informaci...jenom mě ne ! :-( Tak musím ještě všechno vyreklamovat do září......jen nějak nemám moc co. Zadrhává se víko schránky před spolujezdcem ( údajně skoro všem ), občas zazlobí rádio Sony ( pořád ještě nevyměněno ) ......jinak nevím.
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 05.08.11  17:07

Na výkon si nestěžuji táhne jako lokomotiva. Pokud nejsem v S režimu nechá předodovka padnout otáčky klidně na 1100. A to pak jedu skoro ,,zadarmo ."Ikdyž takový benzínový pětilitr přepňovaný kompresorem co se dá dát do XfR to byko zase něco jiného. Bohužel i ve spotřebě. 8-s >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 05.08.11  09:40

Aha, já jsem zapoměl. Původní 2,7 byl v Continentalu, upsizing 3,0 je v Boschi. To máš víc než Mercedes (190 / 600). Mimochodem ten motor nemáš od PSA ale od Fordu. Kuratelu nad tímto motorem měl Ford a prvoplánově ho dostaly vozy PAG (Volvo, LR, Jag) - dnes již neexistující to skupiny. Aby nedošlo ke konkurenci uvnitř skupiny Ford-PAG, Ford tento motor nikdy nedostal. A Volvo si udrželo svoje 5válce. Nyní dochází k výběhu těchto jednotek z PSA, s Euro 5 se plánují pouze nové 2x přeplňované 4válce 2,2, výkon je dostatečný. 3,0 a 4,4 nyní používají pouze jaguar a Land Rover / Range Rover, ale i zde vše asi skončí s Euro 6, pan Ratan Tata uvažuje o vlastních motorech.
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 04.08.11  17:55

Olalala... Tak to je super. Uvidíme jak se podařil . Jo k tomu motoru. Mám 3.0 od PSA 2xpřeplňovanou. Kr.moment 600Nm.Max výkon 202kw. Emisní norma by to měla být 5. Toť asi vše. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 03.08.11  19:26

Dobrá zpráva, Radku, Autodiesel jde příští týden do tisku.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 02.08.11  21:37

Jo, to zvládnu, co přesně máš? Ročník výroby, objem, výkon, krouťák, emisní norma...
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 02.08.11  18:31

Ty děláš i bosch-e? Teda alespoň se domnívám že ho mám. :*)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 01.08.11  20:16

Jejda, no, jsem jen člověk... Ale když nadávám, tak slušně. A bylo tam pár lidí s idiotskými názory.
    Hlavně mi nesmí nikdo šahat na diesely a už vůbec ne panáci s 6-8 válcovým benzínu BMW.
    Ale teď nevím, jestli sem ještě mohu přispívat, Mondeo šlo z firmy s 250 000 km a prvními vstřikovači. :-( Ale v dobré formě a člověk který ho koupil zřejmě ještě 250 000 km najede. O motor nemám obavy, pan vaculík ho testoval pro článek s ojetinami a hned ho chtěl kupovat pro známého. Motoricky je fakt toto Mondeo super. Kdyby nemělo rez ve dveřích (dětská choroba tohoto ročníku), už by šlo před rokem. osoba, která ho koupila teď, nekouká na rez ale hodlá s tím jezdit a potřebuje dobře řiditelné auto. Než Mondeo prošlo předprodejní kontrolou (neprodávám zajíce v pytli), kupec jezdil půjčeným novým MB A s benzínem 1,8 a málem z toho umřel, benzín je pořád o ničem.
    i když snahy tady jsou, různé TSI, THP, ECO boost tady jsou, ale prodeje dieslů neklesly a je tu Mazda s úžasným novým motorem Euro 6. Uvažuji že by rodinný Kaškaj šel a že bych Mazdu, která je mi velmi sympatická, podpořil nákupem nové CX-5.
    Jsem se nějak rozkecal, sorry. Rozhodně se stav. Kdybys chtěl skouknout auto diagnostikou, dej vědět.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…