FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 21.11.11  15:09

« Re: Pravidelná kontrola po 140tis.km.

....musíš ten kolíček držet a držet aby se to vynulovalo.....
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 21.11.11  14:20

Ta cena ASX je za 4x4. Potřebuju 4x4, jinak bych Mondeo neměnil. A asi nevyměním. Dnes mi oznámili za kolik by vzali Mondeo na protiúčet a to je pro mne šílený. Nabízí 130tis.Kč s tím, že mám střechu od krup a lehce odřený blatník. Koukal jsem na web a podobná Mondea jsou za 170tis.Kč. Takže asi budu muset ještě pár zim vydržet s 4x2 a šetřit na nové. Musím říct, že mi teď vychází náklady na 1km cca 7Kč a to mi připadá docela šílený!!! Dělá to cca 13tis.Kč/měs. Potvrzuje to to, že auto je nejhorší investice kterou znám.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 21.11.11  12:38

V ASX jsem zatím nejel, proto se ptám. V autotipu ten motor velice chválili, i tu reálnou spotřebu. Byl jsem se projet v novém c-max euro5 a ten je právě oproti mé euro4 odspodu už přidušený, takže ve městě nic moc. Tam jsem spokojený s tím starším E4, na trojku se dá jezdit od volnoběhu a pěkně zabírá a spotřeba je taky dost dobrá. Teď mi to vychází nějakých 5,6litru za tu dobu co ho mám a zdá se, že dlouhodobě spíše ještě klesá. Ten podvozek moc u asx nevychválili, ale myslím na běžné jezdění by byl dostačující.
    Kutile ta cena je za čtyřkolku? Mně by stačil dvoukoláč, třeba rok starý málo jetý, necelých 400 jsem dal za ročního maxe.
    Wine v tom servisním menu je tacháč jak v km, tak v mílích. Co jsem se divil, tak nejspíš ukazuje skutečnou rychlost, tácháč ukazuje o cca 4km víc při padesátce. Pak tam mám ještě teplotu motoru, nejspíš bloku nebo hlavy, stav paliva v nádrži jsem tam nenašel a ta průměrná spotřeba se pohybuje kolem 37-38litrů na sto 8-s . Včera jsem jel dálkovou za 4,5litru a v tom menu jsem měl 36,6před jízdou a po jízdě 37,8 >:D , takže nějak nechápu, a vynulovat to nijak nejde. Když tu páčku stisknu, přejdu na další položku.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 19.11.11  23:55

Takže k ASX. Vypadá dost bachratě na velkých kolech. Ale stačí nasednout a vše je tam kde to má být, interiér je strohý, ale přesný a liniově čistý. Když motor nastartuješ, tak skoro není slyšel. Jezdil jsem po rovině i do kopce na jedničku na volnoběh v pohodě. Na volnoběh jede na jedničku někde kolem 4km/h. Ale právě chování motoru mezi 800 - 2000ot je úžasné, motor v pohodě zrychluje, mnohem lépe jak u Mondea. Akorát se občas objevují rezonance. Pokud jde o jízdní vlastnosti a ovládání, tak se mi to moc líbilo, akorát při přejezdu příčných prahů auto poskakuje, ale to je naladěním podvozku a rozvorem. Na silnici je Kuga určitě lepší, ale v terénu je horší. Navíc motor u Kugy je horší a víc žere, Kuga má menší kufr a je celkově uvnitř menší. U ASX mě varují kvůli poddimenzované přední nápravě. Já bych klidně bral i nějakou ojetou 4x4, ale najedu ročně 35000km a většinou mě auta začnou zlobit ve 150tis.km, tak většinou musím brát nové auto. :-)

A pokud jde o tu vůli v řízení, tak se mi u předchozího Forda povolilo spojení tyče řízení s posilovačem a chovalo se to podobně jako teď u Mondea. Tak to zkusím zkontrolovat. ;-\
  • 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 18.11.11  22:03

« servis ve 198000

Tak jsem byl dneska u svého starého dobrého garážisty vyměnit olej a filtry ... říkám mu ať koukne na zadní nápravu, že tam něco klepe, asi tyčky stabilizátoru. Tyčky to ale nebyly, prohnilý výfuk se zlomil a klepal o nápravu, tak se mi to prodražilo na 7650,- , ale nic se nedá dělat, snad zimu přečkáme s fordíkem bez problémů :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 17.11.11  20:42

štíreček1: no už si to moc nepamatuji, vím že to šlo bez problémů - dokonce jsem s v UK mohl přepínt do režimu mílí místo kilometrů. Něco jsem stisknul a chvíli držel a byla tam nula. (Ale mluvím o 2,0 TDCi ročník 2004).
    K DI-D - právě že jejich MIVEC táhne odspodu - připomeň mi e-mail a pošlu Ti manuál ASX/Outlander. Tam je MIVEC dopodrobna vysvětlený. Já jsem DI-D testoval a fakt odspoda dobrý .......... a .......... spotřeba která odpovídá tabulkovým hodnotám. Maj tam něco jako 5,5 litrů na 100 a opravdu se toho dá dosáhnout.
    Motor je tak dobrý že jím Peugeot ve svém budoucím 4008 nahrazuje původně plánovaný 2,0 HDI. A že je 2,0 HDI velmi dobrý motor.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 17.11.11  14:11

Wine to táhnutí dělá skutečně sklon vozovky. Když přejedeš na nějakém rovném obchvatu do protisměru, bude táhnout zase nalevo. A jak píšeš, závisí na nastavení podvozku, takže u některých aut to nemusí dělat, ale zase si s nimi moc zábavy neužiješ na okrskách.
    Chtěl jsem se Tě zeptat, jestli nevíš jak se dá vynulovat průměrná spotřeba v servisním menu u forda, mám tam nějakou nesmyslnou hodnotu až jsem se toho lekl >:D

Kutil: Jak jede ten DI-D těsně od volnoběhu, záběr odspodu? Má nějakou díru nebo zpoždění? ASX není špatné auto, ale nejspíš kvůli podvozku bych já osobně raděj kugu, na podvozek ASX jsem moc chvály neslyšel, ale zase na druhou stranu na běžné ježdění úplně stačí a ta cena je fakt dobrá. Ještě - neuvažuješ nad kia sportage nebo jak píše radek hyundai? Tu kiu si celkem v testech pochvalovali - 4x4. Anebo počkat na nový skyactiv ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 17.11.11  08:19

To máš pravdu, se nové Mondeo tímto úkazem neprojevuje. Ale každé auto má něco. Já byl vyplašený, když jsem zjistil, že při jízdě na dálnici mi Méďa táhne mírně na stranu a udělal jsem kolem toho humbuk. Řekli mi, to je sklonem dálnice. Moc jsem jim nevěřil, ale přišla cesta do UK a auto na jejich dálnici lehce táhne na stranu opačnou.
    "Koleje" souvisí se sportovním nastavením posilovače, který přenáší až příliš silnou vazbu od silnice. na druhou stranu se s tím autem daly na okreskách dělat VĚCI. A na dálnici jsem mohl postit volant a otevřít si láhev s minerálkou. Méďa je hrozně fajn, ale volant musím pořád držet (možná že to tak mábýt) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 16.11.11  15:23

Vůle v hřebenovém řízení ?? To mi k sobě moc nejde. Pokud by to bylo v čepech kol, tak by to bralo gumy , pískalo v zatáčkách...... V každém případě nové Mondeo žádné " problémy " s vyjetými kolejemi nemá......
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 16.11.11  14:31

No jo, Dime, ale toto není plavání. Prostě cítíš tlak na volant, že to auto chce jet do levé, nebo pravé koleje, ale není tam vůle. Plavání je, když to auto jede kam chce a až velkou korekcí volantem ho zkrotíš. Ano, to znám, jenže protitlakem na volant se to dá mít pod kontrolou, čím pomaleji se jede, tím víc se auto talčí do jedné či druhé koleje. To mne překvapovalo ale nebyl to problém a dalo se na to zvyknout. Rozhodně to není plavání. Kutil popisuje situaci, kdy si auto opravdu jede doprav nebo doleva - má prachsprostou příliš velkou vůli v řízení. Proto mu to plave.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 16.11.11  13:33

Od roku 1999 jsem měl Mondeo MKII a byla to paráda! Sedělo bezvadně, jen tam byly nějaké problémy které Ford nedokázal vyřešit a byl to benzín. Tak kolem 140tis.km to začalo blbnout, 2x jsem měnil různé kůstky a čepy v přední i zadní nápravě. Tak jsem pořídil Mondeo MKIII z roku 2006 a první okamžiky byly hrozné. Auto vůbec nesedělo, pořád jsme musel směr jízdy korigovat. Ale časem jsme si na nový podvozek zvykl a auto se chovalo úžasně, bylo jedno zda jsem jel 130 nebo 230km/h, fakt paráda. Ale když mělo auto najeto cca 120tis.km, tak to začalo lehce plavat a vzadu to bouchalo. Tak mi u Charouze za cca 10tis. vyměnili vzadu nějaké kůstky. Jenže ve 130tis.km to bylo stejné a navíc se na volantu objevila vůle. Je tam jen někdy, ale je až 3cm. Prostě posunutí věnce volantu o 3cm jde úplně zlehka a vůbec to nemá vliv na směr jízdy. Po nazutí zimních pneu je to ještě výrazně horší. Ve 110tis.km mi dělali geometrii předku a dobrý.

A pokud jde o to ASX, tak je v určitých režimech motor hlučnější. Je zřejmě míň odhlučněný. Je pravda, že na volnoběh a při jízdě kolem 2000ot je tišší jak u Mondea. Určitě lépe zvládá třeba otáčky mezi 1000-2000ot, líp reaguje na plyn, zátah vydrží do vyšších otáček. Na ASX jsou vidět moderní technologie a za 440tis. je to úžasné auto. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 16.11.11  10:44

Já myslím, že to plavání také z minulého auta znám. Především to nedrželo stopu tam, kde byly i minimální podélné koleje. Jakoby se to auto nemohlo rozhodnout, jestli má jet v koleji levým nebo pravým kolem. Oběmi se do nich díky většímu rozvoru nevešlo..... A pak jsem pořád korigoval a korigoval. Nové to nedělá, takže někde je něco jinak....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 16.11.11  08:19

Chlapi co s těmi auty děláte? My máme na Mondeu 2,0 TDCi natočeno 260000 km a nikdy jsme nic takového neřešili, nevím co to znamená, když Mondeo plave. Akorát jsme ve 130000 měnili zadní tlumiče, nic víc.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 16.11.11  08:18

ASX v žádném případě nemá hlučnější motor než Mondeo TDCi. Testoval jsem, v Mondeu jsem strávil 220000 km. Nesmysl.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 16.11.11  00:39

Jo, stačilo by něco čemu na horách říkají perk. Je to tam v zemi všude. Je to jíl smíchaný s rozpadlou žulou. To by se na louku dalo navést, i když je hodně z kopce a voda by materiál asi odnesla. Jenže díky korupci na pozemkovém fondu moje přístupová cesta vede po cizím pozemku a tak na ni nemohu nic navážet. I přes opakovanou žádost, kdy jsem je žádal, že když mi ukradli pozemky, ať si alespoň cestu mohu koupit zpět, pozemek prodali místnímu zemědělci a s tím už bojuji 2 roky. Takže teď jednám s kontrolním oddělením pozemkového fondu a s poslaneckou sněmovnou která má kontrolovat pozemkový fond. Nechtějte vědět, co to je za šílenosti, jaké miliardy takto státu unikají. Takže cestu zpevňovat nemohu, nehledě na to, že by stála určitě víc jak nový ASX.
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 15.11.11  20:56

Nedávno jsem vybíral auto pro manželčiny rodiče u Hyundaie a moc se mi líbila ix 35. Mimochodem vybrali jsme ix 20.

Mám nápad nechej navézt na louku 10 tater makadamu a máš po starostech. Ušetříš za 4 kolku a můžeš koupit zadokolku. >:D >:D Sám se musím pochválit :yes: :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 15.11.11  20:31

RADEK1: Doba se změnila, příjmy už nejsou to co byly. ;-\

To ASX je dobrý, ale na tu cenu hodně plastový. Motor 1.8DI-D je hlučnější jak 2.2TDCI u Mondea, ale to neznamená, že je špatný. Novináři ho chválí kvůli výkonu (110kW u 1.8 je špička) a kvůli spotřebě. Když jsem v roce 2006 kupoval Mondeo, tak jsem ještě 4x4 nepotřeboval.

Teď potřebuju 4x4 a buď koupím něco s čím se dá jezdit celoročně a dlouho trasy (ASX, XC70, Forester, Santa Fe) a nebo jako druhé auto pro ženu a krátké pojezdy (SX4, Duster) a když pojedu na hory, tak pojedeme s ním.

Ale mám nabídku na nové ASX za 440tis, tak to snad vyjde. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 15.11.11  20:24

Ta k jsem z toho zmatený, Od začátku jsem píšeš , že potřebuješ 4x4 a koupíš mondo.Divné.
    Jak píšeš ,že ti nezáleží na interiéru a ASX se ti zdá plastové a motor který jsi zkoušel (nejel jsem s ním) je považován novináři za top ve své třídě.Pro tebe je hlučný.
    Pak , (odpust) jsi tu kdysi dávno naznačil své výdělky a to NA Sx 4 a nebo Duster nevypadá spíš na X5 a auta jim podobná.Tak jdi do nich a nebudeš mít si nač stěžovat. A jestli ano tak už chyba nebude v autě. 8-s
    Ale musím se tě zastat mé auto 2,2 tdci po ujetí cca 130 tis. km začalo také plavat. Servis se tvářil, že je vše v normálu , ale nebylo. I to byl důvod proč jsem auto s úplně novými vstřiky prodal.Má rada zní : Kup si něco drahého,neekonomického vlastně auto , které vůbec nechceš, nebo nepotřebuješ a uvidíš jak se budeš těšit na každý okamžik za volantem. Můj tip je stáj Range Rover -cokoliv- čím výše tím lépe ale Evoque je taky dobrý :-) Chce žena
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 15.11.11  20:23

Ta k jsem z toho zmatený, Od začátku jsem píšeš , že potřebuješ 4x4 a koupíš mondo.Divné.
    Pak píšeš ,že ti nezáleží na interiéru a ASX se ti zdá plastové a motor který jsi zkoušel (nejel jsem s ním) je považován novináři za top ve své třídě.Pro tebe je hlučný.
    Pak , (odpust) jsi tu kdysi dávno naznačil své výdělky a to NA Sx 4 a nebo Duster nevypadá spíš na X5 a auta jim podobná.Tak jdi do nich a nebudeš mít si nač stěžovat. A jestli ano tak už chyba nebude v autě. 8-s
    Ale musím se tě zastat mé auto 2,2 tdci po ujetí cca 130 tis. km začalo také plavat. Servis se tvářil, že je vše v normálu , ale nebylo. I to byl důvod proč jsem auto s úplně novými vstřiky prodal.Má rada zní : Kup si něco drahého,neekonomického vlastně auto , které vůbec nechceš, nebo nepotřebuješ a uvidíš jak se budeš těšit na každý okamžik za volantem. Můj tip je stáj Range Rover -cokoliv- čím výše tím lépe ale Evoque je taky dobrý :-) Chce žena
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 15.11.11  19:08

Ten rozsah je kvůli tomu, že je mi celkem jedno, jak velký auto bude. A na luxus si nepotrpím. Osobně mám radši staré interiery. Moje Mondeo z roku 2006 je pro mě interiérem stravitelné, ale i Mondeo 1999 bylo parádní. Nemám rád ty nový plastový interiéry plné chromu a barevných světýlek. Dnes jsme měl možnost jezdit s Mitsubishi ASX 1.8DI-D 110kW a není to špatné, ale je to v interiéru dost plasťák, řazení je takové volné. Ale jinak dobrý, řízení zlehka s el. posilovačem, dobře reaguje na plyn, motor je sice proti Mondeu hlučnější, ale neztrácí zátah ani přes 4000ot. Ale po silnici poskakuje jak splašená kráva, auto je hodně krátké a tak poskakuje. Sedačky jsou v pohodě, jen palubní deska je hodně hluboká a celý čumák je neskutečně dlouhý. To třeba v Santa Fe je pro řidiče a spolujezdce mnohem více místa na nohy.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…