FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 15.11.11  19:01

« Re: Pravidelná kontrola po 140tis.km.

Korando s automatem Ti tam chybí - levné, špičkově vybavené, silný motor. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 15.11.11  15:14

Já nemám nic proti Dacii, jen ten rozsah ta šíře toho výběru :-) 4x4 má i legendární Panda....
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 15.11.11  14:34

Taky si říkám, ale záleží na ceně a stavu. >:D Ta Dacie a Suzuki, to bude jako druhé auto v případě, že zůstane Mondeo. Mě osobně by stačilo, kdyby to Mondeo bylo 4x4. ;-)

Ale jinak nezavrhuj Duster, jeho schopnosti předčí mnohem větší a dražší. Jen neí použitelný na běžné silnice kvůli zpřevodování 5ky. Moc na dálnici řve. Včera jsem se byl podívat na ASX a moc mě nepřesvědčilo. Forester jsem už viděl, ale na to jaké to je auto je cena hodně vysoká.

Pak by ještě byla možnost vytahovat Mondeo po louce na silnici navijákem. Je to neuvěřitelný, ale na té louce kloužou skoro všechna auta a přitom tam není bahno, jen mokrá tráva. Ale dávat řetězy na trávě se mi moc nechce. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 15.11.11  13:32

Od Subaru po Dacii !! No, Kutile, tak to hodně štěstí, to máš docela široký záběr pro jednu mokrou louku... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 14.11.11  16:53

Tak nevím zda je to zimou nebo výměnou oleje nebo zimními pneu nebo něčím jiným, ale auto jde do kytek. Auto plave po silnici, v řízení vůle jak blázen, po nastartování kolísají otáčky mezi 800 - 1200ot, když je to studené, tak to vůbec nechce jet, motor se dusí nebo škube. Když se ohřeje, tak se otáčky usadí a i má motor tah. Jen to plavání je tam pořád a vůle v řízení tak 3cm na věnci volantu. Ale je někdy, vůbec to nechápu. Takže asi dojde na výměnu, jen nevím za co. Potřebuju 4x4 za rozumnou cenu. Takže adepti jsou Subaru Forester, Mitsubishi ASX, Volvo XC70, nějaký VW, Hyundai Santa Fe. No a když nebudou peníze, tak Suzuki SX4 nebo Dacia Duster. Do Kugy jít nechci, od té mě všichni zrazují. :-O
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 09.11.11  12:09

Ono ta vyšší viskozita nemusí být lepší, zvlášť ve vyšších otáčkách je nežádoucí. Charouz nebo kdokoliv jiný chce prodat dražší, ne lepší :-)

C-max s novou tváří - zimní výbava, co vy na to? [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 08.11.11  19:29

A měl jsi tam vůbec nějaký olej? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 08.11.11  15:46

Castrol 5W40 a teď tam přímo Fordem doporučovaný a dodávaný Ford/Motorcraft Formula E SAE 5W30. A i ty starty vypadají líp. Ten Castrol mi doporučovali u Charouze, že je lepší. Lepší asi nebyl, ale za to byl skoro 3x dražší. :-) Asi jsem moc důvěřivý. Se značkovými servisy končím.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 08.11.11  11:18

Předtím jsi měl jaký olej?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 07.11.11  10:45

Tak už se to usadilo a motor běhá jako dřív. Naopak je s jiným olejem, než se dával dřív, živější.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 06.11.11  12:20

« Re: Svět motorů special - diesel

DIM - to je skutečná, po dotankování měřím vždy do plné. Podle PP bylo tentokrát 5,9, takže se splet hodně. Právě proto jsem byl překvapený, jindy je rozdíl 3-4deci, jindy ukazuje celkem přesně.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 05.11.11  11:11

Ty nejsi zmetený ale zhulený. Až budeš čistý, zase se přihlaš a můžeme diskutovat. >:D Ale pro neználky: malý motor 1,2 TSI potřebuje velmi malé turbo, které se dá snadno roztočit. A tu je problém - jakmile na to dupneš, malé turbo točí moc a přebytek spalin je třeba regulovat - odvádět bypassem - paralalním vedením. No a tato regulace, která má v určitých otáčkách odpojt spaliny - se přehřívá - a není divu - vůbec benzínové motory mají silnou tendenci k přehřívání.
  • « 00 Reagovat !

foto tazak

tažak 04.11.11  21:49

jsem z toho zmetený,nevím jak se může přehřívat regulace turba/kde to k sakru je a proč se to nechladí/ ten řemen ,to znám,to jako u gatí,když přeskočí
    o dírku a řetízek ,ten mám u splachovače.Eště,že sou tady ty machří,ty nám to vysvětlí
  • 00 Reagovat !

foto tazak

tažak 04.11.11  21:48

« r s Svět motorů special-diesel SSvět motorů special -diesel

jsem z toho zmetený,nevím jak se může přehřívat regulace turba/kde to k sakru je a proč se to nechladí/ ten řemen ,to znám,to jako u gatí,když přeskočí
    o dírku a řetízek ,ten mám u splachovače.Eště,že sou tady ty machří,ty nám to vysvětlí
  • 00 Reagovat !

foto tazak

tažak 04.11.11  21:45

« r svět motorů special -diesel

• 00 Reagovat !

foto tazak

tažak 04.11.11  21:39

« r regulace turba

• « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 04.11.11  21:02

Dzurko: Já vím o masových problémech s přehříváním regulace turba, do 50 000 km kaput. Potom je tam těžší, stále vevyřešený problém s přeskakováním jakéhosi řemenu nebo řetězu - výsledek je fatální. Ani 1,4 TSI není bez problémů.
    Ještě mnohem více se píše v současném čísle speciálu Světa motorů - DIESEL - když mi na SC pošleš e-mail, oskenuji to a zašlu Ti ten článek.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 04.11.11  15:38

Já má ale pocit, že ta spotřeba vždy klesala s tím, jak dlouho nebyl PP nulovaný . Klesá Ti skutečná spotřeba ? já jsem měl tu zkušenost, že klesala jen na PP.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 04.11.11  11:51

Za posledních cca 2600km mi vyšel průměr 5,03litru - 70% km město, zdá se mi, že spotřeba s najetými km stále pomalu klesá. Teď mám na tacho nějakých 42tis, zatím obrovská spokojenost.[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 04.11.11  09:19

Tak to zase ráno houpalo na volnoběh a při otáčkách kolem volnoběhu. Navíc je běh motoru nepravidelný. Může to být po té výměně oleje v motoru?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…