FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 09.01.08  11:40

« Re: Superb.

Uz jsem ti odpovidal v diskuzi pod clankem :). Spis bych si pockal na vnitrni rozmery. Fabia je extrem to uznavam, ale spis vizualne a to jeste zezadu, vevnitr to neni tak hrozny.
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 09.01.08  11:33

« Superb.

Tak jsem se těšil na nový Superb .... a on je o 10 cm užší než Mondeo a dokonce je užší i než Focus ! O více než 5 cm !!!! Tak to je zase úzké dlouhé......Fabia asi určila nový trend....
  • « 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 08.01.08  15:49

« Re: Technologie GTDI

Nad SCi jsme premysel, kdyz jsem vybiral mondeo, nemyslim si ze primy vstrik (sam o sobe) je slozita technologie, dokonce ani primy vstrik s commonrailem (BMW), pac dneska jsou elektronicky hlidane i neprime vstrikovace. Kombinace ruznych preplnovani je uz vec jina, aneb cim vic soucasti tim vetsi pravdepodobnost, ze se neco po*ere.

Ve svem okoli nikoho takoveho s TSI ani TFSI(bohuzel) neznam, uvidime tak po roce, treba se nekdo najde :).
    2.0 TSI nejni, teda jako kombinace kompresoru a turba, jako znaceni nevylucuji, VW v tom zase zaclo delat zmatky. Mel jsme namysli ten samy motor jako v GTI nebo RS. Ze jeste neni na strankach jeste neznamena, ze neplanujou ho montovat :).
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 08.01.08  14:53

Podle stránek VW se do Tiguanu dává pouze 1.4TSI 150k a 2.0TDI 140k. O 2.0TFSI se tam nic neuvádí. Nemáš na mysli 2.0TSI? Znáš někoho kdo FSI nebo TSI má? Jaké jsou zkušenosti? Já znám akorát jednoho člověka s Mondeem 1.8SCi 96kW a názory jsou rozporuplné. Bojí se, co složitosti technologie, ale má auto od firmy a tak ho to zase tak netrápí. Ale aby to nedopadlo jak s citlivostí TDCI na kvalitu nafty a to co ušetříš na spotřebě, to dáš do ceny lepšího paliva a do oprav. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 08.01.08  12:22

A proc by ji taky tam nedaval, obvlast u modelu s vysokou prevdepodobnosti velkych prodeju. Vyvoj neco stal a tak cim vic prodaji tim rychejc se jim to vrati a potazmo i vice vydelaji. Krom toho davat vice vykonovych stupnu jednoho motoru je zpusob setreni nakladu - prosazuje se i v jinych automobilkach, ford nevyjimaje. A kecas pac krome dvou vykonu v 1.4 TSI a dvou vykonu 2.0 TDI tam jeste davaj 2.0 TFSI.
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 08.01.08  09:27

« Technologie GTDI

Další technologie pro radost i naštvání. VW si jí tak oblíbil, že do nového modelu SUV dal jen 1.4TSI a 2.0TDI. [odkaz]

:-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 08.01.08  09:27

« Re: Erno ty sterace, ostrikovace nemusite hlasit, to prece vidim.

od jisté doby liju taky jen koncentrát, zkusil bych pokud problém změnit značku ostřik. kapaliny . žádnou noname - to je vždy pr.ser,
    kutil: ještě lze při ostřikování vypnout světls, v krajním případě odpojit hadičky k ostřikovačům u světel, potažmo výměna xenonu za reflektor

... ocucal..:) to by bylo za kolik bodů - musím se mrknout do pravidel , ale bojím se , že také slovo tam nebude
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.08  08:56

« Re: vyhrivane zrcatka

martin.z: vyhřívání vnějších zrcátek je u mondea spřažené s vyhříváním zadního skla. (Ale třeba u vita to zrcátka vyhřívá pořád, když běží motor, v zimě i v létě.)

Trysky ostřikovačů čelního skla jsou u mondea vyhřívané trvale.
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 07.01.08  21:45

« Re: vyhrivane zrcatka

to byme docela zajimalo cim se pousti vyhrivani zrcatek. Mam ghiu, nejlip vybavene auto co jsem kdy mel, ale proti felicii 1,6 kdysi kdera to vyhrivani mela zakombinovane do toho otocneho cudliku na ovladani polohy zrcatek tak tady uz to samostatne neni a zrejme je to tedy spolecne s nejakym sklem jako i u novejsich koncernovych aut (octavia, passat) ale tam je zase slyset cvaknuti relatka takze pozna kdyz to sepne.
    Tady to poznat nejde - ale jeste se mi nezamlzily :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 07.01.08  19:33

« Re: rychlost

Svatá pravda, DIMe,
    Němci jsou v krizi. Ani ta loajalita není to co bývala. Třeba Mercedes již neodebírá tolik výrobků (vstřikování nafty) společnosti Bosch (made in Germany, made in Czech) ale sahá po Delphi (made in Spain, made in France). Dokonce i VW vybaví své 3 válce 1,4TDi vstřikováním Delphi (made in Romania).
    Komické bude, že Němci si i nadále budou myslet, že kupují auta made in Germany ale bude to podobně jako v USA, kde motocykly jsou složeny v 70% z japonských dílů (Harley-Davidson) a Američané si myslí, že kupují americké motocykly.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 07.01.08  15:48

Jsou vyhřívané, nevím jestli u všech modelů a taky nevím, jestli se vyhřívání aktivuje jen při spuštěném vyhřívání předního skla resp. zrcátek a zadního skla.... já tam liju koncentrát a nemám porblém ani za jízdy. Je to fakt tím, že líh se odpařuje na těch výstupech z těch trysek a zbylá voda udělá špunt......
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.01.08  15:18

DIM: Cista kapalina u me na smouhy nefunguje. Cim vic vody, tim lepsi vysledek. Zamrza mi to vzdy behem jizdy, treba dnes jsem 200km jel v pohode a pak najednou utrum..
    Ty predni trysky jsou opravdu vyhrivane? Zacalo to fungovat, az kdyz jsem je trochu ocucal..:)

Kutil: aplikuju stejnou metodu jako DIM- pri kratkem stisknuti se ostrikovace nevysunou, ale vetsinou to neresim

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 07.01.08  14:18

Na ty šmouhy nic nepomůže, podle mě se rozmaže slaný film a ne něco z té kapaliny. Jediný způsob jak to zlepšit je to prostě opravdu pořádně ostříkat...opláchnout.

A při zapnutých světlech to stříká i na ně. Jediná šance je to podržet jen velmi krátce a několikrát za sebou. To se ještě ostřikovač světel nespustí.... anebo to prostě vydržet a nechat si ostříknout i ty světla, ono to zase hned přestane a dál už to ostřikuje zase jen přední sklo.....

Trysky zamrzají proto, že nemrznoucí je v kapalině líh, který je dost těkavý a při jízdě je proudem vzduchu kolem těch konců trysek odpařován....takže je nemrznoucí kapalina všude, ale zamrznou poslední mimlimetry v trysce.... Jediná šance je počkat na to, až je vyhřívání rozmrazí, a nebo zajet do podzemních garáží - což se kvůli hrozícímu shoppingu doporučuje jen bez manželky.....- no anebo tu kapalinu NEŘEĎ vůbec, jako já.... a mám klid.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 07.01.08  13:57

Krkovicka: Když mi zamrzá, tak jen zadek. Mám ale problém s ostřikem předního okna. Jak zajistím aby se ostřikovalo jen přední sklo a ne světla?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.01.08  13:24

« Erno ty sterace, ostrikovace nemusite hlasit, to prece vidim.

Zdar. V pocasi, co je od poloviny prosince je potreba docela casto ostrikovat predni sklo. Jak znamo, neni funkce dodatecneho setreni zrovna nejvychytanejsi, protoze udela na temer cistem skle smouhy. Vypozoroval jsem ale, ze mira zaspineni je primo umerna koncentraci ostrikovaci kapaliny a doted jsem dolival tak, aby vysledna smes byla co nejvic vodova a pritom nezamrzala. Micham 1l -30C s 1.5l vody, takze by to pri soucasnych -1 az -5C mrznout nemelo, jenze ted mi pravidelne zacaly zamrzat trysky, (pouze pro predni sklo, svetla a zadek OK)
    Stava se to nekomu z vas taky?
    Mate nekdo osvedceny zpusob jakou smes pouzit???
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 07.01.08  12:24

Hmh, tak to přeju hodně štěstí při souzení se s obcí a potažmo TS. Pokud budete chtít pozemek od obce koupit, tak přeju 2x štěstí.... a taky dostatečně přesvědčené ostatní sousedy. Protože jde o peníze......
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 07.01.08  12:10

« Verva Diesel

Benzina zavedla novou aditivovanou naftu Verva Diesel. Jaké máte zkušenosti?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 07.01.08  12:07

DIM: Máme před domem vlastní parkoviště s vlastním vjezdem (původně je to plocha pro požární vozidla), které v současné době vlastní technická správa komunikací. Jedná se odkoupení tohoto parkoviště od obce, protože okolní pozemky patří k našemu paneláku, jen parkoviště ne. Přitom původně bylo součástí domu a tak by po transformaci mělo být součástí domu nadále, TSK si ho ale nelegálně přivlastnila.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 07.01.08  11:34

.....no ale pokud někam jedeš, tak ta garáž už moc nehraje roli. Naopak , zabírá místo :-) :-)

Parkování na obecním pozemku má svoje daná pravidla, pokud by měla být místa "reservé", tak napřed musí být zřízena označená parkoviště, kde nesmí být rezervováno více než tuším 10= parkovacích míst, rezervované místo musí být zřízeno na základě projektu ( značka, označení plochy atd. ), musí tam být konkrétní SPZ......a pak to stojí ročně nějaké peníze , v Ostravě např asi 10 tis za rok.

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 07.01.08  11:23

DIM: To nebylo moc slušné, ta tvoje poznámka. Já tam bydlím od roku 1994 a na Mondeo mám garáž. Ale problém je v tom, že různí mimopražští přivandrovalci parkují u nás před domem protože se jim nechce platit za P+R parkoviště a jdou na metro. Řešil jsem to i s obcí, připravují vymezení pro parkování rezidentů, ale ještě to nemají hotové.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…