FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 05.06.13  15:32

« palubní počítač

dopřál jsem po více než 10-ti letech autíčku palubní počítač, výměna přístrojovky a páčky blinkrů mě vyšla na 1480Kč včetně poštovného, je to model po faceliftu a umí i okamžitou spotřebu. Zatím najeto něco přes 200km, bez problémů...
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 18.04.13  15:03

« Re: mondeo netahne

DIM: nové Mondeo (Fusion) se mi líbí, přestože má moje TDCi už 10let, ještě nějaký rok musí vydržet. Za 3 roky mi skončí překlenovací úvěr a mohl bych se koukat po něčem lepším. Starému mondeu jsem dopřál 16" ALU kola, origo Ford, koupená přes aukro, ve výborném stavu...
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 17.04.13  13:50

Lidi, co je?? Přece nenecháme nejlepší a nejdelší diskuzní fórum v dějinách tohoto serveru a možná nejne jeho zaniknout !! Všem to jezdí a nebo už to nikdo nemá ? Seděl jsem v novém Mondeu, s názvem Fusion . Tak ne že bych se u toho mohl zbláznit, ale docela pěkný. Jenže na našem trhu má být až za rok a půl !? To už ale bude technicky konkuence zase někde jinde ! Mělo to benzinový motor, takže do toho bych šel jen za cenu přestavby na plyn.......Ale zase v tom případě bych tady rok a půl neměl konkurenci :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 27.03.13  13:22

Váha vzduchu, EGR ?? Taky někdy zlobila kabeláž ....ale to byl jiný motor...
  • « 00 Reagovat !

foto kossmos

kossmos 25.03.13  19:26

To já vím. Ale už mě to stálo 40tis a pořád skoro nic:(. Jinak to dělá pořád. Akorát při studeném motoru to v prvních tak cca 20 s není ani na rozjezd. Jo a v tom mém prvním prispevku mam preklep. dirka nebyla v AC, ale IC. intercooleru.
    Moc dekuju za reakci DIM
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 25.03.13  15:06

Každá rada drahá !! Dělá to jenom při studeném motoru ??
  • 00 Reagovat !

foto kossmos

kossmos 22.03.13  22:39

« mondeo netahne

Dobrý den,
    chtěl bych Vás všechny moc poprosit o pomoc. Mám mondeo 2008, 2.0TDCI, 103kW. Když se chci rozjet, tak při studeném motoru prvních 10-20 vteřin nereaguje na plyn a když potom začne, tak opravdu s minimálním výkonem a ještě s cca dvounásobnou spotřebou.Mám tam velký unik vzduchu, ale nikdo neví kde. Palivová soustava - vstřiky v pořádku, čerpadlo nové.

Vzduchová soustava celá prohledaná ve 2 autoservisech a jediné, co se našlo, tak dirka v AC a ta už je OK.

Napadá Vás prosím něco?

Předem moc děkuju za každou pomoc. Opravdu už nevím co s tím. Ani v Pardubickém Fordu mi nepomohli.
  • 00 Reagovat !

foto kossmos

kossmos 22.03.13  22:36

« Mondeo Netahne

Dobrý den,
    chtěl bych Vás všechny moc poprosit o pomoc. Mám mondeo 2008, 2.0TDCI, 103kW. Když se chci rozjet, tak při studeném motoru prvních 10-20 vteřin nereaguje na plyn a když potom začne, tak opravdu s minimálním výkonem a ještě s cca dvounásobnou spotřebou.Mám tam velký unik vzduchu, ale nikdo neví kde. Palivová soustava - vstřiky v pořádku, čerpadlo nové.

Vzduchová soustava celá prohledaná ve 2 autoservisech a jediné, co se našlo, tak dirka v AC a ta už je OK.

Napadá Vás prosím něco?

Předem moc děkuju za každou pomoc. Opravdu už nevím co s tím. Ani v Pardubickém Fordu mi nepomohli.
  • 00 Reagovat !

foto kossmos

kossmos 22.03.13  22:36

« Mondeo Netáhne

Dobrý den,

Napadá Vás prosím něco?

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 15.03.13  11:28

« Re: Re-re kolísání otáček

Hm, to je pravda, otáčky by při proklouznutí šly nahoru.... Drobné cukání dělá i regenerace filltru pevných částic. Ale zkus požádat o kalibraci řídící jednotky a vstřikovačů.....
  • 00 Reagovat !

foto zarici-doktor

zářící doktor 12.03.13  13:29

« Re-re kolísání otáček

Díky za reakci DIMe, zatím jsem nenašel nic, co by kromě nafty z nádrže v autě utíkalo. Ani se pod autem při delším stání neobjevuje žádná louže.
    Při akceleraci otáčky náhle klesnou a okamžitě zase stoupnou, to se tak 3x zopakuje a potom to třeba na 200km přestane. To kolísání je asi podobné, jako když řadí automatická převodovka - otáčky stoupají, klesnou, stoupnou a zase klesnou. A ani se to nestává častěji při jízdě do kopců na D1.
    A z mého laického pohledu se asi nejedná o spojku, tam bych spíše očekával začátek kolísání tak, že otáčky stoupnou (jak by asi při proklouznutí spojky klesla zátež motoru) a pak klesnou, ale můžu se mýlit.
    Každopádně děkuju, Borek
    A kdybyste kdokoli měj jakýkoli nápad, tam mi ho prosím zkuste napsat.
  • 00 Reagovat !

foto zarici-doktor

zářící doktor 12.03.13  13:27

« Re-re kolísání otáček

Díky za reakci DIMe, zatím jsem nenašel nic, co by kromě nafty z nádrže v autě utíkalo. Ani se pod autem při delším stání neobjevuje žádná louže.
    Při akceleraci otáčky náhle klesnou a okamžitě zase stoupnou, to se tak 3x zopakuje a potom to třeba na 200km přestane. To kolísání je asi podobné, jako když řadí automatická převodovka - otáčky stoupají, klesnou, stoupnou a zase klesnou. A ani se to nestává častěji při jízdě do kopců na D1.
    A z mého laického pohledu se asi nejedná o spojku, tam bych spíše očekával začátek kolísání tak, že otáčky stoupnou (jak by asi při proklouznutí spojky klesla zátež motoru) a pak klesnou, ale můžu se mýlit.
    Každopádně děkuju, Borek
    A kdybyste kdokoli měj jakýkoli nápad, tam mi ho prosím zkuste napsat.

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.03.13  16:44

« Re: kolísání otáček

Prokluzující spojka by to být mohla, při akceleraci ve vysokých otáčkách po zahřátí.....Občas tam do ní údajně vyteče - myslím - kapalina z posilovače řízení nebo něco takového. Neubývá ti ??
  • 00 Reagovat !

foto zarici-doktor

zářící doktor 09.03.13  22:38

« kolísání otáček

Ahoj Vám všem, chtěl bych požádat o radu. Máme Mondeo 2,5 roku staré, najeto
    105 000km, 2l motor 103kw. Vždy řádný servis u Fordu, naposledy před 3 měsíci s výměnami filtrů i palovového filtru. Naftu kupujeme u různých prodejců, ne na problematických pumpách. Nyní se asi 2 měsíce objevuje při 4 a hlavně při 5 při akceleraci v rozmezí 2 500 - 3 000 otáček krátkodobé, cca 5-10 sec trvající kolísání otáček. Auto neškube, ale to kolísání je znát. Vetšinou se vyskytuje už při zahřátém motoru. Možná, že se ve stejné době objevilo i občasné nefungování RES tlačítka na tempomatu - tady se většinou po aktivaci RES tlačítka po 2-3 sec. akcelerace vypnula a auto se tvářilo, jako by nemělo zapnutý tempomat. Když jsem se ptal v servisu, tak mi říkali, že se s tímto ještě nesetkali, další názor byl, že je špatná spojka nebo převodovka. Což se mi moc nezdá. Pokud mi někdo můžete poradit, budu rád. Díky Borek
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 18.02.13  17:26

« Re: přední ložisko

pravé přední a pravé zadní ložisko po výměně, vyměněny přední destičky a lanka ruční brzdy. Destičky vydržely necelých 100tis. km celkem pohoda :-)
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 18.02.13  17:21

« Re: ENGINE MALFUNCTION

asi nic vážného, řekl bych náhodná chyba elektroniky. Pokud se neopakuje tak bych asi neřešil.
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 12.02.13  13:15

« ENGINE MALFUNCTION

Tak přesně tohle se mi na pár sekund objevilo na conversu : Engine malfunction.

Vše ale běželo normálně o za per sekund to zmizelo. Od té doby nic. Má smysl to řešit ?? Co to vlastně signalizuje ?
  • 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 10.02.13  10:50

« přední ložisko

začalo mi hučet přední ložisko, asi levé... navíc jsem včera chytil defekt na pravém zadním.... prostě se daří :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 28.01.13  14:53

« Re: STK po 10-ti letech

No já je vozím ráno do školy taky, ale přece je nebudu rozmazlovat , ne ? Ještě jjm naopak dávám pěkně oškrábat okýnka :-)
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 26.01.13  20:52

« Re: STK po 10-ti letech

Ráno nachystám dětem snídani, dám ventilátor do auta a než se nasnídají a oblečou je v autě teplo, pak je vezu do školy
    Programovatelnou zásuvku mám, ale nemám ještě kolem baráku plot, tak bych ji nemusel ráno najít
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…