FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 14.11.07  11:16

« Re: Stěrače FLAT.

To jack007: A je to za FLAT stěrače? Za tuhle cenu mi nabízeli klasické stěrače.

A ještě jeden dotaz. Když krátce podržím páčku na ovládání stěračů dolů, tak by měly udělat stěrače jeden kmit. Jenže mě se zastaví když páčku pustím (jako by nefungoval doběhový snímač). V jakém úhlu stěračů sepne doběhový spínač? Mě spíná až když stěrače ujedou cca 30°a to mi připadá pozdě. U starého Mondea sepnul už při úhlu kolem 10°
  • « 00 Reagovat !

foto jack007

jack007 14.11.07  10:46

Je to sada, takze jasne ze 2kusy.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 14.11.07  10:43

A to stojí jeden kus 1064,-Kč nebo 2ks? Když jsem se cca pře rokem ptal tak to bylo okolo 1000,-Kč za jeden stěrač. Je mi jasné, že ty HEYNER nejsou TOP, ale konstrukce vypadá úplně stejně jak na té Škodovce i když samozřejmě materiál uvnitř může být jiný. Včera jsem ještě viděl FLAT stěrač za 120,-Kč a tam byl horší úchyt ale co se týče provedení, tak velmi dobré.

A po tom, co mi Ford bez mého vědomí vyměnil klasické stěrače a za každý si řekl 540,-Kč bez DPH a vypadají jak ty od pumpy za 90,-Kč, tak už nemám v díly od Forda důvěru. A ty FLAT co Ford nabízí jsou VALEO, které normálně kus stojí okolo 400,-Kč bez DPH.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.11.07  10:11

« Rozvody

Ahoj potřeboval bych poradit po kolika km mam nechat udělat rozvody.Díky
  • « 00 Reagovat !

foto jack007

jack007 14.11.07  09:13

kutile u fordu stoji 1064Kc, tak to zas tak hrozny neni
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 14.11.07  00:09

No na internetu jsou ty HEYNER dost chválené a taky ten jeden běhá suprově. Problém druhého byl jen v té gumičce. Po výměně běhá velmi dobře. Porovnával jsem HEYNER se strači na Oktávce a žádný rozdíl v konstrukci nebo pružnosti materiálů. A nemám chuť dávat si na auto stěrače za 2000,-Kč aby mi je do týdne nějaký pepek šlohnul. ;-)

A pokud tě pepku zajímá, jestli se mi to vyplatilo, tak ano. Vyměnil jsem gumičku a ušetřil 1600,-Kč. Ne každý má na to vyhazovat peníze oknem jako ty. Chtěl jsem nejdřív vidět, jak se stěrače FLAT chovají a pak uvidím a koupím od firmy VALEO (dodává i pro Ford který je pak prodává za více jak dvojnásobnou cenu).
  • « 00 Reagovat !

foto pepek

pepek 13.11.07  16:34

Já to pořád říkám, že polokutil lže a pro korunu by si nechal vrtat koleno. Kdyby raději rovnou napsal, že ty stěrače jsou ALCA Heyner, tak bude každému jasné, že je koupil v Globusu nebo Tescu za pár peněz aby ušetřil a nemusel kupovat kvalitní BOSCH. Jelikož ALCA je aftermarket pro noname přebalované díly v Německu, tak se chytrolín nesmí divit, že si naběhl. Tak co polokutile, jak se ti vyplatilo ušetřit pětikilo?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 13.11.07  15:37

už jsem našel problém. Byť jsou oba dva HEYNER, tak se liší gumičkou. U toho dobrého je měkčí a lehne na sklo, u toho druhého je tvrdší a nelehne a proto nefunguje. Výměna gumičky by asi pomohla, ale reklamace bude jistější. Jsou to pitomci.
  • « 00 Reagovat !

foto panther

panther 13.11.07  15:24

to:superkutil
    Na některých stěračích je tzv. přítlak-takový křidýlko co stěrač tlačí při jízdě na sklo. Jinak se tyto přítlaky stěračů dají koupit samotné. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 13.11.07  10:58

..při větších rychlostech asi přece jen větší plocha stěrače způsobí nadlehčování díky proudícímu vzduchu....ale nový stěrač to zvládá....
  • « 00 Reagovat !

foto jack007

jack007 13.11.07  10:51

no jestli sis koupil nejakej za 300 tak nevim, ja kupoval ford premium a stiraj oba dobre.
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 13.11.07  10:15

« Stěrače FLAT.

Ahoj, koupil jsem stěrače FLAT a mám problém s přítlakem. Pravý funguje skvělě ale levý místy nedosedá, jako by měl špatný přítlak. Nemáte někdo grif, jak nastavit rovnoměrný přítlak pro celý stěrač? Je to opravdu tak citlivé na nastavení? Nebo je to právě v kvalitě a technologii výroby těch stěračů?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.07  19:54

« Re: Autoradio KOD

Batman: to bys mohl znát [odkaz] kalkulaček kódu je k dispzici taky dost, ale když už budeš nakupovat u forda redukce, oni ti ten kód řeknou ;-).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.07  14:16

« Autoradio KOD

Ahoj vsem mam dotaz vyndal jsem si svoje FORD radio 6000 s tim ze jsem si objednal plastovou redukci. Ovsem po vyndani radia jsme zjistil ze potrebuju jeste nejakou kabelovou redukci. Tak jsem radio strcil zpet a chce po me kod kterej po minulem majiteli nemam. Nemate nekdo moznost vygenerovat kod na zaklade neceho popripade needa se nekde sehnat nejakej generator nebo tak neco? Dekuju moc vsem za rady. PS: Nevite nekdo jaka kabelova redukce je ejste potreba?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.11.07  09:49

« Re: Manuál principů CR

To cja: Únava, mělo to být 40km/h. :-) Ale jinak v Praze na okruhu není problém vidět auta jet 140km/h. Ale to brzy skončí, časové radary udělají své. Nevím jak je to v jiných městech, ale v Praze jich bude hodně. Bohužel to bude mít i jeden negativní efekt a to že se doprava v Praze zastaví. Před pár lety jsem byl v USA a tam se nejrychleji jezdí ve městech po rychlostních silnicích. Je to tam trochu jiné protože na nejbližší rychlostní silnici máš maximálně 500metrů. Ale v obytných částech samozřejmě jezdí pomalu. Osobně jsem ale pro zpomalení silnic v Praze, protože ač bydlím přes 600metrů od jižní spojky, tak nemohu pro hluk otevřít okna. :no:
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 10.11.07  08:13

Kutil: po městě 140 ???????????
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 09.11.07  23:54

Hm, je zajímavé, že když jedu hodně ostře okolo 110km/h tak to žere rozumně, při rychlosti okolo 160km/h to žere víc ale jde to. Ale když jedu s hodně málo plynu a s otáčkami mezi 1500 - 2500ot tak to žere hodně. A to i když třeba jedu po městě 140km/h. Jako by najednou v otáčkách od 1250-1750ot (platí pro 1,2 a 3ku) žral víc. Jako by bez turba žral víc. Nejmíň žere při zátěži okolo 2000ot. Ten motor 2.2TDCI holt má opravdu hodně velkou spotřebu při zahřívání, volnoběhu a pro vlastní pohon (ztráty). Docela by mě zajímalo jak moc žerou ty 1.8TDCI 92kW/320Nm. To že je to hlučný motor jsem viděl v S-MAXu, ale jinak vypadá hodně dobře, výborně jde za plynem, spojka je rozumná, táhne už od 1700ot.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 09.11.07  18:51

Oleowr1: ne, to možné není. Nicméně je to nejstarší strategie, která už brzy přestane stačit.
    Přesnější bude měření tlaků ve válcích senzory zabudovanými do žhavicích svíček, případně místo těchto senzorů tlaku použít lambda senzory. Tehdy bude spalování extrémně přesně řízeno, emise půjdou k nule a využití paliva (vyšší výkon nebo nižší spotřeba) bude extrémní.
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 09.11.07  10:20

« Jen pro info, jak se dá v ČR podnikat a aby někdo z Vás taky nenaletěl.

[odkaz] :-)
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 09.11.07  10:10

To WinDiesel: Asi hloupá otázka, nemůže rozhodit měření hluku motoru nějaký vnější vliv? Myslím hluk, který by mohl být generován např. pneumatickými kladivy, vysypáváním kamení z korby náklaďáku, obecně hluky na stavbě, odpálení světlice apod. Pravděpodobně se měří úroveň nízkofrekvenčního hluku, filtrují se možná jen významné kmitočty tohoto hluku při konkrétních otáčkách.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…