FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 15.11.11 14:34
« Re: Pravidelná kontrola po 140tis.km.
Taky si říkám, ale záleží na ceně a stavu. >:D Ta Dacie a Suzuki, to bude jako druhé auto v případě, že zůstane Mondeo. Mě osobně by stačilo, kdyby to Mondeo bylo 4x4. ;-)
Ale jinak nezavrhuj Duster, jeho schopnosti předčí mnohem větší a dražší. Jen neí použitelný na běžné silnice kvůli zpřevodování 5ky. Moc na dálnici řve. Včera jsem se byl podívat na ASX a moc mě nepřesvědčilo. Forester jsem už viděl, ale na to jaké to je auto je cena hodně vysoká.
Pak by ještě byla možnost vytahovat Mondeo po louce na silnici navijákem. Je to neuvěřitelný, ale na té louce kloužou skoro všechna auta a přitom tam není bahno, jen mokrá tráva. Ale dávat řetězy na trávě se mi moc nechce. >:D -
superkutil 14.11.11 16:53
Tak nevím zda je to zimou nebo výměnou oleje nebo zimními pneu nebo něčím jiným, ale auto jde do kytek. Auto plave po silnici, v řízení vůle jak blázen, po nastartování kolísají otáčky mezi 800 - 1200ot, když je to studené, tak to vůbec nechce jet, motor se dusí nebo škube. Když se ohřeje, tak se otáčky usadí a i má motor tah. Jen to plavání je tam pořád a vůle v řízení tak 3cm na věnci volantu. Ale je někdy, vůbec to nechápu. Takže asi dojde na výměnu, jen nevím za co. Potřebuju 4x4 za rozumnou cenu. Takže adepti jsou Subaru Forester, Mitsubishi ASX, Volvo XC70, nějaký VW, Hyundai Santa Fe. No a když nebudou peníze, tak Suzuki SX4 nebo Dacia Duster. Do Kugy jít nechci, od té mě všichni zrazují. :-O -
superkutil 08.11.11 15:46
Castrol 5W40 a teď tam přímo Fordem doporučovaný a dodávaný Ford/Motorcraft Formula E SAE 5W30. A i ty starty vypadají líp. Ten Castrol mi doporučovali u Charouze, že je lepší. Lepší asi nebyl, ale za to byl skoro 3x dražší. :-) Asi jsem moc důvěřivý. Se značkovými servisy končím. -
WinDiesel 05.11.11 11:11
« Re: Svět motorů special - diesel
Ty nejsi zmetený ale zhulený. Až budeš čistý, zase se přihlaš a můžeme diskutovat. >:D Ale pro neználky: malý motor 1,2 TSI potřebuje velmi malé turbo, které se dá snadno roztočit. A tu je problém - jakmile na to dupneš, malé turbo točí moc a přebytek spalin je třeba regulovat - odvádět bypassem - paralalním vedením. No a tato regulace, která má v určitých otáčkách odpojt spaliny - se přehřívá - a není divu - vůbec benzínové motory mají silnou tendenci k přehřívání. -
-
tažak 04.11.11 21:48
« r s Svět motorů special-diesel SSvět motorů special -diesel
jsem z toho zmetený,nevím jak se může přehřívat regulace turba/kde to k sakru je a proč se to nechladí/ ten řemen ,to znám,to jako u gatí,když přeskočí
o dírku a řetízek ,ten mám u splachovače.Eště,že sou tady ty machří,ty nám to vysvětlí -
-
WinDiesel 04.11.11 21:02
« Re: Svět motorů special - diesel
Dzurko: Já vím o masových problémech s přehříváním regulace turba, do 50 000 km kaput. Potom je tam těžší, stále vevyřešený problém s přeskakováním jakéhosi řemenu nebo řetězu - výsledek je fatální. Ani 1,4 TSI není bez problémů.
Ještě mnohem více se píše v současném čísle speciálu Světa motorů - DIESEL - když mi na SC pošleš e-mail, oskenuji to a zašlu Ti ten článek.