superkutil 11.01.08 15:28
« Souvislost spotřeby, objemu a výkonu motoru.
Ahoj, jedna hypotetická otázka. Představte si že budu mít stejné Mondeo ve 3 kusech a jeden bude mít 1.8TDCI 92kW, druhý 2.0TDCI 104kW a třetí 2.2TDCI 125kW. Pokud s těmi auty pojedu úplně stejným stylem (zrychlování, rychlost, brždění), jak to bude vypadat se spotřebou? Jak bude spotřeba závislá na objemu a výkonu motoru. Podotýkám, že se všema pojedu úplně stejně. ;-) -
oleowr1 11.01.08 15:18
« Re: Zase Nafta .
to DIM: když to hulí moc nebo je vítr v zádech, tak i při vyjíždění dopředu smrádek ventilátory natáhnou, ale ne vždy se Ti podaří dopředu vyjet, málokterá garáž má vrata z obou stran, málokdy na parkovišti u supermarketu můžu projet parkovací místo před sebou.... -
"-- skrytý --" 11.01.08 11:47
« Re: Zase Nafta .
Ja jsem v nedeli po delsi dobe natankoval u OMV (jinak tankuju u BP) a nestacim se divit. Pocitac mi ukazuje 730km a 112km dojezd, cili snad se poprve dostanu na nadrz pod 6.5l/100km.
Beh motoru je po zahrati bezproblemovy, bily kour jen chvili po nastartovani. Je to OMV Alpin diesel, tusim. Tankovano v Oesterreichu. -
DIM 11.01.08 10:34
« Zase Nafta .
Jen tak mimochodem . v poslední době je počasí ráno skoro pořád stejné, myslím teplotu a vlhkost a tak. a pokud jsme tam měl OMV naftu, tak to startovalo hned a bez dýmu, Benzina byla o´chlup horší.... a včera jsem nabral SHELL , a to bylo najednou bílého dýmu !!!! Ještě že stojím před garáží :-) SHELL už nebudu....... -
oleowr1 11.01.08 09:51
« Re: Udaje udavane vyrobcem
to Hope: nemyslím, že cx je mimo mísu, na výkonové brzdě se musí nastavit odpor válců tak, aby odpovídal jízdním odporům při dané rychlosti pro měřené auto. Pro dosažení např. 100km/h bude určitě potřebovat větší výkon Tranzit než Fiesta a to právě hlavně kvůli odporu vzduchu. Měření však určitě neodpovídají reálu a jsou idealizované - město je dokonale rovná placka, rozjezdy jsou s konstatnním definovaným zrychlení, předpokládá se jen určitý počet zastavení a rozjezdů atd. -
"-- skrytý --" 10.01.08 18:57
« Re: Superb.
Kutil: Ach jo.. Standard, norma, ISO..
Pokud mas porovnavat vlastnosti vyrobku ruznych vyrobcu je nutne, aby metodika mereni porovnavanych parametru byla jednotna, protoze jen ta garantuje relavantnost jakehokoli porovnavani. Proc se zrovna nejvyssi rychlost meri tak ci onak mi neni znamo, ale myslim si, ze 214km/h dosahne zdrave Mondeo se zdravym ridicem i za nelaboratornich podminek. -
superkutil 10.01.08 18:47
« Re: Udaje udavane vyrobcem
Moc hezký článek. Zaujalo mě Ford Mondeo 2.0 TDCi + 36%. Teď je mi to jasné proč mám spotřebu tak vysokou. >:D
Je zajímavé, že některá auta, např. Suzuki Swift se do uváděné spotřeby vejde. Mimochodem tohle auto má kamarád a fakt není špatné. :yes:
Myslím, že výmluva na normy je tak trochu zástěrka. Kdyby to automobilkám vadilo, tak by požadovaly změnit metodiku měření.