superkutil 14.12.07 14:09
« Rozsah otáček a zvuk motoru.
Ahoj, běžně používám rozsah otáček motoru od 1500 - 3000ot (nejlépe táhne 1700-2700ot) a v rozsahu 1500-2100ot při lehkém přidání plynu motor jede v pohodě. Pokud ale přidám víc, tak motor nejprve začne vydávat neharmonický zvuk (jakoby začne škubat) a potom teprve zabere. Nad 2100ot se to neděje. Je to normální? Pokud nevíte, tak to nechte být. ;-) -
cja 13.12.07 08:40
« Re: Vse co tu pisete sem nepatri !!!
jarda.suchy: pumpařům se omlouvám - mírné klima pro celý rok - a kdo má potom věřit tomu co v tom tanku mají nalito ???????
Teď jsem se ptal u nás na OMV - závoz z Rakouska a protože tam je 5% MEŘO a u nás se smí pouze 2% ? , tak dovezli čistou bez biokomponenty - hahahaha ale samolepku s filtrovatelností nenalepí a nenalepí - změna ceny směrem nahoru jim jde daleko lépe >:D -
oleowr1 12.12.07 20:57
« Re: Vse co tu pisete sem nepatri !!!
to jarda.suchy: takže např. mírnější zimě je všude v nížinách nafta "mírné klima" třídy F (do -20st.), jedu-li na víkend na hory, nesmím si předtím natankovat plnou nádrž, ale dotankovat těsně před doražením na místo, jinak v neděli odpoledne nemusím odjet. Aditivům nevěřím, kdysi mi při -25 zmrzlo aditivum (nějaké STP) v lahvičce uložené v kufru přes noc na kost! Ale auto kupodivu i bez něj odjelo! -
oleowr1 12.12.07 19:28
« Re: Vse co tu pisete sem nepatri !!!
to jarda.suchy: škoda, mám 2,0TDCi, myslíš, že se můžu účastnit diskuzí, samozřejmě k jiným problematikám než hmotnosti přívěsů?
K té naftě "mírní klima": ještě jsem si nevšiml, že by někde byla jiná nálepka. Myslím, že je to označení profilu podnebí v ČR v rámci celého roku, zimní nafta se dává do stojanů až když teplota klesne pod -10st. Je to špatné, protože se mi stávalo, že jsem natankoval auto doplna při teplotách +10, auto stálo na fabrice 2-3týdny (měl jsem pohotovostní auto+služebky) a pak přišlo -20 a byly problémy, co s více než 50l letní nafty, aditivum se nerozmíchá dolitím do plné nádrže. Bylo to v dobách, kdy jsem měl stařičkou sierru a vždycky jsem si nějak pomoh, s mondeem zkušenosti nemám, snad pomůže předehřívaný filtr, pokud se neucpou parafinem trubky od nádrže. -
"-- skrytý --" 12.12.07 19:20
« Re: VIF - aditiva zimni - letni
To cja: ...ja si to myslel ze mirne klima neni zimni nafta :-). Tankoval jsem OMV Sprint Diesel sobota Hradec, pondeli Mlada Boleslav - Alpin Diesel na stojanech nikde a na stojanu napsano mirne klima - tzn. letni nafta!!!
Nafta z Benziny - mam naprosto stejne zkusenosti s firemni Octavii 66kW TDI - nacerpana cela nadrz u Benziny (mezi Praha Cernym Mostem a Hloubetinem) cca pred 1.5rokem v lete - auto pri rozjezdech hopsalo jak potrefena koza a to tento motor pry zdaleka neni tak choulostivy jak CR. Po vyjeti nadrze a nacerpani na Shell po par kilometrech bez problemu!
Jeste jednu podobnou zkusenost jsem mel jako spolujezdec minulou zimu v Transporteru 2.5TDI na Plzenske pumpe ONO. Auto vic jak 110km/h nebylo schopne jet - pedal na podlaze. Po nacerpani na jine pumpe vse OK.
To jestli mely tyto motory nejaky nasledny problem po pouziti tohoto paliva nevim. -
"-- skrytý --" 12.12.07 18:55
« Euro3-4 revize vstriku
To cja: a co mas Euro3 nebo 4 - pokud Euro3 tak by se jen potvrdilo i to co rikal Windiesel - ze Euro4 a novejsi vstriky urcene i pro 2.0 TDCi maji nejake cerne podlozky nebo vlozky, podle kterych se pry pozna verze(revize) vstriku ktere "nepochopitelne" snad takove problemy nemaji? Pravdepodobne nejaky materialovy upgrade nebo uprava? -
cja 12.12.07 18:48
« Re: VIF - aditiva zimni - letni
jarda.suchy: od 15. 11. by měla být zimní nafta a né mírné klima - myslím, že pumpaři šetří, až mě na horách zamrzne nafta - mírné klima pouze do - 10°C, tak se asi smíchy neudržím, já beru pouze OMV Alpin Dieseĺ , technik z Forda dal do S-Maxe naftu od Benziny - nové auto a málem nedojel zpět servisu, druhý den auto nastartoval a šlo na 2 válce!!!!, poté nafta vyjeta, tankován Alpin diesel a klid, tož tak jsem koupil tak prodávám, Shell u nas není , tak nemám zkušenost -
cja 12.12.07 18:40
« Re: Vse co tu pisete sem nepatri !!!
jarda.suchy: myslím, že diskuze se měla spíš ubírat směrem , že naše Monda mají nějakou hmotnost a pokud máš tažné zařízení, tak máš nějakou hmotnost a mužeš zapřáhnout vozík až 1800 kg těžký a potom se dostaneš do hmotnosti, kdy budeš nucen platit mýto , jak na dáĺnicích a sil. 1.třídy , tak i na sil. nižších tříd - to by mohlo být - aspoň si myslím užitečné, ale zatím je vše v přípravě, tak se pojďme bavit o něčem .. třeba Frankovce pozdní sběr 2003 >:D -
"-- skrytý --" 12.12.07 18:37
« VIF - aditiva zimni - letni
Pouzivate nekdo aditivum VIF zimni(zelene) - prijde mi ze ve spojeni s naftou OMV je tissi hlavne pri vyssich rychlostech nad 100km/h na dalnici, naopak pri jezdeni po meste a castejsich studenych startech motoru mi prijde lepsi Shell V Power?
Mimochodem vsichni maji nalepky na stojanech mirne klima - je to dobre?)
To Krkovicka: ...koukam ze uz to tu zacne byt se zimou konecne "zajimavejsi" Promin Krkovicko
FORDari TDCi nezoufejte - po rozhovoru se servisem Peugeot (Citroen) jsem se ujistil ze problemy se vstriky, hlavne na zacatku zimniho obdobi, maji vsichni! Statisticky 1-3 pripady tydne, resi vymenou nejakeho vstriku!!! -
cja 12.12.07 18:34
« Re: Vse co tu pisete sem nepatri !!!
to krkovička: v 1. řadě bych zkusil u Oliny dýchání z plic do plic a pak bych hezky pěkně navštívil servis, občas na volnoběh se mi to děje taky, a vstřiky postupně po 2 asi před 20t km vyměněny - ale přestal jsem to pro samé problémy se stěrači pozorovat, pač nebylo nic slyšet :-) -
cja 12.12.07 18:28
« Re: Právní názor k max. hmotnosti soupravy
to All: pánové jsem z té vaší diskuze jelen - doporučuji počkat až budou judikáty a nastane hon na čarodejnice, protože takových jako my bude spousta a je třeba se s četníkama hádat, jít do správního řízení, nechat si napsat co přesně a podle jakého paragrafu jsi porušil a dát to celé k soudu - stejně , tak jak to bude s tachografy ... ? Asi se fakt nemá cenu hádat a notabene se urážet, je to zbytečný a nikam to nevede.
To DR: dnes za deště cesta s UG 7+, a od 130 km/h výše :-O (stydím se ), začínají na vodě hučet jak pila - a to jsou fungl nové, doufám, že na sněhu budou fungovat - jestli napadne - o dost lépe,
na suchu jsem je zatím jel jen po městě, ale oproti Dunlop M3 jsou na vodě hlučnější - možná spíš frekvence zvuku je méně příjemná, .... tak uvidíme.
Jinak mě pěkně potrápily flat stěrače od Forda - mám sice už třetí , ale tyhle bylyzatím nejproblémovější - nové čelní sklo nové stěrače a šmouhy vody po setření v zorném poli, nechal jsem v servisu seřídit - natočit - dle normy Ford (spec připravek) cena asi 340,- bez DPH, a málem jsem dneska vyskočil z auta a stěrače násilím demontoval, jak vrzaly - zpět do servisu, reklamace , seřídit odzkoušet, a přišlo se na to , že ostřik od OMV do -33°C odmastí sklo natolik , že stěrače vržou, použit ostřik ARAL a klid, takže příště na Flat stěrače ..., koupím obyč Ford premium za polovic - bez seřizování a mám klid - to jen na okraj k dávné diskuzi na téma flat -
"-- skrytý --" 12.12.07 18:13
« Vstriky do 3.5t
Chlapci, s tim vozejckem je to sice zajimave, ale mohli bychom se vratit k necemu opravdu Fordackemu? Nejake chlapske tema, kteremu rozumi vsichni TDCickari..co treba vstriky??
Na zacatek maly postreh z posledniho mesice provozu meho 2.2 EURO3. Pred asi pul rokem mi PetrT, alias WinDiesel (kde je mu konec??) udelal diagnostiku s vysledkem, ze na jednom vstrikovaci je vyssi hlucnost. Duvod neznamy, projevem je lehce kolisajici volnobeh. Na demontaz, premereni, repasi jsem zatim nemel cas, ackoli jsem byl upozornen, ze mi v krajnim pripade muze odejit pist. Pri startovani, jizde, plnem vykonu atd. se nic nedeje, zadna kontrolka se mi nikdy nerozsvitila, tak jsem to zatim hodil za hlavu.
Jenze.. v poslednich tydnech mam pocit, ze s motorem se opet deje neco nepatricneho. Dokud je studeny, tak je vs OK, dokud jedu tak taky. Jakmile vsak zastavim, tak se zacnou dit prapodivne veci-motor se jakoby obcas nadychne tak, ze se lehce otrese cele auto, pak zase bezi normalne s lehkymi vykyvy okolo 800ot, pak se zase nadychne atd. Kdyz se rozjedu, tak je vse v poradku. Bojim se bojim, ze umre..
Tusi nekdo, kde je zakopany pes? Nemel bych si k Jeziskovi nakonec precijen nadelit repas??
Dik za pripadne rady. -
"-- skrytý --" 12.12.07 18:13
« Vse co tu pisete sem nepatri !!!
Vazeni prispevovatele!
Vite jak funguji zakladni podstaty veskerych diskuzi na celem svete?
Napise se tema a k nemu se pote vsichni ostatni vyjadruji!
Zde podle nazvu se bavime o Ford Mondeo 2,2TDCi a ne o nakladnich autech nad 3,5t. Prosim zalozte si toto valecne tema samostatne.
Prosim, odepiste nekdo "inteligentni" odpoved ;-\, ze mate Mondeo s timto motorem a ze to sem tedy patri!
Dik.