FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 25.02.08 13:24
« Re: čipování
lordmystic: Máš naměřený graf motoru po čipu? Máš ověřené, že BitPower skutečně zvýšil hodnoty jak garantoval? Narazil jsem na několik článků, kde popisovali čipování od BitPower a následné porovnání naměřených hodnot s deklarovanými a místo deklarovaného 30%ho nárůstu, byl nárůst jen o cca 10%. Dosahuje tvoje auto po čipu vyšší max. rychlosti, má větší zrychlení? Nebo máš jen subjektivní pocit lepší reakce motoru na plyn?
Měl jsem možnost jet v čipnuté TDI i v Renaultu a v obou byla změna výrazná, zatímco u TDCI byla nevýrazná. -
superkutil 21.02.08 13:43
« Re: Modeo dovezené z ciziny - smutná praxe
pepek: Nikde nepopírám, že jsem to napsal. Je to slovíčkaření. Nevidím takový rozdíl v tom jestli napíšu že sešlápnu plyn nebo na něj dupnu, vždyť jde o elektrický přenos a ŘJ si to oboje zpracuje stejně. Totéž platí o volantu, někdy s ním točím, ale když mi tam někdo vlítne, tak za něj musím škubnout. Je to fakt jen slovíčkaření a hovoří to o tvé ubohosti a snaze se jen hádat a prudit a se skřípáním auta to vůbec nesouvisí. -
-
superkutil 21.02.08 07:33
Pepku, zkus číst pořádně. Auto nehučí, pouze vrže. Většionu to bývá kamínek zapadlý někam u silentbloku nebo zavěšení kol. A to skřípání v motoru už tady někdo popisoval a mě se objevovalo jen při startu. Teď je to pořád. Měl by to být řemen na řemenici. Moje otázka byla, zda se to dá nějak odstranit nebo ne. Mé staré Mondeo takovéto pazvuky nevydávalo. A většina z nás za jízdy šlape na plyn a točí volantem. Ty ale asi používáš jiný způsob ovládání vozidla. ;-) -
superkutil 20.02.08 20:54
cja: Nechci ti brát iluze, ale obávám se, že výměnou řidiče z auta a z motoru pazvuky neodstraníš. ;-) Mám to tedy chápat, že pazvuky k autu patří a že u auta s najetými 30tis.km je to normální a že se mám s nimi smířit? A jedno velké + Mondeo má! Motor se stále zlepšuje a lépe reaguje na plyn. :yes: -
oleowr1 20.02.08 20:34
« Re: Mondíkova dovolená v Kladně, aneb špičkové služby a rychlost zotavení:O)
WinDiesel: Takže pokud má kámoš kámoše SW od Delphi (o tom jestli legálně či nelegálně bych nerad tady polemizoval) tak by mělo být vše O.K. Jinak minimálně kalibraci nechat udělat u Forda a nemělo by se nic pokazit.
Na repasi se vypravím až se rozsvítí kontrolka žhavení. Může to být klidně zítra, ale při troše štěstí a mém prozatimním nájezdu 15tkm ročně možná za rok či dva a pak budou ceny zase třeba někde jinde >:D -
superkutil 20.02.08 14:18
Je vidět, jaký v tom má Ford nepořádek, že si neumí udělat ani pořádek ve vlastních řadách. Je to jen a jen o lidech. Podvodníci a bezcharakterní jsou všude a bohužel i v ČR jich přibývá. Dnes již nikomu nedělá problém lhát, vykroutit se ze zodpovědnosti, či něco hodit na druhého. Čest a sebeúcta už nikomu nic neříká.
Ale mám dotaz z jiného soudku. Po delší době jsem dnes otevřel okno u spolujezdce abych dýchal čerstvý vzduch a zděsil jsem se jak strašně mi auto skřípe. Je to jak 15let stará herka. Asi je někde kamínek, kde by mohl být. Je to při každém zhoupnutí. Navíc mi motor vydává skřípavý zvuk závislý na otáčkách motoru. Dá se s tím něco dělat?