FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 22.01.08  12:00

« Re: Budou zážehové (benzínové) motory potřebovat filtry pevných částic?

Jak je to se zanášením DPF. Kolega má Mazdu 6 a po 50tis.km mu řekli, že motor málo točil a že se mu zanesl DPF a oprava ho stála 7000,-Kč. Dělali si z něj legraci nebo je tomu fakt tak?
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 22.01.08  09:03

« Re: Budou zážehové (benzínové) motory potřebovat filtry pevných částic?

PetrT: z toho plyne, že další argument pro ekologii bude brzy pasé

akorát ty odlučovače DPF na naftových motorech moc účinné nejsou, a vzhledem k tomu ,že doporučovali maloobjemový benzín jako ekologickou variantu(v jiném článku)....
    jsem zvědavej , jak zareaguje pan guvernér v Kalifornii, když nafta se mu zdála špatná...
    ... a co teprve u nás Škody řady 100-130 ... tam je lépe žádná měření nedělat - smůla jen, že jich jezdí tolik ...
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 22.01.08  08:48

« Re: automatické zamykání

Dong1: musíš to zkusit vícekrát, mě to hned napoprvé taky nešlo - teda to zamykání >:D
  • 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 21.01.08  21:51

« Budou zážehové (benzínové) motory potřebovat filtry pevných částic?

Chlapci, toto je zajímavé, čtěte když tak na:

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 21.01.08  20:10

« Re: automatické zamykání

Ja chci takyyy...me to na programovani nereaguje ;-\ ;-)
  • 00 Reagovat !

foto cja

cja 21.01.08  19:18

« automatické zamykání

Dle návodu od Oleowr1: provedeno, odzkoušeno - funguje , auto se zamkne při dosažení asi 5 km/h, jinak vše funguje , jak již bylo dole popsáno
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 21.01.08  19:11

« Re: Re: Špinění oken

Také bych řekl ,že u mého předchozího mondea 2001 se zrcátka a boční okna špinila méně. Ta zrcátka měla opravdu jinší tvar a byla menší. U 2005 po faceliftu jsou větší a samotná zrcátka jsou jako by méně utopená v krytech . prostě víc trčí ven. Já na zrcátka a boční okna dávám nějaký ten sajrajt co odpuzuje vodu. Kapky lépe stékají a nezůstávají na oknech a nešpiní se tak. ;-) Mažu s tím i přední reflektory.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 21.01.08  13:49

« Re: to cja

to cja: přesně tak, při propružení to lupne a cukne kolem. Tyčka se dvěma pouzdry na koncích stojí mezi 550-850Kč, podle nápravy, výrobce a jestli je to plast nebo kov.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 21.01.08  13:06

M1 bylo podobné N1. Akorát N1 bylo jako nákladní auto, původně mělo žlutou značku. M1 bylo servisní a montážní vozidlo, mělo také přepážku, ale mohlo tam, kam náklaďáky nemohly a mělo bílou značku. :-)

Jak na N1 tak na M1 byl odpočet DPH a přepážka.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 21.01.08  11:59

Oleowr1: tak ,to je ideální koupě, ale té nevyplněné servisní knížky je škoda, podle těch kotoučů , pokud byly s origo podložkami se dá hodně odvodit... Moje předchozí Mondo měnilo kotouče až ve 150t km +- , ale předchozí majitel(byl to 2,0i r.v.2001) byl hrozně opatrný, ten ani v dešti nejezdil >:D , byl to takový laboratorní jezdec, i spotřebu měl tam kde já jsem se nikdy nedostal. Akorát mi přijde , že naftový auta ty kotouče i obložení požírají o něco rychleji, aspoň podle osobní zkušenosti :-) Ty tyčky stabilizatoru - to je to lupnutí při propružení a cuknutí za kolo? Myslím ,že to tady( ty?) někdo zmiňoval, stabilizační tyčky jsem nikdy neměnil, max ta plastová pouzdra.
  • 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 21.01.08  10:15

« to cja

Auto bylo při koupi fakt ve vzorném stavu, ujeto po 3 letech 107tkm. Měl ho pravděpodobně jeden manažér, který podle opotřebení rohožek a sedadel jezdil většinou sám a ani do kufru moc často nelez, kotouče jsem měnil ve 126tkm, takže s tím určitě jezdil slušně.

Nebyla tam ani namontovaná přepážka, dosud ji mám v garáži, na STK mi totiž řekli, že mám nesmyslně vypsaný velký techničák, kde mám auto v kategorii M1 (jako osobní) a v poznámce je uvedena přepážka a zatmavená zadní skla jako neoddělitelná součást vozidla. Dokonce mi řekli, že namontovaná přepážka by mohla vadit silniční kontrole, protože v OTP mám "osobní automobil"

Jinak jsem (až na již vyřešenou přístrojovku) spokojený. Před Vánoci mě trochu postrašila spojka, pískala při sešlápnutí, ale po delší cestě, kdy jsem na ni dával pozor, poctivě ji vyšlapával až na podlahu, řadil pomalu a držel ji trochu déle než je obvykle si ložisko sedlo a je naprosto tiché. Teď se chystám na tyčky stabilizátoru vepředu a vzadu a laboruji, jestli se do toho pouštět sám. Nejde o ušetření peněz, u známého mechanika mě to vyjde (bez faktury) na stejno, ale bohužel přes týden nemám čas odvézt auto do servisu a hlavně se ze servisu dostat bez auta do práce a z práce zpátky pro auto.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 20.01.08  20:10

cja: Tak jsem umyl auto a ta kapota je fakt za poslední 2 měsíce od těch kamínků fakt dodělaná. Ještě v listopadu to bylo v pohodě. Zlatý MKII. :-)

Add špinění: Koukal jsem, že moje MKII mělo rozšířený blatníky a přední zástěrky. Mrknu na to co píše jarda.suchy až bude zase auto špinavé.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.01.08  19:42

Spineni oken se tu resilo asi pred rokem - vysledek je jednoduchy.
    nasemu kutilovi: od kol se dostavaji necistoty pouze na konce spodku zrcatek v pripade hodne vody na vozovce nebo rozbredleho snehu a to pouze pri zataceni. Klasicky priklad - maly kruhovy objezd, odbocovani - tzn. kola na vic jak cca 30stupnu vytocene a vyssi rychlosti. Ovsem pouze na spodek zpetnych zrcatek a ne na bocni sklo dveri! Od podbehu urcite ne! To by bylo videt jak jsou kapicky rozstrikane od spoda nahoru nebo sikmo - coz neni. Vesmes je to podelne rozprsknuti.

Kouknete na aero prolis predni kapoty (krytu motoru)od prednich hlavnich svetlometu ke krajum celniho skla a tudy voda odlita na zrcatka a tu jejich zlomovou, ohybovou ryhu o kterou se rozprskne a spini bocni skla. Krasne je to videt po delsi ceste x set kilometru po solenych dalnicich - aerodynamicke smouhy rozjizdejici se primo na smer zrcatek.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 20.01.08  17:49

to Oleowr: :-) , tak to už mi vůbec hlava nebere, ve většině případů právě auta z firemních flotil, bavme se o manažerských autech, kde se nestřídají řidiči, tak jsou celkem v dobrén stavu, možná s více kilometrama - možná vyjímku tvoří operativní leasingy , kde zakazník asi moc tlačil ... Ale jinak to museli být zoufalci... Jinak hlavně , že ti auto slouží a drží.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 20.01.08  16:29

to cja: Předchozí majitel byla HILTI z Průhonic ...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.01.08  12:34

« Re: Rádio Ford Sony MP3

To můj Sony přehrává zcela bez problémů. Vůbec jej nevypínám. Jen občas při rádiu na cca 0,5s se ozve jiná stanice (asi jak vyhledává nejsilnější signál pro puštěnou stanici).
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 20.01.08  11:03

« Rádio Ford Sony MP3

Ahoj, měl jsem problém, že mi zamrzalo rádio Ford Sony, po zapnutí zůstala svítit úvodní hláška.

Rádio mi Ford v záruce vyměnil (i nové zamrzá, ale výrazně méně :-) ), bohužel ale zase přeskakuje MP3 CD. Nedokážu si to moc vysvětlit, ale hraje MP3 písnička a najednou se poslední 1-2sec písničky přehraje znovu. Je mi už blbé znovu to reklamovat, ale moc se to poslouchat nedá. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 19.01.08  23:20

Krkovicka: Když myslíš. Já ti to neberu, ale kdybys viděl, jak to auto bylo špinavé, tak bys pochopil. Vede to od kol nahoru, ne z přední kapoty. Teď je auto umyté, ale příště ti to vyfotím. Je to dané tvarem karosérie. Mám ještě Fiestu a u ní k žádnému takovému špinění nedochází, tak je špinavá pouze po ochranou lištu na boku a výš ne. Mondeo až do výše zámků.

Když zbude čas, tak na ty blatníky něco nalepím a uvidí se.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.08  23:11

Kutil: No to je pekna kravina s tema blatnikama.
    Ale dokazes to hezky rozvest..

Za to spineni spis muze aerodynamika predni casti jako celku, mozna chybne navrzena zrcatka.Na Mondeu pred faceliftem byla zrcatka trochu jina a spinilo se to uplne stejne, ale treba je to vazne problem te dirky. Zitra bude prset, tak se na to podivam:)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 19.01.08  21:51

Oleowr1: předchozí majitel, musel být asi šetřílek, protože mě nenapadá, proč člověk, který dá za auto od 600t Kč výše pak šetří na servise, mě ty dveře vyměnili, protože poprvé byla též pouze oprava , po zimě znovu rez, tak jsem to nechal na tvrdo vyměnit, práce a technologie byla též argument , ale potom co předvedli, byla komplet výměna - hlavně mě štvalo, že jsem zůstal bez auta, což sice řešil servis půjčením vozu, ale nebylo to ono Fiesta za Mondeo byl krapet úlet, ale zase mě to nic nestálo - majitel je kamarád, opravu prováděl servis jiný, jeden z hlavních dealerů pro Moravu,

kutil: mám na Titaniku X rozšířené lemy blatníků(z výroby) pro 18" kola ,v zimě vozím 16" a 205, takže jsou kola schovaná a stejně se to špiní, takže tohle bych jako důvod neviděl, pokud si tady rozumíme
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…