FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 03.10.11 16:15
« Re: Gumovatění Mondea
Hm, tak já to zkusím. Ty tyčky stabilizátoru mi měnili snad před 20tis.km a už zase klepou. Hlavně vpravo. Tak uvidíme, zda se to zlepší. Bohužel se už objevují i problémy se startováním motoru. Chod je nestabilní a kouří. Když se ohřeje, tak je v pohodě. Nejvíc mě překvapuje ta vůle v řízení, která se objevuje jen občas. A pak ty vibrace mezi 110 - 130km/h. Ale ty se objevují také jen někdy. Nebo situace, kdy zastavím na kafe a když nastartuju, tak je to jiné auto, jiné chování, jiný chod motoru. Ale to dělalo i předchozí Mondeo, které bylo v benzínu. Podle servisu to byl problém ŘJ. -
WinDiesel 02.10.11 22:16
« Re: Help! Engine dead
Koukám a vidím, kde jsou ale specifikace filtru? Myslím propustnost (neboli účinnost), lhůta výměny apod. Já jsem naproti tomu našel filtr od Delphi, nicméně vypadá jinak. Není to v kovu nebo plastu ale ve vývodech. Viz: [odkaz]
Rozhodně se montoval dříve (říjen 2003) a na některých 1,6 TDCi je vypsán ale ne u všech. -
WinDiesel 30.09.11 18:50
Když budeš žádat originál HDF939 Delphi třeba v Autobenexu, nebo i v Elitu, měl by být za cca do 1 000 Kč. Takže to neponechej náhodě, pošli mi e-mail, nebo připomeň a já Ti pošlu originální specifikace Tvého filtru.
Ještě levněji by Ti filtr dodal myslím Autohulda. -
štíreček1 29.09.11 14:12
Pár dní jsem tu nebyl, tak se přidám taky. Filtr mám taky kovový a platil jsem též 1800-1900Kč. Na výměny jezdím ke svému prodejci, dělá mi pravidelně olej i vzducháč, komplet filtry, olej a práce stojí cca 3900Kč. Mám tam ale slevy-reklama, takže platím jen palivový a vzduchový. Na palivový jsem se ptal v autokely a stojí skutečně těch asi 1900Kč.
Výměny dělám cca po 14tisících, palivový jsem chtěl jednou přeskočit, ale jak píše win, asi to nemá smysl, i když si myslím, že by těch 28tis km v pohodě zvládl. -
-
WinDiesel 28.09.11 19:05
Já jsem zase kouknul do reklamních materiálů DELPHI a tam se tváří filtr Delphi jako originál jak pro PSA, tak Ford/Mazdu. A je plastový. Opravdu mi není moc jasné, jakou výhodu přináší kovový filtr. Pokud dojde k nárazu, stejně se zkroutí nebo pokřiví a musí se vyměnit. A plastový filtr praskne. Opravdu výhodu nevidím. Zato považuji za rozumné, měnit za stenou cenu filtry po 20 000 km. Místo těch 40 000 km, se 40 tisíci km si koleduješ o rozbití vstřikovačů.
Jinak, nějaké originální filtry Delphi najdeš na [odkaz] , zvol si kategorii a uvidíš věci. -
WinDiesel 27.09.11 15:35
Dong1: to, že má Ford Focus jiný filtr než PSA, je možné, to nevylučuji. Nikdy jsem o tom neslyšel, ale je pravda, že základ motoru pochází od PSA ale motor se vyrábí pro Ford v UK a Fordovic na těchto motorech (1,4 TDCi, 1,6 TDCi, 2,0 TDCi) udělali dosti změn.
1 - PSA používá aditivum pro DPF a Ford dodatečné vstřiky paliva
2 - 2,0 TDCI PSA měl mezi roky 2003 a 2009 vstřikování Continental, ale od roku 2006 Delphi, zatímco Ford vytrval s Continentalem až do roku 2009 a až potom šel do Delphi.
3 - Ford vyrábí pro PSA motory 2,4 a 2,2 do Boxerů a Jumperů, už od roku 1999 používá americké filtry Stanadyne a od roku 2006 si dává PSA svoje filtry - no bordel.
Mimochodem, zažerzuji - ty znáš nějaké filtry odolné nárazu? Tak jak to chlapci od PSA chtěli, tak jim to lidi od Delphi udělali - je to plastový filtr. Možná že Ford chtěl filtr kovový. Ovšem filtr Delphi pro PSA potom stojí 800 a filtr pro Ford 1 800. Je skutečně otázka, co je pro zákazníka lepší. -
Dong1 27.09.11 12:16
Wine: Ne nemam mondeo, ani sem nikdy nemel :-) Tuhle diskusi ctu, protoze se (vlastne vetsinou diky tobe) tu napr. dozvim spoustu informaci o systemech vstrikovani a Fordech obecne...
Mam prave toho Focuse 1,6TDCi se solenoidovym Boschem. Servisovan je zatim ve Fordu a od zacatku tam mam filtr Ufi, jak z prvovyroby tak jako originalni dil - nekde sem dokonce cetl, ze Ufi vyvinulo a vyrobilo tenhle filtr specialne pro tento motor ve Fordu, PSA ma pry jiny (pry mel problemy s unikem nafty pri narazu). Jo a na FoFo 1,6TDCi vyjde filtr na nejakych 1800bez DPH (original). -
oleowr1 27.09.11 09:42
kutil: přesně jak píše sybocz....tlumiče, stabilizátory - uložení a tyčky (ty klepou), měnil jsem už i čep řízení, ale to je všechno spotřebák, který potřebuje každé auto....
Auto mi zatím neodskakuje, tlumiče ještě asi v normě, ale z tyček stabilizátoru mě asi picne, měním je každých cca 30tis.km a vzadu zase klepou :no: -
-
sybokcz 27.09.11 09:12
Mel jsem podobne pocity u naseho 2.0TDCi, nejistota na silnici, odskakovani. Odskakovani vyresila koupe zadni tlumicu a nejistotu vymena stabilizatoru (obe napravy). Aute je tedka jak nove (temer :-) ), zda si mi ze i rizeni jde vice ztuha, jako na nazactku, zadne vule. -
WinDiesel 27.09.11 08:12
Dongu, jestli máš Mondeo 2006 se vstřikováním DELPHI, pak tam žádný filtr UFI nedávej, nepatří tam. Originál od Delphi pokud vím stojí nějakých 900 Kč, což není tak moc. Jestli chceš, aby ti vstřikování i motor odešly, dávej filtry po 40 000 km. Rozhodně dávej po 20 000 a ani o km víc.
Co se týče, 1,6 TDCi, tam je vstřikování BOSCH (v nejnovější generaci 82/85 kW Continental) a originálním filtrem je ............. opět DELPHI. Tento filtr stojí cca 800 Kč, pokud se nepletu a třeba Velendorf měl na to nějakou akci....
Ještě k tomu UFI. Je možné, že uvnitř balení UFI je přebalený originál DELPHI - potom by to bylo OK. Fakt si dej pozor, náhradní filtry - napodobeniny - jsou až 100x propustnější pro nečistoty než originály.
Pokud bys neměl vstřikování DELPHI, byla by to jiná písnička, třeba Mondeo 2007 se vstřikováním Continental má v originálu filtr Knecht nebo Man, možná dokonce Purflux, nikde ale není uveden filtr UFI. Riskuješ 2x - 40 000 km a neoriginální napodobenina filtru. už ti někdo řekl, kolik stojí oprava čerpadla a vstřikovačů? Stojí Ti to za to?
Jinak zduř. -
superkutil 26.09.11 22:15
« Re: Kam to povede dál?
Jel jsem nedávno v Passatu 2.0TDI 125kW a až na nekultivovaný a hlučný chod je to paráda. Zrychlení úžasné. Musím si někde vyzkoušet 2.2TDCI 150kW. Znám jen 3.0TDI 176kW a tak bych to chtěl porovnat. Ale to jw 6ti válec
.
A jaký je váš názor na snižování objemu a dohánění výkonu turbem? A to jak u benzínu, tak u nafty.