RADEK1 28.04.08 19:53
« Re: Re: Údržba interiéru.
to kutil :Já používám na palubku jen cocpit spray, ale jestli chceš v různých super a hyper marketech je universálních pěnových čističů spousty. A hlavně nepoužívej HADR vezmi si nejakou houbičku( molitan) ten nic nepouští. Věř mě čistím interiér 1 x týdně celý včetně vysávání. Je to víkendový rituál. V sobotu odpoledne interiér a to tak ,že nenajdeš smetíčko a v neděli ráno monďu umyji a vyleštím. Asi mě to baví >:D >:D prostě úchylka. Žena nic neříká ,ale když jsem si vzal její parní čistič a čistil jím panty tak řekla něco o magorovi 8-s :-O nevím proč :-) -
WinDiesel 28.04.08 16:40
« Re: Vyzkoušel jsem Boxer Diesel
Superkutil: nevím, jestli jsi vzal v potaz vzduchovou brzdu, kterou vytvářejí všechny kombíky. Po diskuzi s uživatelem Legacy (také v kombíku) jsme se shodli, že vzduchová brzda je zde menší. Tato brzda se obvykle začíná projevovat od 180 km/hod. Legacy jelo s boxerem dieselem parádně na 5, 200 jsem měl ale už jsem se bál jet víc, nebylo to mé auto. Ale pořád to ještě mělo tendenci jet !!!!! -
superkutil 28.04.08 10:49
« Re: Vyzkoušel jsem Boxer Diesel
WinDiesel: Čekám až bude ve Foresteru. Byl to můj velký favorit i v benzínu, ale nakonec jsem kvůli spotřebě vzal dieselové Mondeo. Ten diesel od Subaru jsem neviděl, ale podle recenzí se chová jak popisuješ. Jediné připomínky byly k dostupnosti dílů při servisování.
Subaru motor vyvíjel neuvěřitelně dlouho, zkoušeli různé objemy 2.5 pak 2.2 a nakonec 2.0 Měli velké problémy s šířkou motoru a se vstřiky, nakonec mají nějaké zkrácené aby motor šel do aut.
Také ta spotřeba je super, odpovídá Mazdě 6 s 2.0 dieselem. Jak už jsem někde psal, Mazda 6 kombi s 2.0 dieselem je živější jak Mondeo 2.2TDCI a přitom spotřeba Mazdy byla 6,5 litru a Mondea 7,6litru. Pro objektivitu jsme si s kamarádem v půlce cesty auta vyměnili.
A WinDiesel veř že i já tam mám 200km/h ve chvilce, ale víc ani ťuk. >:D Zajímavý byp přístup FMC, řekli, že Mondeo 2.2TDCI má maximálku okolo 200km/h a že to nebudou řešit. Ve své podstatě to svedli na počasí, pneumatiky, naftu atd. -
superkutil 28.04.08 10:35
« Re: Re: Údržba interiéru.
PepeCarrita: Co používáš za sprej s pěnou na palubku. Kdekoliv se ptám, tak mají sprej bez pěny. Včera jsem se snažil dostat z prahů a dveří bahno a ani katráček moc nefunguje. I když to vydrhnu, tak po uschnutí jsou špinavá místa stále vidět.
Palubku jsem zkoušel, ale tím že jsem neměl pěnu, tak akorát všude na ní zůstaly chlupy z bavlněného hadru. Ten povrch je matový a jakoby gumový a drsný jak brusný papír. Vše se na něj chytá a prach nejde dolů a když to vezmu na mokro, tak se dělají žmolky.
U MKII to šlo všechno tak krásně vyčistit. 8-s -
WinDiesel 27.04.08 14:17
« Vyzkoušel jsem Boxer Diesel
Tak, pánové, někdo tu bude mít velký problém. Legacy s boxerem 5 kvaltem je..... no prostě paráda. Byl jsem s Mondeem spokojený, ale Subaru překonalo všechna má očekávání.
- start - motor si lehce přede, neslyšíte ho
- volnoběh - když stojíte venku vedle vozidla, slyšíte jakoby tichoučký benzín, jemné cvakání pravidelně jdoucího benzínu, pokud si stoupnete před vozidlo, pochopíte, jedině tehdy, ale stěží, že se jedná o diesel.
- akcelerace - bez výraznější turboprodlevy a bez výraznějšího kopance
- jízda po rovině, kvalitní asfalt, zatáčky - neuvěřitelná trakce, vozidlo se nevlní, poslouchá perfektně
- jízda do kopce, zatáčky, nekvalitní asfalt - tam kde jsem nemohl jet ani na 3, ani na 4 v Mondu, tam jsem jel v Legacy na 2, to vytáčení tohoto motoru - naprostá radost, úžasný zvuk a pocit, zábava
- jízda po dálnici - no co říci - absolutní pohoda, 200 ve chvilce po rovině (info pro Super-kutila)
- posez v autě - měřím 185 cm, do sedačky jsem hezky zapadl, sedadlo mne obalilo, velice dobrý pocit, lepší než v Mondeu (sedačky v Sub v kůži, v Mondeu mám textilní)
- zvuk motoru v různých situacích - těžko popsat, to se musí zkusit, téměž neslyšíte, pouze takové brumlání...
- zvuk motoru je zcela prost jak zvenku tak zevnitř jakýchkoli rušívých pazvuků, žádné chrochtání, skřípání, cvakání, rezonance, vibrace, kolísání.....
Huf, dost dobré !!!!!! Byl jsem docela v šoku - diesel, co se tak úplně nechová jako diesel
- průměrná spotřeba ve chvíli při odevzdávání vozu (měl jsem ho zcela bez omezení k dispozici něco přes hodinu) 6,4 l..... -
oleowr1 26.04.08 19:07
« Re: bitpower vs. emise
windiesel: vsaď se, že se emise dělají na neutrál!!! Na měření emisí auto stojí na podlaze ne na válcích, takže rychlost zařazená určitě není. Jde samozřejmě o "překlep" a víme o čem je řeč - emise se nedělají na volnoběh, ale na plné otáčky ikdyž mi na ME technik motor taky nevytáčel a tak jsem nabyl dojmu, že změnili metodiku.... -
WinDiesel 26.04.08 09:24
« Re: Transit 2.4TDCi Kaufentscheidung
Krkovicka: 2 stupňové vstřikovače Sobek neumí, PAS v Zábřehu ale ano. Jinak tyto vstřikovače jsou u Forda i v Delphi síti do 2800 Kč bez DPH v repasu. Což je dobré.
Ale to čerpadlo - VP44 Bosch - to může být snadno noční můrou - tam pravidelně odcházení 3 věci, repas tak za 30-40 tKč. Takže Tě to bude stát totéž co repas celého systému common rail v TDCi. Transity 2,0 TDCi se vyráběly od roku 2002 (přední náhon, až 93 kW), Transity 2,4 TDCi se vyráběly od roku 2004 s výkonem až 103 kW (zadní náhon).
Od 2006 se potom všechny Transity vyrábějí jako TDCi, a motory 2,2 TDCi (zcela nový motor, až 96 kW), 2,4 TDCi (až 103 kW) a posléze pětiválec 3,2 TDCi(zcela šílených 147 kW !!!). Ford nyní věří jako dodavateli common railu japonské společnosti DENSO (respektivě její maďarské továrně)... -
superkutil 25.04.08 17:23
« Re: bitpower vs. emise
Když tady píšeš o VIF, tak musím říct, že od té doby co přidávám VIF, tak jsou pryč škubavé starty, nejistý chod, problém se startováním v zimě apod. A stačí jejich doporučené dávkování. VIF kupuju u www.autostangl.cz a cena je 157,-Kč to jest 25hal/litr. -
lordmystic 25.04.08 15:36
« bitpower vs. emise
tak jen info do placu pro orientaci - jak již víte mám skoro rok chip od bitpower. jako jednu z nevýhod jsem jmenoval vyšší kouřivost. tento týden jsem navštívil stk + emise. při testech bylo auto relativně vychladlé - hodinu jsem stál ve frontě! natankováno levné nic moc palivo, ovšem přidán vif. a výsledek - ten co mi to měřil se nestačil divit, říkal mi že podobných výsledků dosahují nová auta. naměřil mi čtyři měření v rozmezí 0,11-0,19 těch jejich jednotek kouřivosti s tím, že limit byl až 2,0! takže konstatuji, že emise nejsou s chipem problém, tedy dokud se stále budou dělat na neutrál :). -
superkutil 25.04.08 14:59
« Re: mlhovky
martin.z: U těch mlhovek je to sporné, jezdím často v mlze a xenony z ní udělají bílou stěnu. Mlhovky mi svítí pod ní a je to v pohodě. Navíc mi mlhovky osvětlí prostor blíž k autu a do stran. Ale máš pravdu, že ne všichni výrobci mlhovek je dělají dobře. Nejlepší jsou ve tvaru vodorovného obdelníku. Horší jsou kulaté a malé. Třeba jsi je měl moc vysoko nebo blbě nastavené.
Měl jsem mlhovky na všech svých autech a vždy byly kontrolky v zorném poli řidiče. A to i u Escorta, Fiesty a Mondea MKII.
Osobně preferuji všechny informace zobrazované ve sdruženém přístroji v zorném poli řidiče. -
martin.z 25.04.08 14:09
« mlhovky
no na tomhle je videt ze vsem se zavdecit proste neda.
Me by zas bylo uplne jedno kdyby to ty predni mlhovky nemelo vubec.
Sou podle me uplne nanic a kdyz sem je nekdy zkousel treba v mlze kdyz bylo blbe videt tak jsem s nima videl tu mlhu jeste vic, jakoby kontrastneji. -
superkutil 25.04.08 13:19
« Re: Transit 2.4TDCi Kaufentscheidung
Krkovicka: No já ji stěhovat nepotřebuju, spíše nedokážu pochopit důvod proč když u Mondea MKII byla v zorném poli, tak proč u MKIII je takhle blbě dole? Napadá tě rozumný důvod? A co se týče mlhovek, tak je pouštím tak odhadem 50-80x za rok. Jezdím ráno a večer a v období mlh je pouštím 2x denně. A vzhledem k tomu, že když mlha skončí tak zapomenu že mám mlhovky zapnuté a tím že mi nesvítí na palubce, tak s nima svítím pořád až když chci vypnout světla, tak si to ho všimnu.