FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
cja 26.01.08 09:58
« Re: Zamykání.
Krkovička: doufám, že nebudeš zklamán a zeptej se , když už tam budeš jestli je ten tlumič standard nebo něco poladěnýho, dík za odpověď - jo a díval jsem se do manuálu, to zamykání dveří doporučují , pokud chceš aby jsi měl při jízdě zamčený kufr, tuším str 58 - 63, nic o otevírání vzhledem k bezpečnosti jsem v sekci o zamykání auta nenašel, takže pokud jezdíš ve městě a máš obavu o posádku, případně věci, tak ti nezbývá než zamčít a tady je na místě ta automatika zamykání, ještě lze na klíčku nastavit, aby se ti při jednom stisku tlačítka odemykání otevřely jenom dveře řidiče a spolujezdce + kufr, takže zadní dveře zůstanou zamčeny - pokud by někdo toužil po tomto návodu rád z manuálu to programování opíši a dám sem - musí být pouze dálkový centrál - ale mám pocit , že Mondo ho mělo v základu :-) -
g_m 25.01.08 20:21
RADEK1: Super!
Dong1:
Tak i Radek už se zamyká, tak ještě Ty. :-) Mám tu ted' manželku, tak píšu, co říká, že dělala, když se jí to povedlo:
(Předpokládám, že jsi zavřený v autě, vše vypnuto, ...)
Takže z 0 do 2, počkat na zhasnutí kontrolek, pak 3x po sobě plynule (asi vteřinu pauza mezi každým sáhnutím na kličku) zamknout a odemknout.
Pak hned do polohy 0, totéž plynulé trojzamknutí v poloze 0, žádný spěch, počkat tak 2 vteřiny, než po posledním uzamčení půjdeš do polohy 2, ozve se krátký temný tón, po něm tak za vteřinku zamknout a odemknout (jednou), ozve se delší tón a hned do polohy 0 - krátký tón, konec. Vytáhnout klíček.
Určitě to musí jít, zkoušej, pokud to chceš. A kdyby to fakt nešlo, nerozpakuj se říct manželce, klidně se odkaž na mě. :-)
Pak určitě napiš. -
RADEK1 25.01.08 20:02
přátelé už jsem u Vás v klubu samozamykačů >:D >:D můj problém byl ,že jsem nějak přeskočil perfektní popis olewr1 a chytil až diskuzi. Šel jsem na starší stránky a tam návod našel. Vytiskl a na 2 pokus zrealizoval :-) :-) . Je to funkční . příští týden zajedu na servis a jen tak mimochodem nechám servisního technika projet v autě o kterém mi tvrdil, že to nejde ;-) . Jinak je to solidní chlapík. Takže nic ve zlém :-! . -
Dong1 25.01.08 15:09
G.M.: Dong to dnes zkusil 2x, ale porad nic :-( (jediny pipnuti, co to vyda je upozorneni na namrazu :-) )
...asi k tomu budu muset taky pustit manzelku...nebo az nekdo komu to funguje pojedete okolo, tak mi to nastavit :-)
Postupoval jsem podle navodu: rucka zatazena, radio off, ventilator off, vyradit. Klic do polohy 2, pockat, 3x zamknout odemknout, poloha 0, 3x to same, poloha 2...a nic. Asi mam natvrdle auto :-) -
g_m 25.01.08 14:24
Krkovicka:
Si děláš kozy... fakt jsi moderátor? Leoši, přiznej se, jsi to Ty? :-)
Stejnak Ti to nevěřím. :-) Si zase děláš pr.del.
Btw. jaká je teda ta hlavní cena...?
cja:
Já vím, žes mi to psal, jak jsi programoval, ale já na to tehdy zapomněl.
Ale hlavně, že už to šlape. Ale stejně dík.
Jsem zvědavý, co Radek a Dong, jestli se i jim zadařilo.
P. S.:
Žena teda dostala na řetěz pár oček navíc, ovšem nejslabší článek řetězu (podle ní) jsem doma beztak já. :-) -
cja 25.01.08 11:23
To krkovička: ještě k tomu visení v pásech, kamarád testoval s nějakým pilotem Land Rover Disco no a co čert nechtěl hodili ho na střechu - na letišti, takže nikoho neohrozili , pouze svojí peněženku, ale naštěstí oba připoutaní, nikomu se nic nestalo, ale po tom co viseli hlavou dolu a odemkli si pásy, tak kámoš nějak padl na hlavu a byla z toho neschopnost asi 14 dní ... >:D , holt padal z větší výšky,... proto jezdím radši v osobáku >:D -
oleowr1 25.01.08 11:22
to DIM: podsvětlení tachometru je 4x 3W žárovička, pro výměnu musíš vymontovat přístrojovku. Když jsem vloni laboroval s vadnou přístrojovkou, měl jsem ji celou venku nejmíň 10x, výměna je práce max. na 20min. Žárovka stojí asi 15Kč.
Dělám to i bez odpojování přepínače rádia, chce to jen dlouhý křížový magnetický šroubovák a šikovné prsty při montáži zpět.
[odkaz] -
cja 25.01.08 11:08
« Re: Samozamykání
G.M.: psal jsem ti že polohu I vynechávám, a to pípnutí zní jak bučení - je to hodně hluboké - možná Cdur :-) , ale jinak gratuluji ... tvojí manželce >:D - mohl bys povolit řetěz ...
trojblik blinkru by měl být ve výbavě od faceliftu(opičili se po MB, ale funkce je to dobrá a užitečná a na rozdíl od Oplu velmi snadno použitelná)
krkovička: boční okýnko u Monda jde velmi snadno - stačí rozumně velký kámen a větší rána , a není ani nic slyšet - ne že bych měl takovou zkušenost jako tvůj otec(hlavně , že to dopadlo dobře) , ale po tom co mi auto tímto otevřeli ve 14h před MŠ a přivolaní četníci nic nezjistili, nešli po rádiu ale po mé hloupě položené dokladovce(od té doby folie na všec oknech - což mě napadá, že to rozbití v mém případě by trvalo o chvíli déle, ale mě by nešlo o to , aby to nikdo neviděl a neslyšel - při nehodě), četníci pravili, že otevřít okno kamenem je velmi rychlé a účinné :-) ... pro mě tehdá bohužel, navíc v návodu to zamčení ručně doporučují - myslí ,že jsem to tam četl, ale raději to až půjdu do auta nastuduji
pro martin.z: k té zkušenosti s tím retardérem co má Impaler, před 2 dny jsem přehlídl v noci na přechodu retardér , čekal jsem kovový práh a on byl ten stavěný z kostek - dělá se to teď jako nástupní můstek s nájezdy - jenže já si myslel, že je namalovaný na asfaltě, jak je to u nás(bylo to jiné město a neznal jsem to tam) - hloupý předpoklad byla tam 30 já to najel i s rodinou 40km/h , normálně před prahem vždy zastavím - ten bodykyt ST něco stojí a nemusím ..., no auto se hodně nadlehčilo a při přejezdu jsem si lízl předkem a čekal, kdy bouchne i zadek a .. nic, mít špatný tlumiče, tak auto začalo kmitat a rozmlátil bych předek i zadek , takhle jsem měl akorát, naštěstí jenom odrhlou barvu ze spodku př. nárazníku, což není vidět a při parkování se občas může stát- jinak dětem se to moc líbilo a chtěly ještě, ale nejsem takovej masochista, takže tlumiče ... a samozřejmě byla to hlavně moje pitomost -
"-- skrytý --" 25.01.08 10:38
Hosi, bacha na to zamykani. Muj otec sel v lete pres strechu, zustal viset v pasech a kdyz vypinal motor tak omylem zamknul auto. Hned u nej byli okolojdouci houbari a kdyz nemohli otevrit dvere, tak zacali kopat do okynek, ale nevykopli. Otec byl nastesti nezraneny a pri vedomi, takze nakonec si otevrel sam, ale varianta bezvedomi+ pripadny ohen by mohla dopadnout spatne..
DIM: me nesviti leve okynko PP. Asi to bude ta zarovicka. Je pro Fordi mechaniky slozite ji vymenit? V pondeli jedu na servis a nerad bych, aby mi rozmontovali pulku palubni desky, bo jim moc neverim.