FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto Ma007

Ma007 04.11.11  06:51

« Re: Svět motorů special - diesel

Wine: trochu sa rozpíš o tých TSi. Polovička to vyfasovala v práci a rozmýšlali sme o prebratí auta po skončení leasingu.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 03.11.11  19:51

« Re: Svět motorů special - diesel

Dnes mi potvrdili při návštěvě v jedno servisu řadu problémů s motory 1,2 TSI a 1,4 TSI.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 03.11.11  15:10

« Re: Pravidelná kontrola po 140tis.km.

Tak jsem nechal vyměnit olej v motoru, dali tam fordí 5W30 a už dvakrát se mi stalo, že motor po startu kolísá. Prostě neudrží volnoběh a houpe mezi 600-1200ot. Také mi při rozjezdu chcípnul, což normálně nedělá. Prostě na jedničku přidá a pak zpomalí a zdechne.

Ale už jsem našel, co vzadu bouchá. Jsou to dvířka v tapacírunku co zakrývají přístup k zadním světlům. Takže vezmu lepidlo a molitan a půjdu olepovat. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 03.11.11  11:53

« Svět motorů special - diesel

Včera jsem si koupil nový svět motorů special a hned na první stránce zajímavý článek o benzinových turbo motorech. Proč tolik žerou pod zátěží? Aby uchladily benzínovou mlhou malý katalyzátor!!! Co pak leze z výfuku ven, nedá několik dieslů dohromady 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 27.10.11  12:17

Ja sem pri kontrole v Hale, dostaval tenhle protokol vzdy vyskrtany do ruky.
    Ale s jakou peclivosti auto zkontrolovali samozrejme netusim :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 27.10.11  10:23

Dobrý! Myslel jsem, že ETIS není veřejně přístupný. Ten přehled mě dost pobavil. Poprvé jsem se dozvěděl, za co Fordu platím takové peníze. Škoda, že jsme takovýto report nikdy do ruky nedostal. Pochybuji, že při kontrole vše co je v protokolu servis provádí. Takže si auto zkontroluji a v neznačkovém servise si nechám vyměnit olej a olejový a palivový filtr. A kouknu na kotouče a destičky. :-) A řetěz nechám udělat až ve 160000km.
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 26.10.11  19:17

Nevim co se vsechno meni, ale Fordi soupis akci pri pravidelne prohlidce najdes zde:
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 26.10.11  15:51

« Pravidelná kontrola po 140tis.km.

Ahoj, nevíte někdo, co vše se mimo oleje ve 140tis.km vyměňuje? Nechce se mi už auto dávat do značkového servisu, tak chci zjistit kolik by to stálo jinde.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 25.10.11  10:45

« Re: Problematické starty nakloněného auta

Když jsem startoval předchozí Mondeo ve Francii po týdnu na horách, kde bylo pořád kolem
    -20 a parkoval jsem hodně vysoko , tak se zahalilo do takového dýmu, že jsem se bál, že dorazí Grýnpís :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 24.10.11  21:16

Ono nezáleží na teplotě, problém se starty byl i v létě. Pokud auto stojí na rovině, tak je start v pohodě. Takže je to v tom náklonu. Ta nadmořská výška mi došla, když jsme si uvědomil, že jsem s tímto autem byl v nějakých 2500mnm a pohoda. A starty v -28°C taky v pohodě. Takže je to ten náklon. Kouř je bílý. Ale nenapadá mě, co v autě by mohlo mít problém s náklonem. Ale je to náklonem do boku, pokud stojím čumákem nahoru, tak je to v pohodě. Zkusím udělat pro auto rovinu a uvidíme, jak se bude chovat. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 24.10.11  15:27

Zkus naklonit na opačnou stranu. Nadmořská výška hraje roli, to je jisté. Ovšem to bys musel být alespoň v 1000 metrech nm. Já nejvýše auto startoval v cca 800 m nm a zcela bez problémů v minus 20.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 24.10.11  14:50

Tak mě teď napadlo, Kutile, že jsem viděl nějaký dokument o severním pólu a Rusové si tam nechali poslat buldozer, který nastartovali ještě v teple na letišti a tam ho dovezli a spustili už nastartovaný... a pak jej už nikdy nikdo nesměl vypnout.....jinými slovy nech to běžet a nebudeš mít problém při startu......
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 24.10.11  14:48

....záleží na teplotě, tlaku, rosném bodě.....
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 24.10.11  14:29

« Problematické starty nakloněného auta

Ahoj, parkuju auto na chalupě ve svahu, nakloněné do boku. Náklon není nijak výrazný. Ale když chci auto nastartovat, tak je chod problematický, motor škube a kouří. Když se ohřeje, tak už je dobrý. Nebo to může být třeba i nadmořskou výškou?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 24.10.11  13:36

« Re: 200 km/h

Taky jsi si to mohl nechat pro sebe!! :-) Já jsem si připadal tak zajímavý ... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 21.10.11  11:25

DIM: kostel sv. Petra z Alcantary v Karviné Dolech je nakloněn o 6,8st. a Pisa o 7st. je tedy o 2 desetiny stupně méně šikmý než Pisa ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 21.10.11  09:08

Já tady taky bydlím !!! :-) Dálnice je na poddolovaném území, já si dobře pamatuji, jak se některá místa , která byly dříve loukami, změnily na rybníčky. Dobře vím, že nejšikmější věž kostela není v Pise ale u Karviné :-) , a to ještě v údolíčku, které kdysi bývalo kopečkem..... To je a bude zásadní problém ...... ale že by to někdo prorokoval v souvislosti se struskou ? V každém případě zvlnilo se asi jen 500 m , jinde nic..... Možná zatím, to je možné, ale mně to připadám, že tam konkrétně někdo nasypal něco jiného, než na zbytku stavby.....Snad.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 19.10.11  19:14

DIMe, dálnice není jen tak nějaká stavba. To že se to u Vás používá již desítky let automaticky neznamená, že je to ten nejlepší materiál a teď se to prostě potvrdilo. Myslím že to zcela zbytečně obhajuješ.
    Zato vím zcela jistě, že se někdo nakapsoval. A vím to od lidí kteří tam bydlí a kteří to prorokovali ještě před tím, než se dálnice kolem Bohumína dostavěla.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 19.10.11  13:43

Wine, tady se struska jako základ staveb používá již desítky let............
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 19.10.11  08:01

Tak to má někdo vyzkoušet, před tím, než se Ta struska použije. :-) Kdyby ovšem použili štěrk, Ten starý dobrý štěrk, nedostali by někteří lidé kapsovné a Ta struska by tam i nadále ležela ladem.
    Nejlepší je na tom ovšem fakt, ža na strusku jako podkladový materiál nikdo nikdy nepomyslel, až v momentě, kdy se dálnice dostala na Ostravso, kde je jak známo strusky přebytek.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…