oleowr1 20.12.07 10:13
« Re: Shell
to endl: Jak bylo psáno již níže, Shell Diesel Extra je maximálně totéž co OMV nebo Benzina. Až V-Power by měl být lepší.
to forum: Asi bylo psáno PetremT už dříve, ale jak jsou na tom vstřiky v TDCi z 12/2002? Dá se zjistit pohledem typ a z toho usoudit, zda je první majitel případně neměnil? -
oleowr1 20.12.07 10:07
« Re: Maximální rychlost.
superkutil:
můj 2,0TDCi/96kW kombík najeto 137tkm krmený Shell V-Power bez aditiv nemá problém dosáhnout (podle GPS) 200km/h, maximálku s větrem v zádech a mírného kopce jsem změřil 218km/h. Jen lituji toho, že nemám 6-kvalt, maximálka by nestoupla na překonání odporu vzduchu už výkon chybí, ale netočil bych motor do 4700ot/min.
Mám obavy, že podle toho co píšeš máš v autě 2,0TDCi 85kW a ne 2.2TDCi! Kdysi měl podobné problémy kámoš se "sporťákem" Škoda Garde. Až po rozebrání motoru zjistili, že tam má vložky ze 105-ky!!! -
superkutil 20.12.07 09:42
« Maximální rychlost.
Ahoj, mám takovou off-topic otázku, ale včera jsem byl v Německu a tak jsem neodolal a na dálnici jsem sešlápl plyn na podlahu a čekal kolik to pojede. V těch místech (přímá rovina) jsem před lety s benzínovým Mondeem jel 210km/h a tak jsem teď čekal tak 230km/h, ale dolezlo to na 200km/h a výš ani ťuk. Myslím, že v papírech má Mondeo 2.2TDCI uvedenou maximálku 214km/h a u všech Fordů se mi dařilo uvedenou maximálku překročit.
Vím, že je to blbost a v Čechách mám jezdit 13Okm/h, ale zajímalo by mě, kde je kámen úrazu. Zda pneu nebo nafta nebo problém v motoru. -
impaler 20.12.07 09:09
« Re: Shell
endl: Zdar. Dovolim si jednu dve hypotezy, co za tim muze byt: rocnik 2002, tedy leta ucnovska. Za druhe podezrele maly nalet (odvozeno od "nalitano" :-) ) na pet let. Muze byt, ale spis se mi tech 17tkm rocne nezda. Tedy urcita pravdepodobnost, ze ses dotkl po tech svych padesati zivotnosti uvedenych komponent, viz stare prispevky PetraT.
A nebo ta serviska obsahuje tri garancky v pravidelnych intervalech po nekolika letech? Resp. jsou tam zaznamy za kazdy rok vc. kilometru? Falsuje se to asi taky, co (ostatni mohou doplnit).
Kazdopadne preju, at to dal uz jezdi, jak ma. -
"-- skrytý --" 20.12.07 07:19
« Shell
Zdar, sleduju tuto diskuzi od té doby, co jsem si pořídil Mondeo. Koupil jsem Mondeo Ghia TDCi 96kW 2002 v rajchu, se serviskou, nalítáno 86 k, rok a půl jezdilo v klidu, za tu dobu jsem najel cca 50 tis. km, nafta pouze na Shell, sem ta, aditiva. Před 2 měsíci po startu cukání, bílý kouř z výfuku, chod na 3 válce atd. Dle doporučení jsem zajel do Ford Hale a vadné všechny vstřiky+čerpadlo. Oprava za 45k. Pokud by byl pravdivý předpoklad, že nafta v Německu je lepší než u nás a že Shell je v pohodě, tak jsem měl být teoreticky taky v pohodě. Jinak filtr měním co 20 tis. a pečuji o něj jak o vlastní, hehe. Jinak Ford Hale super, doporučuju a to mám Sobka 20 km. Kromě této MALÉ bolístky je Mondeo sqělé. -
"-- skrytý --" 19.12.07 22:49
« Re: Shell V-Power - a jeho ruzna slozeny v ruznych statech Evropy
Po průběžném čtení zdejších diskusí, fordclubs.org a dalších jsem nabyl dojmu, že drtivá většina lidí co mají opravdu potvrzené problémy se vstřiky s Mondem 2004+ a najeto nepříliš nad 100.000 mají jedno společné. Jsou z Moravy.
Tedy nejlepší benzínka je ta, která je na západ.
Já značkové benzínky + Makro střídám a moje zkušenost je taková, že subjektivní kvalita nafty nezáleží na benzínce, ale na náhodě, možná na konkrétním závozu. Jednoznačně nejlepší, ale zároveň i nejhorší naftu v ČR, jsem tankoval u Makra. To nejlepší beru včetně porovnání s V-Power.
"-- skrytý --" 19.12.07 21:52
« Re: Shell V-Power - a jeho ruzna slozeny v ruznych statech Evropy
panther: nepovažuji se za "zastánce Shell", jen bych k té citaci doplnil pár informací. V prvé řadě příspěvek jak to začalo [odkaz]
PetrT by k tomu mohl dát odbornější komentář, já jen ze svých chabých znalostí zkusím něco vyvodit ze známých faktů, závěr ať si každý udělá sám. Jak si můžetě přečíst u zdroje, 3 vstřiky byly přicpané a pomohlo jejich vyčištění, jeden "podfukoval" a musel se měnit.
1. za 3 přicpané vstřiky může nějaká nečistota v naftě - což je ale velmi pravděpodobně důsledek příliš řídkého, nebo pozdě vyměněného palivového filtru - a to je něco, co může uživatel auta sám ovlivnit. (kdyby se přidíralo čerpadlo, tak by zkušený delphi servis jistě zákazníka na tento jev upozornil a byly by tam kovové špony).
2. jeden vstřik může být vadný prakticky z jakékoliv přičiny, teprve když odjedou všechny vstřiky současně, pak je vysoce pravděpodoná příčina málo mazivá nafta.
Pravděpodobnost, že u Shellu natankuješ místo nafty letecký petrolej (který narozdíl od nafty nemaže) je téměř (nerovná se zcela) nulová, což bych se o levných benzinkách tvrdit něodvážil.
S kvlaitou paliva, konkrétně benzínu u různých hypermaketů jsem udělal několik negativních zkušensotí, na motoru s CR systémem to testovat rozhodně nebudu, Ale samozřejmě, každý ať si tankuje kde chce a co chce, já mu opravy platit nebudu :-! -
oleowr1 19.12.07 19:09
TomanGHIA:
Smart bodíky, hlavně ty natankované prostřednictvím služebního auta, byly fajn při akci -2Kč/l za 8 bodů. To vyšel V-Power levněji než Diesel Extra.
Spotřeba se dá měřit spíš dlouhodobě, nebo na známé trase, kterou jezdíš pravidelně a i tak je tam spousta neovlivnitelných vlivů (hustota provozu, počasí). Já mám teď na 3 posledních tankováních (byly vždy něco málo přes 30l kvůli dodatečným 30 Smartbodům) spotřebu 6,7l/100, ale byly to krátké trasy. V létě nemám problém se dostat pod 6l/100km. Nejezdím vyloženě pomalu, ale hlavně se snažím předvídat a zbytečně nebrzdit. Občas si sice zařádím, ale TDCi v kombíku nepovažuji za auto pro sportovní jízdu, podvozek má podle mně skvělý, ale to je výhoda pro krizové situace, ne proto aby se jezdilo na hranici každý den. -
g_m 19.12.07 17:16
oleowr1:
Smart body jsou příjemné, ale já mám nejbližší Shellku s V-Power dieselem asi 40 Km daleko, takže mám smůlu. Já jsem zase pozoroval mírné ztišení po V-Power Dieselu oproti Top Q Dieselu od Benziny a taky spotřeba šla o 2 dcl na PP dolů. Ale je to subjektivní, samozřejmě, po dvou natankováních... -
g_m 19.12.07 17:11
oleowr1:
Dík za odpověd', máš své auto evidentně rád, když mu dáváš drahé krmení. Já se také snažím a pevně věřím, že se nám to ve finále oběma vyplatí.
(Nevím proč, ale čekám DIMovu reakci... :-) )
Tak asi ten kluk, co nám tu o něm napsal panther, bral nejspíš Diesel Extra od Shellu a ještě to auto koupil ojeté s tím, co Ty, tzn. že kdo ví, co se do toho lilo, než k tomu autu přišel.
Jinak si jeho problémy neumím vysvětlit. -
oleowr1 19.12.07 17:09
To TomanGHIA:
Benzinu ani OMV rozhodně nezatracuju, když nebude nic jiného tak k nim zajedu, ale mám Smart kartu, plním ji bodama (i služebním autem), je mi jasné, že je to obchodní trik a hodnota získaných bodů nevyváží vyšší cenu paliv Shell, jen trochu kompenzuje. Po několika nádržích V-Power začal motor jet od 1500ot/min, předtím od cca 1700ot/min. subjektivně se mi zdal chod pravidelnější a tak jsem zůstal u Shellu. -
oleowr1 19.12.07 16:57
« Re: Shell V-Power - a jeho ruzna slozeny v ruznych statech Evropy
To TomanGHIA: Beru jen V-Power, Diesel Extra jsem bral zpočátku (cca 10tkm). Celkem jsem najezdil cca. 30tis. km, posledních 20tis.km jen na V-Power+2 nádrže OMV v Chorvatsku. Když jsem auto kupoval, mělo 107tis. km. Nevím na co jezdilo (bylo firemní, takže asi na všechno), nevím zda bylo něco děláno se vstřikama (já 1x kalibrace po výměně plováku), zatím jezdí O.K., největší problém byl s přístrojovou deskou. -
panther 19.12.07 16:35
Prosím zastánce Shell o vysvětlení :
Založen: 24. 10. 2006
Příspěvky: 11
Bydliště: Hradec Králové
Zaslal: st prosinec 19, 2007 11:35,0 Předmět:
--------------------------------------… />
Já tankuju pořád a jenom u shellek a stejně se mi to přihodilo s těma vstřikama, jak píše DR člověk nikdy neví, ale to oprava byla fakt levná oproti tomu co se asi dělo dřív, když to neuměli repasovat. Možná je z prevence lepší zajet si tam na to vyčištění dřív než se něco pos*re. Protože jinak skutečně TDCi nemá chybu.
_________________
CMC 834
Mondeo, 2.0 TDCi, 96kW, 6ti kvalt, kombi, 2003, Ghia
Návrat nahoru
g_m 19.12.07 16:22
superkutil:
Právě aditiva dělají z té nafty lepší produkt, základ musí být stejný = normě vyhovující.
A ti kolegové, co z Tebe mají srandu ... oni Ti to zaplatí, až se Ti pokazí čerpadlo, když budeš tankovat tam, kde oni? Proboha vždyt' zrovna ty tři benzínky jsou snad skoro všude!
oleowr1:
A bereš V-Power diesel nebo spíše Diesel extra? Asi ten extra, že? Podívej se na odkazy, nenašel jsem nic o aditivování toho Extra Diesel s ohledem na mazivost, jako u těch ostatních dvou. A kolik Km jezdíš výhradně na ten Shell?
Shell:
Benzina:
OMV:
superkutil 19.12.07 16:03
« Re: Shell V-Power - a jeho ruzna slozeny v ruznych statech Evropy
TomanGHIA: Jo, jo, dojelo... Nechtěl jsem někoho naštvat, jen mám zkušenost, že dost často značkové firmy berou neznačkové produkty, nalepí na to svoje logo a prodají je draho. Takže jen chci vědět, zda když koupím u Shell, tak beru kvalitní naftu nebo zda je nafta stejná jak u toho hypermarketu akorát s tím, že do ní Shell přidá aditivum. :-)
Jinak od koupě poslušně leju do nádrže Shell, Benzinu nebo OMW ale nevím, zda trochu mi to vadí, když musím vyhledávat tyto benzínky a kolegové s Renaulty, TDI i HDI jezdí na cokoliv a ťukají si na čelo, co to mám za motor :-O když mu musím vybírat naftu. -
oleowr1 19.12.07 15:39
to all:
Nejbližší hypermarket mám Hypernovu, tam beru jen benzin do favorita - ten jezdí na cokoli a není co zkazit. I kdyby mi někdo tvrdil, že mají kvalitní aditivovanou naftu, budu to brát s rezervou, stejně jako 2x přelepenou dobu spotřeby u jejich balíčkovaných masných výrobků. Tankuju pouze Shell, na trasách, které obvykle jezdím je pumpa minimálně každých 100km. Nemám PP, tankuju vždy doplna a nuluju počitadlo, když se blíží údaj 800km, zastavím u nejbližší Shellky. Nemám s tím sebemenší problém. Jedu-li např. vých. Slovensko, otočím to na plnou nádrž. Pokud tam najezdím více než 100km, mám Shellku cestou domů v Prešově, Levoči, Ružomberku, Žilině... -
g_m 19.12.07 15:05
« Re: Shell V-Power - a jeho ruzna slozeny v ruznych statech Evropy
To víš, kdyby auto neblblo a neškubalo, tak nepíšu, ...
superkutil:
Fakt bys nenapsal? No jo vlastně, byl bys tam zimou zhynul? Tak bud' rád, že si auto aspoň škytlo, prdlo, ... a nakonec dojelo!
(Nebudeme se přece zase hádat, kašleme na to, já jsem Tě jen chtěl tak nějak přátelsky po Tvém pozdravit, legenda zní jinak, Vrbata & Hanč přeci není Kutil & TDCi.)
Jinak jsem NEpsal, že nafta od hypermarketů je špatná. Ona vyhovuje normě. Ale TopQ nafta maže prostě lépe. U hypermarketů je ale levněji, chápu...
Ahoj! :-) -
superkutil 19.12.07 14:51
« Re: Shell V-Power - a jeho ruzna slozeny v ruznych statech Evropy
TomanGHIA: To víš, kdyby auto neblblo a neškubalo, tak nepíšu, ale při -10°C jsem byl na parkovišti jediný, komu měl motor tendenci zdechnout, škubal a cukal.
A Ford na to má jedinou odpověď: Špatná nafta, ale já měl v autě OMW arktic, tak co ještě pro to můžu udělat víc?
Tak si říkám, zda není jedno co budu brát, když do toho naleju VIF. Alespoň našetřím na opravy vstřiků.
Proč si myslíš, že nafta od hypermarketů je špatná. Co já vím, tak je filozofie přitáhnout zákazníky do hypermarketu s tím, že nižší cenu paliva kompenzují velkým nákupem.

U toho mýho auta mám fakt pocit, že je slabé i podle porovnání s jinými vozy. Chci zajít na brzdu, ale není čas. Navíc mi stále stoupá spotřeba, už jsem přes 8litrů i když styl jízdy mám pořád stejný.