FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
cja 29.11.07 11:09
« Re: Vibrator
to krkovička: Asi je to pravda s těma Dunlopama, já volil ty UG7 právě kvůli sněhu(když teda napadne), tady u nás se jezdí hlavně na něm a nebo já osobně hodně hory, a co se týče té výdrže do konce leasingu jsou 2 zimy a to už ty gumy vydrží :-)
Když čekáš rodinu, tak vyzkoušej S-Maxe - pokud vás teda nebude 7, řekl bych velké auto při zachování jistých jízdních vlastností - a s 2,5l 5válem je to divoch , ale i 2,0 TDCi vyhoví :-) -
"-- skrytý --" 28.11.07 22:09
DR: Vsak jsem to psal hned v tom prvnim prispevku. Zkusim to sundat hned zitra aspon na predku pomoci heveru a uvidim.
Ze jsem si radsi nenechal ty plechace..
TomanGHIA: 18ky mam uskladnene a prodam je az s autem na jare.
Lordmystic na mou nabidku zatim nereagoval. (BTW co je s nim?)
Stale uvazuju o ST220, ale manzelce uz roste bricho, tak nevim jestli nebudu muset zmenit priority
:-) -
"-- skrytý --" 28.11.07 21:06
krkovicka: sakra chlape, tos měl napsat rovnou, že ta kola jsi vloni sice už bez problémů jezdil, ale na úplně jiném autě. Tipuju, že tam máš ty podložky na šroubech. K čemu slouží se dočteš v tom článku, na který jsem odkazoval - drží kotouč na náboji, protože jinak by tam po sundání kola volně plandal (než přirezne, pak už drží i bez podložek) a mohl by se pod něj (na dosedací plochu mezi kotouč a náboj) dostat nějaký bordel, pak by kotouč neby souosý s brzdičem a bylo by to v ... Nejsi jediný, kdo má tenhle problém, u nás se to řešilo několikrát.
Matice Ford na ocelové disky mají nemlich ten samý tvar dosedací plochy, jako matice na liťáky. Ale matice k ocelovým diskům na liťáky v žádném případě nesmíš použít, protože nemají dostatečně velkou dosedací plochu a ty liťáky by sis zničil - matice na plecháče by je vymačkaly. Výjimkou jsou univerzální fordí matice na liťáky i plecháče, ale opět pouze v kombinaci s disky Ford. -
g_m 28.11.07 20:35
Krkovicka:
Taky jsem se díval, jak jsi Olinu (a nenadávej jí do ku.rev, tak se nemluví, abys věděl, fuj! :-) ) hezky zazimoval na foto č. 1.
Už jsi vymyslel náhradu za Mondeo, jak jsi se tu ptal, jakou alternativu místo něj? A co ty 18-ky letní, jsou prodané? Za kolik?
Jinak moje zkušenosti s těmi Sava Eskimo S3, co je jezdím ted', jsou veskrze pozitivní, vzorek ubývá pomaleji, než jsem čekal, gumy docela drží a ty letní Pirelli mi hučí víc než ty Savy. Na low-endové gumy zatím celkem nad očekávání dobrý.
(Jestli to ale nebude tím, že jsem od nich vlastně nečekal skoro nic ...)
-
"-- skrytý --" 28.11.07 20:06
cja: Ale kdepak Vrbata s Hancem- k.urva cerna mu ted rikam. Ale az to spravim, tak si klidne zajedeme i do Krkonos:)
Snih byl mekky, takze jsem to rozhrnul. Na zmrzly snih bych si netroufl.
Jinak mam ted Dunlop SP WI 3D-myslim,ze nejlepsi z hlediska vykon/vydrz. UG 7 jsou dobry na snih, ale na vydrz nic moc. Cerpam z testu AutoBildu, kde po ujeti 8tis km porovnavali jete s novymi. Uz jsem letos vymetl snad vsechny snehove kalamity a byl jsem prijemne prekvapeny, co jsem na tech Dunlopech vyjel.
Kukyn: Zkus wikipedia.org
-
cja 28.11.07 19:31
to krkovička: tys přejmenoval Olinu na Vrbatu s Hančem? Ten pomníček vypadal jak sovětský HUP na plyn >:D Cos obul za gumy na Olinu? - abych věděl jestli dělám dobře , že to taky přezuju - z Dunlop M3 na Good Year UG 7?
A ještě se zeptám co říká ten přední ST nárazník a boční prahy na to houpání? >:D
Jinak díky za nadhled ;-)
Ty gumy jsem si uvědomil Dunlop 3D? 8-s Jak fungujou - na pocit? -
"-- skrytý --" 28.11.07 19:19
Diky kolezi!
DR+hope: Zda se ze problem tedy bude v maticich, jelikoz pouzivam original Ford s neoriginalem diskem. Podlozky zkontroluju, jen co budu mit moznost dat auto na zvedak. Taky tam zkusim dat originalni fordi matice ze zimnich plechacu, ktere snad nekde sezenu. Kdyz to nepomuze, tak zacnu shanet matice Alutec..
Otazka- na co tam ty podlozky jsou, kdyz nejsou na vsech peti sroubech??
Jak jsem uz zminil, na stejnych kolech jsem jezdil bez problemu celou lonskou zimu, akorat to bylo na jinem Mondeu s jinymi gumami a s plechacovymi matkami.
Majitel od nehoz jsem auto koupil jezdil na Fordich plechacich, ktere jsem prodal s predchozim Mondeem a nechal jsem si tyhle neorigose z predchoziho, cili na stavajicim aute asi ty podlozky jeste budou.
DR: Mas pravdu, pisu o sroubech a myslim matice. A to jsem zamlada postavil z Merkuru povchove rypadlo.
hope: mam ukrutnou silu-ekvivalent 160km/h rekl bych.Kdybych jeste vic zabral, tak to urvu i s poloosou:)
DIM: Z te nadilky jsem vyjel, i kdyz jsem prahy sedel na snehu-ono toho jeste trochu pribylo pote, co jsem sundal snih z auta.
Stacilo se parkrat pohoupat a nakonec jsem vychrochtal. Ale byli i taci co museli pouzit lopaty jinak by nevyjeli:)
Pomnicek je venovan osmi obetem snehove boure. Nemeli saly ani rukavice. Zima prisla zakerne rychle..
-
"-- skrytý --" 28.11.07 16:01
krkovicka: Ta zimní kola nejsou Ford. Takže na ně nemůžeš použít originál fordí matice - mají na 95% jiný tvar dosedací plochy. V prvé řadě si sežeň ke svým kolům odpovídající matice, musí být stejné značky (výrobce), jako jsou ty disky. A určitě si zkontroluj i to, jestli přece jenom nemáš ty pojistné podložky na šroubech - v tomhle článku máš fotku, jak vypadají [odkaz]
BTW, pleteš si matice a šrouby. -
"-- skrytý --" 28.11.07 13:09
Ještě k těm podložkám. Podložkou je myšlen nacvaknutý plíšek, který je nafest na kotouči. Tedy úplně u „kořenu“ šroubu. Je vidět až když sundáš kolo a je úplně stejně rezavý, jako okolí, takže vidět ani moc není. Pokud ho nikdo nesundal, tak tam je. Je tedy pod diskem a ne mezi diskem a maticí. Origoš kolům nevadí, protože to okolo děr pro šrouby mají vybrané.
Jestli pasuje matice na disk se pozná okem. Matice k origoš disku, je dole jinak kónická, než origoš matice k neorigoš disku.
To že se kolo nehýbe, neznamená, že se nehýbe ani ve 100km rychlosti při brždění, tam asi bude trochu jiná síla, než kterou zkoušíš to tvoje hýbání.
Pokud máš nové auto a nevýš o podložkách, tak je nejspíš nikdo nesundával a jsou tam. Tedy už pár km úspěšně ničíš kotouč či disk, či oboje.
-
"-- skrytý --" 28.11.07 11:48
DIM: gumy jsou nove
hope: Kola nejsou origos Ford. Pouzil jsem stejne srouby jako na letni, zadne podlozky nemaji. Faktem je, ze loni jsem pouzival "zimni srouby" ktere jsem ovsem pri prodeji meho predchoziho Mondea venoval k plechacum..Ze by byl zakopany pes prave tady?? Jak poznam, zda spravne pasuji? Kolo drzi fest a srouby se nepovoluji.
Stredovy krouzek tam je, v pneuservise me upozornili na to, ze pricinou vibraci muze byt prave jeho absence.
Zde je par obrazku pro lepsi predstavu..
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Diky za cenne postrehy
-
"-- skrytý --" 28.11.07 10:04
Elektrony na 16” nejsou asi originál, tedy:
- jsi si opravdu jistý, že tam nemáš podložky, resp. takové divné plechové cosi na 2 z 5-ti šroubů na každém kole. Na první pohled, se to dá lehko přehlédnout.
- používáš stejné matice pro obě sady kol? A opravdu správně pasují?
- když nandáš neutažené kolo na šrouby, jak moc se na kotouči hýbe? Občas je potřeba na elektron dát ještě středový kroužek
-
superkutil 27.11.07 22:31
No, já jsem 2 sezóny u MK II vyvažoval a vyvažoval. Asi 30x za rok, ale na nic se nepřišlo. Ale já udělal zkušenost, že při opakovaném vyvažování v různých servisech byly rozdíly i několik desítek gramů. Nikdy se na důvod vibrací kol nepřišlo. ;-\ -
Jozef0351 27.11.07 21:38
Vypálená žiarovka v prístojovke.
Mne to robilo keď som nahodil neoriginálne elektróny a zabudli mi vybrať podložky zo štiftov. Musel som vymeniť potom aj kotúče a platničky. Ak si na tých diskoch už jazdil a boli ok tak to bude niečo iné. Iba že by ti tam tie podložky niekto z nepochopiteľných dôvodov teraz dal. Ak sú to neoriginálne disky. -
"-- skrytý --" 27.11.07 21:17
« Vibrator
Zdravim vespolek. Zima uz zacala a tak se hlasim s prvnimi problemy. Prvnim je zhasnuti leveho okynka informacniho displeje (tam jak se ukazuje spotreba, teplota atd.), druhym jsou kola.
Ten prvni me az tak netankuje, ale presto- nevite nekdo jak to udelat, aby display zase svitil??
Co me ovsem neskutecne s.ere jsou nevyvazitelna zimni kola. Pote co jsem sundal letni osmnactky a nandal zimni sestnactky s novymi gumami mi vibruje volant jako o zivot. Zprvu jsem myslel, ze jsou kola spatne vyvazena, ackoli jsem stal u vyvazovacky, kdyz se to delalo a vim, ze vse bylo v poradku. Zkusil jsem prehodit predni za zadni, ale problem zustal, tak jsem si je nechal znovu prevazit v jinem servise na gram presne.
Vysledek nulovy- pri jizde kolem 100-130km a pri brzdeni v rychlosti nad 60km/h citim jak s sebou volant cuka. neni to nic prijemneho.Uplana tragedie je dobrzdovani z vyssi rychlosti se zmenou smeru-treba pri predjizdeni a naslednem dobrzdeni. Cepy jsou OK, kotouce taky. Na stejnych kolech jsem jezdil i loni a nic podobneho jsem nepozoroval. Jedine co je jine, je auto a gumy..
Tak ted babo rad.

Spotřeba del PP 5,8 l/100 od posledního vynulování ..... a skutečná spotřeba 6,7 l !!!! Není to příliš ten rozdíl ??? Bylo to natankování 50 litrů do plné nádrže....
Krkovičko : Manželka má břicho .... to má z toho vibrátoru ??