FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
cja 18.02.08 14:07
« Re: Nepravidelný chod motoru po startu a bílý kouř
Pet.T: pokud však za 24 měsíců najedeš víc jak 100t km, tak nemá smysl připlácen jinou záruku než 3 roky a 150t km a potom si myslím, že už musíš jedině do Forda a ještě musí být ty vstřiky totálně mrtvé, jinak to hrají na opotřebení, takže ideál je přijet s nouzovým stavem a potom musí plnit nebo se pletu?(Ford nad rámec zákonné záruky) -
DIM 18.02.08 14:03
Já jsem ale u DELPHI nic nekupoval !!
Pokud mi bylo něco vyměněno v záruce, neprodlužuje se záruka o další dva roky od data výměny...... Něco jiného by bylo, kdybych si ty díly zaplatil.......
Znám dost lidí s motory TDi a kromě té váhy vzduchu žádný obvyklý totální průser nikdo nehlásí..........
-
WinDiesel 18.02.08 13:43
kutil: Zlaté TDI:
každých 50000 váha vzduchu
každých 75000 dvouhmoťák
každých 100000 turbo
1,9TDi Octavia motor z Maďarska totální průser - honem místo něj dávaj 1,9 TDI common rail - v létě. 2,0 TDi 125 kW piezo-PD totální průser s částicovými filtry, kromě jiných problémů, náhrada honem rychle již na jaře motorem 2,0 TDi common rail.
Takže klídek, je to jen otázka času a Tvůj kamarád si pobrečí a řekne: "zlatý TDCi" !!! -
"-- skrytý --" 18.02.08 12:37
« mondeo B5Y a jeho průsery
Zdravím všechny Forďáky . Mám mondeo B5Y 2001 GHIA Liftback a už jsem vyměnil skoro vše, hned jak jsem ho koupil (to mu byly 4 roky 127 000 km) mi začal sáknout paliv. filtr od začátku mi něco klepalo na nápravě tak jsem postupně měnil ,a se všema mechanikama od fordu počínaje,garážovýma konče , detekoval co to může být , stabilizátory nové , ramena nové ,silentbloky , tlumiče a pořád klepe a pořád klepe, kompresor klimatizace repas , chladic klima, tyč řízení, oba zadní brzdiče , teď mi odešla spojka to vše samozřejmě v průběhu tří let v neposledí řadě mi rezla karoserie (dveře a prahy) tak to jsem zvládl ještě v šestileté záruce, ale překvapilo mne to. Dnes má najeto 174 tis. tak nevím mám-li být spokojen , :-( asi bych byl kdybych ho kupoval jako nové v tomto stáří a kilometrech se projeví u všech aut jejich kvalita.Navíc mnoho km absolvuje po Praze. -
DIM 18.02.08 12:11
Tak já jsem jel 890 km do Dolomitů, tam stálo Mondeo celý týden na mrazu bez hnutí ( snad poprvé ve svém životě ), a v sobotu bylo ráno -13 C, a start šel velmi velmi ztuha, po několika sekundách těžkého protáčení se začaly chytat jakoby některé válce , tak jsem to ještě podržel, až se to rozběhlo.....samozřejmě s dýmem, ale pak už dalších skoro tisíc km v pohodě až domů :-)
Byl jsem s ním ve výšce až 2 200 m.n.m. , tak snad mu vysokohorský pobyt prospěje ...
Průjezd Vídní pomocí GPS úžasný, nechtěl jsem si zajet až na Schwechat, tak jsem jel pořád od jihu na sever, i když už to někdy připomínalo jen obslužné komunikace pro rakouské vinaře, tak jsem se zase za Vídní napoil na tu hlavní !!.-) -
superkutil 18.02.08 11:54
WinDiesel: Po 27000km a ani ne roku stáří? A co záruka? Lze na servis na Kladně uplatnit záruku Ford? Vždyť na to auto je 3roky záruka a 150tis.km tak to zkusím dát do Forda. Snad s tím ti měniči dílů něco udělají. Zlaté TDI! Kamarád ho má v Oktávce (najeto 240tis.km) a i -12°C startovalo na první otočení, žádné škubání, žádný kouř. -
oleowr1 18.02.08 11:13
« Re: Mondíkova dovolená v Kladně, aneb špičkové služby a rychlost zotavení:O)
to WinDiesel: Sice bílý kouř nepozoruju, ale s volnoběžnýma otáčkama má motor problémy hlavně zastudena a po např. 500km režimu kdy jezdím jen do práce, z práce a na nákupy, všechny cesty do 15km. Motor vytáčím max. do 2250-2500ot/min. Po delší štrece se to na nějakou dobu srovná, ale i tak málokdy překročím 2750-3000ot/min., není důvod. -
Vasik1 18.02.08 10:19
To WinDiesel: Peťa zase nečte, psal jsem: palivový filtr: 950kč
tedy filtr vyměněn, (dle krabky do kerého nám strčili starej a skovali ho do kufru delphi) a máme zase na 20000km pokoj :-)Ten starej rozříznu a prozkoumám:O) Dá se říct že teď je monďas v cajku, ještě ho asi šoupnem do servisku ma ýměnu startéru, tedy spíše toho magnetického nesmyslu co vysouvá pastorek, stalo se při prudkém přechodu počasí z tepla na mráz, že místo startu bylo je skříp grr crrr, a nic, od tý doby ale už zase nic, tak nevím, ale to už sou skoro stovkové položky, no a taky uvažuju o dvouhmoťáku a spojce, ale to je asi zatím zbytčo. Teď mi příjde všecko super :-) Mám mondíka ráááád -
WinDiesel 18.02.08 09:11
Vasik1: otevírací tlak vstřikovačů NOP (nozzle opening pressure) je spíše pomocná hodnota, totéž hodnoty přepadu paliva ze vstřikovačů B/L (backleak), ale stejně jsou ty hodnoty otevíracích tlaků rozházené a vysoké. Nejdůležitější - tzv. kalibrační test - Ti řekl něco o tom, jak vstřikovače stíhají, jaké dávky paliva dávají v různých režimech. Výsledek: nestíhají, nedávají. Jsou mimo toleranci, kterou je schopna přijmout ŘJ a dále s nimi pracovat.
Nyní je třeba pouze zajistit výměnu filtru paliva (pouze originál DELPHI nebo FORD - což je DELPHI) a max 20-25000 km a abys mu občas protáh perka, aby jsi s ním nejezdil pořád nastudeno.
A budeš ok jako já.
Zdraví, Petr T. -
Vasik1 18.02.08 08:12
« Mondíkova dovolená v Kladně, aneb špičkové služby a rychlost zotavení:O)
to all: Kuciii, přejem dobré ráno, takže v sobotu jsme se vrátili z toulek po Kladně a Špindlerova mlýna:O) Trošku se tedy rozepíšu, jak to včecko bylo. Ve čtvrtek jsme vyrazili cca kolem půl šesté ráno ku Kladnu, cesta v pododě, v Praze trošku kolon, k ceduli kladna jsme dorazili cca okolo 9. Jenže nějak jsem se zamotal, ze začátku jsem přesně věděl kde mám jet, pak sme se ale tak zamotali, že jseme do TP dorazili až před 11 >:-[]Plali jsme se asi 10ti lidí, ale ty o té ulici ani o náměstí nikdy neslyšeli (ono totiž není náměstí jako náměstí, a nám fr.rosenbauma opravdu náměstí moc nepřipadá, na normálním náměstí stojí uprostřed kostel, tady na tomhle ovšem stojí servis TP spol :O) Hned se nás ujal pan Ptáček a technik, poslechli jsme chrochtáka předal jsem jim klíče a šli do města na oběd, (krásná to hodinová procházka) TP spol. je totiž uplně na samém okraji Kladna. Inu ale co, p.ptáček sdělil, že dříve jak ve dvě to nebude, tak bylo času dost:O) dali jsme oběd a vydali se nazpět, přišli jsme tam přesně ve 14:00, až nám to bylo trapné:O)jak jsme dochvilní, Mondík byl již hotovej, prolistoval sem 5 stránek auto dieslu, když v tom přijelo z haly něco co jsme znali, ovšem to na nás tak nějak jinak zpívalo, tak jako spokojeně, a uvolněnně:O) Dostali jsme výsledky z diagnostiky, všechny 4 vstřikovače FAIL:O) tedy co mi bylo řečeno, zkratka NOP, se má pohybovat pod 100, a my měli
NOP 203, 190,214,224,
B/L Time 12,9 15 17,5 12,9,
to Petr T: mohl bych poprosit o zhodnocení?:O)
to all:
No dále pak byla provedena zkouška ultrazvukem, přítomnost špon, žádné nebyli, vyměněn filtr, a 4ks vstřikovače cena pak vyšla následovně:
diagnostika: 714kč
práce: 1428kč
palivový filtr: 950kč
vstřikovače: 17000kč
celkem: 20092kč vč.DPH
Takže pánové nebojte se repase >:D už je to skoro za hubičku, pak nás tedy čekala společná dovolenka ve špindlu, kosa jak z nosa, docela vyfukovalo, v pátek lanovky ještě jeli, v sobotu už ale ne, tak jsem to zabalili a jeli se vožrat domů na Ples >:-[] v den odjezdu na teploměru -12, bez kouře, bez cukání, kutile, ty toho monďasa moc deptáš, on je pak zdeptaný a nervozní:O) tož tak no, ptal jsem se na aidtiva, standu a spol. P. ptáček říkal že opravdu není ani v nejmenším potřeba, že prej jednou za 100000, nějakej sajrajt na proplach trubek, no tak nevím, tuhle nádrž jsme bez standy (OMV z Boleslavi) Inu tak se mějte, a jak pravím, nebojme se repasí, opravdu začínaj být ceny podobné spotřebáku, myslím že i dokonce nežšší, cena 4 tlumičů bude snad i vyšší. -
superkutil 17.02.08 20:59
Jen mě zajímalo zda je ten nepravidelný volnoběh v zimě normální a nebo motoru něco je. Dnes jsem startoval v -12°C a motor napoprvě naskočil a chcípnul a napodruhé naskočil ale kouřil, škubal se a vypadal že zase chcípne. to trvalo cca 30sec. Pak se zklidnil. avíc jsem zvyklý u ostatních dieselů, že když je motor studený tak má zvýšené otáčky by měl klidnější chod. U mého motoru když je studený jsou otáčky spíše nižší než volnoběh. Konečně jsem v HK sehnal VIF a tak ho začnu dávat a uvidím. Tankuju Shell, Benzina a OMW. Většinou ale Shell. Pokud je nad 0°C, tak startuje v pohodě bez kouře a škubání.