panther 15.11.07 17:51
« Re: Stěrače FLAT.
Ford by si nedovolil vzít nějaký šmejdy, věř mi. Já vím a už jsem to psal zde jednou, tyto diskuze člověka někdy zblbnou a už je z toho skoro magor. Máš tam napsáno FORD stejně jako já, který mám auto1/2 roku starý tak nechápu, kde je problém. Já bych neváhal ani vteřinu- víc už nevím, co bych dodal! >:D -
RADEK1 15.11.07 17:33
« Re: Stěrače FLAT.
Já kupoval na servisu stěrače také se znakem Ford za 850 kč/pár a sloužily bratru více než rok velmi dobře. Vedle znaku je indikátor ,který když změní barvu z černé na žlutou je čas výměny. Dájí se ještě nějakou dobu používat, ale už začínají šmouhovat. Zítra si jedu pro nové a chci zkusit flat,nebo aero nebo jak se jim to vlastně říká >:D -
"-- skrytý --" 15.11.07 16:00
« Re: Stěrače FLAT.
Toz chlapi ted uz jsem z tech stěračů jelen.Proste mi reknete prosim co mam chtit.Potrebuji jen aby opravdu dobre za kazdych podminek co mozna nejlepe stiraly.
Soucasne sterace uz pekne smouhuji.Dnes jsem koukal u Forda, meli tam sterace na mondeo,znacku nevim,ale logo fordu na tom bylo a staly bratru asi 460,- Kc -
panther 14.11.07 17:56
to: polokutil
Pro pražskou firmu Kompass to speciálně vyrábějí asiaté a nejsou nic moc.
Firma Valeo jsou francouzi a tyto stěrače jsou stejně kvalitní jako Bosch. Dále ty levné např. od Kompasu, Filmera, Filsona atd. koupíš zpravidla 2ks stejné délky např. 450mm,510, 550, atd., tak by jsi potřeboval dvě sady.
Jo a jestli by jsi chtěl např Filmer nebo jiný laciný i s dvojitou lištou mohu dodat několik set kusů á 30Kč/sada ahoj >:D -
oleowr1 14.11.07 14:52
« Re: Stěrače FLAT.
to kutil: ale ano, já jsem Tě pochopil, když se prostě na kratičko zmáčkne páčka stěračů, stěrače se zvednou o 0-30° a zůstanou stát, až když přesáhnou 30° sepne se doběhový kontakt udělají šmik tam a šmik zpět a zaparkují v dolní krajní poloze.
FLAT stěrače jsem ještě nezkoušel, vloni někdy o prázdninách jsem koupil stěrače za 700,- v Polsku, nevím ani jaké značky a dosud stírají bez šmouh a vrzání. -
pepek 14.11.07 14:09
« Re: Stěrače FLAT.
Tak nevím milej polokutile, buď si z lidí děláš srandu nebo jsi opravdu tak blbej. Normálně si v lepším shopu řekneš o BOSCH Aerotwin Ä551S a přinesou ti sadu DVOU stěračů pro Mondeo a cena bude v rozmezí 900-1200 s DPH. Je to pochopitelné nebo to bude potřeba pro tebe speciálně nakreslit? :-! -
superkutil 14.11.07 14:06
« Re: Stěrače FLAT.
To Jozef0351: Viděl jsem ty FLAT stěrače za rozumnou cenu a konstrukce vypadala dobře, tak jsem je zkusil. Klasické stěrače mi totiž v zimě zamrzají a špatně sedí. A mě se pokaždé nechce z nich vytloukat led. Ty FLAT stěrače jsou hodně citlivé na materiál přítlačné lišty, musí zajistit aby přítlak byl po celé délce stejný a to je asi největší problém těch NONAME. Teď trh zaplavily FLAT stěrače od firmy Compass v cenách mezi 120 - 180Kč. Je otázkou, jak velký je rozdíl mezi Bosh a VALEO a třeba těmi od Compass. Ty VALEO mají u AutoKelly a vyjdou na cca 1000,-Kč za oba.
To oleowr1:Nevím zda jsem to dobře popsal, ale jde mi o to, že když zmáčknu páčku stěračů a ty začnou stírat a páčku pustím, tak se mi stěrače zastaví v rozsahu 0-30° a nedokončí cyklus. Musím znovu zmáčknout páčku, počkat až stěrače ujedou alespoň těch 30° a pak teprve páčku pustit. Je to na palici a u jiných aut se dojezdový spínač chytá už při 5-10° -
Jozef0351 14.11.07 13:12
« Re: Stěrače FLAT.
Je možné že je to tou nemrznúcou zmesou lebo teraz práve nevŕzgajú. Tiež mi to robievajú cestou dolu. Aj ja som čítal doporučenie meniť stierače pred a po zime. Ale po dvoch zimách mi stierajú pekne čisto.
Žiadny dobeh stieračov som si nevšimol. Stačí ťuknúť do páčky a fungujú. -
oleowr1 14.11.07 13:05
« Re: Stěrače FLAT.
to kutil: doběh mám taky okolo 25°-30°. Občas je to nepříjemné, v zásadě mi to nevadí.
to Jozef0351: taky si myslím, že by stěrače mohly vydržet při slušném zacházení déle než se obecně tvrdí, někde jsem četl, že by se měly měnit 2x ročně. Proti vrzání stěračů někdy pomůže vyčistit gumičky čistým hadříkem namočeným v lihu, ideální k tomu je zimní nemrznoucí kapalina, mně stěrače poskakovaly po skle při "cestě dolů", stačilo sundat stěrač a opatrně přihnou raménka tak, aby dosedala gumička na sklo kolmo. -
Jozef0351 14.11.07 12:55
« Re: Stěrače FLAT.
Kutil, prečo si už druhý krát menil stierače? Ja mám vyše 80 tis. km pôvodné a stierajú stále dobre. Akurát niekedy strašne vŕzgajú. Ale to robia len niekedy a od nova. Chcel som ich hneď nové vymeniť za Aero ale nechcem riskovať že budú horšie ako pôvodné a zbytočne ich meniť.
Na Slovensku predáva Ford Aero stierače za 1800 Sk. Tiež si myslím že to budú predražené bežné stierače a žiadna extra trieda. Nie je Bosh lepšia značka? Neviem či sa robia na Mondeo. Nikde som ich nevidel.