FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
oleowr1 06.06.08 14:40
« Diagnostika s ELM327
Nemáte náhodou zkušenost s převodníkem ELM327? Je vůbec 2,0TDCi 96kW OBDII kompatibilní? Nepodařilo se mi navázat spojení s řídící jednotkou, chybové hlášky se lišily podle použitého SW a maximálně jsem získal hodnotu napětí v palubní síti, ale ta se měří mimo diagnostické protokoly. Přes víkend ještě vyzkouším jiná auta (nonFord). -
superkutil 06.06.08 13:02
« Re: Re:
DIM: To já ne, to byla jen reakce na martin.z protože vycházel z údajů vytržených z kontextu, tak aby v tom bylo jasno. >:D
Já chci jen poradit, nechci prudit. Jen si říkám, že třeba víte o Fordech víc jak na FMC. Jejich odpovědi jsou vyhýbavé a odkazují mne na výrobce SW do ŘJ. Grafy motorů prý nemají (nebo nezveřejňují). Každý Ford servis mi dává jiné informace na stejnou otázku. Copak jsem jediný koho to zajímá? -
superkutil 06.06.08 10:49
« Re: Re:
martin.z: Těch 3500ot bylo na to co psal cja. Normálně jezdím 1500-2200ot, ale na 5ku a 6ku 1800 - 3000ot. Díky tomu, že mám max moment v 2440ot a ne v 1800ot, tak mi to pod 1800ot moc netáhne a motoru se také otáčky pod 1800ot moc nelíbí. Moment mám podle grafu takto:
otáčky - % max momentu
---------------------
1500 - 60
1800 - 90
2500 - 100
3000 - 90
3500 - 80
4000 - 70
4500 - 50
Pokud bych jezdil brzda plyn, tak nebudu se spotřebou na 7mi litrech, když 50% jízdy je po Praze a 50% na dálnici okolo 140km/h. ;-)
cja: Ano souhlasím s tebou, motor se dá vytočit na 4500ot. Propady výkonu už nemám, ŘJ se umoudřila. A proč nemáš ve 4500ot pocit vadnutí nevím, protože tam už má motor jen 50% max momentu a to znát musí být. ;-)
A pro info jedna tabulka momentu na kolech v závislosti na otáčkách. [odkaz] >:D -
martin.z 06.06.08 10:18
« Re:
kutil:
to by vypadalo fakt na kotouce, ale tvoje hlaska "prudce jsem nikde nebrzdil" se mi nezda moc duveryhodna vzhledem k razeni nahoru ve 3.500 rpm apod. Spis si myslim ze jezdis necitelne a humpolácky, brzda plyn. Jen pro info, ja s automatem kde otacky pro prerazeni ovlivnim spis sekundarne chovanim na plynu, radim cca pri 2.100 - 2.500 rpm.. -
superkutil 06.06.08 08:21
« Re: SHELL
cja: Netvrdím, že motor nevytočíš do 4500ot a to ještě na 3ku kde není ještě takový odpor vzduchu, jen jsem psal, že můj motor nad 3000ot už nemá takový tah a že když přeřadím okolo 3500ot. na vyšší stupeň tak auto zrychluje víc. Ve 4500ot máš na kolech stejný moment jako na 5ku ve 4000ot a nebo na 6ku ve 3500ot. A dotaz byl na omezovač rychlosti, ne otáček.
Měl bych ale 2 jiné dotazy:
- čím je ovlivněn tvar momentové křivky, zda jen konkrétním kusem motoru nebo i nastavením ŘJ protože můj motor má maximální moment v 2440ot a ne v 1800ot uváděných výrobcem a tak motor v 1800ot nemá deklarovaný výkon. Jak je možné, že má motor maximální moment o 600ot výš než uvádí výrobce?
- když brzdím, tak se klepe řízení. To znamená, že jsou křivé kotouče nebo něco jiného? Dřív to nedělalo. Prudce jsem nikde nebrzdil.
-
cja 05.06.08 18:23
« Re: SHELL
Kutil: jenom pro tebe - zkusil jsem Titanika pro tebe vytočit a na 3. převodový stupeň - bez pocitu vadnutí - smělě do 4500 ot/min , omezovač nezasáhl, ale mě se nelíbil zvuk, takže jsem odřadil, možná jsem kopyto, ale žádné propady výkonu jsem neměl, klima vypnutá, TOHLE NENÍ NA DISKUZI - TO JE JENOM KONSTATOVÁNÍ. howg -
DIM 05.06.08 13:43
« SHELL
....prosakují nějaké ( dez)informace, že pumpy, které ČOI opakovaně pokutovala jsou SHELL. Tak třeba se SHELLU doslova vyhýbám oprávněně :-) P.S . : pokud by mě teď chtěl nějaký SHELL právník oškubat za šíření poplašné zprávy, tak prohlašuji, že to je jen nepodložená a beztak nepravdivá spekulace... .-) -
martin.z 04.06.08 12:08
« Re: navigace TRAVEL PILOT EX
dravec:
tak tohle originalni HF s drzakem pro 6230 mam taky a dela mi to podobne problemy. Nekdy ok komplet, nekdy jen dobiji ale nemluvi to pres hf(jen pres vlastni repro a mikrofon-poznam to hned tak ze se na displeji tel. neobjevi ikona auticka). Nekdy to ani nedobiji.
Ja jsem temer na 100% presvedcenej ze je to slabym pritlakem toho konektrou v drzaku, tedy spatnym kontaktem. Vyzkousej to tak ze mokrym kartackem projed kontakty na telefonu i na tom drzaku nebo me to zacne fungovat, kdyz konektor na telefonu treba jen oliznu a mokrym prstem odrhnu konektor na drzaku.
Jestli to timhle rozchodis tak je myslim jasno. -
"-- skrytý --" 04.06.08 07:56
« navigace TRAVEL PILOT EX
vlastním Mondeo 2.2 r.v. 2005 dovezené z Německa. Má navigaci Blaupunkt Travel Pilot EX s vestavěným handsfrree pomocí originálního výměnného držáku na telefon Nokia 6230. Navigace chodí bez problémů, ale připojení telefonu zlobí, respektive připojí se správně pouze někdy. Při vložení telefonu do držáku se telefon vždy začne nabíjet. Asi tak z 50ti% se na telefonu objeví ikona, že telefon je připojen, ale navigace ho nevidí. Asi tak z 10ti% navigace ukáže, že telefon našla, ale informace z telefonu nezpracuje a někdy se spojení povede a vše funguje jak má. Už jsem navštívil dva značkové servisy FORD (Poděbrady a Hradec Králové), několik lidí kteří se zabyvají nontáží navigací i dalších odborníků, ale zatím si nikdo neporadil. Zkrátka nedovedeme ani identifikovat jesli je závada v navigaci nebo držáku telefonu,nemáme druhý stejný držák na vyzkoušení(nový lze objednat stojí asi 3000kč,ale nechci ho kupovat když nevím), ani držák na jiný telefon s odpovídajícím telefonem,který by jsme mohli vyzkoušet. Nokie 6230 jsem vyzkoušel tři a pokaždé je to stejné. Zatím se všichni shodli, že "pravděpodobně" nebude závada v kabeláži. Jestli někdo můžete poradit, nebo víte někom kdo se vyzná, nebo vlastníte stejnou "funfující navigaci, dejte vědět.

Ford má svou WDS, rep. dneska už IDS a OBD II podporuje jen v té nezbytně nutné mezinárodně vyžadované míře - takže opravdu málo.
O něco lepší je fordtester s mobydic 2600, ale ten je zase závislý na jediném softu, který taky umí v podstatě jen vyčíst a vymazat o neco víc chybových kódů. A měl by umět nakódovat vstřiky, ale co jsme zkoušeli, tak to nefunguje s každým TDCi.
Podle mě nic z toho nemá smysl si kupovat jen tak pro sebe domů. Párkrát si tím zkontroluješ otáčky a aktuální rychlost, podíváš se, jestli nezobrazuje nějaké chyby a pak to bude ležet v šuplíku pod vrstvou prachu. V případě nějaké závady stejně pojedeš do servisu.
Trochu lepší jsou univerzální servisní diagnostiky, u nás typicky Bosch, jenže to už jsou desítky tisíc a pořád to vlastně "jen" vyčte chyby, na konfiguraci a pořádnou diagnostiku potřebuješ fordí IDS, jenže ta stojí statisíce a není volně na trhu, jen pro fordí servisy.
Že by sis na mondeu doma nastavoval to samé, co lze VAGem na každé škodovce, na to zapomeň.