FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
martin.z 13.02.08 21:07
« Re: koupě mondea 2,2 tdci
PetrT:
Petre tohle s tema cenama mi prave prijde tak trochu zavadejici, pokud uz predem servis strili cenu za repasi 25.000,-kc presto ze mondeo neni 10ti valec a nema tim padem 10 vstriku tak je dobry k tomu co pises napsat i to ze to zdaleka neni konecna cena za vsechno co tam budou delat.
Resp. za 2.500 ani 4.000,-kc mu proste problem byt s jednim vstrikem neodstranej! -
WinDiesel 13.02.08 20:06
Tome, auto z Německa NIKDY NEMÁ NAJETO 96000 km !!!!!
Já mám 190000 km najeto 2/3 v ČR 1/3 v zahraničí. Němci pořád jezděj dlouhé štreky po těch svých prima dálnicích.
Buď velmi opatrný.
Jinak, za jistých okolností to může stát za to. Když se smíříš s tím, že to auto má tak 250000 km najeto (ale to není pro motor Puma Duratorq, stavěný pro Transita vůbec žádný problém!!!) a zainvestuješ do nových vstřiků (max. životnost 250000 km) a do dvouhmoťáku, budeš v pohodě. Na své (2,0 TDCi) Mondeo nedám dopustit. Já si vše ale hlídám, měním filtry paliva (to je nejdůležitější) po 15-20000 km, tak mám vše v originálu, nicméně jsem dělal dvouhmoťák a spolu, když se to muselo rozebrat jsem nechal udělat i spojku. Takže ano, auto si to zasloužilo, těch 30000.
Mondeo má výhodu že má opravitelné vstřikovače, řada konkurentů si o tom může nechat zdát a za vstřik nebo PDčko zaplatíš 10000.
Takto vyjde oprava vstřiku Delphi někde mezi 2500 a 3700 Kč, to je snesitelné.
Ale já nejsem Ty, tak dělej co myslíš že je pro Tebe nejlepší. -
"-- skrytý --" 13.02.08 18:04
« Re: 3 a 4 dvere
Batman: tady není asi moc co řešit. Bez křišťálové koule ti zbývá jenom ty zadní dveře rozebrat a vyzkoušet, jestli jsou serva centrálu funkční, popř jestli tam není jenom nějaký mechanický problém, možná by to stačilo namazat. Pokud si na to netroufáš, svěř to nějakému autoelektrikáři, nemusí být nezbytně přímo od forda.
Motorky centrálu, pokud mě pamět neklame, jsou u tvého auta už součástí zámku, takže nabastlit tam univerzály asi nebude zrovna simply. Nicméně měl bys mít slušnou šanci sehnat funkční zámky na vrakoviších.
Víc se ti na dálku po netu pomoct nedá. -
"-- skrytý --" 13.02.08 16:41
Porad z tveho popisu neni jasne, zda packou dveri od ridice, resp. klicem u ridice zamknes/odemknes zadni dvere.
Pokud ano, moturek to nebude.
Jinak univerzalni moturek stoji asi 150Kc, funkce bude stejna, jenom se bude sloziteji upevnovat. -
"-- skrytý --" 13.02.08 14:22
Batman: co myslíš, jaká je pravděpodobnost, že současně odejdou motorky centrálu v obou zadních dveřích? Já bych hledal problém buď v modulu GEM, nebo v kabeláži - výstup z GEMu je pro zadní dveře společný. Samozřejmě předpokládám, že když se ptáš v tématu o 2.2TDCi a nepíšeš nic o tom, jaké máš auto, tak že máš mondeo 2.2TDCi.
BTW, píšeš, že ti to zadní dveře nezamyká na DO. To znamená, že klíčem ti je to zamkne?
-
"-- skrytý --" 13.02.08 12:22
« 3 a 4 dvere
Zdravim nemate nekdo zkusenost? Z niceho nic mi prestalo funovat odemykani a zamykani zadnich dveri dalkacem. musim je zavirat rucne. Nesetkal jste se s tim nekdo? popripade nejake reseni? Jen jsme si zkusl zavolat do forda a tam mi reklai ze to muze byt motorek a ze 1 stoji 4500,- coz mi prijde jako ulet davat 9000 za to ze se mi zacnou zase zamykat vere dalkacem :'-( -
martin.z 12.02.08 18:01
hope:
co se tyce razeni bych taky nemenil. Vlastne nechapu co tam ta spojka a klacek jeste dela a je to jedina vec v ktery se od vynalezu auta snad nic nezmenilo, krom toho ze kdysi byla radicka metr dlouha a mozna byla drevena :-)
Slapat furt nejaky slapky a klacek honit neustale tam a zpatky mi uz nejak nedava smysl, to muzu radsi za jizdy honit neco jinyho.. :-) -
"-- skrytý --" 12.02.08 09:56
Martin.z: dobře že jsi nehledal průběhy momentu. Ty ti totiž nic neřeknou o tom, jestli při "běžné" jízdě ve 30km/h máš zařazenou ještě 2, nebo už řadíš 3.
Nepoznáš, jestli pocitově optimální jízda rychlostí 50km/h je přesně na rozhraní 3 a 4 rychlosti, takže každé menší zpomalení po městě řadíš za 3, aby jsi následně řadil 4.
Ale na druhou stranu jsem si zvykl, řazení ani nevnímám a určitě bych neměnil. Ale pražského taxikáře bych v tom dělat nechtěl.
-
-
cja 12.02.08 09:31
asi by bylo ideální spojit ty motory s automatem a potom porovnat, ale abych se zastal (i když to nepotřebuje) martin.z , tak ve 2,0 TDCI, s kterým jsem měl tu čest, s manuálem, jsem nedostatek KM ve městě nepociťoval, na dálnici při vyšší rychlosti už tam rozdíl byl - jedna věc jsou čísla na papíře a druhá skutečnost v reále,
sice je mi 2,2 příjemná , ale v současném provozu si dovedu představit jak 2,0 tak 1,8 TDCI, a další auto asi bude menší motor - jasně, že nadbytek výkonu je věc příjemná, ale při současných přesunech po našich silnicích, mám pocit frustrace
Mondeo 1,8 TDCI bude asi můj favorit při výběru dalšího vozu ;-\ -
-
"-- skrytý --" 11.02.08 20:57
martin.z: prekrucujes.. Nikdo netvrdi, ze kratke zprevodovani=malo vykonu v nizkych otackach.
Spravny formulace (kterou bychom to mohli uzavrit) zni: Malo vykonu v nizkych otackych+kratke zprevodovani prvnich tri rychlostnich stupnu v kombinaci s obtizne ovladatelnou spojkou dela z jizdy s 2.0TDCi po meste utrpeni..
Automat vyse uvedene nectnosti (vyjma maleho vykonu v nizkych otackach) nema a proto je i jizda s stejne pohodova jako radio Impuls.
-
martin.z 11.02.08 20:26
hope:
co to je zprevodovani?? Ja myslel ze to funguje nejak jako v tramvaji, proste slapnu na plyn a jede to..
A to ze ma tdci, prvni 3 rychlosti kratke, znamena ze ma na nich tim padem malo vykonu v nizkych otackach?? Hm, ja se s nikym nehadam, mozna se u 2,2 tdci nemusi tak casto radit, psal jsem doslova ze jsem v tom nikdy nejel a o mem automatu bych si troufnul tvrdit ze ma stejne zprevodovani jako 5 st.manual, kvrdlat sice nemusim ale malo vykonu nepocituju, tot vse. At si poridi treba 8 valec HEMI jestli mu je 2.0 tdci malo.. -
"-- skrytý --" 11.02.08 16:38
Krkovička upozorňuje na zpřevodování, o kterém martin.z nejspíše moc neví, protože má 5 rychlostí a ještě se mu sami přepínají. Mondeo TDCi má rychlosti 1, 2 a asi i 3 hodně krátké což pro městský provoz (hodně rozjezdů) není nejpříjemnější. Ještě k tomu je zvláštně seřízená spojka, o které servisy rádi tvrdí, že nejde seřídit, takže první rozjezdy končí chcípnutím motoru.
Ale dá se na to zvyknout.

a ještě jeden dotaz, vím, že se to sem už před asi půl rokem dávalo , ale přesto si dovolím to vyžádat ještě jednou - 2,2 TDCI r.v. 2005, Euro 3 je motor Puma ? Děkuji za odpověď.