FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 21.05.08 21:14
« Re: Chování motoru.
Kutil: "A dokonce i ty 1.6TDCI v C-MAXu se pod 6litrů nedostanou. "
tak ja mam 1.6 TDCi a dlhodoby priemer pod 5.0L vid. [odkaz]
pricom jazdim normalne, nie som pretekar ale zdaleka nie som najpomalsi..... no urcite by som dokazal jazdit aj za 6L, ale to by som asi pretekal alebo jazdil plyn brzda... pricom som asi 1.5 mesiaca jazdil s prasknutou trubkou od turba.... (poklesol vykon a narastla spotreba...
-
superkutil 21.05.08 15:06
WinDiesel: Že by se ovlivnil výkon a chování motoru si nemyslím. ;-) Jen mám pocit, že motor je po setkání s jiným dieselem chvíli hlučnější. Asi mi z toho hučí v hlavě. >:D Výkon motoru už dávno neřeším. Prostě je to jak to je, lepší to nebude a horší snad taky ne. Při svém složení tras a stylu jízdy se na těch 6,1 litrů nedostanu a tak to neřeším. Útechou je mi to, že i mnohem menší a slabší motor např. 1.8TDCI jezdí za 7litrů a nemá takové zrychlení. A dokonce i ty 1.6TDCI v C-MAXu se pod 6litrů nedostanou. Já mám alespoň výkon. -
-
superkutil 21.05.08 14:35
>:D V dokumentaci k motorům TDCI se o metodě tlumení na základě čidel něco málo hovoří, ale že by mohla mít vliv interference s blízko běžícícm motorem?
Ale mohlo by docházet k interferenci mezi dvěma motory. Akusticky by to nebyl problém a pak by docházelo i k rezonancím celé karosérie. -
impaler 21.05.08 12:36
Tož to je jasné, to oni si vykládají:
"Tak co ten tvůj, dobrý?"
"Ále, co ti budu povídat, furt mi šlape na krk, neustále mi dává zahulit s plným nákladem, všude mě pomlouvá..."
"Hm, to máš blbý, ten můj v pohodě, někdy se proskočíme a má mě rád."
"No jo, mně nezbývá než stávkovat, zas na něj musím něco vymyslet. Tak se měj, my už musíme vystřelit dvoustovkou, za náma je Oktávka." -
superkutil 21.05.08 11:52
« Chování motoru.
Hele, možná blbej dotaz, ale většinou mám motor velmi tichý na diesel, ale někdy když stojím vedle kamiónu nebo jiného dieselu, tak motor začne být hodně hlučný a chová se jinak. Jako kdyby chytal rezonanci od vedlejšího auta nebo kdyby nějaké čidlo bylo zblbnuté vibracema od motoru vedle stojícího auta. Když přidám, tak se objeví několik rezonančních špiček.
Myslel jsem, že se mi to zdá, ale upozornilo mě na to víc lidí, co se mnou jeli.
Jakým způsobem motor eliminuje hluk a vibrace? -
Jozef0351 20.05.08 15:36
« Re: Re: Žiarovky
Na Mitsubishi som menil H4 každý rok min. jednu, preto mi to bolo teraz divné že 2,5 roka svietia. A zdá sa že svietia dobre. Teraz navyše je dlho svetlo takže potme moc nejazdím. Keď majú takú životnosť, tak počkám do jesene. Problém je, že ak odídu nasledujúcich 20 tis. km, budem musieť zájsť na neplánovanú zastávku do boxov, čo bude min. 500 Sk strata. Teraz by mi to vymenili možno v rámci servisu. -
"-- skrytý --" 20.05.08 14:55
« Re: rychlostní limity francie
Barva: kód je na štítu B sloupku u spolujezdce. Je v malých čtverečkách vlevo. Je to ten předposlední (druhý odspoda)
Francie: pokud jsi tam ještě nebyl, tak jestli je třeba s něčím počítat, tak zejména s mýtným na dálnicích. Počítej asi 1,5Kč na 1km.
Poplatky umí spočítat např. [odkaz]
-
lordmystic 20.05.08 14:06
« rychlostní limity francie
chci se zeptat, koukám že tu máte zkušenosti s jízdou v zahraničí - v létě jedu do francie na okružní jízdu na 14 dní, předpoklad cca. 5500km. rychlostní limity jsou jako u nás a někde jsem se dočetl, že tam se rychlost nepřekračuje a když ano, je to trestáno a přísně. k tomu také časté kontroly. takže nemáte někdo zkušenosti s francií a také když už tam budu, jakou naftu tam tankovat? opět shell a mít jistotu?
jinak čistě náhodou, nutně potřebuji kód barvy auta, vím že se to nějak zjišťuje ze štítku u dveří u spolujezdce (mondeo 2002). ale spíš, myslíte že je více odstínů černé barvy? v dokladech jsem našel jen černá panter... -
superkutil 20.05.08 12:59
« Re: Žiarovky
Jozef0351: Mám zkušenost, že čím výkonnější žárovky, tím kratší životnost. Žárovky H7 mi ve starém Mondeu zůstaly přes 3roky a pak jsem je vyměnil za xenony. Ty H7 jsou o hodně lepší jak H4. Takže kombinace H7 (tlumené) a H1 (dálkové) je výborné řešení (hlavně když se po zapnutí dálkových H7 nezhasínají a svítí společně s H1).
Kdysi jsem koupil dálkové H1 od Opla, bezvadně svítili a vydržely 8let, ale už je tam nemají. Zkušel jsem různé jiné žárovky ale těm od Opla se nevyrovná ani jedna. Dávaly krásné bílé světlo a jasnou hranici. -
WinDiesel 20.05.08 12:25
« Re: Žiarovky
Josef: Já jezdil s H7 3 a 1/2 roku, u Mondea je to normální. Ale asi neuškodí je vyměnit, jistě již mají sníženou svítivost. Protože ve firmě žárovky děláme (Lucas), vyzkoušel jsev vše co existuje:
80/100 W Blue Rallye (svítí skvěle, ale hodně hřejí)
Blue Lightning (modré normální, spíše pro efekt)
Premium Xenon (na ty jezdím, super)
All Seasons (žluté, teplé, světlo, dobré) -
Jozef0351 20.05.08 12:13
« Žiarovky
Ako často meníte žiarovky v stretávačkách? Ja mám stále originál. Už mi to je divné. Svietim nonstop 2,5 roka / 100 tis. km. Neviem či je to špecialita Mondea, sú tam originál nejaké špeciálne žiarovky alebo mám iba šťastie. Idem na prehliadku a chcel som ich preventívne vymeniť za Nigt Breaker alebo niečo pod. aby sa mi nevypálili niekde na ceste keď už majú toľko odsvietené. Ale tie údajne odchádzajú po 12 - 13 tis. km. Tak ešte asi počkám. Koľko vám vydržali originál žiarovky? -
superkutil 19.05.08 10:22
« Re: Z jiného soudku
impaler: Definici krajní polohy okna znám a nedávno jsem ji dělal, otevírání dálkovým mi taky funguje. Nemá to ale vliv na chování okna. Ford mi tvrdí, že mi okno sjede dolů protože si myslí, že je při zavírání v okně překážka, prý je čidlo přivření moc citlivé, ale řešení nevědí.
To rádio zlobí od počátku, ještě než jsem namontoval HF Nokia. Nemám automatické rozsvědcení světel. Mám pocit, že v palubní síti auto se objevují impulzy které rádio zamrznou. Zamrzá jak při zapnutí při zapnutí zapalování, tak při zapnutí rádia ručně.
Chtěl jsem HF od Forda s propojením na palubní počítač nebo rádio, ale nic takového Ford nenabízí (třeba Renault to nabízí u aut o třídu nižších). Ona i montáž v CellNet, který montoval tu Nokii byla dost síla, jako by to dělali poprvé a svoji blbost svedli na nekvalitní rádio Ford Sony. Nakonec mi pomohli u Sony Elvia Pro. Jsou tam špičkoví odborníci a hlavně machři, kteří hledají řešení až ho najdou. Nic neodfláknou. Do minulého auta mi připojovali na Fordí rádio Sony CD changer a super provedené. :yes:
Nemám chuť řešit problémy Fordu, rozebírat palubku a laborovat s odrušovacími prvky. Ale na výměnu rádia už taky nemám nervy, tu minulou mi u Charouze tak zvorali, že jsem se musel do servisu vracet a když jsem viděl jak to dělají, tak jsem měl o rádio i o auto strach. Bez zájmu, otrávení, že to musí dělat. Jako kdybych je výměnou rádia otravoval. ;-\ -
impaler 19.05.08 09:01
« Nové Mondeo Ghia a otřesná imitace dřeva
Před pár dněma jsem tady kritizoval znovu tu palubku v novém mondeu...v sobotu na procházce s kočárkem jsem očumoval jednu Ghiu a téměř bych se vsadil, že to změnili, nebo rozšířili výběr. Znal jsem první modely ze showroomu v červnu 2007, pak jedno hodně čerstvě koupené nedaleko bydliště, všecko hrůza - světlejší a hodně flekatá imitace. To sobotní bylo zvenku tmavomodré a interiér tmavý, imitace dřeva tam sice byla, ale velmi podobná té, co mám já v modelu 2005 - hodně tmavě hnědá.
Tak třeba soudruzi z FMC zjistili, že někde udělali chybu...ještě tak dát možnost nechtít to vůbec - ale třeba to jde, co já vím.

Zajímavé, že ti nestoupla spotřeba ani v zimě. 1.8TDCI 85kW v C-MAXu je spotřeba 6,81 což mi na C-MAX připadá hodně.
Koukal jsem i na motory 1.8TDCI 92kW v Mondeích a spotřeba je v průměru 7litrů. A pokud vezmu spotřebu všech dieselů v Mondeu tak je 6,95 a u 2.2TDCI je 6,98 což je zajímavé, protože i při velmi velkém rozdílu výkonů a objemů motoru má Mondeo stále spotřebu cca 6,9 což spíše ukazuje na to, že je spotřeba závislá na hmotnosti a cx vozu.
U toho C-MAXu je ten rozdíl mnohem větší. Těch tvých 5litrů na tak velké auto je skoro zázrak. Je zajímavé že u Focusu s tvým motorem je průměrná spotřeba vyšší jak u C-MAXe se stejným motorem.
Takže se omlouvám motoru 1.6TDCI :-)