superkutil 17.10.07 09:03
« Re: elektronika
To martin.z: Okno mi dělá totéž. Když je dám zavřít tak vyjede nahoru a hned jede dolů. Nebo nahoru jen cukne a jede dolů. Je to super, když jedu po dálnici, mám malinko otevřené okno a chci ho zavřít. V servisu mi řekli ať jim to ukážu, jinak že mi nemohou pomoct. Mluvil jsme o tom i s jedním mechanikem a on,si myslí, že je to ochranou proti přiskřípntí, že je moc citlivá a jak auto poskočí při zavírání, tak si okno myslí, že něco přivírá a sjede dolů. -
martin.z 17.10.07 08:17
« Re: elektronika
je fakt ze elektronika mondea si zije svym zivotem :-)
Nemam sice zadnou trvalo zavadu, ale jednou mi nesly okna do doby nez sem vypnul a zapnul zapalovani, jindy se zase okno pri pokusu o zavreni, po dojeti nahoru hned zase otevrelo. Displej u PP mi obcas nejak blikne taky krom toho mi nejde temer resetovat tim tlacitkem v palubce protoze tam je zrejme spatny kontakt a vyzaduje to takovou silu zamacknuti ze to radsi nedelam abych to nezkur..., jednou mi vytuhlo denso (to radio s barevnym dotykovym displejem) tak ze zustalo zapnuty a na nic nereagovalo. Proste abych to shrnul tak tehle zvlastnosti to za rok uzivani udelalo vic nez vsechny ostatni auta co jsem mel za 10 let.. -
oleowr1 17.10.07 08:13
« Re: kontrolka ABS a ESP
Mně taky display občas přeblikával, pak se přidalo ztráta měření km, otáček, teploty, varování na mráz při 30st. C a vypínání motoru až jsem nakonec měnil palubku za 13500,-. Teď už jsem z toho auta úplně na nervy a víc než na cestu koukám na budíky. Občas nějaký segment bohužel problikne.... -
superkutil 16.10.07 08:36
« Re: kontrolka ABS a ESP
To Kafe: Tak dnes mi pro změnu přeskakovala MP3. To ale už jde mimo mé chápání. MP3 se bafrují minimálně na 20sec a tak nechápu co tomu je. Hraje písnička a najednou zopakuje cca 0,5-1sec část. Jenže pokud to servisu nepředvedu, že to dělá, tak rádio nevymění. -
"-- skrytý --" 15.10.07 23:50
« Re: kontrolka ABS a ESP
kutil: tak ten display preblikne sem tam preblikne aj mne, o 2 tyzdne idem na prehliadku po 60tis. tak som im to tam nahlasil... necham sa prekvapit.... podla mna tam prd zistia.
ozaj, robi sa pri pravidelnych prehliadkach diagnostika motora? lebo ked som sa bol dnes objednat na prehliadku, tak som sa k technikovi ani nedostal-terminy objednava najaka asistentka ci co to bolo :*) a ked som sa jej na to pytal tak na mna pozerala ako puk na prazdnu branu -
superkutil 15.10.07 23:35
« Re: kontrolka ABS a ESP
To kafe: To ne, ale za jízdy mi občas problikne display PP. Podle mne jsou to přechodové stavy ŘJ. Palubka bude propojena s ŘJ přes seriovou linku a to bude chyba v nějakém nestandardním stavu.
Taky mi, když běží rádio a nastartuju rádio zamrzne a musím ho vypnout a zapnout. Jenže je to občas a když to servisu neukážu, tak to nevymění. -
"-- skrytý --" 15.10.07 21:42
« každá rada drahá
Zdravím lidi ,můžete mi někdo poradit nějaký dobrý servis,mám Mondeo Tdci 96 Kw a auto mi jezdí v nouzovém režimu kvůli tý kretenský klapce či co to tam je na tom turbu,už jsem vyměnil i turbo.Dělá mi to přesně to jak psal kolega v jiný diskusi,kdo máte zkušenosti,díky. :-( -
"-- skrytý --" 15.10.07 10:24
« Re: Pneumatiky
Hil: Byl jsem tam zatim jen parkrat a mozna tam nejaka ta cara po me zustala.. ale delam spis "losi testy", slalom apod.
Litam taky. Sice ne rychle, ale zato se muzu kochat:) Az nekdy v okoli Prostejova (spis zapadne) uvidis bzucici oranzovy padak s cernym S, tak mavej- leti Krkovicka! -
superkutil 15.10.07 09:08
« Re: Pneu
To DR: V globálu je to jedno, ale pokud mají být informace z fóra k něčemu, tak je opravdu události časově řadit protože s vývojem motoru některé starší příspěvky již neplatí. Totéž je rozdíl, zda se jedná o jízdu v testu, která trvá 10min nebo o klasický styl ježdění. Pokud se toto do shrnutí nezahrne, tak je to je o ničem. Chování auta se během těch 20000km hodně změnilo, hlavně motor. ;-)
O víkendu jsem měl možnost porovnat s Renault Grand Scenic 2.0 se kterým jsem jel v 6ti lidech z Prahy na Pálavu a zpět. A tak jsem mohl porovnávat jízdní vlastnosti i rozdílnost motorů. vím ze Scenic je úplně jiný vůz, ale pokud vozy porovnávám z pohledu řízení a pohodlím jízdy, tak to není vůbec jednoduché. Scenicu chybí trochu výkon a 6ka je moc zpřevodovaná. Stačilo by kdyby ve 160tis točila místo 4000ot jenom 3000ot. Pokud by nestačil výkon, tak by stačilo přeřadit na 5ku. :-) Jinak není co připomínkovat. Skvělý podvozek a posilovač řízení, výborný výhled, minimální náklony na to že auto je vysoké, žádné rezonance (jako jsou v Mondeu), velmi jedovaté brzdy s asistentem, přehledná palubka s integrovaným rádiem a HF. A spotřeba při ostré jízdě 8,5litru. Ale jinak je to auto z venku hrozně ošklivé. >:D
A za tu cestu jsem pochopil, že moje Mondeo je hodně silný vůz. :-) -
"-- skrytý --" 14.10.07 22:37
« Re: Pneu
kutil: hope to má dobře, jenom zapomněl napsat, ke kterému datu se ty tvoje výroky vztahují. Ne že by na tom záleželo, ty všechno tolikrát "upřesňuješ", že v tom IMHO dávno ani ty sám nemáš přehled. Tvé původní tvrzení obvykle začíná jako bílé kolečko, ze kterého se postupem upřesňování stane černý čtvereček ;-). Ale jak říkám, je to fuk, vždyť se tady všichni dávno dobře známe. -
superkutil 14.10.07 20:03
« Re: Pneu
To hope: Máš v tom trochu nepřesností. Globalizuješ jednotlivé záležitosti. Věci co jsem psal o stylu jízdy při testu vydáváš za můj běžný styl a díky tomu zkresluješ úplně vše.
Se spotřebou 7litrů nemám problém, na to že jezdím po Praze je to super. Mimo město jsem schopný jet stejným stylem jako jsem jezdil s 1.8 za 6,5litru. Takže rozdíl 1.8 a 2.2TDCI je cca 2,5litru.
Zamlžená okénka na dovolené nebyl problém v klimatizaci ale že automatická klima vypnula ventilátor ventilace, protože venkovní i vnitřní teplota byla stejná.
Teď už nemám problém s výkonem, motor okolo 20000km začal pořádně jezdit. Nevím o tom, že bych na 6ku jezdil po jižní spojce pod plným plynem (jedině že by to byl test :-) )
Na české dálnici jsem jedinkrát jel 200km/h jedině u Loděnice a zdaleka jsem nebyl jediný.
Jezdím většinou na pohodu a s výkonem nemám už problém. Ten čip má řešit snížení spotřeby a zvýšení účinnosti motoru. :-! -
cja 13.10.07 18:23
« Re: Pneumatiky
Hil: jen se vrátím, začetl jsem se do diskuze a zase jsem se pobavil >:D , ... je prvda ,že hodně záleží co máš na jakékoliv velikosti ráfku obuto, 18 mám Dunlop 9000 a to je celkem měkká guma , ale v 16" jsem na předchozím Mondu jezdil ContiSport 2 a ty byly v tomhle rozměru fajn(bionický profil a hlavně byly tak o 1cm širší než klasická 205 guma), Goodyear NCT5 proti tomu byly hrozný - odtud to žvýkání a přešlapování v zatáčkách - ale jinak to není téma , které je nějak potřeba řešit - každý má nějakou zkušenost - podělí se o ni a co obuje je jen na každém jedinci :-) Na zimu Dunlop M3 - super na dálnici ,ale do hlubšího sněhu na horách to moc není, ale potvory nějak nejdou ojet, taj je ještě nazuju a odjezdím. -
"-- skrytý --" 12.10.07 21:25
« Re: Pneu
Superkutile ty tvoje výpočty …. V případě obdobného vozu a dynamiky jízdy nikdy nebude mezi 1.8 a 2.2 TDCi v kombinované spotřebě rozdíl 2 litry na 100 km. Hil psal že je mu jedno, jestli jede za 6, nebo za 8 l/100, čemuž rozumím, já se také raději projedu, než úpěnlivě sledovat spotřebu na PP.
Jinak zbytek těžko hodnotit, protože ty jsi ten jezdec na pohodu, nové auto zajíždíš naložené cestou na hory s několika testy, zda se vyhrabe ze závěje a jestli po dálnici jede 200km/h. Najezdíš třetinu po Praze, projíždíš zatáčky co to jde, na české dálnici se honíš 200Km/h, na jižní spojce na 6tku zrychluješ s nohou na podlaze. Kdy podřadit si odečítáš z grafu a tabulky, taháš hodně zboží a materiálu. Při tom všem máš problém s průměrnou spotřebou 7l/100 km a tak při cestě z dovolené ve 4 lidech necháš raději zapařené okénka, než abys pustil klimatizaci.
Pořád se ti zdá, že to nejede. Že si jediný, komu to nejede, si vysvětluješ tím, že ostatní jenom ví, kam se lije nafta a kde se to startuje. Místo rozumného řešení problému s dynamikou motoru (diagnostika, brzda, sraz mondíků a porovnání stejných aut), vymyslíš chiptuning.
Tak ti nevím, jestli máš ty problém s autem, nebo auto má problém s tebou.