Vasik1 08.02.08 10:18
« Re: repase špriců za pětadvacet
Já s ženskou nemluvil, řek bych že sem mluvil přímo se servisákem, opravdu hovořil o třech hodinách. Celkový repas z důvodu toho, že při napojení Petrovi diagnostiky, měli vstřikovače nakrouceno tolik, jako by auto mělo najeto 300000km, každej byl za zenitem. Tady nejde o to že to ,,ještě nějak funguje,, jde tu o ty následky vstřikovač je opotřebený, místo mlhy tam kapou kapky, vzniká tak větší hluk, vibrace, a motor je mechanicky více namáhán. Nechci laborovat s tím, že vymění dva nejhorší vstřiky a já ujedu dalších 10000km a následně pak budu měnit další dva. Tady se vůbec nejedná o čerpadlo a o špony, tu jde o provozní opotřebení...a když už se to dělá ať se to udělá komplet, výměnou všech 4 kusů, přeci jenom z moravy na kladno je to kus cesty, a jezdit tam co půl roku na výlet... 8-s -
martin.z 08.02.08 09:11
Vasik:
Do kladna sem volal taky a jakasi pani mi tvrdila, ze na pockani resp. za 1 den to urcite neudelaj takze tvoje informace me ted celkem prekvapuje (jet totiz 2x Pha-Kladno MHD cloveka dost odradi) a taky nechapu jak vubec muzou vedet co budou delat? To jako automaticky predpokladaj ze jsou v haji vsechy 4 vstriky? A trubky? Cekal bych ze se bude menit vsechno pokud ti treba cerpadlo poslalo nejaky spony do okruhu, ale pokud jen mechanicky dosel nejakej vstrikovac na konec svoji zivotnosti tak nejak nechapu duvod generalky celeho systemu..
Konkretne treba u me mi diagnostika ukazovala vsechno OK krom zvysene hlucnosti na jednom valci. -
superkutil 07.02.08 23:09
« Nové Mondeo 2.0TDCI
Ahoj, měl jsem dnes možnost jezdit s novým Mondeem a zaujal mě hlavně motor, ostatní nebylo nic moc. Ale motor šel úžasně za plynem a člověk mél pocit, že jede s výrazně silnějším motorem než je 2.2TDCI. Hlavně táhne už od 1500ot a nemá žádné vibrace. Motor je trochu víc zpřevodovaný do rychla než 2.2TDCI (2.2 točí ve 150km/h 2500ot, 2.0 točí 2600ot). Ale ve 160km/h 2.2 zrychluje líp jak 2.0
Jinak to Mondeo mělo najeto 250km, tak byl zvuk motoru hodně syrový a při sešlápnutí byl motor hodně slyšet. Ale je velký rozdíl mezi 2.0 v Mondeu a v S-MAXu. V Mondeu je prý hodně vylepšený.
A ještě ke spotřebám, nové Mondeo combi má pro 1.8TDCI i 2.0TDCI uváděnou stejnou spotřebu. Pak je otázka k čemu je ta 1.8TDCI ;-) -
RADEK1 07.02.08 20:03
« DVD navigace
jsem se v úterý zastavil na servise , abych se pochlubil s tím samozamykáním :-) (povedlo se) a servis. technik mi sdělil ,že existuje navigační dvd i s ČR pro denso. ono je určeno pro nové navigace v novém mondeu ,ale údajně má chodit i v densu. máte někdo zkušenost? má stát cca.5 až 6 tis. jinak včera jsem si musel půjčit od rodičů citroen picaso a ujel s ním asi 150 km . auto nové před rokem kupované za 550 tis. a až po přesednutí do mondea jsem si zase uvědomil co je střední třída. picaso je lepší favorit. to je jen reakce na předchozí přízpěvky. mondeo není zázrak,ale ve své třídě ho já řadím mezi špičku. :yes: mám najeto téměř 80 tis a bez problémů -
"-- skrytý --" 07.02.08 19:15
« Tlumice
Dneska jsem jel do Brna s malou Krkovickou na vysetreni a tak jsem vyuzil prilezitosti a zavolal jsem do Forda, zda uz prisly objednane zadni tlumice. A ono jo, meli je tam a dokonce ze mi to vymeni bez cekani na pockani. Tak jsem prijel predal auto a za hodinu a pul mi predali auto i s fakturou na 16400Kc..
cja: nase Titaniky maji jine zadni tlumice, ktere jsou asi trikrat drazsi nez normalni- jeden stoji 7900s DPH, takze pokud ti je puvodni majitel nechal menit, tak je vazne hodnej:)
No, ne ze by ted nebyl citit rozdil, ale kdybych to byl byval vedel, tak se na to asi vyprdnu. No, co uz.
Rozdil je citit- zad je tuzsi a pri prudkych zmenach smeru nebo na hrbech neodskakuje. Zatim jsem nemel moc prilezitosti to trochu prohnat po rozbitych cestach (manzelka je na to citliva:)) ale stejne neocekavam ze by rozdil byl adekvatni cene.
Toz tak.
Vasik1 07.02.08 16:11
to:all
Hošani, tak volal Marejda, že to neklapne, že se mi moc omlouvá ale nejsou součástky, že měli dorazit, ale že se to posralizovalo a tak příjde zásilka za 3 až 4 týdny >:-[]tak trochu mazec:O) takže na doporučení Petra T. Hale *, a hurá na Kladno, volal jsem tedy panu Ptáčkovi (velice příjemný človíček) a ten mě vyslal dešifrovat co mám za vstřiky, po x tém hledání sem konečně našel kod, který ho uspokojil :-) V Kladně to praktikují tak že mají vstřiky již narepasované a mění je kus za kus, takže montáž ,,na počkaní,, jak mi bylo řešeno. Cena 25000 je prej trochu nadsazená, že se vším co je třeba to udělaj za 20000kč, tzn, výměna vstřiků, výměna trubek, výměna filtru, valentýnský termín zůstává, dojedem na kladno, zajdem na oběd a jedem na petřín na líbanec :-) tož tak, takže kladno, pro případné zájemce mohu slovy Petra označit jako to nejlepší co v této chvíli v ČR je, Slovy Petra:S těmi jsem zcela nejspokojenější.
Vasik1 07.02.08 10:18
« Re: repase špriců za pětadvacet
to Impaler, from Vasik jednicka :-) Mi uz taky nepride 25000 zase jako takova zavratna castka, o spotřebaku mam ale jine minění >:-[], uvidime kolik bude konecna sumka, a hned jak se vratime z valentynskeho vyletu a nasledne z hor tak poreferuju. Ale pamatuju jak tu cca před dvěma rokama kuci brečeli, když to měli za 60000 :-O uplně vidím ten nadpis co u toho byl něco jako ,,už zase skáču přes kaluže,,? :-) Už se ale těším...za týden v tuhle dobu už budou vstřiky někde na stoji...začínám mít kontrolku žhavení ráááád >:D -
impaler 07.02.08 00:14
« repase špriců za pětadvacet
A taky bych pripomnel, ze to neni tak dlouho, co za to chteli stovku. Ne ze bych se tesil, az budou chtit petadvacet, ale uz se to lip bere jako spotrebak.
Koupil jsem sice nove auticko, ale tak hanebne zlevnene, ze bych se taky nemoh zlobit, kdyby si reklo o nove struky. No v sedesati tisicich snad jeste ne...
impaler 07.02.08 00:07
« Re: Už je to tady, už je to tady
martin.z (a dalsi): chvalim vas, chlapci, ze uz spolu zase mluvime. Vsak sem taky driv martinovy prispevky moh v klidu podepsat, sracka mi nevadi, kritizovat se smi. Jenom pan nemel v posledni dobe naladu a svadi to na kostitras. ;-)
Pripomnel bych, ze az na DIMa, ktereho neni radno uz nak viklat, ten ma jasno, se vzdycky u vstriku na nasi male scene tady prislo na to, ze tam bylo nejake rizikove neco - bud neznama minulost auta, nebo jedno dve slehnuti bez panenske moci, proste neco. Ze, Vasiku jednicko. To neni jedovata slina, jenom to pripominam.
Aneb ja na svoji kontrolku zhaveni zatim cekam, a pak se priznam, slibuju. :-) -
martin.z 06.02.08 15:51
« Re: gumy
DIM:
mam zimaky GY UG 7 v rozmeru 205/55 R16 a neni problem.
Skoro bych si tipnul ze je mas nejaky oskakany nebo proste blbe sjety.
Kdyz jsem auto kupoval tak na nem silene hucela naprava (gumy) ale to se zjistilo az po jejich prehozeni, auto stichlo a pritom to byl zvuk ze jsme fakt sazel na lozisko v kole..
To same se mi stalo jednou s nizsima Bridgestone potenza co meli vzorek do V. Hucely jak prase ale byly to letnaky a urcite to nebyla jejich provozni vlastnost kdyz sou v poradku. -
superkutil 06.02.08 15:14
« Re: najete km po druhe
Co tam máš za zimáky? Používám GoodYear, Nokian a Continental a v pohodě. Nejhorší jsou asi ty Continentaly, nejlepší Nokiany. Ale může to být i tím, že Continentaly 205/65 16" mám na novém Mondeu a ty ostatní byly na starém Mondeu 195/65 15". -
DIM 06.02.08 14:45
« Re: najete km po druhe
Já jsem si záruku koupil vždy tu prodlouženou, takže ty kladky byly opravdu v záruce. Teď drží už asi 40 tis km. Mám pocit, že začínají víc řehtat až když je venku teplo..... i když letošní " zima" se dá nazvat poměrně kladková :-) Nevíte na co jsou ty zimní gumy ?? :-) Připadá mi, že na de mnou pořád letí doprovod dvou Boeingů a několka Grippenů, jak to hučí ....... -
"-- skrytý --" 06.02.08 14:23
« Re: najete km po druhe
martin.z: když jsem četl tvůj příspěvek, tak u údaje "Bylo presne dva roky stare...Na tacho melo 60 kkm...jsem to bral tak ze s tim nejakej nemec najel maximum co se za dva roky da" jsem si řekl, že reálné číslo bylo asi 120000km - to se za dva roky dá najezdit ještě celkem v pohodě (1200km za týden), dá se i 90 tisíc, ale to už je extrém. Tak jsem se moc nespletl, musím se polácat po zádech.
Pak se nediv, že se tě vstřiky potkaly těměř okamžitě. Na druhou stranu jsi dokázal vyrazit z prodejce takovou slevu, že náklady na opravu pokryje. Je to bohužel další běžné opotřebení, na které z předchozích aut nejsme zvyklí. Snad už CR v 5. nebo 6. generaci konečně bude schopné jezdit i na naftu bez panenské moči. Stejně tak i dvouhmoťák je poměrně nová "spotřební" vymoženost (a sypou se napříč všemi značkami zhruba stejně), ale i tady doufám, že za pár let se to naučí opravovat levněji, než výmenou celého kompletu, kterému kromě pár unavených pružinek nic není. Napínací kladka je IMHO specifikum forda, v tom bych souhlasit s kritikou.
Musíme si zvykat, bude hůř. Na řadě je filtr pevných částic. -
martin.z 06.02.08 11:39
« najete km po druhe
Ted uvedu na pravou miru stav km meho vozu - je to myslim zajimave
Auto jsem nasel tady v cr v rijnu 2006 u prevoznika z nemecka. Bylo presne dva roky stare (r.v. 2004/10mesic), co se tyce VINu a puvodu provereno Cebii, najete km vam samozrejme nikdo necertifikuje. Na tacho melo 60 kkm, bylo fakt pekny, ale treba podle opiskovane haupny od kaminku se mi ten najezd nezdal - proste jsem to bral tak ze s tim nejakej nemec najel maximum co se za dva roky da, nicmene jinak to bylo to co sem hledal, interier jak vzhledove tak funkci zanovni auto, exterier i podvozek taky. Serviska byla nejspis vyplnena dodatecne i s razitkama aut. servisu, puvodni asi nebyla protoze stranky ji nechybely :-)
A ted pozor.
Pak mi u charouze udelali vypis z toho jejich globalniho vypisu servisni site, presne 2 mesice predtim nez jsem to koupil se tam nasel zaznam nemeckeho aut. servisu, ze spravovali cosi na el.sibru a uvedeny stav km pri teto prohlidce (2 mesice pred moji koupi) byl nejakych 123 kkm !
Tohle uz jsme bral jako relevantni a verohodnou informaci a na zaklade toho vypisu jsem vymackl jako spravnej pokrytec jeste 30kkc z toho prekupnika zpatky :-)
Tot vse, cena za 2 roky stare auto v plne vybave i s automatem a s myslim primerenym najezdem mimo nase tankodromy byla 330 kkc a pro me to byl slusnej kup a stale je, protoze zatim nevykazalo zadny problem ktery by nebyl obecne vztazitelny k mondeu jako takovemu. Navic jeho trumf proti vsem predchozim je automat kterej si stale uzivam, ale proc nenapsat co mi vadi.. -
g_m 06.02.08 11:05
martin.z:
Je to tak, jak píše Krkovicka (díky za vysvětlení) - 4x obvod Země je cca. 160tis. Km na tacho, smotaných na obvyklých bazarových 90 - 120tis. Km.
Jsem byl, nevím proč, přesvědčen, že ten termín všichni znají, zas taková tlama, že bych Tě Martine tipoval na týpka, co si koupí auto 4x hozené přes boudu, nejsem.
Ale za to výrazivo o Mondeu a za to Tvé zobecňování Ti to patřilo. :-) -
"-- skrytý --" 06.02.08 10:56
« Re: Už je to tady, už je to tady
martin.z: Ctyrikrat kolem koule znamena, ze auto mohlo 4x objet zemekouli nez sis ho koupil, takze to bylo mineno jako narazka na skutecny pocet km a ne na bouracku.
Predpokladam, ze DIM ty opravy neplatil a delaly se v zaruce. -
martin.z 06.02.08 10:36
« Re: Už je to tady, už je to tady
krkovicka: o bourace se tu zminil G.M. ktery tak osacoval moje auto - nemam ve zvyku si cucat neco z prstu. Jinak DIM sem myslel ze kupoval auto novy a kdysi tu psal ze trojkombinaci menil dokonce dvakrat a ze mu vydrzela 2x po sobe jen asi 20-30kkm.
Ale jinak dik, rozumime si byt tedy s tou ojetinou je to zase asi specifikum CR