FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
zářící doktor 12.03.13 13:29
« Re-re kolísání otáček
Díky za reakci DIMe, zatím jsem nenašel nic, co by kromě nafty z nádrže v autě utíkalo. Ani se pod autem při delším stání neobjevuje žádná louže.
Při akceleraci otáčky náhle klesnou a okamžitě zase stoupnou, to se tak 3x zopakuje a potom to třeba na 200km přestane. To kolísání je asi podobné, jako když řadí automatická převodovka - otáčky stoupají, klesnou, stoupnou a zase klesnou. A ani se to nestává častěji při jízdě do kopců na D1.
A z mého laického pohledu se asi nejedná o spojku, tam bych spíše očekával začátek kolísání tak, že otáčky stoupnou (jak by asi při proklouznutí spojky klesla zátež motoru) a pak klesnou, ale můžu se mýlit.
Každopádně děkuju, Borek
A kdybyste kdokoli měj jakýkoli nápad, tam mi ho prosím zkuste napsat.
-
zářící doktor 12.03.13 13:27
« Re-re kolísání otáček
Díky za reakci DIMe, zatím jsem nenašel nic, co by kromě nafty z nádrže v autě utíkalo. Ani se pod autem při delším stání neobjevuje žádná louže.
Při akceleraci otáčky náhle klesnou a okamžitě zase stoupnou, to se tak 3x zopakuje a potom to třeba na 200km přestane. To kolísání je asi podobné, jako když řadí automatická převodovka - otáčky stoupají, klesnou, stoupnou a zase klesnou. A ani se to nestává častěji při jízdě do kopců na D1.
A z mého laického pohledu se asi nejedná o spojku, tam bych spíše očekával začátek kolísání tak, že otáčky stoupnou (jak by asi při proklouznutí spojky klesla zátež motoru) a pak klesnou, ale můžu se mýlit.
Každopádně děkuju, Borek
A kdybyste kdokoli měj jakýkoli nápad, tam mi ho prosím zkuste napsat.
-
zářící doktor 09.03.13 22:38
« kolísání otáček
Ahoj Vám všem, chtěl bych požádat o radu. Máme Mondeo 2,5 roku staré, najeto
105 000km, 2l motor 103kw. Vždy řádný servis u Fordu, naposledy před 3 měsíci s výměnami filtrů i palovového filtru. Naftu kupujeme u různých prodejců, ne na problematických pumpách. Nyní se asi 2 měsíce objevuje při 4 a hlavně při 5 při akceleraci v rozmezí 2 500 - 3 000 otáček krátkodobé, cca 5-10 sec trvající kolísání otáček. Auto neškube, ale to kolísání je znát. Vetšinou se vyskytuje už při zahřátém motoru. Možná, že se ve stejné době objevilo i občasné nefungování RES tlačítka na tempomatu - tady se většinou po aktivaci RES tlačítka po 2-3 sec. akcelerace vypnula a auto se tvářilo, jako by nemělo zapnutý tempomat. Když jsem se ptal v servisu, tak mi říkali, že se s tímto ještě nesetkali, další názor byl, že je špatná spojka nebo převodovka. Což se mi moc nezdá. Pokud mi někdo můžete poradit, budu rád. Díky Borek -
oleowr1 24.01.13 20:27
« Re: STK po 10-ti letech
Bydlím, Mondeo přestěhovalo prakticky všechen nábytek z bytu do domku, kdybych měl tažné odvezlo by i sedačku...
Nemám výhřev čelního skla, negarážuju, ale mám venku zásuvku, ráno 10 minut před odjezdem jsem dával do auta teplovzdušný ventilátor na 220V, pěkně se šprajcne mezi loketní opěrku a přední sedačky a krásně rozmrazí přední a boční skla... -
DIM 24.01.13 11:23
« Re: STK po 10-ti letech
Už bydlíš ?? :-) Nám tady ta rubrika nějak usíná, Kutil už nekutí a ostatní asi jen jezdí a jezdí......Jediný problém jsem měl se do auta ráno vůbec prolámat, bylo celé v takovém skleněném futrálu. Když se mi pak podařilo stáhnout okýnko abych viděl do boku, tak tam bylo další " sklo ", ledové, asi tak půl cm. Vyhřívání předního skla do podehřívalo dlouhé minuty a pak jsem to stejně musel odsunout ručně. Ale včera jsem při cca 100 km rychlosti uhýbal takovému ledovému platu , které odletělo ze střechy auta přede mnou, a nebylo to nic moc...... -
woody-alien 03.01.13 07:50
« Re: Vše nejlepší do Nového roku.
štíreček1 : Tyhle škrábance se řeší furt. Ještě u Grand Vitary (černá metalíza) se mi někdo podepsal na kryt rezervy a následně jsem lehce (cca 20 cm) škrábnul blatník. V servisu by to hned lakovali. Tak jsem koupil originál opravný lak za cca 250 Kč. Táhne se to ale jako nudle z nosu, takže jedinej způsob je špičkou štětečku lehounce poťukávat. Zblízka to samozřejmě vidět je, ale když kousek poodstoupíš, tak se to i na té černé úplně ztratilo. Na Mondeo jsem si koupil lak rovnou, ale zatím jsem opravoval jenom škrábnutí na spodku předního nárazníku, kde to ani není vidět. Připletl se mi do cesty zajíc. -
štíreček1 30.12.12 12:15
« Re: Vše nejlepší do Nového roku.
Všem nej do Nového roku!
Taky mi nějaká ku odrela zadní dveře, cca pul metru, což vypadá ze to někdo udělal naschvál. Je to az do bílého základu, takze když to umyju ,je to hodně vidět. Možná by pomohla nějaká tužka, ale nemám s tim zkušenosti.
Kutil: porad jsem ti říkal, vem si kiu :-)