oleowr1 18.04.13 15:03
« Re: mondeo netahne
DIM: nové Mondeo (Fusion) se mi líbí, přestože má moje TDCi už 10let, ještě nějaký rok musí vydržet. Za 3 roky mi skončí překlenovací úvěr a mohl bych se koukat po něčem lepším. Starému mondeu jsem dopřál 16" ALU kola, origo Ford, koupená přes aukro, ve výborném stavu... -
DIM 17.04.13 13:50
« Re: mondeo netahne
Lidi, co je?? Přece nenecháme nejlepší a nejdelší diskuzní fórum v dějinách tohoto serveru a možná nejne jeho zaniknout !! Všem to jezdí a nebo už to nikdo nemá ? Seděl jsem v novém Mondeu, s názvem Fusion . Tak ne že bych se u toho mohl zbláznit, ale docela pěkný. Jenže na našem trhu má být až za rok a půl !? To už ale bude technicky konkuence zase někde jinde ! Mělo to benzinový motor, takže do toho bych šel jen za cenu přestavby na plyn.......Ale zase v tom případě bych tady rok a půl neměl konkurenci :-) -
kossmos 25.03.13 19:26
« Re: mondeo netahne
To já vím. Ale už mě to stálo 40tis a pořád skoro nic:(. Jinak to dělá pořád. Akorát při studeném motoru to v prvních tak cca 20 s není ani na rozjezd. Jo a v tom mém prvním prispevku mam preklep. dirka nebyla v AC, ale IC. intercooleru.
Moc dekuju za reakci DIM -
kossmos 22.03.13 22:39
« mondeo netahne
Dobrý den,
chtěl bych Vás všechny moc poprosit o pomoc. Mám mondeo 2008, 2.0TDCI, 103kW. Když se chci rozjet, tak při studeném motoru prvních 10-20 vteřin nereaguje na plyn a když potom začne, tak opravdu s minimálním výkonem a ještě s cca dvounásobnou spotřebou.Mám tam velký unik vzduchu, ale nikdo neví kde. Palivová soustava - vstřiky v pořádku, čerpadlo nové.
Vzduchová soustava celá prohledaná ve 2 autoservisech a jediné, co se našlo, tak dirka v AC a ta už je OK.
Napadá Vás prosím něco?
Předem moc děkuju za každou pomoc. Opravdu už nevím co s tím. Ani v Pardubickém Fordu mi nepomohli. -
kossmos 22.03.13 22:36
« Mondeo Netahne
kossmos 22.03.13 22:36
« Mondeo Netáhne
zářící doktor 12.03.13 13:29
« Re-re kolísání otáček
Díky za reakci DIMe, zatím jsem nenašel nic, co by kromě nafty z nádrže v autě utíkalo. Ani se pod autem při delším stání neobjevuje žádná louže.
Při akceleraci otáčky náhle klesnou a okamžitě zase stoupnou, to se tak 3x zopakuje a potom to třeba na 200km přestane. To kolísání je asi podobné, jako když řadí automatická převodovka - otáčky stoupají, klesnou, stoupnou a zase klesnou. A ani se to nestává častěji při jízdě do kopců na D1.
A z mého laického pohledu se asi nejedná o spojku, tam bych spíše očekával začátek kolísání tak, že otáčky stoupnou (jak by asi při proklouznutí spojky klesla zátež motoru) a pak klesnou, ale můžu se mýlit.
Každopádně děkuju, Borek
A kdybyste kdokoli měj jakýkoli nápad, tam mi ho prosím zkuste napsat.
zářící doktor 12.03.13 13:27
« Re-re kolísání otáček
Každopádně děkuju, Borek
A kdybyste kdokoli měj jakýkoli nápad, tam mi ho prosím zkuste napsat.
zářící doktor 09.03.13 22:38
« kolísání otáček
Ahoj Vám všem, chtěl bych požádat o radu. Máme Mondeo 2,5 roku staré, najeto
105 000km, 2l motor 103kw. Vždy řádný servis u Fordu, naposledy před 3 měsíci s výměnami filtrů i palovového filtru. Naftu kupujeme u různých prodejců, ne na problematických pumpách. Nyní se asi 2 měsíce objevuje při 4 a hlavně při 5 při akceleraci v rozmezí 2 500 - 3 000 otáček krátkodobé, cca 5-10 sec trvající kolísání otáček. Auto neškube, ale to kolísání je znát. Vetšinou se vyskytuje už při zahřátém motoru. Možná, že se ve stejné době objevilo i občasné nefungování RES tlačítka na tempomatu - tady se většinou po aktivaci RES tlačítka po 2-3 sec. akcelerace vypnula a auto se tvářilo, jako by nemělo zapnutý tempomat. Když jsem se ptal v servisu, tak mi říkali, že se s tímto ještě nesetkali, další názor byl, že je špatná spojka nebo převodovka. Což se mi moc nezdá. Pokud mi někdo můžete poradit, budu rád. Díky Borek