FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
oleowr1 18.01.08 15:37
« Re: Re: Špinění oken
to superkutil: Ten plastový štítek je hezký, ale na mondeu by se mi určitě nelíbil, navíc by byl asi cílem nenechavců, kteří by ho z kapoty vytrhli i se šroubama. Skla mám pojištěná a na autě z druhé ruky záruku neřeším, po zimě malé šrámy zakápnu barvou, přebrousím a přeleštím, větší přetmelím, přebrousím, zabarvím a přeleštím.... Letos toho zatím moc není, akorát zadní nárazník budu muset svařit nebo zalepit a do toho se mi moc nechce.... Drobné opravy na autě, jsou to právé, čím si odpočinu od celodenního civění do monitoru. Nějak mě přestává bavit práce v IT, chybí mi ty staré dobré časy, kdy jsem rozbalil pár kartónů z Taiwanu, sešrouboval a za půl hodiny jsem do toho tlačil diskety s Win3.1.... -
superkutil 18.01.08 14:52
Je tu ještě jedno řešení. Používají ho v USA. Takový průhledný plastový štít chycený nad předním nárazníkem. Brání kamínkům letícím od auta před tebou aby narazily na přední sklo a posílá je nad střechu auta. ale naše legislativa by to asi nestrávila.
[odkaz]
-
superkutil 18.01.08 14:27
cja: Kapota dobrá, horší je přední okno. Odneslo to sklo i drátky pro ohřev skla. A co se týče kapoty, odpověděl jsi si sám. >:D Je to jedinné řešení. Ale pokud je to skutečně problém, mohli by jí dávat automaticky. Já jsem tu fólii lepil na mlhovky. -
oleowr1 18.01.08 14:20
« Re: Zamykání
Zamykání se koukám vyřešilo samo - zamyká se při rozjezdu, při zastavení se neodemkne - účelem je právě to, aby auto zůstalo zamčené při stání na křižovatce, kdy nenechaví chodci mají chuť občas něco sebrat ze sedadla. Nejsem si na 100% jist, ale zamyká se jen 1.poloha (jde otevřít zevnitř), takže při nehodě se z auta dostanou všichni kdo mají ruce a nohy (pokud se nezkříží dveře). Amatérští zachránci mohou vybít okénko a dveře otevřít zevnitř, hasiče s hydraulickými kleštěmi zámek na dveřích moc nezdrží. Daleko větší zážitek musí být spadnout s autem se všema oknama otevíranýma elektricky do rybníka, když vypadne elektrika...
Prahu na otočku jsem včera zvládl bez ztráty bodů, tam za 3:50, zpátky za 4:15, ale to jsem tankoval (Shell za Prahou) a večeřel na Devíti křížích. Z Devíti křížů domů přes Fulnek za 2:10, průměr 106km. Jel jsem sice SDi-čkem, mondeem bych to rychleji nezajel, možná o 10minut, ale nemusel bych se trápit dnes v práci se zablokovanýma plotýnkama. :-) -
cja 18.01.08 14:17
Kutile a co kamínky na víku motoru, nemáš to otřískaný, tak jako já?, jednou za čas musím nechat víko olakovat, nebo by mi neuznali záruku na lak a prorezivění, jak to řešíš ty? Nějaký špinavý okna, čert je vem , ale kdyby dokázali v tunelu nastavit aerodynamiku tak , že by šutry lítaly jinak to by byla věc >:D Jo a nechytejte mě hned za slova - tu blánu z průhledné fólie už jsem taky řešil. K ničemu a za 1700,- mohla být i lepší lahev něčeho ostřejšího. -
superkutil 18.01.08 13:28
Kdyby to vydrželo den, tak je to v pohodě, ale já každých 100km stavím u benzínky protože přes ně není vidět. ;-\ Ty otevřená okna jsou sice řešení, ale to snad raději ty okna otírat.
Kdysi jsem se dostal do vzduchového tunelu kde se měří obtok vzduchu kolem auta a tam je jasně vidět kudy to na okna jde. Co se týče špinění zboku, tak při dobře udělaném tvaru boku a boční liště může být auto na úrovni kliky dveří čisté. A to co si dělá DR legraci s tím špiněním aut, tak se tomu opravdu dá konstrukcí zabránit. Nepsal jsem, že se MKII nešpiní, jen že se u MKIII špiní okna víc. -
g_m 18.01.08 12:23
cja:
Se mi ta Tebou použitá zkratka líbila, proto jsem se schizofrenně obměnil. Auto měnit nechci, neboj ( :-) ), jsem fakt spokojený, to radši zase změním identitu, až Tě zas něco fajnového napadne. :-)
Jinak Krkovička mě většinou taky rozesměje, má boží fóry. Doufám, že malá Krkovička bude po něm... a maminka se z nich dvou pak zblázní... :-)
superkutil:
Mi se ty přední okna (i zadní) špiní taky víc než u předchozích aut, ale je mi to fuk.
Myslím, že DR Ti to napsal skvěle... a když si ještě vezmeš k srdci Krkovičkovu radu ohledně otevření oken... :-)
-
"-- skrytý --" 18.01.08 11:12
« Re: Špinění oken
Copak okna, ale mě se v dešti špiní celé auto .... Asi to bude nějaká konstrukční vada.
Boční okna u zrcátek se mi špiní samozřejmě taky (na všech autech), a to mám MK II, kde to podle kutila nedělalo. Možná i ty silnice a počasí budou mít v našich krajích nějakou vadnou konstrukci. -
"-- skrytý --" 18.01.08 10:18
« Re: Špinění oken
Kutil: Problem spineni oken tu pred nedavnem resil DIM, ktery prisel s poznatkem, ze za to muze ta dirka mezi pevnou a pohyblivou casti zrcatek, ktera to rozprskava na bocni okno.
Zda uz experimentoval s utesnenim netusim..
Ja to delam tak, ze v aute vozim plinku a tou to kazde rano utru. Kdyz neprsi, tak to vydrzi dlouho ciste:)
Resenim je i jizda s otevrenymi okny. -
cja 18.01.08 10:16
G.M. alias TomanGhia: to bylo myšleno v dobrým né abys nám měnil identitu :-) , ještě bys potom pod nátlakem mohl vyměnit vůz a to by byla škoda
Krkovička: Isofix jsem zatím neměl , ale při dobré volbě kvalitní sedačky bych považoval výměnu vozu též za zbytečnost - nehledě na to , že sedačky typu Isofix jsou dost nákladné, děti mám 2, sedaček už jsem zkusil několik, a při současném trendu rostoucích sedaček s dítětem(kromě 0 - 9 měsíců), bych s tím problém já neměl vůbec, je to spíš masivní reklama
Hope: máš pravdu v roce 2005 bylo Titanium pouze edicí a potom zjistili, že jim bere prodeje ST, tak ho trochu ošidili a udělali z něj samostatnou výbavu, v tom roce 2005 byl i ten podvozek snížen a přitvrzen někde mezi standard verze a ST diesel, a ten přední nárazník je trochu širší než standard verze, i blatníky jsou širší - nejde tam napasovat nic ze standard Mondea - to jsem taky zjistil :-) -
"-- skrytý --" 18.01.08 10:09
Deti v aute vozim uz ctyri roky a mam s tim bohate zkusenosti:) Je fakt, ze sedacky pak vzdycky vyndavam a predelavam do jineho auta, coz je opravdu opruz a v pripade vlastni sedacky tato potreba odpadne. Kazdopadne bych ISOFIX uvital jako bonus.
K tomu S-Maxu-Na soucasnem aute jsem uz najel 42tis km a odhaduju ze po roce provozu - koncem dubna08 pocitadlo bude ukazovat 170tis km.
Dosavadni praxe je takova, ze auto prodavam pri 150tis (pak uz to nikdo nechce) takze uz to se mnou zacina cukat.
Nad Smaxem neuvazuju kvuli prirustku do rodiny (to staci i mensi auto) ale dost casto vozim plne obsazene auto a spousty kramu. V Smaxu jsem jel jen dvakrat (cca 150km), ale pusobil na me velmi dobrym dojmem. Ale treba vsechno bude jinak. Zadnej za nas nevi..zadnej z nas -
superkutil 18.01.08 09:54
« Špinění oken
Ahoj, zjistil jsem, že oproti minulému Mondeu se mi hrozně špiní přední boční okna, hlavně v místě pohledu do zrcátek. Máte to taky? Dá se s tím něco dělat, např něco nalepit na auto aby to ten proud bahna odklonilo? Leze to tam po kapotě a kolem zrcátek. :no:
U Fiesty to nědělá. Ta je v pohodě. -
"-- skrytý --" 18.01.08 09:14
krkovicka: jak píše hope, isofix je spíš kvůli jednoznačně definovanému připevnění (=bezpečnost), než kvůli jednodušší manipulaci - i když marketingově se to zdůvodňuje právě opačně :-). Sedačku pro novorozence (vajíčko, taková ta "kolíbka s uchem") stejně z auta vytahuješ celou spolu s dítětem, větší sedačka už zůstává trvale v autě - pokud těch aut nemáš a nestřídáš víc. A 4-5 roků staré dítě už může mít sedačku, nebo jenom podsedák, kde už se připoutá pásy v autě (a ta sedačka se tedy sama nijak nepřipevňuje). Já prohazuju sedačku mezi třemi auty a problém s tím žádný nemám. Nejtěžší na tom je pro mě tu velkou sedačku prostrčit zadními dveřmi malého osobáku, ale to isofix taky neřeší. Takže jen kvůli isofixu bych auto neměnil. -
"-- skrytý --" 17.01.08 22:29
Titanium se podobalo ST v době, kdy to byla limitovaná série. Nové titanium se zvenku liší podle mě jenom trochu jinou maskou. Necvičené oko to ani nepozná. Podvozek je standard.
Hlavní rozdíl a důvod, proč jsem šel do titania je dřevo, není tam.
Krkovicka: ISOFIX není až taková výhoda, jak se na první poslech zdá. Sedačku vyndáváš a zandáváš hlavně první rok. To sedí dítě na přední sedačce, kde ISOFIX není. První sedačku dostaneš nejčastěji jako součást kočárku a tyto sedačky ho nemívají. Druhá autosedačka už prakticky zůstává v autě. Pokud jsi nikdy ISOFIX sedačku nepřidělával, zajdi někdy do autosalonu to vyzkoušet, určitě záleží na sedačce, co jsem zkoušel já, tak nic moc. Jo a nakonec určitě také narazíš na ten test, kde ISOFIX sedačky byly nastejno s normálníma.
Ad. S-MAX na jedno dítě S-MAX nepotřebuješ. Až budeš mít dvě děti, velké auto ti sebere manželka. Není pro ní S-MAXe škoda?
-
-
"-- skrytý --" 17.01.08 21:45
hope: No a jak to mas s naraznikem, blatnikama a oplastovanyma prahama ci podvozkem??
Ford asi rok produkoval specialni model Titanium 2.2TDCi ktery je opticky shodny s ST co se delal az od 2005 az na par detailu- ksilt vzadu a vyfuky. Ale asi nam to jezdi jako vsem ostatnim:)
Podvozek je teda taky jiny, ale to se pozna az v zatacce.
TG+cja: uz jsem se tu zminoval, ze asi pujdu do S-Maxe, ale odrazuje me vyssi cena a zatim jsem s Olinou spokojeny.
Chtel bych ISOFIX, protoze drbat se s pasama je strasny opruz tak uvidime, jak se to bude vyvijet. Manzelka me trosku kroti. ;-\