FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 12.01.08  20:30

« Re: Udaje udavane vyrobcem

DR: Tak buď jsi mě nepochopil, nebo máš veselý den. >:D Otázka byla, jak moc se liší spotřeba jednoho typy motoru kus od kusu. Ford mi tvrdí, že záleží na tom jak se povede motor udělat a zajet a že rozdíl spotřeby může být velký. Uvedli to jako důvod při reklamaci vysoké spotřeby.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.01.08  17:42

kutil: je to kus od kusu stylem jízdy.

Ale jinak se dnešní den vydařil :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 11.01.08  21:34

mkovesi: Tvoje auto podle www.spritmonitor.de má spotřebu 6 litrů. Je to průměr z 51 aut se spotřebou od 4,7 do 6,5 litru. Takže tvých 4,97 je docela zázrak.

Zajímalo by mne zda je spotřeba různá od kusu nebo je to jen stylem jízdy.

Já u 2.2TDCI i když jedu s hodně lehkou nohou a maximálkou 130km/h, tak jsem na 6,5 litrech. Když to přišlápnu, tak jsem na 8mi. Podle www.spritmonitor.de má moje Mondeo spotřebu 7 litrů v rozsahu 5,9 až 8,5 litrů. Takže výrobcem udávaných 6,2 je opravdu laboratorní.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.01.08  19:52

To s..kutil:
    Povodny zdroj pise "FORD MONDEO 2.0 TDCi. Werksangabe: 5,9 l Diesel. Testverbrauch: 6,7 l Diesel. Mehrverbrauch: 13,6 Prozent. ", takze zrejme sa pri tabulke v ceskom clanku sekli o dost...... :-O

Dalej ja mam C-MAX 1.6TDCi 80kW, v papiroch pisu 4.9L priemer, ja mam od nakupenia podla tankovania 4,97L .... >:D takze je to celkom realne ale podla uvedenych testov bolo pre klasicky FOCUS...."FORD FOCUS 1.6 TDCi. Werksangabe: 4,8 l Diesel. Testverbrauch: 6,0 l Diesel. Mehrverbrauch: 25 Prozent."
    takze neviem nakolko mali tazku nohu.....
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 11.01.08  19:01

« Re: Souvislost spotřeby, objemu a výkonu motoru.

Kutil: už jen lidský faktor bude hrát velkou roli - 3 řidiči nebudou řadit přesně ve stejný okamžik, nebudou zrychlovat naprosto stejně atd. Pokud mají ta 3 auta různé výkony motorů, mají pravděpodobně i jinak nastavené převody, takže by to nebylo objektivní - při stejné rychlosti, jiné otáčky.
  • « 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 11.01.08  16:05

Zalezi na tom kde by se test odehraval, pomery mesto, mimomesto, dalnice, jaka maximalni rychlost bude povolena. Je tam moc promenych na to aby se dalo zpatra rict, ktere bude mit mensi spotrebu.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 11.01.08  15:52

Stejnou otázku jsem dal i motoráři od Mercedesu a on tvrdil, že záleží na ztrátách v motoru. Pokud ty ztráty budou podobné a styl jízdy stejný, tak by podle zákonu o zachování energie měly být i spotřeby stejné. Realizovatelné to je, stačí taková 3 auta nechat jet za sebou. Průměr z 18ti koleček (oba směry a střídání pořadí aut) by měl být už dost věrohodný.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 11.01.08  15:35

to KUTIL: spotřeba bude přibližně v takovém poměru jako je udávaná kombinovaná spotřeba. Bude-li akcelerací a brždění hodně, bude v poměru jako je udávaná spotřeba město a bude s objemem motoru stoupat. Takový experiment je ale prakticky nerealizovatelný.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.01.08  15:34

Ale počítám, že spotřeba bude v tom pořadí co jsi napsal, ale je to jen laický pohled. Hodně by záleželo na způsobu jízdy i když od jednoho řidiče a profilu tratě , provozu a dalších podmínkách. Ono to asi tak jednoduché nebude.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.01.08  15:30

A takovej to mohl bejt hezkej den >:D Nic ve zlém Kutile
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 11.01.08  15:28

« Souvislost spotřeby, objemu a výkonu motoru.

;-) Duplicita
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 11.01.08  15:28

« Souvislost spotřeby, objemu a výkonu motoru.

Ahoj, jedna hypotetická otázka. Představte si že budu mít stejné Mondeo ve 3 kusech a jeden bude mít 1.8TDCI 92kW, druhý 2.0TDCI 104kW a třetí 2.2TDCI 125kW. Pokud s těmi auty pojedu úplně stejným stylem (zrychlování, rychlost, brždění), jak to bude vypadat se spotřebou? Jak bude spotřeba závislá na objemu a výkonu motoru. Podotýkám, že se všema pojedu úplně stejně. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.01.08  15:21

« Re: Zase Nafta .

není co dodat :*) >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 11.01.08  15:18

to DIM: když to hulí moc nebo je vítr v zádech, tak i při vyjíždění dopředu smrádek ventilátory natáhnou, ale ne vždy se Ti podaří dopředu vyjet, málokterá garáž má vrata z obou stran, málokdy na parkovišti u supermarketu můžu projet parkovací místo před sebou....
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.01.08  15:16

......ale to vyšetření by mě stálo 30 kč !!! To raději budu šetřit na nový vstřik, at už pro Mondeo a nebo pro mě !! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.01.08  14:35

teď je potřeba akorát udělat analýzu kdo tu alergii má - ty a nebo C-R od Forda, a pak bych to celé nechal proplatit VZP :-!
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.01.08  14:32

krkovička: tos ale musel dodržovat všechny předpisy >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.01.08  14:31

Ten vnitřní okruh je dobrá připomínka , ALE JÁ VYJÍŽDÍM DOPŘEDU :-)

Alergeny na Diesel Extra , to je moje nová diagnoza..... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 11.01.08  14:23

to DIM: kolega má dvě Mondea 1,8TD GHIA r.v. 1994 a 2,0TDCi GHIA r.v.2003. To starší při zařazení zpátečky automaticky zapíná vnitřní okruh :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.01.08  14:09

Jen si tak říkám DIME, jestli ty nemáš už nějakou alergii, možná kdyby Ti na alergologii napíchali alergeny , jestli by tam nemuseli přidat jehlu s označením Shell ? :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…