FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 13.02.08 14:22
« Re: 3 a 4 dvere
Batman: co myslíš, jaká je pravděpodobnost, že současně odejdou motorky centrálu v obou zadních dveřích? Já bych hledal problém buď v modulu GEM, nebo v kabeláži - výstup z GEMu je pro zadní dveře společný. Samozřejmě předpokládám, že když se ptáš v tématu o 2.2TDCi a nepíšeš nic o tom, jaké máš auto, tak že máš mondeo 2.2TDCi.
BTW, píšeš, že ti to zadní dveře nezamyká na DO. To znamená, že klíčem ti je to zamkne?
-
"-- skrytý --" 13.02.08 12:22
« 3 a 4 dvere
Zdravim nemate nekdo zkusenost? Z niceho nic mi prestalo funovat odemykani a zamykani zadnich dveri dalkacem. musim je zavirat rucne. Nesetkal jste se s tim nekdo? popripade nejake reseni? Jen jsme si zkusl zavolat do forda a tam mi reklai ze to muze byt motorek a ze 1 stoji 4500,- coz mi prijde jako ulet davat 9000 za to ze se mi zacnou zase zamykat vere dalkacem :'-( -
martin.z 12.02.08 18:01
« Re: koupě mondea 2,2 tdci
hope:
co se tyce razeni bych taky nemenil. Vlastne nechapu co tam ta spojka a klacek jeste dela a je to jedina vec v ktery se od vynalezu auta snad nic nezmenilo, krom toho ze kdysi byla radicka metr dlouha a mozna byla drevena :-)
Slapat furt nejaky slapky a klacek honit neustale tam a zpatky mi uz nejak nedava smysl, to muzu radsi za jizdy honit neco jinyho.. :-) -
"-- skrytý --" 12.02.08 09:56
Martin.z: dobře že jsi nehledal průběhy momentu. Ty ti totiž nic neřeknou o tom, jestli při "běžné" jízdě ve 30km/h máš zařazenou ještě 2, nebo už řadíš 3.
Nepoznáš, jestli pocitově optimální jízda rychlostí 50km/h je přesně na rozhraní 3 a 4 rychlosti, takže každé menší zpomalení po městě řadíš za 3, aby jsi následně řadil 4.
Ale na druhou stranu jsem si zvykl, řazení ani nevnímám a určitě bych neměnil. Ale pražského taxikáře bych v tom dělat nechtěl.
-
-
cja 12.02.08 09:31
asi by bylo ideální spojit ty motory s automatem a potom porovnat, ale abych se zastal (i když to nepotřebuje) martin.z , tak ve 2,0 TDCI, s kterým jsem měl tu čest, s manuálem, jsem nedostatek KM ve městě nepociťoval, na dálnici při vyšší rychlosti už tam rozdíl byl - jedna věc jsou čísla na papíře a druhá skutečnost v reále,
sice je mi 2,2 příjemná , ale v současném provozu si dovedu představit jak 2,0 tak 1,8 TDCI, a další auto asi bude menší motor - jasně, že nadbytek výkonu je věc příjemná, ale při současných přesunech po našich silnicích, mám pocit frustrace
Mondeo 1,8 TDCI bude asi můj favorit při výběru dalšího vozu ;-\ -
-
"-- skrytý --" 11.02.08 20:57
martin.z: prekrucujes.. Nikdo netvrdi, ze kratke zprevodovani=malo vykonu v nizkych otackach.
Spravny formulace (kterou bychom to mohli uzavrit) zni: Malo vykonu v nizkych otackych+kratke zprevodovani prvnich tri rychlostnich stupnu v kombinaci s obtizne ovladatelnou spojkou dela z jizdy s 2.0TDCi po meste utrpeni..
Automat vyse uvedene nectnosti (vyjma maleho vykonu v nizkych otackach) nema a proto je i jizda s stejne pohodova jako radio Impuls.
-
martin.z 11.02.08 20:26
hope:
co to je zprevodovani?? Ja myslel ze to funguje nejak jako v tramvaji, proste slapnu na plyn a jede to..
A to ze ma tdci, prvni 3 rychlosti kratke, znamena ze ma na nich tim padem malo vykonu v nizkych otackach?? Hm, ja se s nikym nehadam, mozna se u 2,2 tdci nemusi tak casto radit, psal jsem doslova ze jsem v tom nikdy nejel a o mem automatu bych si troufnul tvrdit ze ma stejne zprevodovani jako 5 st.manual, kvrdlat sice nemusim ale malo vykonu nepocituju, tot vse. At si poridi treba 8 valec HEMI jestli mu je 2.0 tdci malo.. -
"-- skrytý --" 11.02.08 16:38
Krkovička upozorňuje na zpřevodování, o kterém martin.z nejspíše moc neví, protože má 5 rychlostí a ještě se mu sami přepínají. Mondeo TDCi má rychlosti 1, 2 a asi i 3 hodně krátké což pro městský provoz (hodně rozjezdů) není nejpříjemnější. Ještě k tomu je zvláštně seřízená spojka, o které servisy rádi tvrdí, že nejde seřídit, takže první rozjezdy končí chcípnutím motoru.
Ale dá se na to zvyknout.
-
martin.z 11.02.08 15:13
Krkovicka: no tak ja nechci nikomu vestit, ale myslim ze je lepsi s tim pocitat, ze se to vysere, protoze se nemuzes zklamat..JInak ja koupil auto ktere melo realne najeto v nemecku 120 kkm a ve 130 uz sem zaznamenal zmeneny zvuk a nasledne diagnostikou problem na jednom valci. Sice vstriky jako takove byly parametricky vsechny ok ale podle me jeden treba hur prasi nebo neco.
Co se tyce vykonu X momentu tak jsem taky psal ze vykon je mj. dan momentem a podle me to co me tlaci do sedacky pri zrychleni je moment. Takovej exemplarni pripad auta na tohle byla fabie 1,4 16v 74kw. To auto melo na svoji vahu a velikost relativne slusnej vykon, ale byla to mrdka lina, ktera na semaforu do kopce se zapnutou klimou se rozjela jen kdyz si ji roztlacil.
A kdyz se clovek podiva jakej to auto melo kroutak a v kolika otackach, tak to bylo jasny proc. Clovek se totiz rozjizdi s otackama kolem 2.000 a kdyz by se pravidelne rozjizdel na 4.000 ot/min tak by sla spojka asi brzy do haje.
Takze me osobne je vykon aut celkem jedno, dulezitej je pro me kroutak, protoze rychle jezdit nepotrebuju a hlavne chci tah v dostupnejch otackach. -
"-- skrytý --" 11.02.08 14:18
martin.z: Znam Mondea v Rakousku, ktera maji pres 200tis stale s originalnimi vstriky. Na mych autech jsem vstriky zatim taky nemenil protoze ceskou naftu netankuju, tudiz mi vychazi, ze interval vymeny vstrikovacu bude tim kratsi, cim vic auto jezdi na ceskou naftu. Pokud je auto z DE a nema nalitano 200tis, tak bych to s tema vstrikama pri 100tis nevidel tak blede.
K vykonu v nizsich otackach- nechci tu znovu rozebirat problematiku vykonu/krouticiho momentu/momentu na kolech/prevodovce/klikove hrideli, ale vykon v nizkych (nebo jakychkoli) otackach je celkem presne definovana velicina. Stejne tak jsem mohl napsat "kroutici moment v nizkych otackach", protoze obe veliciny jsou v primo umernem vztahu.
Mas automat, takze to otravne kvedlani s saltrpakou ti odpada.
Ver, ze u 2.0 si ho uzijes mnohem vic nez u 2.2TDCi, obzvlaste pak pokud presednes do 2.2 EURO4.
-
"-- skrytý --" 11.02.08 12:43
Kdybych chtěl utratit nějakých 350 klacků za Ford, tak bych si čas na tohle fórum určitě udělal. Třeba proto, že by mě zajímalo:
- kdo má jaké zkušenosti se servisem
- jaké si kdo dává pneu
- jakou má kdo spotřebu
- kde kdo tankuje
- kde se dá co nastavit atd.
Čas ti určitě ušetří, když si přečteš jenom cca. 5 příspěvků superkutila, ostatní jsou jejich klony.
-
martin.z 11.02.08 12:26
tom17:
co jsem tak pochopil, nejen z vlastnich zkusenosti ale i mnoha jinych opakovanych informaci z dalsich zdroju, tak z nemecka, zejmena pres prostrednika je velka sance mit stocenej tachometr a na nejakou servisku vubec nedej, ja ji mam a nejak se rozchazi s tim globalnim systemem ford o servisnich prohlidkach :-) takze si nech podle VINu udelat vypis. Je mozne ze ti to nebudou chtit jen tak bezduvodne vyjet, ale urcite je dobry se s nejakym prijimacim technikem dohodnout - najdes tam totiz zaznamy autorizovanejch servisu..(viz. muj pripad kdy jsem tam nasel prohlidku v nemecku, ktera se konala 2 mesice pred moji koupi a auto pri ni melo na tacho 2x vic km nez pri koupi :-)
Krom toho ze musis pocitat s tim ze auto ma najeto proste maximum ktere se od datumu vyroby dalo najet, tak mi tu vsichni tvrdej ze pri najezdu kolem 100 kkm uz se proste bere jako fakt ze je dobre pocitat s repasi vstriku za nejakych 20-25kkc.
Co se tyce vykonu v malych otackach u 2.0tdci jak pise krkovicka - ja znam jen 2.0tdci (ve 2.2 jsem nikdy nejel) ale problem s vykonem rozhodne nemam.
Resp. bavme se v pripade mesta spis o dostupnosti krouticiho momentu, protoze nejakej vykon je trochu komplikovanejsi velicina dana soucinem momentu a okamzitych otacek, ale ja za sebe muzu rict ze v nizkych mestskych rychlostech to ma sily az az a obcas jsem treba nechtene v krizovatce kdyz sem projizdel autobusu pred nosem i zahrabal.
-
"-- skrytý --" 11.02.08 11:44
tom17: Staci projit posledni tri stranky tehle diskuse, ponevadz prave spolehlivost 2.2TDCi se tu nedavno probirala.
Rozvodak MkIII nema, je tam retez. Do mesta je paradoxne lepsi nez 2.0 TDCi, kvuli dostatku vykonu v nizkych otackach.
Dovozum z DE pres prostrednika bych moc neveril..
Pokud mas nejaky odkaz (nebo jine informace) na to vyhlidnute Titanium, tak to sem hod. -
hatepe 11.02.08 10:34
« koupě mondea 2,2 tdci
Zdravím a prosím o radu. Z časových důvodů se nemám čas probírat tak rozsáhlou diskusí jako je tato a tak Vás prosím o pár stručných informací. Zvažuji koupi mondea 2,2 TDCi případně i 2,0TDCI, slyšel jsem, že prý u 2,0 TDCi byl do roku 2003 problém , který byl ale po faceliftu vyřešen, takže modely s rokem od 2003 by měly být ok. Ovšem můj favorit je spíš 2,2 TDCi, hrozí u něj nějaké kritické zvády jako u prvních verzí 2,0 TDCi a nebo je motor už dobře odladěn? Ten vůz na který mám spadeno je dovezen z německa, rok 2005/01 , titanium x , najeto kolem 96000 km . Další dotaz bych směřoval v kolika tis. se mění rozvoďák apod. , jestli ve 120 anebo dřív, případně co dalšího připadá v úvahu v nejbližších 10-20 tis. km měnit. Tlumiče a spotřební věci nepočítám.
No a asi jako poslední byě zajímaly názory majitelů, co spotřeba, hlučnost.....a co krátké trasy po městě? to asi nedělá dieslu moc dobře, že? osobně bych šel raději do benzínu, ale po městě to je 12. měl jsme mondeo 2001 v 1,8 92kW a po městě to pod 11 nešlo, ale štreky jezdil za 8 a po dálnici tak za 9.
Ovšem tentorkáte bych asi bral naftu.
Předem děkuji za odovědi a přeji hezký den -
hatepe 11.02.08 10:28
« Mondeo 2,2 TDCI rok 2005
Zdravím a prosím o radu. Z časových důvodů se nemám čas probírat tak rozsáhlou diskusí jako je tato a tak Vás prosím o pár stručných informací. Zvažuji koupi mondea 2,2 TDCi případně i 2,0TDCI, slyšel jsem, že prý u 2,0 TDCi byl do roku 2003 problém , který byl ale po faceliftu vyřešen, takže modely s rokem od 2003 by měly být ok. Ovšem můj favorit je spíš 2,2 TDCi, hrozí u něj nějaké kritické zvády jako u prvních verzí 2,0 TDCi a nebo je motor už dobře odladěn? Ten vůz na který mám spadeno je dovezen z německa, rok 2005/01 , titanium x , najeto kolem 96000 km . Další dotaz bych směřoval v kolika tis. se mění rozvoďák apod. , jestli ve 120 anebo dřív, případně co dalšího připadá v úvahu v nejbližších 10-20 tis. km měnit. Tlumiče a spotřební věci nepočítám.
No a asi jako poslední byě zajímaly názory majitelů, co spotřeba, hlučnost.....a co krátké trasy po městě? to asi nedělá dieslu moc dobře, že? osobně bych šel raději do benzínu, ale po městě to je 12. měl jsme mondeo 2001 v 1,8 92kW a po městě to pod 11 nešlo, ale štreky jezdil za 8 a po dálnici tak za 9.
Ovšem tentorkáte bych asi bral naftu.
Předem děkuji za odovědi a přeji hezký den -
-
cja 10.02.08 16:34
« Re: najete km po druhe
DIM: mám tam taky UG7+ v 16" , trochu mě na fóru vyděsili, že si nerozumí s podvozkem Monda, ale kromě hlučnosti na vodě v rychlostech okolo 160 km|h zatím bez problémů - jsou ale nové a zatím jse nepřehazoval, takže ten jev co jsi popisoval zatím neznám. A jen pro porovnání - jezdím na jednu chatu v Jizerách už nějaký rok, parkování je tam v mírném svahu, který vždy zledovatí a Polaris, Dunlop M3, Matador se nechytali vždy mě museli vytlačit, až letos jsem všechny překvapil >:D , vyjel jsem sám bez tlačení - hádám , že to jsou zůročené roky zkušeností... tímhle konkrétním výjezdem si mě ty pneu celkem získaly a řadím je zatí v tom co jsem zkusil nejvýše.

dvere jdou zamknout zevnitr rucne ale dalkou ani neotevrou ani nezavrou.