FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 05.02.08  14:31

« Re: Už je to tady, už je to tady

Možná to již bylo řešeno, ale trojkombinace dělá problém i u 2,0TDCi nebo jen u 2,2TDCi?

Do 140tkm mi chybi 2200km, stále věřím tomu, že Shell V-Power Diesel problémy se vstřikama oddálí.

Vstřiky u CR nás straší zejména kvůli jejich ceně, kdyby byla nižší, tak by se k nim přistupovalo stejně jako např. k výměně rozvodů, výrobce by předepsal pravidelné výměny a byl by klid. Při dnešních cenách by byla sebevražda říct zákazníkovi, že po např. 80tkm bude muset počítat s náklady x tis. do repase vstřikování...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.02.08  13:52

martin.z: nejsi mimo, mimo jsem byl já. Samozřejmě že to se vstřiky nijak nesouvisí, prostě zkrat v myšlení .-(.

Kutil: jeslti považuješ výsledky kontrol TUV za nějaký indikátor kvality nebo spolehlivosti, tak no comment.. Kup si toyotu.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 05.02.08  13:47

Vypadá to, že Mondeo je nejhorší z toho, co Ford v EU nabízí. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 05.02.08  13:00

DR:
    mozna jsem ted trochu mimo ale trojkombinace nejak souvisi s CR a jeho principem?
    Me to v servisu vysvetlil tak ze remen, remenice a napinaci kladka byly proste z vyroby navrzene tak ze to bylo moc dotazene a vymlelo se to a pry uz ted maji nahradu dilu ktere tim netrpi - tohle mi prijde, ze nesouvisi s tim ze je to diesel absolutne nijak..
    A to ze takova vec stoji 8 kkc me rozhodne nepotesili
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.02.08  12:55

martin.z: TDCi mondea bych se zastal. Slavnou trojkombinaci mají všechny CR motory všech značek, nekteré více, jiné o fous méně. Mondeo není žádná výjimka ani extrém. Stačí se podívat do dieselservisů. Taky jsem pragmaticky zvažoval, čím nahradím Mercedes Vito (s CR motorem, který jsem díky vadným vstřikům musel už 1x vyměnit celý). Není alternativa, jedině VW ještě nabízí motory PD (které mají taky své problémy), ale už taky přechází na CR. Není cesty ven, jedině obecné zvýšení kvality nafty, nebo vylepšení CR systémů, aby si i se špatně mazivou nebo nekvlaitní naftou dokázaly poradit.

V současnosti to pro mě vychází tak, že buď nový CR diesel, který si budu pečlivě hlídat, nebo benzín, nebo ojetý CR s tím, že předem počítám s investicí do vstřiků.
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 05.02.08  12:30

Vasik: Do Hale jsem volal pred koncem roku kvuli tomu stejnemu a pocitej s tim ze ze dne na den ti to urcite neudelaj, tipoval bych si ze ti daji termin tak za tyden az dva a jeste sotva tak ze jim to rano v 9 dovezes a odpoledne v 5 to budou mit. Ja to nemam hotovy dodnes protoze mi nejak nevyhovoval termin.
    Jinak dieselovy mondeo beru uz opravdu jako sracku, slavna trojkombinace a vstriky potka snad vsechny, uz jen to, ze tady v diskuzi neni snad zadnej fanatickej nadsenec, kterej by byl z auta nadsenej a tvrdil ze do nej pujde zas. Spis kazdej tak nejak pragmaticky uvazuje co jineho bude vybirat :-)
    To jsem v jine diskuzi nevidel.
  • 00 Reagovat !

foto Vasik1

Vasik1 05.02.08  08:15

« Už je to tady, už je to tady

Tak kluci, dnes ráno, ostrá jízda od přítelkyně z důvodu zaspaní, v prvním kopci jsem tomu vytl aaaaa byla tam, jojo ta no ta, jak se jmenuje?Kontrolka žhavení? 8-s zastavil jsem, zdechl, nastartoval a pokračoval, co je na tom hezký je to že se to stalo přesně když číslo přetočilo tachometr na 140000, tož tak no, takže hrňte na mě rady,typu, Kam s ním? za měsíc máme jet do alp, to bych ale nechtěl riskovat, viděl bych to na některý den na dovolenou a na výlet do Prahy do Hale, musím tam zavolat, myslíte že je reálný zrepasovat vstřiky během dne?Když budu objednanej?Mi už se to tak 3 nádrže nezdálo, už byl takový nepravidelnější volnoběh, taková melzína, no a taky to vrčeniii vrrr klep klep, vrrr klep klep...při koupi mě na to Petr T. upozorňoval, ihned stím val na repasi, ale já ho neposlech :-O
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.02.08  18:53

« Re: Nove nebo jete?

Jak se tak nato dívám nevím proč už to tady nepřejmenovali z ford forum na superkutil forum ty seš tu snad častěji než redaktoři z auto CZ >:D >:D >:D >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 04.02.08  17:23

Jo, jo, takhle se zkreslují statistiky. To je nestandardní příklad. Ty jsi častý měnič aut (já vždycky tak za těch 10měs. dal ojetinu dohromady) a tvůj švára má v tebe velkou důvěru a nebo moc peněz. >:D

Má nějaký smysl ta častá výměna aut? Já jsem teda váhavý při koupi auta, ale už po 10měsících měnit auto je taky dobrá střelba.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.02.08  16:50

Jo a mam tam chybu- 2.0 TDCi jsem prodal za 230tis ne za 250..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.02.08  16:41

martin.z: Vectru jsem mel asi trictvrte roku, pak jsem ji prodal svarovi bez zmeny jmena v TP.Pred pul rokem jsem ho prodal za 110tis (auto stalo dva dny nalestene na sidlistnim parkovisti s inzeratem za sklem)

Mondeo 1.8 jsem mel 10mesicu, prodal jsem ho znamemu meho kamarada. Mel jsem presne to auto, co chtel (a dlouho shanel), tak jsem mu ho prodal. Chtel jsem diesela.

Mondeo 2.0 TDCi (asi taky 10mesicu..) si vzal svara pote co jsme se zbavili Vectry. V papirech jsem majitel stale ja. Dal jsem mu pulrocni garanci na vstriky:)

Priznavam, ze ten propad ceny neni adekvatni poctu km, co jsem najel, ale na druhou stranu jsem vzdy prodal auto v perfektnim stavu a se skutecnymi km. A taky jsem reznik, KUPEC a sedlak v jedne osobe ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 04.02.08  16:13

Krkovicka:
    s tema trema autama co sem ocituju si delas *, ne?
    Vectra B 1.8 110/154/125/110 (snimac otacek 2k)
    Mondeo 1.8 104/156/270/250 (vlekle problemy s klimou 12k)
    Mondeo 2.0 TDCi 94/158/280/250 (nic!)

Jak dlouho jsi je mel? Tyden? A jeste jsi je koupil od znameho kterej ti je pak vzal zpet?
    Mluvim ted o nakupni a prodejni cene, dyt to auto ma takovejhle pokles ceny uz jen ten samej den cos ho koupil tim ze pribyl majitel v TP..

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 04.02.08  14:09

« Re: V jakém režimu má TDCI nejmenší spotřebu?

Cja: motor teď hodně točím a zlepšuje se to. Sice spotřeba hodně vyrostla (okolo 8mi), ale motor nad 3000ot je už lepší. Ale ty 4000ot je na něj už opravdu hodně a musím stát na podlaze.

Jinak je na moje.auto.cz nové Mondeo 1.8TDCI a údajně má s tímto motorem spotřebu 7,55litru. V tom případě je moje Mondeo s 7,25litry dost v pohodě. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 04.02.08  13:47

Tak už to všem jezdí bez problémů, že tady nikdo nic nepíše ?? A nebo všichni hledají panenky ?? Pravda, v dnešní době............... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 02.02.08  21:25

Kutil: na problém se zátahem ve vyšších otáčkách je jediná pomoc - zkusit půjčit jinou 2,2 a subjektivně porovnat, musíš si taky uvědomit , že diesel nemá takovou výkonovou špičku jako benzín, alespoň pocitově , ale má jiné výhody - KM, pružné zrychlení
    měl jsem půjčenou 2,2 od servisu jenom na porovnání byla to Ghia, takže už jenom podvozkově to bylo jiné , kola měka stejná, majitel toho vozu měl méně najeto než moje auto asi 70t km, jezdil hlavně na spotřebu do 6 l , auto podle mě bylo (subjektivně) líné, pomalá reakce na plyn, naklánělo se v zatáčce :-) , ve vyšších otáčkách to nejelo, zkrátka bylo jinak zajeté , mělo jiné mapy v řídící jednotce, zkrátka jsem hned cítil rozdíl, opakuji ale subjektivní - každý má pocit , že jeho auto jede lépe - možná až na tebe - zkus ten Jarov, pokud tě nepřesvědčí projetí se s jinou 2,2 a nebo to chipni a doufej , že to bude bez problémů, jak to má Lordmystic(mimochodem, ten nějak moc buduje a nemá asi čas přispět s postřehem jak funguje jeho auto ;-) )
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 02.02.08  14:22

cja: Spotřeba mě tak netrápí, to spíš ten zátah ve vyšších otáčkách, to řešit budu. Spotřeba je nepříjemná, ale zjistil jsem, že se dlouhodobě ustálila na 7,25litrů a pokud je podle papírů spotřeba ve městě 8,1litru, tak tím že jezdím hodně po městě, tak tomu moje spotřeba odpovídá. Prostě jsem asi očekával spotřebu 6,1 a tak mě to trochu zklamalo. Čekal jsem, že když jsem už tolik vrazil do auta, tak že ušetřím na naftě. A když jedu na spotřebu, tak to jde i za 5,5 litru. To u předchozího benzínu ať jsem se snažil jakkoliv, tak byla spotřeba pořád vysoká. Diesel prostě není do města, protože pokud je spotřeba takhle vysoká, nevyplatí se diesel a je lepší benzín, vyjde levněji a provozní náklady jsou nižší. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 02.02.08  13:52

Kutile: já jezdím celou zimu s boxem -Thule North Cap - jen pro ponětí velikosti, a spotřebo mám mezi 6,5 - 7 l na 100 - neřeš to pořád, vždyť to nemá žádný význam, tu spotřebu ovlivňuje moc věcí, přestaň to sledovat a budeš v poho - nakonec v tom autě jezdíš ty takže ti z nádrže nikdo naftu nekrade, jsou to tvoje peníze , tak to neřeš, nepřepínej , ... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 02.02.08  12:35

Krkovička: jako obvykle :-) , měl jsi štěstí s těma autama, a asi si umíš i vybrat, protože toho Titanika co ho zoveš Olinou jsi koupil za hodně dobrý peníze, díval jsem se po něm v D na netu a tam byl za stejný peníze jako u nás, pro mě bylo útěchou, že se na autě udělala udržba - na záruku a na předchozího majitele asi za 90t , nové pneu a tažné jsem taky dostal v ceně, ale stále mi to vychází o trochu dráž, no nic no zatím auto kromě servisu běžného , stěračů a světýlka SPZ(RZ) nestálo nic - zimní pneu teda nepočítám a do nádrže zatím Ad Blue netankuju ani s Panenkou >:D
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 02.02.08  02:00

« Re: Maximální rychlost

Vy volove, malem jsem vyprskal vsecko Entre-deux-Mers na monitor... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.02.08  16:29

« Re: Maximální rychlost

Taky jsem to cetl o te moci- Ford to pred ctrnacti dny hlasil obeznikem na vsechny servisni prodejny.
    Zkousel jsem trochu nachcat do nadrze, ale asi jsem nedodrzel ten pomer (ale uplnek byl a panenku jsem drzel v ruce) takze jediny vysledek byl, ze na me vybehla obsluha cerpaci stanice.
    Ani jsem nestacil oklepat pistoli..
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…