FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 13.06.08  21:52

« Re: Diesel Delphi plus

8-s
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 13.06.08  13:56

A pro mě už není od WINA asi ani rady , ani pomoci ! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 13.06.08  13:21

fatman: Delphi plus je servisní aditivum, používá se jednorázově a ošetří vstřikování na cca 1/4 roku dopředu. Jiank ale máš vetší balení (náklaďákové) - můžš to rozdělit napolovic - 250 do jedné nádrže a 250 do další nádrže. Zduř.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.06.08  17:01

« Diesel Delphi plus

Pánové Mondeáři. Kolik mám tohoto zázraku cmrndnout do nafty- mám škatuli 500ml a co se týče ředění, je na ní p-r-d
    Díky

2.2 TDCi kombi
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 12.06.08  14:34

« Re: Už zase ???

Jo....ale ty se za 15 minut zase samy nenarovnají !!! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 12.06.08  14:26

DIM: do sání voda nevadí, pokud je to jen vlkost, která smáčí vzduchový filtr, pokud je toho víc, tak zvláště u dieselu je to hodně nebezpečné. Jedné známé se stalo, že po povodních projížděla s Fiestou 1,8D opatrně velkou kaluž (voda max. po prahy), v levém pruhu ji předjela hasičská tatra a jelikož sání je u Fiesty poměrně nízko, motor si nasál vodu z té vlny a protože voda je špatně stlačitelná, diesel má velký kompresní poměr odnesly to ohnuté ojnice!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 12.06.08  11:55

Aquaplaning poznám, i když nemám ESP. O tom to nebylo !! Prostě to jakoby vyrazilo, ale pak si to rozmyslelo, a už to šlo nahoru jen velmi , velmi zvolna... tak jako by se to trochu dusilo, ale ´jak říkám : necukalo, nekouřilo, volnoběh hladce.....Spíš jestli třeba nenavlhly konektory ŘJ ?? Do sání voda nevadí, naopak, pak mají vodní páry ve válci větší roztažnost :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Zetec

Zetec 12.06.08  11:13

No faktem je, že v autě mám jenom ABS. Myslíš jako že do sání se dostala voda (troška), a tím pádem ŘJ dostávala nesmyslné informace?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 12.06.08  10:56

Zetec: To by blikala kontrolka ESP a i když by auto ztrácelo rychlost, tak by naopak motor šel do otáček.

Spíš bych to viděl na to, že ŘJ dostávala takové informace, že nevěděla jak nastavit motor a hledala optimální režim pro co možná nejlepší emise. Viz můj graf motoru z brzdy, který takto komentoval technik WV. Chová se to tak, že při stále sešlápnutém plynu motor na chvíli ztrácí výkon a auto začne zpomalovat.
  • « 00 Reagovat !

foto Zetec

Zetec 12.06.08  10:50

Mně se stalo něco podobnýho, v kopci auto ztrácelo sílu, vždycky jenom na vteřinku, nebo míň. A mohla za to voda, stékající dolů. Kola ztrácela kontakt s vozovkou - Aquaplaning
  • « 00 Reagovat !

foto Zetec

Zetec 12.06.08  10:50

Mně se stalo něco podobnýho, v kopci auto ztrácelo sílu, vždycky jenom na vteřinku, nebo míň. A mohla na to voda, stékající dolů. Kola ztrácela kontakt s vozovkou - Aquaplaning
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 12.06.08  10:24

« Už zase ???

Včera mě přívalový déšť za Olomoucí sice naprosto paralyzoval, jenže pak do Mohelnického kopce auto začalo ztrácet výkon, na plyn sice zareagovalo vždy normálně, ale pak tak za vteřinu jakoby zvadlo, a zátah zmizel. Kontrolka neblikala, nic jiného jsme neregistroval ani cukání, ani kouř..... Že by někam nastříkala nějaká ta voda ?? A nebo mi Windiesel opět vysvětlí, jak to je s těmi přepady při akceleraci ?? V každém případě se to zase za chvíli zlepšilo.....
  • 00 Reagovat !

foto lulipin

lulipin 12.06.08  07:56

« bosch

Nazdar kolegové,
    dozvěděl jsem se, že od nedávna začali dělat diagnostiku a opravu vstřiků BOSCH v Opavě v TQM. Nemáte někdo náhodou s nimi zkušenost či nějaké reference?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.06.08  10:20

« Re: Diagnostika s ELM327

Správný chlap ?! Superblb ?! Co všechno zmůže jedna značka na autě !!! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 10.06.08  17:00

Krkovicka: tak aby nevykoukla na svet s 3% v krvi (dneska to psali na webu)... >:D >:D >:D Ale to asi není Váš případ.
    Dej vědět. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.06.08  15:39

DIM: Prodal neprodal. Prenecham ho svarovi, ale budu se tim zabyvat cca za 14dni az vykoukne na svet mala Krkovicka. Cetl jsem, ze narozeni potomka cloveku obvykle zmeni pohled na svet a priority natolik, ze muze radikalne zmenit zivotni styl. Tak se nechci poustet do zadnych vetsich akci, kdyz treba pak zadne auto uz nebudu potrebovat (vzdy jsem byl skrytym asketou)
    I kdyz..taky mi muze rupnout v bedne obracene, koupim barak s bazenem v satelitni ctvrti, SUVecko, obri plazmu a krasnej zahradni nabytek a budu si zit cesky sen..

Asi si necham z Nemecka dotahnout cipnutou Audynu v TDicku.
    ..quattro samozrejme..

• « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 10.06.08  15:30

DIM: jsi správný chlap, já to vždycky věděl !!!!! >:D Auťáků kromě superb#ba je fakt dost na výběr a další ještě přibudou. A co taková třída SUV, třeba Kuga - vypadá namakaně!!! A brzy mu přidají 10kW. Na rozdíl od Fkody si myslím, že u všech importovaných vozů je prostor pro slevy daný silnou korunou.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 10.06.08  15:25

DR: V zásadě souhlas, nicméně je EOBD scantool Diamandu velice pěkně zobrazován, je srozumitelný.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.06.08  12:59

A chlapci, díky za odkazy, zase jsem o něco chytřejší. >:D A fakt nevím, že Vás to tak bere. A k tomu DIM by chtěl měřit výkon pomocí zpomalení. 8-s Co ty lidi dneska nevymyslej. :-!

No tak, klídek, pohoda, venku je tak krásně...
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 10.06.08  11:31

A komu tím pomůžete ?? Co ?? :-) Já bych taky mohl chtít měření výkonu pomocí zpomalení .....

Krkovičko, už jsi prodal ? Já už se taky začínám pomalu ohlížet, co a jak.... SUPERB ale ještě v tom kombíku není, a navíc jsem se tady dozvěděl, že jsem vlastně úplný idiot, když mě to koncernové auto zajímá..... tak teď nevím.

A to ještě kdybych tušil, jaký kroutící moment má Superb ( na kolech, samozřejmě a při zrychlení 7,42 m/sxs ) , když prší a je těsně nad vozovkou 14,7 stupňů .....
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…