FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 08.12.11  13:31

« Re: ,,nové,, mondeo

Hele, měl jsem Mondeo 1.8 85kW z roku 1999 a teď mám Mondeo 2.2TDCI 114kW z roku 2006. Obě Mondea kupovaná jako nová. Obě kolem 130tis.km začala zlobit, hlavně přední náprava. Ale i motor, rozvody, atd. U benzínu odešel chladič klimatizace a kompresor, motorek v předním světle, zapalování, přední stabilizátor, zámek kufru, ovládání stěračů a další. U nafty 2x odešel EGR, 2x rozvody. Ve 110tis se měnily zadní kosti, teď mám najeto 140tis.km a hrozně to plave, takže se budou měnit závěsy vpředu. Navíc motor začal zlobit při startu, chod je nepravidelný a studený motor škube. Takže počítám, že auto až bude nějaká zajímavá nabídka půjde z domu. Bohužel je jeho prodejní cena tak nízká, že musí ještě něco najet aby nebyly náklady na něj tak vysoké.

Pokud jde o motor 1.6 88kW benzín, tak to je v Mondeu docela sebevražda. Ještě tak 1.6 ECOBOOST 118kW, ale i o tom majitelá tvrdí, že je pro klidnou jízdu. Nekoukej na výkon, ale na moment. A ten má 1.6 88kW ubohých 160Nm/4100ot, zatímco 1.6 118kW má 240/270Nm a to v rozsahu 1600-4000ot.

Než 1.6 88kW/160Nm, tak to bych raději šel do 1.8TDCI 92kW/320Nm. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Vasik1

Vasik1 08.12.11  07:44

« ,,nové,, mondeo

Čao kluci, po 5 ti letech co vlastníme mondíka (rv. 2004 TDCI combi najeto 200000km) bych se rád poohlídl pomalu po novém, u značky a modelu byc rád zůstal, nicméně TDCI bych ctěl opustit a přejít do benzínu, pravděpodobně 1,6i, máte jej někdo s tímhle motorem? Kolik to tak baští, jede to? Měl jsem teď 85 kW, u benzínu píšou 88kW. A jak jste na tom vy TDCI čkáři? Pokud bych se tedy nechal uchlácholil opět na TDCI...(vím že budete psát že máte najeto 150 a žádnej problém) můžeš Petře prosím porovnat spolehlivostí 1,8 TDCI a 2,0 TDCI? Vím že už to tu někde asi bylo, ale to hledání tady.... Naftu bych kupoval cca ze 100 tis km najetých, benzína tak se 30 tis km...třeba tohle by se mi líbilo:O) za ty peníze... ale co ten motor? [odkaz] Díky za vaše názory
  • « 00 Reagovat !

foto jurkoboss

jurkoboss 29.11.11  15:05

« Re: dotaz na pneumatiky

Nazdar, ja som toto leto kupoval nove letne pneu.
    Pozeral som testy, nakoniec som vybral Dunlop SP Sport Maxx GT.
    Oproti Continentalom, co som mal predtym sa mi zdaju tichsie, uvidim kolko vydrzia.
    S prvou sadou som urobil okolo 60 000 km, ale to uz bol kriticky najazd, lebo uz nemali ziadny dezen.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 29.11.11  13:51

« Re: Pravidelná kontrola po 140tis.km.

Štíreček : Kolena :-)
  • 00 Reagovat !

foto zarici-doktor

zářící doktor 28.11.11  15:53

« dotaz na pneumatiky

Hezký den, v létě mě čekají nové pneu 235/45 R17 FR na Mondeo. Máte někdo zkušenosti s jinými penumatikami než Continental. Byly v zásadě úžasné a chovaly se velmi dobře, ale po 40 000 jsou zralé na výměnu.
    Díky za radu.
    Borek
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 26.11.11  22:06

štíreček: zajímavé................... ! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 26.11.11  16:20

Dime to nevím, ale prý když uvidíš blondýnu sedět na silnici s roztaženýma nohama, tak prý čeká na sněhové jazyky. >:D
    Anebo - potká bruneta blondýnu a ptá se jí: jsi dole taky taková, jako nahoře? Blondýna se zamyslí a říká: myslíš taky tak vylízaná?

Win: včera jsem si přepnul pp opět na imperial, vše vynuloval, měl jsem nějaké popojížďky, celkem cca 70km a vyšlo mi 56,3mpg - po přepnutí na matric údaj 5,0, takže ta konstanta se vztahuje na ten větší galon, přepočet tedy 282,47:56,3=5,0 přesně vychází. Když pak přepočítám tímto ten údaj ze servisního menu těch 37,5 vychází průměr těch 7,5litru a to je nereálné, za tolik jsem nikdy nejel, ani když jsem chtěl. Vypadá to, že se hodně plete. jestli někdy pojedu do servisu, zkusím to nechat vynulovat, stejně potřebuju odpojit automatické vyhřívání zadního okna.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 25.11.11  12:26

A víte, co si musí dát blondýna na uši, aby byla atraktivnější ?
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 25.11.11  10:52

>:D někdy se vyplatí i palba od boku ;-) S tím druhým galonem je konstanta 282,47 - to pak vychází průměr někde kolem 7,5litru a to už je hodně, takže ten to asi nebude. Našel jsem to tady: [odkaz]
    Ono by pak dávalo smysl, proč ta hodnota po dálkové jízdě narostla ze 36,9 na 37,3 (rozdíl cca 0,07deci) - tam se to počítá počet mil na počet galonů, takže čím vyšší hodnota, tím víc mil ujedeš, takže spotřeba klesá.A když klesá hodnota zase naopak spotřeba roste.

Co se týká toho vtipu, myslím, že neplatí jen na silikony >:D
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 24.11.11  17:01

ŠTÍREČEK1: já jsem střelil od boku a možná trefil... :-) Ten fór dobrý !!!!! Platí i na blondýny?
    Stejně je to trochu záhada - a dej si pozor, nejsou galony jako galony, imperiální je jiný než severoamerický, proto jejich hodnoty mpg vycházejí vyšší než americké. Tak pozor s jakým mpg počítáš.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 24.11.11  16:39

Wine já jsem zase četl, že osmnáctka nosí mezi prsama řetízek, zatímco třicetiletá břicho >:-[]

Co se týká převodu v palubním pc, ten funguje jen na palubní pc, takže na to jsem došel. Měří to i rychlost v mílích. Ale jakmile vlezu do servisního menu, tam jsou stále stejné údaje, bez ohledu na změnu jazyka nebo změny metrický - imperiální či jaký. Nicméně údaj aktuální 37,3l/km bude nejspíš mpg, jen nechápu, proč je takhle nastavený a nejde změnit ani tam. Možná je to tím, že auto bylo vyrobené pro Itálii, i když i tam se měří v kmh. Na wikipedii jsem si našel převod z mpg na litry/km - 235,21 a vydělím 37,3 pak vychází 6,3 v litrech. To by pak vycházelo, sice mám průměr dle dotankování nižší, ale auto jsem kupoval ze 17tis na tacho, a syrový motor žral asi víc a kdoví, jak s tím majitel jezdil předtím. Pak je tu ještě možná odchylka měření. Díky, moc jsi mi pomohl, oklamal mě údaj v litry/km ale bude to mpg. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 24.11.11  14:59

NO, OPATRNĚ, ROZHODNĚ TO BUDE NĚCO PŘES PRŮMĚRNÉ STÁŘÍ OSOBNÍHO VOZOVÉHO PARKU ČR. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 24.11.11  12:38

Wine myslíš změnu jazyka v klasickém menu? Tak to půjdu hned zkusit, mám nastavenou italštinu... Ty počty by pak seděly. ;-)

Kutil - ta ojetinka na odkazu nebude moc jetá, určitě ji ber >:D >:D >:D :yes:
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 23.11.11  14:30

« Volnoběžné otáčky

Ahoj, po výměně oleje dochází u studeného motoru ke kolísání volnoběžných otáček mezi 800 - 1200ot. Je to jen při snaze o rozjezd. Prostě se rozjedu na 1ku a když chci přeřadit, tak to takto kolísá. Jakmile se to ohřeje, tak je to dobrý. Pokud jde o to ASX, tak mě varovali, na poddimenzovanou přední nápravu. Vzhledem k zůstatkové ceně Mondea jsem se rozhodl, že koupím ojetinu, mám dva adepty - Hyundai Santa Fe a nebo Nisan PathFinder [odkaz] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 23.11.11  14:06

Ta hodnota by vcelku odpovídal 37 MPG miles per galon - nemáš to prostě v anglickém nastavení? Potom by bylo potřeba to jen přepnout do kontinentálního nastavení, a nebylo by třeba nic resetovat.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 23.11.11  11:50

V tom servisním menu jsem to chtěl vynulovat proto, že mi to ukazuje nějakých 37litru na sto. Někdy to klesá, někdy zase stoupá a to mi nejde do hlavy, když jezdím pod šest. Možná by to šlo vynulovat přes diagnostiku u forda.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 22.11.11  16:43

štíreček1: já myslel že DIM myslel :-) stisknout a držet v normálním menu, ne v servisním, co Ti má dát nulování v servisním menu?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 22.11.11  11:57

Tak asi jedině v servisu...........
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 21.11.11  21:23

Kutil: důvod proč jsem šel do maxe byla aktuální cena za focuse jako protiúčet. Na netu se tehdá prodával se stejnými km a stejným rokem výroby cca za 100-115tis kč, mně nabídnul 152tis kč, ale musel jsem se rozhodnout do dvou týdnů, takže jsem na nic nečekal. Byla to jakože další sleva na nákup maxe. A taky ten focus majitel znal velice dobře, byl kupovaný u něho a taky servisovaný. Prodal ho až po dvou měsících za 149tis a nedojel ani domů ten nový majitel,prý mu ruplo ložisko, takže odtah.

DIM-právě, když to držím stisknuté, tak se vrátím zpět ze servisního menu do normálního menu. Tam se spotřeba nebo km nuluje tím stisknutím, jak píšeš, ale já myslím nulování spotřeby v servisním menu a tam to ničím nijak nejde :-(
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 21.11.11  18:08

Tak to prodej sam.
    Me taky pred lety za Fabii dali 110tis. (a to jeste ze znamosti) a za 3 dny ji prodali za 145tis.
    Proste chteji co nejvic vydelat, nic dalsiho je nezajima.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…