"-- skrytý --" 19.03.08 22:01
« Re: V-max
kutil: no tak to napiš ;-)
Tádydádydá .... to je konec :-!
Tak jsme se zasmáli, ale teď konec srandy, Energie, čtverec rychlosti, aerodynamika, ESP, Vmax, moment, tepelná účinnost, práce, kvantová fyzika, paranormální jevy..... hrň to do nás pod tlakem.
"-- skrytý --" 19.03.08 15:07
« Re: V-max
cja: není. Už je to tu zas. Energie, čtverec rychlosti, aerodynamik a ESP.
Z PLR do MLR, jel jsem přes ČSSR, SNB mé DKW si stoplo na TK. Mé DKW SPZ ABT 25-50, musí teďka na GO, do ČSAO. OHC či OHV, ci co má to DKW, potřebuje z NDR nová šoupátka ....
To bylo jen tak pro inspiraci ;-)
oleowr1: hmm, tak to zamrzí :'-( -
oleowr1 19.03.08 10:11
« Re: V-max
to DR: pokud by byly v dubnu odvzdušňováky povolené, myslím si, že by za 4 měsíce nebyly tak zarezlé, musel jsem je nejdřív prostříkat sprayem na uvolňování zarezlých šroubů a potom opatrně povolit. Navíc, rozpadlá manžetka byla podle mně už taky v dubnu a vodítko třmenu korodovalo déle než 4 měsíce a kdyby opravdu v dubnu kontrolovali na jarní prohlídce brzdovou soustavu a měnili brzdovku, tak by si toho museli všimnout. Dokázat to samozřejmě nemám jak, dělal jsem to s kolegou automechanikem v garáži a ten mi potvrdil můj názor.
Jen tak mimochodem, v lednu 2007 jsem byl na STK a už tam se technikovi nelíbila nevyváženost brzdění zadních kol, do tolerance se to ještě s odřenýma ušima vlezlo a prošel jsem bez ztráty bodu. Na jarní prohlídku jsem šel s tím, že v ní byla mimo jiné kontrola brzdového systému (vyčištění a kapalina byla dokonce fakturována). -
superkutil 19.03.08 08:35
« Re: V-max
Ahoj, tady někdo psal, že by se při přibržďování zadních kol docházelo k ohřevu, ale při maximální rychlosti by stačilo mařit i trošek energie a už by se to mělo projevit. Jestli je totiž potřebná energie rovna čtverci rychlosti, tak by ty zadní kola ani nemusely tolik přibržďovat. Jěště mě napadl problém s aerodynamikou nebo něco s nápravou. Auto se při rychlosti okolo 200km/h (podle tacho) začne dost klepat. Nemohlo by pak zasáhnout ESP a ubrat? -
"-- skrytý --" 18.03.08 23:09
« Re: V-max
oleowr1: bez povolení odvzdušňováků kapalinu nevyměníš. Jak jsi poznal, že jsou netknuté?
cja: anaserpentní spinóza = nadměrná kučeravost vlny. Jak téměř všichni vědí :-) , je to nemoc, která až na jedinou zdokumentovanou výjimku napadá výhradně ovce. Dej si to do googlu, stojí to za to :-! -
oleowr1 18.03.08 18:52
« Re: V-max
Když jsem auto kupoval, nechal jsem udělat prohlídku, navrhli mi, že příště vymění lanko ruční brzdy, celkem ji používám, tak se asi rozchodila (pomohl jsem jí teflonovým sprejem). Zato při loňské "akční" jarní prohlídce si nevšimli, že na LZ kole jsou rozpadlé manžety na čepech brzdičů a brzda zůstávala viset... Bohužel až v létě jsem zjistil, že LZ destičky jsou až na kov, zatímco pravé byly sjeté tak napůl. Vyměnil jsem destičky, čepy brzdičů včetně manžet na zadních kolech a mám klid. Jenom mi nejde do hlavy, jak se jim při jarní prohlídce podařilo vyměnit brzdovou kapalinu, aniž by povolili jediný odvzdušňovací šroub? Šrouby na všech kolech byly netknuté, tedy ve stavu, v jakém auto sjelo z výrobní linky. -
cja 18.03.08 16:44
« Re: V-max
DR: já ruční brzdu používám celkem aktivně, kromě zimního stání - abych nepřimrzl - , ale je pravda, že předchozí majitel ji asi moc nepoužíval - to se týkalo Monda 2001, na Titanicu jsem je zatím neměnil,
a tu spinózu bych prosil přeložit do češtiny, abych si byl jist svým překladem..... děkuji :-) -
"-- skrytý --" 18.03.08 16:10
« Re: V-max
cja, eda.nezbeda: zarezlé lanovody jsou obvykle přímý důsledek nepoužívání ruční brzdy, nefukční seřizování v zadním brzdiči zase bývá způsobeno nevhodnou manipulací při výměně destiček.
Ale týká se to vesmě poněkud starších aut, i když u kutila je asi možné všechno. U jeho auta by mě nepřekvapila ani anaserpentní spinóza . :-) -
cja 18.03.08 14:10
« Re: V-max
Tak u mě tohle nastalo na Mondu, které jsem prodal - má ho kolega a tomu autu bylo 6 let , když se to přihodilo - najeto 200t km. Ale vím o Mondu, které bylo staré 2 roky a tenhle problém se objevil, ale to byla též 1. série z roku 2001, předpokládal bych, že tohle už po faceliftu odstranili >:D , tak jako zarezlé lanovody k ruční brzdě >:D . Nevím , jak máš staré - nové auto, ale Kutil má rok staré auto se 30t km. -
cja 17.03.08 14:05
« Re: V-max
Kutile ty zadní kola nejsou úplně od věci , ale u novýho auto by to bylo divný - ať ti mrknou v servise na zadní desky a kotouče, mě se stalo, že něco zarezlo na zadním třmenu a ten potom stabilně přibržďoval, bylo to znát na spotřebě. Ale kolo se přítom abnormálně zahřívá a kdyby jsi jel 200 tacho tak by ty kotouče svítily rudě , jak na 24 h Le Mans, takže takhle to asi nebude. -
superkutil 17.03.08 12:20
« Re: V-max
Krkovicka: Díky že jsi se na to mrknul a napsal to sem. S tou 6kou je to zajímave protože ve 160km/h už motor točí 2700RPM a moment už jde dost dolů a odpor vzduchu roste.
Tu spotřebu máš dost nízkou. Jak máš závislou spotřebu na rychlosti auta? Já do 120km/h mám spotřebu asi 6,5litru, ale jakmile přidám, tak ve 140km/h jsem už na 7mi a ve 160km/h jsem okolo 7,5litrů. Pod 6 se dostanu jen když jedu rovnoměrnou rychlostí do 90km/h.
Celkově mi připadá, že moje auto má nějaký vysoký odpor vzduchu. Nebo co kdyby přibržďovaly zadní kola? To by na motorové brzdě vidět nebylo. -
"-- skrytý --" 17.03.08 10:55
« V-max
kutil: Jak jsem slibil, zkousel jsem v noci z patku na sobotu Olinu trochu protahnout. 200km/h tacho je tam bez problemu (sestka DOBRE taha az nad 160km/h) max jsem sel na 220tacho, coz slo taky celkem v pohode. Vic jsem nechtel jet kvuli gumam, ackoli asi by to prezily. GPS jsem nesledoval nebot jsem jel sam a v noci.
1000km cestu jsem dal s Vprum 137km/h a spotrebou 6.7real (6.4PP)
"-- skrytý --" 15.03.08 08:57
« Re: Kontakt na Zákaznické cetrum Ford CZ?
martin.z: tohle řeší o stupeň vyšší level - doporučený dopis zaslaný tvým právním zástupcem :-! Navíc adresát neví, jestli jsi třeba dopis neodesílal pod dozorem notáře ;-)
Ale myslím, že to zbytečně směřuješ ad absurdum - a tím se poněkud vytrácí původní informace. Doporučený dopis je obecně uznávaná forma průkazné komunikace, mail ne. -
"-- skrytý --" 14.03.08 20:31
« Re: Kontakt na Zákaznické cetrum Ford CZ?
Janerad: jestli řešíš nějaký problém, tak bych doporučoval o mailu ani neuvažovat, protože maily se "ztrácejí" a jejich průkaznost je téměř nulová. Použij doporučený dopis s doručenkou (dostaneš po doručení potvrzení kdo a kdy tvůj dopis u adresáta převzal) na níže uvedenou adresu. Na sebe jim dej jako kontakt jenom poštovní adresu, takže odpověď dostaneš opět poštou, na hlavičkovém papíře a s razítkem - a to už si dobře rozmyslí, co ti napíšou. A časově (od odeslání do obdržení odpovědi) to vyjde často i líp, spousta mailů končí bez odpovědi v koši. Pokud trváš na emailu, tak fax je jeho alternativou.
Zákaznické Centrum Ford
Karolinská 654/2
186 00 Praha 8
Tel.: +420 234 650 182
(Po – Čt, od 9 do 17 hod.; Pá od 9 do 15 hod.)
Fax: +420 234 650 147