FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 06.11.07 16:24
« Re: Porovnání Mondea a Passat.
cja: imitace dřeva v GHIA verzi mi nijak žíly netrhá. Měl jsem ji v Mk II, teď mám v ST200 imitaci "karbonu", ale asi nejsem takový super estét, abych se kvůli tomu rozčiloval. Je to hodně o zvyku, tyhle "dřevěné" imitace už snad nikdo kromě forda nepoužívá, ale ani u forda nikdo ghia verzi kupovat nemusí - jen naši objektivní novináři si toho ještě nevšimli.
Za nějaký čas začnou lidem vadit plastové imitace kovu, nezavděčíš se ;-). -
cja 06.11.07 16:17
DR: jak řikám....
s tím rozevlátím - třeba chtěli s předokolkou drifovat, jak se zadokolkou
jediný s čím bych souhlasil je že ta imitace dřeva v Ghii je fakt nevkusná, měl jsem ji na Mon 95 - samolepka - v roce 95 se to dalo odpustit, ale teď je to faux paux, ale volil bych jinou výbavu a ten problém je vyřešen :-) :-) -
"-- skrytý --" 06.11.07 15:26
K tomu testu na idnes doporučuju přečíst si taky tu diskuzi pod článkem. Srovnávali auta zcela rozdílně vybavená a motorizovaná.
Co se týká jízdních vlastností, cituji z testu: "Mondeo bylo při jízdě "na krev" o něco těžkopádnější. Velká záď passatímu kombíku více pomáhala do zatáček." K tomu bych poznamenal, že jezdili s prázdnými auty. Až toho passata pořádně naloží, bude mu ta těžká záď "pomáhat do zatáček" ještě mnohem víc (osobní zkušenost), až jejímu tempu předek nebude stačit, to bude srandy na silnicích.
A ještě jedna citace: "Mondeo se zase více drželo silnice a bylo plavnější, passat byl rozevlátější. "Passat je malinko sportovnější," shrnuje Kottek." Horší jízdní vlasnosti vydávat za "sportovní", to snad nepotřebuje komentář. -
oleowr1 06.11.07 14:28
to cja: souhlas, já osobně bych do koncernového auta nešel z několika důvodů: pořizovací cena, cena ND+servis, větší riziko krádeže a také nechci na sebe upozorňovat stylem "auto dělá člověka". Francouzským a italským autům moc nevěřím, neevropské auto nechci takže když zvážím své finanční možnosti zůstane mi Ford jako dobrý kompromis cena/užitné vlastnosti/kvalita.
-
cja 06.11.07 13:05
Kutil: článek ber s rezervou - pan Kottek píše recenze pro Svět motorů a ten je dost orientován na koncernová auta - jak pan Kottek , tak SM - to byl jeden z důvodů proč jsem přestal toto periodikum kupovat - neobjektivnost...
Mondeo - nové - hodnotili i jiní v jiných časopisech a co se týče jízdních vlastností, tak ve své třídě nemá konkurenci a zrovna Passat? Nejsem zastánce Fordu, jak mě tady někdo nařkl, nové Mondeo se mi nějak moc nelíbí - i když ve správné barvě, výbavě a správnými koly bych si asi zvykl, má i spoustu chyb jako každý produkt, hodně ovlivňují pneu, kola ... Viděl bych to jako názor, ale ne jako nějaký axiom. Kdo si chce udělat nějaký obrázek, tak nejlepší je jít se oběma vozy projet a porovnat si to sám - každý podle svého naturelu a potřeb . ;-) -
oleowr1 06.11.07 12:10
« Re: Palivo
to kutil: vůbec si nemyslím, že 6-ka na mondeu je na tom tak špatně. Pokud nejezdíš hlavně po dálnicích v Německu a rychlostní limity jinde dodržuješ s přijatelnou tolerancí je to si myslím O.K.,. bohužel mám jen 5-ti kvalt. Když jsem měl 1,8TD Sierru tak mi 5-ka točila 4000ot/min při 140km/h, točilo to do cca 5200ot/min, což bylo skoro 190km/h podle tachometru. Tam jsem opravdu na zpřevodování nadával, a nedivím se, že 1.8TD měly v Sierrách tak malou životnost (zvláště u aut z Německa). -
oleowr1 06.11.07 11:58
« Nápravy a tlumiče
Kolega si takhle přijde k mému autíčku chytne přední kolo a ať mu to propéruju: "taky je máš v ....", obešel tak postupně všechna kola. Pak jsem zkusil totéž já - při propérování sebou kolo téměř neznatelně cukne, vadné stabilizátory, vzadu možná i tlumiče.... -
-
superkutil 06.11.07 10:00
Souhlasím s oleowr1, Mondeu je mnohem lépe v zátahu ve vyšších rychlostech než plazení po městě nebo rychlostí do 90km/h. Včera jsem jel po D8 z Krušných cca 110km/h a spotřeba byla 5,1litru. Jakmile přidám, tak už motor točí moc a spotřeba stoupá.
Můžete mi někdo vysvětlit proč je ta 6ka tak moc zpřevodovaná? Proč není jako udržovací (nedokáže auto zrychlit, ale je schopná ho udržet na rovině) s např. 2000ot při 150km/h? Občas jezdím se Scenicem a tam je stejný problém. Auto na 6ku točí ve 140km/h už 4000ot. To je víc jak Mondeo 1.8 benzín MKII které točilo na 5ku 4000ot až ve 160km/h. Ten Scenic tak na dálnici hrozně řve a přitom má přebytek výkonu. Co k tomu výrobce vede? -
Vasik1 06.11.07 09:38
to oleowr1: ...přesně, moje řeč, o víkendu jsme byli na výletě, na Trojáku, z kopce do kopce, motor jsem nešetřil, a teď je to zase můj starý motůrek, otáčky při řazení zase padaj do volnoběžných, takže závada o které jsem psal je vyřešena >:-[], nesnáším tyhle ty řídící jednotky, které mě mají přečteného :-), fíííha, začal padat sníh, a já stále na letních, o víkendu to musím pošéfovat...mondíka čeká první zima v ČR >:-[] -
oleowr1 06.11.07 08:40
OMV jsem tankoval v Chorvatsku a nepociťoval jsem rozdíl. Nejbližší pumpu Shell (s V-Powerem) mám cca. 15km, OMV skoro 25km.
V poslední době jsem zjistil, chování motoru se vždy zlepší po ostřejší jízdě. Když jezdím celý měsíc do 90km/h, max. 2500 ot/min - do práce/z práce celkem 25km k tomu cca. 10km s dětma do školy/školky, nákupy tak mi plavou volnoběžné otáčky, startuje až napodruhé apod. Stačí vyjet někam přes víkend na výlet, ujet 50km-100km a motor zase šlape jak hodinky.
děláš stále stejnou chybu jako hodně dalších čecháčků.
Koukni se za hranice a zjistíš, že Prassat má co dělat, aby byl v prodejích o pár kousků napřed. A kapacity Fordu ještě nejedou na 100%, stále není u dealerů dost aut ve všech konfiguracích, zatímco Prassat je na trhu přes 3 roky a prodeje a nabídka jsou stabilizovány.
A chlapci, nezapomeňta že za prodeji Prassatů stojí obrovský a NESMÍRNĚ LOAJÁLNÍ NĚMECKÝ TRH. Ford je v Evropě hostem, NIKDE TU NENÍ DOOPRAVDY DOMA a přesto dosahuje dá se říci vynikajících výsledků !!!!!
Německá auta (Německo, 90% loajalita, statisticky explicitně zjištěno)
Italská auta (Itálie, 60% loajalita)
Francouzská auta (Francie, Belgie, Lux, 70% loajalita)
Česká auta (Česko, Německo, Rakousko, v Česku téměř 50% loajalita)
A přesto se Ford prosazuje:
malá auta - Fiesta, Fusion
nižší střední - Focus kontra Golf
střední - Mondeo kontra Prassat
dodávky - Transit po celá desetiletí v Evropě leaderem - na 100 Transitů se prodá 60 Transporterů v různých provedeních