"-- skrytý --" 18.03.08 16:10
« Re: V-max
cja, eda.nezbeda: zarezlé lanovody jsou obvykle přímý důsledek nepoužívání ruční brzdy, nefukční seřizování v zadním brzdiči zase bývá způsobeno nevhodnou manipulací při výměně destiček.
Ale týká se to vesmě poněkud starších aut, i když u kutila je asi možné všechno. U jeho auta by mě nepřekvapila ani anaserpentní spinóza . :-) -
cja 18.03.08 14:10
« Re: V-max
Tak u mě tohle nastalo na Mondu, které jsem prodal - má ho kolega a tomu autu bylo 6 let , když se to přihodilo - najeto 200t km. Ale vím o Mondu, které bylo staré 2 roky a tenhle problém se objevil, ale to byla též 1. série z roku 2001, předpokládal bych, že tohle už po faceliftu odstranili >:D , tak jako zarezlé lanovody k ruční brzdě >:D . Nevím , jak máš staré - nové auto, ale Kutil má rok staré auto se 30t km. -
cja 17.03.08 14:05
« Re: V-max
Kutile ty zadní kola nejsou úplně od věci , ale u novýho auto by to bylo divný - ať ti mrknou v servise na zadní desky a kotouče, mě se stalo, že něco zarezlo na zadním třmenu a ten potom stabilně přibržďoval, bylo to znát na spotřebě. Ale kolo se přítom abnormálně zahřívá a kdyby jsi jel 200 tacho tak by ty kotouče svítily rudě , jak na 24 h Le Mans, takže takhle to asi nebude. -
superkutil 17.03.08 12:20
« Re: V-max
Krkovicka: Díky že jsi se na to mrknul a napsal to sem. S tou 6kou je to zajímave protože ve 160km/h už motor točí 2700RPM a moment už jde dost dolů a odpor vzduchu roste.
Tu spotřebu máš dost nízkou. Jak máš závislou spotřebu na rychlosti auta? Já do 120km/h mám spotřebu asi 6,5litru, ale jakmile přidám, tak ve 140km/h jsem už na 7mi a ve 160km/h jsem okolo 7,5litrů. Pod 6 se dostanu jen když jedu rovnoměrnou rychlostí do 90km/h.
Celkově mi připadá, že moje auto má nějaký vysoký odpor vzduchu. Nebo co kdyby přibržďovaly zadní kola? To by na motorové brzdě vidět nebylo. -
"-- skrytý --" 17.03.08 10:55
« V-max
kutil: Jak jsem slibil, zkousel jsem v noci z patku na sobotu Olinu trochu protahnout. 200km/h tacho je tam bez problemu (sestka DOBRE taha az nad 160km/h) max jsem sel na 220tacho, coz slo taky celkem v pohode. Vic jsem nechtel jet kvuli gumam, ackoli asi by to prezily. GPS jsem nesledoval nebot jsem jel sam a v noci.
1000km cestu jsem dal s Vprum 137km/h a spotrebou 6.7real (6.4PP)
"-- skrytý --" 15.03.08 08:57
« Re: Kontakt na Zákaznické cetrum Ford CZ?
martin.z: tohle řeší o stupeň vyšší level - doporučený dopis zaslaný tvým právním zástupcem :-! Navíc adresát neví, jestli jsi třeba dopis neodesílal pod dozorem notáře ;-)
Ale myslím, že to zbytečně směřuješ ad absurdum - a tím se poněkud vytrácí původní informace. Doporučený dopis je obecně uznávaná forma průkazné komunikace, mail ne. -
"-- skrytý --" 14.03.08 20:31
« Re: Kontakt na Zákaznické cetrum Ford CZ?
Janerad: jestli řešíš nějaký problém, tak bych doporučoval o mailu ani neuvažovat, protože maily se "ztrácejí" a jejich průkaznost je téměř nulová. Použij doporučený dopis s doručenkou (dostaneš po doručení potvrzení kdo a kdy tvůj dopis u adresáta převzal) na níže uvedenou adresu. Na sebe jim dej jako kontakt jenom poštovní adresu, takže odpověď dostaneš opět poštou, na hlavičkovém papíře a s razítkem - a to už si dobře rozmyslí, co ti napíšou. A časově (od odeslání do obdržení odpovědi) to vyjde často i líp, spousta mailů končí bez odpovědi v koši. Pokud trváš na emailu, tak fax je jeho alternativou.
Zákaznické Centrum Ford
Karolinská 654/2
186 00 Praha 8
Tel.: +420 234 650 182
(Po – Čt, od 9 do 17 hod.; Pá od 9 do 15 hod.)
Fax: +420 234 650 147 -
superkutil 12.03.08 16:01
« Re: Motor nechce táhnout nad 3000ot.
To DR: Tak jsem začal číst a dozvěděl jsem se že:
Celkové ztráty v převodech při pohonu jedné nápravy by neměly příliš klesnout pod 85%.
To asi autor myslel, že by účinnost převodovky neměla být pod 85% nebo že ztráty by neměly být větší jak 15%. Protože jinak to moc nechápu.
Jinak díky za info kolem výkonnových ztrát, nějak mi to nedošlo ve spojení s účinnosti převodovky a výkonem motoru protože ty vykonnové ztráty se měří po vyšlápnutí spojky a tedy při odpojeném motoru (převodovka není pod záběrem). -
DIM 12.03.08 15:27
« Re: Motor nechce táhnout nad 3000ot.
A dá se do něj taky schovat nějaký ten proud ?? Přemýšlím ještě nad tím, že při větší rychlosti ( nám co to jede přes 200 to není problém ) bych odpojil vrtule u chladičů ( to už jen zbytečně hučí a stejně už beztak nestíhají ) a nechal bych je roztočit proudícím vzduchem o rychlosti 200 km/h , pak bych použil dodatečné řemenice, kterou bych roztočil dodatečný generátor ........jen co potom s těmi kilowatty ? Co když toho budu mít tolik, že nebude sobolího špeku dostatečné množství ?? Ono by se to dalo prodávat ČEZU do sítě jako zelená energie, na to je i zákon.....ale kde seženu tak dlouhou prodlužovačku ?? Ale pro ty, co stejně jezdí jenom kolem baráku , a to rychlostí kolem 200 km/h , by to šlo !!! -
cja 12.03.08 14:45
« Re: Motor nechce táhnout nad 3000ot.
Bojím se DIMe jestli budeme jezdit na soboly, tak budeme zase závislý na Velkém bratru z východu - odcházím si opakovat ruštinu.... a jen tak mimochodem na sobolím kožichu bys možná vydělal téměř jako na norkovém, to by teprve byl efektivní chov - žádný zbytky >:D -
"-- skrytý --" 12.03.08 13:48
« Re: Motor nechce táhnout nad 3000ot.
kutile, o momentu píšeš přednášky a nevíš, že ztráty v převodech přímo souvisí s výkonem motoru. Proč se asi účinost převodovky udává v % a ne v kW? Tak si o tom něco přečti a pak můžeš zase někde jinde zkusit dělat chytrého. [odkaz] -
superkutil 12.03.08 13:05
To oleowr1:
1. Parametry z brzdy - může tam být chyba ale čemu pak věřit.
2. Na rovině se zrychlování auta zastaví na 184km/h podle GPS.
To impaler:
1. kontejner není
2. vozík není
3. brzda v pořádku, ale podle grafu z brzdy je ztrátový výkon 32kW a u mého starého Mondea byl 24kW. Proč má nové Mondeo o 8kW větší ztrátu na převodech?
To DR: Stát se pštrosem nic neřeší. >:D

a tu spinózu bych prosil přeložit do češtiny, abych si byl jist svým překladem..... děkuji :-)