FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 18.02.08  12:11

« Re: Nepravidelný chod motoru po startu a bílý kouř

Tak já jsem jel 890 km do Dolomitů, tam stálo Mondeo celý týden na mrazu bez hnutí ( snad poprvé ve svém životě ), a v sobotu bylo ráno -13 C, a start šel velmi velmi ztuha, po několika sekundách těžkého protáčení se začaly chytat jakoby některé válce , tak jsem to ještě podržel, až se to rozběhlo.....samozřejmě s dýmem, ale pak už dalších skoro tisíc km v pohodě až domů :-)

Byl jsem s ním ve výšce až 2 200 m.n.m. , tak snad mu vysokohorský pobyt prospěje ...

Průjezd Vídní pomocí GPS úžasný, nechtěl jsem si zajet až na Schwechat, tak jsem jel pořád od jihu na sever, i když už to někdy připomínalo jen obslužné komunikace pro rakouské vinaře, tak jsem se zase za Vídní napoil na tu hlavní !!.-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 18.02.08  11:54

WinDiesel: Po 27000km a ani ne roku stáří? A co záruka? Lze na servis na Kladně uplatnit záruku Ford? Vždyť na to auto je 3roky záruka a 150tis.km tak to zkusím dát do Forda. Snad s tím ti měniči dílů něco udělají. Zlaté TDI! Kamarád ho má v Oktávce (najeto 240tis.km) a i -12°C startovalo na první otočení, žádné škubání, žádný kouř.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 18.02.08  11:13

« Re: Mondíkova dovolená v Kladně, aneb špičkové služby a rychlost zotavení:O)

to WinDiesel: Sice bílý kouř nepozoruju, ale s volnoběžnýma otáčkama má motor problémy hlavně zastudena a po např. 500km režimu kdy jezdím jen do práce, z práce a na nákupy, všechny cesty do 15km. Motor vytáčím max. do 2250-2500ot/min. Po delší štrece se to na nějakou dobu srovná, ale i tak málokdy překročím 2750-3000ot/min., není důvod.
  • « 00 Reagovat !

foto Vasik1

Vasik1 18.02.08  10:19

To WinDiesel: Peťa zase nečte, psal jsem: palivový filtr: 950kč
    tedy filtr vyměněn, (dle krabky do kerého nám strčili starej a skovali ho do kufru delphi) a máme zase na 20000km pokoj :-)Ten starej rozříznu a prozkoumám:O) Dá se říct že teď je monďas v cajku, ještě ho asi šoupnem do servisku ma ýměnu startéru, tedy spíše toho magnetického nesmyslu co vysouvá pastorek, stalo se při prudkém přechodu počasí z tepla na mráz, že místo startu bylo je skříp grr crrr, a nic, od tý doby ale už zase nic, tak nevím, ale to už sou skoro stovkové položky, no a taky uvažuju o dvouhmoťáku a spojce, ale to je asi zatím zbytčo. Teď mi příjde všecko super :-) Mám mondíka ráááád
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.02.08  09:23

Ano, byla na něj jako na končící model móóóc příjemná sleva :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 18.02.08  09:16

A Ty máš Pepe ještě "staré" Mondeo?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.02.08  09:14

Také já potvrzuji na svém 2.0TDCi, r.v. 3/2007 "stabilní, pravidelný volnoběh bez ohledu na teplotu motoru a vzduchu".
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 18.02.08  09:14

Kutile, jsi klinický případ zralý na diesel servis DELPHI. Nechceš zajet na to Kladno?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 18.02.08  09:11

Vasik1: otevírací tlak vstřikovačů NOP (nozzle opening pressure) je spíše pomocná hodnota, totéž hodnoty přepadu paliva ze vstřikovačů B/L (backleak), ale stejně jsou ty hodnoty otevíracích tlaků rozházené a vysoké. Nejdůležitější - tzv. kalibrační test - Ti řekl něco o tom, jak vstřikovače stíhají, jaké dávky paliva dávají v různých režimech. Výsledek: nestíhají, nedávají. Jsou mimo toleranci, kterou je schopna přijmout ŘJ a dále s nimi pracovat.
    Nyní je třeba pouze zajistit výměnu filtru paliva (pouze originál DELPHI nebo FORD - což je DELPHI) a max 20-25000 km a abys mu občas protáh perka, aby jsi s ním nejezdil pořád nastudeno.
    A budeš ok jako já.
    Zdraví, Petr T.
  • 00 Reagovat !

foto Vasik1

Vasik1 18.02.08  08:12

« Mondíkova dovolená v Kladně, aneb špičkové služby a rychlost zotavení:O)

to all: Kuciii, přejem dobré ráno, takže v sobotu jsme se vrátili z toulek po Kladně a Špindlerova mlýna:O) Trošku se tedy rozepíšu, jak to včecko bylo. Ve čtvrtek jsme vyrazili cca kolem půl šesté ráno ku Kladnu, cesta v pododě, v Praze trošku kolon, k ceduli kladna jsme dorazili cca okolo 9. Jenže nějak jsem se zamotal, ze začátku jsem přesně věděl kde mám jet, pak sme se ale tak zamotali, že jseme do TP dorazili až před 11 >:-[]Plali jsme se asi 10ti lidí, ale ty o té ulici ani o náměstí nikdy neslyšeli (ono totiž není náměstí jako náměstí, a nám fr.rosenbauma opravdu náměstí moc nepřipadá, na normálním náměstí stojí uprostřed kostel, tady na tomhle ovšem stojí servis TP spol :O) Hned se nás ujal pan Ptáček a technik, poslechli jsme chrochtáka předal jsem jim klíče a šli do města na oběd, (krásná to hodinová procházka) TP spol. je totiž uplně na samém okraji Kladna. Inu ale co, p.ptáček sdělil, že dříve jak ve dvě to nebude, tak bylo času dost:O) dali jsme oběd a vydali se nazpět, přišli jsme tam přesně ve 14:00, až nám to bylo trapné:O)jak jsme dochvilní, Mondík byl již hotovej, prolistoval sem 5 stránek auto dieslu, když v tom přijelo z haly něco co jsme znali, ovšem to na nás tak nějak jinak zpívalo, tak jako spokojeně, a uvolněnně:O) Dostali jsme výsledky z diagnostiky, všechny 4 vstřikovače FAIL:O) tedy co mi bylo řečeno, zkratka NOP, se má pohybovat pod 100, a my měli
    NOP 203, 190,214,224,
    B/L Time 12,9 15 17,5 12,9,
    to Petr T: mohl bych poprosit o zhodnocení?:O)
    to all:
    No dále pak byla provedena zkouška ultrazvukem, přítomnost špon, žádné nebyli, vyměněn filtr, a 4ks vstřikovače cena pak vyšla následovně:
    diagnostika: 714kč
    práce: 1428kč
    palivový filtr: 950kč
    vstřikovače: 17000kč
    celkem: 20092kč vč.DPH
    Takže pánové nebojte se repase >:D už je to skoro za hubičku, pak nás tedy čekala společná dovolenka ve špindlu, kosa jak z nosa, docela vyfukovalo, v pátek lanovky ještě jeli, v sobotu už ale ne, tak jsem to zabalili a jeli se vožrat domů na Ples >:-[] v den odjezdu na teploměru -12, bez kouře, bez cukání, kutile, ty toho monďasa moc deptáš, on je pak zdeptaný a nervozní:O) tož tak no, ptal jsem se na aidtiva, standu a spol. P. ptáček říkal že opravdu není ani v nejmenším potřeba, že prej jednou za 100000, nějakej sajrajt na proplach trubek, no tak nevím, tuhle nádrž jsme bez standy (OMV z Boleslavi) Inu tak se mějte, a jak pravím, nebojme se repasí, opravdu začínaj být ceny podobné spotřebáku, myslím že i dokonce nežšší, cena 4 tlumičů bude snad i vyšší.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 17.02.08  20:59

Jen mě zajímalo zda je ten nepravidelný volnoběh v zimě normální a nebo motoru něco je. Dnes jsem startoval v -12°C a motor napoprvě naskočil a chcípnul a napodruhé naskočil ale kouřil, škubal se a vypadal že zase chcípne. to trvalo cca 30sec. Pak se zklidnil. avíc jsem zvyklý u ostatních dieselů, že když je motor studený tak má zvýšené otáčky by měl klidnější chod. U mého motoru když je studený jsou otáčky spíše nižší než volnoběh. Konečně jsem v HK sehnal VIF a tak ho začnu dávat a uvidím. Tankuju Shell, Benzina a OMW. Většinou ale Shell. Pokud je nad 0°C, tak startuje v pohodě bez kouře a škubání.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 17.02.08  18:49

Martine, jdu Tě napadnout: já tedy pravidelný volnoběh mám, za jakýchkoli podmínek, ale mám tedy 2,0TDCi 2003 jaro. :-)
    Mimochodem kdokoli si kdykoli může zajet nechat přeměřit vstřikovací systém, vstřikovače do jakéhokoli Delphi servisu, pokud to splní podmínky schválení garance, měli by to spravit. Pokud vím tak jediné co bývá problém je nadměrný přepad ze všech 4 vstřikovačů (známka to nekvalitního paliva či dlouhého intervalu výměny filtru či použití noname filtru). V případě nepravidelného chodu motoru je to spíše záležitost trysky a kalibrace vstřikovače, to by mělo projít. Není třeba se obracet vždy na dealera Fordu. Leda v prodloužené garanci. Co já vím tak přímo Delphi uznává 24 měsíců bez limitu najetých kilometrů.
  • « 00 Reagovat !

foto panther

panther 16.02.08  17:41

« Re: Oprava litého kola?

DR dík, ale to už je na komplexní opravu. Já bych spíš preferoval nějaké zaretušování, aby to tak netlouklo do očí.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.02.08  17:22

« Re: Oprava litého kola?

panther: jsou firmy, které se na opravy liťáků specializují - nevím, odkud jsi, ale mrkni do zaltých stránek, nebo dej do googlu "opravy litých kol" a jméno tvého města. Dokážou i ulomené křivé kolo svařit a srovnat, ale zrovna lakování mívají poměrně drahé. Další možnost je zkusit to sám, ono na tom zase tak moc není, know how třeba zde [odkaz]… Nebo se na to vykašlat a nechat to, až toho bude víc.
  • 00 Reagovat !

foto panther

panther 16.02.08  15:52

« O

• 00 Reagovat !

foto panther

panther 16.02.08  15:50

« Oprava litého kola?

Dvě loukotě jsem podřel při najíždění blízko k chodníku. Je to tak 3x1cm. Chtělo by to něčím "vyplnit" škrábance a přetřít. Je na to nějaká sada event. jak na to? děkuji :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 16.02.08  12:14

kutil:
    doporucuju neco jako bmw 3.0d, mozna me tady za to zas nekdo bude napadat, ale neverim ze tdci tyhle generace bude mit nekdy uplne stabilni, pravidelny volnobeh bez ohledu na teplotu motoru a vzduchu.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 15.02.08  22:28

Safra já jsem slepejš... Už to vidím...
    Mno, již jsem Ti to auto jednou chtěl skouknout diagnostikou, ale Ty jsi se na to tvářil vlažně...
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 15.02.08  22:25

Kolik máš najeto, kutile?
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 15.02.08  22:10

« Nepravidelný chod motoru po startu a bílý kouř

Ahoj, je normální když TDCI po startu běží nepravidelně a bíle kouří? Stává se mi to jakmile je pod 0°C. Když je -6°C tak občas napoprvé nenaskočí a když, tak běží nepravidelně cca 30sec. U motorů TDI jsem nikdy kouřivost ani nepravidelný chod nepozoroval. Mám najeto cca 27000km.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…