FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 14.12.07  14:12

« Re: Kauza Rover

To nevím pepku, nemám zkušenost, ale ty zřejmě jo. Tak to máš fakt blbý, to tě lituju... >:D
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 14.12.07  14:09

« Rozsah otáček a zvuk motoru.

Ahoj, běžně používám rozsah otáček motoru od 1500 - 3000ot (nejlépe táhne 1700-2700ot) a v rozsahu 1500-2100ot při lehkém přidání plynu motor jede v pohodě. Pokud ale přidám víc, tak motor nejprve začne vydávat neharmonický zvuk (jakoby začne škubat) a potom teprve zabere. Nad 2100ot se to neděje. Je to normální? Pokud nevíte, tak to nechte být. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pepek

pepek 14.12.07  11:37

A úplně nejhorší je, když někomu vrže rovnou v hlavě, viď polokutile? :-!
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 13.12.07  11:45

Jozef0351, nejhorší je vrzání v závěsu bezpečnostního pásu přímo u hlavy řidiče. Dře se plast o plast. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 13.12.07  08:40

« Re: Vse co tu pisete sem nepatri !!!

jarda.suchy: pumpařům se omlouvám - mírné klima pro celý rok - a kdo má potom věřit tomu co v tom tanku mají nalito ???????
    Teď jsem se ptal u nás na OMV - závoz z Rakouska a protože tam je 5% MEŘO a u nás se smí pouze 2% ? , tak dovezli čistou bez biokomponenty - hahahaha ale samolepku s filtrovatelností nenalepí a nenalepí - změna ceny směrem nahoru jim jde daleko lépe >:D
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 12.12.07  20:57

to jarda.suchy: takže např. mírnější zimě je všude v nížinách nafta "mírné klima" třídy F (do -20st.), jedu-li na víkend na hory, nesmím si předtím natankovat plnou nádrž, ale dotankovat těsně před doražením na místo, jinak v neděli odpoledne nemusím odjet. Aditivům nevěřím, kdysi mi při -25 zmrzlo aditivum (nějaké STP) v lahvičce uložené v kufru přes noc na kost! Ale auto kupodivu i bez něj odjelo!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.12.07  20:31

..k te nafte s mirnym klimatem viz. odkaz - rocni obdobi a znaceni:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 12.12.07  19:49

« Re: VIF - aditiva zimni - letni

Je sem naposledy na Evropske v Praglu tankoval uz ALpin Diesel, jeste sem se divil ze pred tim tam bylo nalepeno Sprint :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 12.12.07  19:32

« Re: Euro3-4 revize vstriku

jarda.suchy: dle VTP EURO 3, výroba 3/2005 - do provozu 9/2005(předváděčka - ježděna majitelem) a ja potom koupeno 9/2006 - oprava vstřiku na záruku, ale co tam dali za vstřiky to nevím - záruka
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 12.12.07  19:28

to jarda.suchy: škoda, mám 2,0TDCi, myslíš, že se můžu účastnit diskuzí, samozřejmě k jiným problematikám než hmotnosti přívěsů?

K té naftě "mírní klima": ještě jsem si nevšiml, že by někde byla jiná nálepka. Myslím, že je to označení profilu podnebí v ČR v rámci celého roku, zimní nafta se dává do stojanů až když teplota klesne pod -10st. Je to špatné, protože se mi stávalo, že jsem natankoval auto doplna při teplotách +10, auto stálo na fabrice 2-3týdny (měl jsem pohotovostní auto+služebky) a pak přišlo -20 a byly problémy, co s více než 50l letní nafty, aditivum se nerozmíchá dolitím do plné nádrže. Bylo to v dobách, kdy jsem měl stařičkou sierru a vždycky jsem si nějak pomoh, s mondeem zkušenosti nemám, snad pomůže předehřívaný filtr, pokud se neucpou parafinem trubky od nádrže.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.12.07  19:20

To cja: ...ja si to myslel ze mirne klima neni zimni nafta :-). Tankoval jsem OMV Sprint Diesel sobota Hradec, pondeli Mlada Boleslav - Alpin Diesel na stojanech nikde a na stojanu napsano mirne klima - tzn. letni nafta!!!
    Nafta z Benziny - mam naprosto stejne zkusenosti s firemni Octavii 66kW TDI - nacerpana cela nadrz u Benziny (mezi Praha Cernym Mostem a Hloubetinem) cca pred 1.5rokem v lete - auto pri rozjezdech hopsalo jak potrefena koza a to tento motor pry zdaleka neni tak choulostivy jak CR. Po vyjeti nadrze a nacerpani na Shell po par kilometrech bez problemu!
    Jeste jednu podobnou zkusenost jsem mel jako spolujezdec minulou zimu v Transporteru 2.5TDI na Plzenske pumpe ONO. Auto vic jak 110km/h nebylo schopne jet - pedal na podlaze. Po nacerpani na jine pumpe vse OK.
    To jestli mely tyto motory nejaky nasledny problem po pouziti tohoto paliva nevim.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.12.07  18:55

« Euro3-4 revize vstriku

To cja: a co mas Euro3 nebo 4 - pokud Euro3 tak by se jen potvrdilo i to co rikal Windiesel - ze Euro4 a novejsi vstriky urcene i pro 2.0 TDCi maji nejake cerne podlozky nebo vlozky, podle kterych se pry pozna verze(revize) vstriku ktere "nepochopitelne" snad takove problemy nemaji? Pravdepodobne nejaky materialovy upgrade nebo uprava?
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 12.12.07  18:48

jarda.suchy: od 15. 11. by měla být zimní nafta a né mírné klima - myslím, že pumpaři šetří, až mě na horách zamrzne nafta - mírné klima pouze do - 10°C, tak se asi smíchy neudržím, já beru pouze OMV Alpin Dieseĺ , technik z Forda dal do S-Maxe naftu od Benziny - nové auto a málem nedojel zpět servisu, druhý den auto nastartoval a šlo na 2 válce!!!!, poté nafta vyjeta, tankován Alpin diesel a klid, tož tak jsem koupil tak prodávám, Shell u nas není , tak nemám zkušenost
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 12.12.07  18:40

jarda.suchy: myslím, že diskuze se měla spíš ubírat směrem , že naše Monda mají nějakou hmotnost a pokud máš tažné zařízení, tak máš nějakou hmotnost a mužeš zapřáhnout vozík až 1800 kg těžký a potom se dostaneš do hmotnosti, kdy budeš nucen platit mýto , jak na dáĺnicích a sil. 1.třídy , tak i na sil. nižších tříd - to by mohlo být - aspoň si myslím užitečné, ale zatím je vše v přípravě, tak se pojďme bavit o něčem .. třeba Frankovce pozdní sběr 2003 >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.12.07  18:37

« VIF - aditiva zimni - letni

Pouzivate nekdo aditivum VIF zimni(zelene) - prijde mi ze ve spojeni s naftou OMV je tissi hlavne pri vyssich rychlostech nad 100km/h na dalnici, naopak pri jezdeni po meste a castejsich studenych startech motoru mi prijde lepsi Shell V Power?
    Mimochodem vsichni maji nalepky na stojanech mirne klima - je to dobre?)

To Krkovicka: ...koukam ze uz to tu zacne byt se zimou konecne "zajimavejsi" Promin Krkovicko
    FORDari TDCi nezoufejte - po rozhovoru se servisem Peugeot (Citroen) jsem se ujistil ze problemy se vstriky, hlavne na zacatku zimniho obdobi, maji vsichni! Statisticky 1-3 pripady tydne, resi vymenou nejakeho vstriku!!!
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 12.12.07  18:34

to krkovička: v 1. řadě bych zkusil u Oliny dýchání z plic do plic a pak bych hezky pěkně navštívil servis, občas na volnoběh se mi to děje taky, a vstřiky postupně po 2 asi před 20t km vyměněny - ale přestal jsem to pro samé problémy se stěrači pozorovat, pač nebylo nic slyšet :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 12.12.07  18:28

« Re: Právní názor k max. hmotnosti soupravy

to All: pánové jsem z té vaší diskuze jelen - doporučuji počkat až budou judikáty a nastane hon na čarodejnice, protože takových jako my bude spousta a je třeba se s četníkama hádat, jít do správního řízení, nechat si napsat co přesně a podle jakého paragrafu jsi porušil a dát to celé k soudu - stejně , tak jak to bude s tachografy ... ? Asi se fakt nemá cenu hádat a notabene se urážet, je to zbytečný a nikam to nevede.

To DR: dnes za deště cesta s UG 7+, a od 130 km/h výše :-O (stydím se ), začínají na vodě hučet jak pila - a to jsou fungl nové, doufám, že na sněhu budou fungovat - jestli napadne - o dost lépe,
    na suchu jsem je zatím jel jen po městě, ale oproti Dunlop M3 jsou na vodě hlučnější - možná spíš frekvence zvuku je méně příjemná, .... tak uvidíme.
    Jinak mě pěkně potrápily flat stěrače od Forda - mám sice už třetí , ale tyhle bylyzatím nejproblémovější - nové čelní sklo nové stěrače a šmouhy vody po setření v zorném poli, nechal jsem v servisu seřídit - natočit - dle normy Ford (spec připravek) cena asi 340,- bez DPH, a málem jsem dneska vyskočil z auta a stěrače násilím demontoval, jak vrzaly - zpět do servisu, reklamace , seřídit odzkoušet, a přišlo se na to , že ostřik od OMV do -33°C odmastí sklo natolik , že stěrače vržou, použit ostřik ARAL a klid, takže příště na Flat stěrače ..., koupím obyč Ford premium za polovic - bez seřizování a mám klid - to jen na okraj k dávné diskuzi na téma flat
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.12.07  18:13

« Vstriky do 3.5t

Chlapci, s tim vozejckem je to sice zajimave, ale mohli bychom se vratit k necemu opravdu Fordackemu? Nejake chlapske tema, kteremu rozumi vsichni TDCickari..co treba vstriky??

Na zacatek maly postreh z posledniho mesice provozu meho 2.2 EURO3. Pred asi pul rokem mi PetrT, alias WinDiesel (kde je mu konec??) udelal diagnostiku s vysledkem, ze na jednom vstrikovaci je vyssi hlucnost. Duvod neznamy, projevem je lehce kolisajici volnobeh. Na demontaz, premereni, repasi jsem zatim nemel cas, ackoli jsem byl upozornen, ze mi v krajnim pripade muze odejit pist. Pri startovani, jizde, plnem vykonu atd. se nic nedeje, zadna kontrolka se mi nikdy nerozsvitila, tak jsem to zatim hodil za hlavu.

Jenze.. v poslednich tydnech mam pocit, ze s motorem se opet deje neco nepatricneho. Dokud je studeny, tak je vs OK, dokud jedu tak taky. Jakmile vsak zastavim, tak se zacnou dit prapodivne veci-motor se jakoby obcas nadychne tak, ze se lehce otrese cele auto, pak zase bezi normalne s lehkymi vykyvy okolo 800ot, pak se zase nadychne atd. Kdyz se rozjedu, tak je vse v poradku. Bojim se bojim, ze umre..

Tusi nekdo, kde je zakopany pes? Nemel bych si k Jeziskovi nakonec precijen nadelit repas??

Dik za pripadne rady.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.12.07  18:13

« Vse co tu pisete sem nepatri !!!

Vazeni prispevovatele!
    Vite jak funguji zakladni podstaty veskerych diskuzi na celem svete?
    Napise se tema a k nemu se pote vsichni ostatni vyjadruji!
    Zde podle nazvu se bavime o Ford Mondeo 2,2TDCi a ne o nakladnich autech nad 3,5t. Prosim zalozte si toto valecne tema samostatne.
    Prosim, odepiste nekdo "inteligentni" odpoved ;-\, ze mate Mondeo s timto motorem a ze to sem tedy patri!
    Dik.
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 12.12.07  15:02

« Re: Právní názor k max. hmotnosti soupravy

DR: Napíš komu si to adresoval a potom sa ti kľudne ospravedlním.
    Oleowr: Asi tak. V našom okrese by som na DI neuspel. Ani v niektorých požičovniach karavanov.

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…