FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
panther 08.12.07 11:57
« Re: Max. přípustná hmotnost soupravy-pro ty, co mají tažné!
to: CIA
Tak abych to nemusel kopírovat, mrkni na hlavní diskuzi,kde jsem založil stejné téma a podívej se na příspěvek od JOB z 19.9.(je skoro hned nahoře)a klikni si na (odkaz). A nezapomeň, že už letos bys mněl platit 7000Kč dál. známku a příští rok 8000Kč stejně jako já což nečiním ! ahoj :-( -
cja 08.12.07 08:47
« Re: Max. přípustná hmotnost soupravy-pro ty, co mají tažné!
to akademik: na hlavní diskuzi - nevím kde to je. jestli se to týká toho, že když mám na Mondu tažné A TÍM BUDE MAX PŘÍPUSTNÁ HMOTNOST SOUPRAVY NAD 3,5 T , tak budeme platit mýto, pokud máš nějaké info , taj sem s tím(vychází se z hodnot ve VTP a nikoho nebude zajímat jestli ten vozík táhneš nebo ne - což je velmi komické) -
"-- skrytý --" 07.12.07 18:43
« Re: Ford servis
Aby se auto nezastavilo, tak je potreba mit v nadrzi palivo nebo jet z kopce (lze i bez paliva, ale nefunguje posilovac brzd ani rizeni) Jinak se u jeteho Mondea (u TDCi specialne) soustred hlavne na gumicky steracu. Jsou zradne!!
Retez ma i diesel. -
"-- skrytý --" 07.12.07 16:39
Hmm som lama ze som nevedel ze Mondeo ma retaz. No o problem menej, co som rad. (a tyka sa to vsetkych motorov? diesel aj benzin?)
Je potrebne nieco menit pri dovezenom aute? olej, filtre...
Aby som mohol kludne jazdit, s vedomim, ze sa mi auto niekde nezastavi?? -
oleowr1 07.12.07 12:13
« Topení v zatáčkách
Osobně mi tato závada nevadí, pro kutila by to možná bylo týma na několik týdnů, jde o to, že jsem si všiml jedné "mouchy", kterou má moje Mondeo - v delších pravotočivý zatáčkách přestane foukat z topení teplý vzduch, fouká jen studený. Že by byla uvolněna nějaká klapka v topení (nemám automatickou klimu)??? -
"-- skrytý --" 07.12.07 09:25
Servis ve Fordu neni nijak zavratne drahy akorat nesmis natrefit na lajdaky.Ale proc hledas v Bratislave, kdyz si auto chces dovezt?? Nebylo by rozumnejsi si overit stav nez auto koupis a ne az potom?
BTW: Mondeo ma rozvodovy retez, ktery je bezudrzbovy (od r.v. 2000) -
oleowr1 07.12.07 09:07
« Pískající spojkové ložisko
Při sešlápnutí spojky mi píská vypínací ložisko (TDCi 2,0/96kW). Mám najeto cca.136tkm a řeším dilema:
1. nechat si vyměnit jen ložisko, ale pokud se po rozebrání ukáže nutnost vyměnit i lamelu, dvouhmoťák tak je samozřejmě nechám vyměnit,
2. nechat si automaticky vyměnit všechno?
Problém je samozřejmě cena, zatím jsem nezjišťoval rozdíl autorizovaný/neautorizovaný servis.
-
"-- skrytý --" 07.12.07 08:35
« Ford servis
Ahojte.
Chcem sa opytat, do akeho servisu (nie znackoveho) kto chodi a ake ma s nim skusenosti. Tyka sa to Slovenska a Bratislavy.
Planujem doviezt Mondeo a chcel by som si dat vymenit prevodovy remen,.... a vsetko co sa pri kupe ojazdeneho vozu ma. + pozriet na stav vozidla, nejaku prehliaku, alebo nieco take.
Viete mi niekoho odporucit? samozrejme zaujima ma pomer cena/kvalita. Nechcem najlacnejsieho co to odflakne, ale ani zas zbytocne drahy servis.
DIK.
-
Jirka 06.12.07 21:53
« centrál na Fiestu
Pánové, omlouvám se že lezu k "Mondeákům" s Fiestou, ale tady je u Fordů nejvíc živo. Koupil jsem jetou Fiestu r.v. 2004 a nemá centrál. (Je to druhé auto do rodiny na pojížďky po městě.) Na absenci centrálu si ale nemůžu zvyknout. Hledal jsem po netu nějaké informace o možnostech montáže centrálu, ale našel jsem jen sady pro předchozí model (96-01) a když jsem dal auto jednomu mechanikovi, tak napřed rozdělal dveře a pak prohlásil, že neví, kam by to dal. Bavím se samozřejmě o "neznačkovém řešení" - cenu od Fordu bych nechtěl vidět ani na obrázku.
Pokud jsem Vás tedy nevytočil příspěvkem na Fiestu u Vás Mondeáků a věděli byste jak na ten centrál - budu rád za radu. Jinak se omlouvám a nebudu rušit. -
-
cja 05.12.07 18:02
« Re: kutil
To Kutil: člověče je mi po tom jak se říká houby, ale nevím jak tovšechno jako človék stíháš - pracuješ jako ďas, přispíváš sem, ještě stíháš sledovat, jak se chová auto - nejste náhodou dva? >:D Nechci podle sebe soudit tebe, ale já když makám, tak naplno a na nějaké přispívání mi nezbývá moc času - možná na nějakou glosu, a auto mě sice baví, ale pokud toho mám fakt dost, tak je to pro mě dopravní prostředek s nějakou výbavou, který využívám a jezdím, a jezdím ... jsou věci , které mě taky iritují, ale abych tím zatěžoval všecny v okolí, spíš se o to podělím, alé nepřeháním to. Zkus žít a neřeš tolik kdejaký zvuk a škubnutí v autě. -
lordmystic 05.12.07 12:59
to že se chceš o autě dozvědět co nejvíc je možná dobrý úmysl, ale provedení které předvádíš je velice špatné. ono nikoho nezajímá dokolečka poslouchat to samé. kdyby jsi byl co k čemu, trochu se tomu věnuješ, necháš si auto prohlédnout nějakým klempířem který ti porovná co je třeba a pak napsat své zkušenosti. ne tady omílat to samé pořád do kola bez známky logiky. jsem od tebe neviděl jediný rozumný příspěvek, který by někomu poradil, jen samé stesky, dohady a kritika. -
superkutil 05.12.07 11:22
To pepek: Dobře víš, že za zatékání do Mondea jsem dostal 4letou prodlouženou záruku, kapání vody na sedačku u Fiesty mi potvrdilo více jejich majitelů a není to zatékání ale jen kape při otevření dveří. A zatékání do MK V mi potvrdil i prodejce Fordů, takže nevidím, kde máš problém. A pro mě zatékání do úplně nového auta problém je. Do žádných z mých aut mimo Mondeo nezatékalo. To že do MK III-V zatéká tu potvrdil i DIM. OK, řešte si své dúležité probémy a na mé "kraviny" se vykašlete. Pepku, ty jseš b*b a tím navždy zůstaneš. Ostatním se omlouvám, za to že "spamuju". Jen jsem se o mém autě chtěl dozvědět co nejvíc. -
pepek 05.12.07 07:40
Milý polokutile, tobě kape na karbid ve všech Fordech se kterými jezdíš. Je to ve Fiestě (tam obzvlášť), do MkII ti zatékalo na nohy. Prostě velmi slušně řečeno - běž už se svými "vážnými problémy" do Pr..achatic a jak ti napsal nejenom lordmysic, nepiš do každého fora co navštívíš samé kraviny na úrovni desetiletého dítěte a zamysli se nad sebou. -
lordmystic 04.12.07 22:03
« kutil
tak jsem tu delší dobu nebyl, změna zaměstnání, finiš s bytem, a koukám, je to tu stále stejné, kdykoliv se sem jen letecky mrknu, kutil vždy několik posledních příspěvků a plače a plače :). s odstupem několika měsíců od doby kdy jsem tu byl více aktivní, mi to přijde, že snad nemůže být v pořádku... nevadilo by mi to, kdyby toto fórum nebylo díky němu totálně zaspamované, tedy nepoužitelné. dříve se tu řešili zajímavé a praktické věci a problémy, dnes samé kraviny od kutila. ať se na mě nezlobí, ale po přečtení několika jeho posledních a vlastně jakýchkoliv příspěvků mám pocit, že je tady těžce usazen a tím pádem je tato diskuse mrtvá :(((

Ináč u nás to platí dávno a nikoho to nevzrušuje. Aj na dodávkach máme diaľničné známky do 3500 kg. Nikto nikoho za to nepokutuje. Tak ako sme v tichosti ( na rozdiel od ČR ) prešli pred rokom na "bionaftu". Na Nove strašný problém, na Slovensku si to nikto nevšimol a za vyše roka sa žiadny katastrofický scenár nekonal.
Predpokladám že policajti kontrolujú hmotnosť jazdnej súpravy podľa TP. Keď budeš mať podľa TP vozíka a auta hmotnosť nad 3500 kg ( alebo vozík nad 750 kg ) musíš mať na to vodičák, prípadne aj známku. Ak ťa zastavia bez vozíka tak sa nič nedeje. Stačí ti vodičák sk. B a známka za 1000 korún.