FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 23.09.11  12:42

« Re: Help! Engine dead

Myslím, že napřed předcházejí příznaky, především zvýšená kouřivost a taky pokud to nedrží tlak, mělo by to padat do nouzáku....ale win ví víc :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 23.09.11  12:39

Kdyz uz ste tady natukli zivotnost vstriku...Vyplati se je nechat preventivne zkontrolovat, jestli nekapou a pod., i kdyz auto zatim nevykazuje zadne problemy?
    Zatim mam 120tis. a vstriky strikaji, ale nerad bych dopadl podobne jako Janerad...
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 23.09.11  12:37

...já bych to nechtěl , koho s tím znám, tomu se to sype......kromě windiesela, naturlich....
  • « 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 23.09.11  10:57

08/2006 - novy tlumice, EGR a spousta dalsich drobnosti... nevim, jestli to mam nechat stat nekde na poli nebo to dat do kupy... (novy blok, nove vstriky, spojka a dvouhmotak) a dal pouzivat...
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 23.09.11  10:16

...já bych tohle auto 200 tis km neopravoval...Který je to ročník ?
  • 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 23.09.11  10:11

« Help! Engine dead

Cau, tak jsem 200 tkm kaslal na vstriky, propalil jsem pist a motor je v tahu...
    Prosim o radu, co s tim... Novy motor a nechat opravit u Fordu?
    Nejaky jiny navrh? Mate nekdo nejake doporuceni, zkusenosti? Kam s tim?

Diky predem...
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 23.09.11  09:29

« Re: Kam to povede dál?

Wine, ta svíčka, to mi nedošlo.....:-) Nedalo by se to nahradit petrolejovou lampičkou ? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 23.09.11  09:28

Tak známý to má a jezdí kolem sedmi litrů....To já taky, ale jen na dlouhých trasách , město kolem osmi. Proč to nikdo neopraví ??
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 23.09.11  08:03

Zhruba před rokem nasadil Ford nové generace motorů 2,0 TDCi a 2,2 TDCi se 120 kW a 150 kW. Nezlepšují se pouze benzíny. A promiň, to traktorové klišé je už opravdu k smíchu. Mimochodem, ekoboost (jak komické to označení eko) a podobné motory od konkurence jsou dnes tam kde jsou jen díky dieselům. Všechny důležité prvky přebraly od dieselů, jen tlaky jsou o řád nižší, jinak je vše prakticky stejné, a u benzínu se zapaluje svíčkou.
  • « 00 Reagovat !

foto Vakan-1

Vakan_1 22.09.11  20:08

Já jsem se k hladkému benzínovému chodu vrátil před rokem a půl po tříleté zkušenosti s TDCi - a k traktoru už mě nikdo nikdy nedostane. Ta radost z jízdy se prostě nedá srovnávat. Se srovnatelně velkým autem jezdím za 7.5 dlouhodobě - a ta o litr větší spotřeba za to určitě stojí.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 22.09.11  18:00

Klidně to zkus a potom nebreč že to má vysokou spotřebu, což má. Navíc se tomu mohou pokazit vstřiky, rail, čerpadlo, EGR, turbo atd.... Ale nikdo Ti je neopraví.... :-|
    Rozhodně to nebude jezdit za tabulkové hodnoty, to ani diesel nejezdí. Tak když se připravíš na 8,5 litrů na 100 km, vezmi to.
    Ale kdo chce kam, pomozme mu tam. Je to na Tobě.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 22.09.11  15:14

Tak software ještě nemám......

Slyším poměrně samou chválu na 1,6 Ecoboost , že bych se od uhláků vrátil k hladkému benzínovému chodu ? :-)
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 20.09.11  10:16

« Kam to povede dál?

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 20.09.11  10:15

« Re: Re: škubání kolem 2000ot/min

Já měnil EGR ve 40tis.km na záruku a ve 120tis.km už za 9500Kč. Vyčištění nepomohlo, odešel snímač polohy.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 19.09.11  14:00

Oleo, ta prasklá hadice by mohla být tou správnou diagnozou, dochtore :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 19.09.11  06:42

Jupíjájájupíjupíjou !
    Příprava na horší časy, které přijdou... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 18.09.11  20:39

kutil nejsem, ale když vlítnu s rozbruškou pod mondeo, abych odřízl tyčku stabilizátoru, tak to nikdo z chlapů z garáží nechápe a říkají "...doktore, zase se v tom vrtáš..." :-)
    mám sice doktorát, ale občas potřebuju pracovat i rukama....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 18.09.11  09:41

Nejsi Ty kutil??? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 17.09.11  20:28

řemen od altíku jsem měnil preventivně v cca. 160tis., řemen od serva a vodní pumpy jsem měnil trochu později s vodní pumpou, jemně tekla. Hadice turba nesyčí, podle mně je ta prasklina jen povrchová, omotal jsem ji zatím gumovou páskou.... EGR jsem nedal dolů, protože jsem neměl po ruce vhodný 8mm nástrčkový klíč s nástavcem, abych ho odšrouboval, ale brzo se na to vrhnu...
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 17.09.11  20:03

Já měnil EGR v 15 tkm (na záruku) a je tam doteď. Vyčištění by mohlo dosti pomoci. Hadice od turba se prozradila syčením a úbytkem výkonu asi v 200 tkm. Přesně ve 100 tkm a 200 tkm mi praskl řemen k alternátoru. pozor na to.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…