FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
cja 23.01.08 10:29
« Re: automatické zamykání
Radek1: já mám též 05 a jde mi to takže je to jenom na tobě,a v tom návodu od Oleowr1 je napsáno otočit do polohy II, tj naběhnou ti všechny kontrolky - nestartovat - zkus opakovaně, já na 3. pokus - radio vypnuto - abych slyšel pípnutí - a řekl bych , že to musí být asi v nějakém kratším časovém úseku - neotálet -
"-- skrytý --" 23.01.08 09:56
« Re: Vectra utoci!
hope: Ja slavil spotrebu u soucasneho Mondea, u predchozich aut jsem nikdy nemel problem dostat se na priznive hodnoty.
Na rozdil od obvyklych "jel jsem s Prahy do Podebrad za 4.5l" spotrebu merim dotankovanim do plna (obvykle 45-55l) po ujeti 700-800km, takze pokud se raduju z toho, ze jsem vyjel v kombinovanem rezim nadrz za 6.2l pak se raduju opravnene, protoze si dobvedu predstavit, ze ridic Praha-Podebrady by to s touhle spotrebou nezajel.
Netvrdim, ze bych s 2.8turbobenzinem jezdil za min nez 7l, ale myslim, ze s prihlednutim k potencialu motoru je to lepsi "value for money" nez Mondeo ST220
-
"-- skrytý --" 23.01.08 09:11
« Re: Vectra utoci!
Nechci ti kazit radost s očekávanou spotřebou Vectry. Ale že by auto, které má kombinovanou spotřebu nad 10 jezdilo pod 7? Někomu určitě a jeden odtud mě i napadá, ale jestli i tobě, když jsi nedávno slavil u Mondea spotřebu pod 7?
Okolo mě mají/měli Opla 5 lidi (2x Astra, 2x Vectra, Omega), všichni do 100 tis km nadšení a všem se mezi 150-200 tis. km auto prakticky rozpadlo. Někdo může mít zkušenost jinou.
Jinak hranatá Vectra a vnitřní design, páčka blinkrů, nastavování základních věcí jako vnitřní cirkulace, ofuk předního okna v menu palubního počítače pomocí asi 7 stisků tlačítka.
-
"-- skrytý --" 22.01.08 23:36
« Re: 2 doktor
exctenar: jestli to "2 doktor" má být na mě, tak můj nick je DR. Ale možná to změním na DR (c), dám ti vědět :-! .
Jinak samozřejmě připouštím, připouštím, připouštím, připouštím a i popáté připouštím. Nemám s tím problém a tobě to zřejmě udělá radost. Když něco nevím, tak to klidně přiznám, když o něčem pochybuju, tak si napíšu o vysvětlení, když mám k dispozici oficiální informaci přímo od FMC, tak se o ni podělím s ostatními. Asi tak. Doporučuju číst i data u jednotlivých příspěvků ;-)
Bod 5. samozřejmě taky znovu připouším, jen jsem ho nějak nepochopil, mohl bys mi to prosím graficky znázornit - klidně i bez odkazu?
A ještě jedna věc, Nemá mazda dieslové motory vlastní konstrukce, které s fordí řadou Puma nemají nic společného? Jen se ptám, připouštět se neodvážím. -
"-- skrytý --" 22.01.08 22:41
« 2 doktor
Nejde o to,co se nám zdá nebo nezdá,ale o fakta:1/Ppřipusťme,že manuál je k M6 pravdivý.2/Připusťme,že ředitel prodeje,který mazdy prodává jako jeden z prvních v Česku a teprve 15 let,tomu rozumí.3/Připusťme,že je na měrce ryska min a max hladiny a kus nad tím ryska označená "x", která signalizuje zvýšenou hladinu.4/Připusťme,že je-li to v souvislosti s DPF a výrobce to výslovně konstatuje,že to asi není vodou prasklým těsněním pod hlavou,zejména,je-li chladící náplň v naprostém pořádku=výrobce neblafuje.5/Připusťme,že autům rozumí víc lidí,bez odkazu,byť nejsou doktoři,seč to může být asi malý problém.Závěr:pro mne uzavřená kapitola na téma DPF. -
"-- skrytý --" 22.01.08 21:36
« Vectra utoci!
Dneska jsem se projel ve Vectra Caravan GTS 2.8turbo..
Ticho, sila, komfort..Ten motor je uzasny-do 3500ot subjektivne jako 2.2TDCi nad 3500ot jako ST220:)Ve meste neni vubec slyset.
To nejlepsi je ovsem komfort-asi tak nejlepsi prirovnani bude MB E Klasse Airmatic:) Opravdu jsem ziral, jak zehli diry a spary a kdyz jsem si pak sednul zpet do Oliny, mel jsem pocit, ze nemam tlumice..Mondeo je staveno sportovneji (jde to citit ve volantu i v naklonech) ale Vectru lze prepnout do sportovniho modu, a jezdit stejne jako s Mondeem (v beznem provozu)Bohuzel jsem si nezkusil prujezd mou oblibenou zatackou, kde bych si to trochu mohl overit:)
Spotreba pri 140 km/h 8.1litru, coz je OK. Mimo mesto se da stlacit dokonce pod 7.5l..Vybava je uz ve standardu bohata, za priplatek s dalo poridit prakticky vsechno, takze ojetina v cene okolo 20tis EUR mi prijde jako docela dobra alternativa k luxusnejsim, ale mene vybavenym a na servis drazsim znackam.
Doted jsem jel parkrat v 1.9 CDTi, ale nic me na tom aute nenadchlo. Pravda "kubicky" design interieru me neoslovil ani dnes, ale ten zbytek mi dokonale zamichal prioritami..
Tak nevim co s tim
;-\ -
RADEK1 22.01.08 17:47
Dnes jsem byl na diagnostice a podle ser. technika to moje mondeo 2005 neumí. Mám na mysli samozamykání. Podle postupu níže jsem to zkoušel a nepodařilo se mi to. Co mám udělat , když mám vypnuté rádio ,zataženou r.brzdu atd. Nastartovat , nebo jen zapnout zapalování? To mi z návodu není jasné . Pomůžete prosím? :-( -
"-- skrytý --" 22.01.08 17:16
« Re: Budou zážehové (benzínové) motory potřebovat filtry pevných částic?
Jen bych doplnil,že tzv.recirkulace se týká malého množství spalin,které jsou ventilem přisáty zpět do válce,kdy je cílem snížit špičkové teploty při spalování a následně se sníží NOx - aby nebylo myšleno,že se recirkuluje vše,co motor vypustí.K DPF-Mazda,neb patří Fordovi,to řeší vstřikováním paliva do válce a problém je spíš v tom,že se musí používat olej 0W30.Pokud je teplota motoru nízká(=větší vůle),steče nafta do klikovky a roste hladina.Takže pokud se motor provozuje často studený,je tu směs olej+nafta a to není ideální pro životnost motoru.Pokud se stud.starty omezí,funguje filtr i splaování přídavného paliva dobře.Jen je trochu vyšší spotřeba.Otázka je,kolik majitelů to řeší, resp. opakovaným růstem "olejo-naftové" náplně se bude životnost motoru zkracovat.VW to má SW ošetřeno,byť se to může nelíbit lépe a uvedená varianta od PSA je také lepší,mylím že nejlepší.Jenže,co je ideální,že? ;-\ -
sybokcz 22.01.08 15:53
Ono moc zpusobu jak se zbavit NOx neni. Hodne lze dostahnout ERG ventilem, tedy recirkulaci vyfukovych plynu, touhle cestou jde u nakladaku Scania, ktera nabizi Euro 5 bez adblue. U osobaku je na tom dobre VW group, jmenovite audi (2.0 TDi 105kW a 3.0 TDi 176kW), ktere nabizi Euro 5 tez bez dodatecneho vstrikovani adblue. Bohuzel ani euro 5 neni moc kompatibilni s US normami (temi prisnejsimi), ktere nerozlisuji mezi naftou a benzinem (pro by taky meli, to jenom evropa je trhla :-) ). Zrejme jakykoliv dalsi posun, tedy Euro 6 a amerika, jiz bude nasledne cisteni spalin zrejme vyzadovat. -
Dong1 22.01.08 15:40
cja, oleowr1: Presne tak mam Focuse a navod byl urcen pro 1. gen Focuse. Ale na Mondeu to jde a na mem Focusu nic...no nekde asi udelali soudruzi z NDR chybu :-) (a nebo sem levej)
...jeste mam navod na diagnosticky mod pal. desky, jestli ma nekdo zajem (stejny zdroj jako to samozamykani) -
sybokcz 22.01.08 13:15
DPF se samocisti bud vstriknutim davky paliva navic (typicky VW group) nebo vstrinknutim aditiva (PSA, jestli i Ford, to nevim). Nicmene pro spravnou funkcnost systemu je treba opravdu vyssich teplot (dalince, okreska). Diesel jezdici po meste nema dostatecnou teplotu na regeneraci filtru, tedy se nespali castecky, filtr se ucpe a sup do servisu. Nove audi, skody, VW na to maji myslim uz kotrolky, kdy pri rozsviceni je treba jet asi 5 minut stalou rychlosti kolem 90km/h, coz znamena vylet za mesto :).
Mocovina (AdBlue) se vstrikuje kvuli NOx, CO2 se redukovat neda, pouze vysi spotreby.
Z oboru nejsem, je to jenom souhrn z toho co jsem vycetl :). -
oleowr1 22.01.08 13:12
to cja: vstřikování močoviny do výfukového potrubí se používá pro odbourání NOx. Používá se hlavně v tahačích a autobusech, nádrž na močovinu mívá okolo 60l a stačí na 6000km. Roztok močoviny se jmenuje Ad Blue, je na ni zatím málo stanic a problé=my jsou se zamrzáním. Používají LIAZ (Motory Deutz), Iveco (i autobusy Karosa), AVIA (motory Cummins s CR od Bosche). Dá se o tom dočíst na příslušných firemních stránkách... -
cja 22.01.08 12:42
Kutil: nevím přesně jak to je ,ale k samočištění filtru jsou třeba vysoké teploty a potom dochází ke spálení zachycených částic(tak to má tuším Audi) , no a pokud motor netočil, tak ty vysoké teploty ...
MB používá močovinu na vstřikování do systému a tam to funguje jinak, možná je to jenom NOx co redukuje a né CO2, ale jak píši jsem laik, takže to nemusí být správně. Spíš by se měl vyjádřit někdo z oboru. -

ale jinak je to auto podobně jako Ford - spotřebák
jediný co by mě zajímalo - ten stavitelný podvozek - co tlumiče při výměně a jaká tam byla kola - pro to srovnání
jinak je jasný že 3,0i v ST bude asi tochu jinde než 2,8T v GTS, jak spotřebou , tak výkonem - akorát bych dal pozor aby ti na ten benzín nedali DPF - >:D
A co se týče servisních nákladů, tak Opel byl dražší než Ford, ale to se liší asi servis od servisu - u nás to tak bohužel je.