"-- skrytý --" 17.06.08 08:57
« Ranny start a nepravidelny chod
Nazdar fešáci!!! Posledný mesiac-dva pozorujem pri rannom štarte a otackach do 1250 nepravidelný chod motora - trošku to cuká, pár krát mi to aj zadymilo (biely dym), pri otáčkach nad 1250 to ide hladko. Ked naštartujem a nechám bežat na voľnobech zdá sa všetko ok a výraznejšie sa to prejavuje len pri pridani plynu. Po minutke jazdy (zahriati?) už to nepozorujem a všetko je OK. Ziadna kontrolka nebliká, nič nesvieti. Viete niekto poradit ci je sa čoho obávať alebo ide len o štandardný prejav na ktorý si budem musiet božiaľ zvyknut? -
"-- skrytý --" 17.06.08 08:54
« Re: Dejmy, nedejmy
Nic si z toho nedělej. Já mám na 2.OTDCi najeto 42tkm a taky mě začíná hulit. Upozornil mě na to švagr, když za mnou je cca 50km. Dělá to při každém, i malém přidání plynu. Vypadne kýbl sazí a přestane to. Někdy to i vidím v zrcátku. Zkusil jsem na místě tůrovat teplý motor a zahalil jsem se do mlhy. Diagnostické kontrolky nic nehlásí. Nechám to zatím být a budu sledovat. Mám naštěstí ještě záruku do konce března. Při příští prohlídce si budu stěžovat, v případě zhoršování dříve. -
Vasik1 16.06.08 09:16
« Dejmy, nedejmy
Zdarec hošani, vim že se to tu už řešilo, ale pročitat x milionu přísěvků... Jde o to, že v podstatě nejde asi o nic >:D O vikendu si ale přítelkyně všimla, když jsem od ní odjížděl, že mondík nějak vykuřuje, ani sem se do plynu moc neopřel a docela to zahulilo...já to tedy neviděl. Pak jsme to ještě zkoušeli doma, protože při couvání do vjezdu opět puf puf, moc se mi tomu nechtělo věřit tak sme se prostřídali a šel sem se podívat, pravda je taková že opravdu tam to černý puf puf je, podle zvuku byl motor vytočený tak na 2500-3000ot, jsem si jistej že dříve jsme tak nekouřili, není to zatím nic velkého, jen tam tohle nikdy nebylo?Může to být naftou?TO asi ale né že? Takže co, kde, a za kolik? >:-[] No a když už v tom servisu budu...nějak se nám zvlinily kotouče, prudší brždění na rychlosti, a volant hraje baladu o kmitání :-) tož tak no :-) ale věřím že brzy bude zase líp -
WinDiesel 15.06.08 10:12
« Re: Diesel Delphi plus
lulipin: za normálních okolností si Delphi s Boschem jdou pěkně po krku !!!!!! Ale pro aditivum to neplatí, buď v klidu. Pokud vím, tak větší balení stojí 530 Kč nebo tak nějak. A maximálně na 1/2 roku máš pokoj. Já bych ale spíš řekl tak na 1/4 roku, vzhledem k palivu, které se u nás prodává... :no:
Když naleješ víc, víc Tě to stojí ale neublíží. Je to jako s vitaminem C, tělo zpracuje jen určité maximální množství za den (cca 120-150 mg) a všechno navíc projde tam, kam nakonec odejde všecno, co člověk snědl. -
lulipin 14.06.08 19:29
« Re: Diesel Delphi plus
windiesel: díky za tip, mrknu na jejich stránky, kde mají pobočky, nebo jestli se to dá sehnat po netu. Jak píšeš, že se to musí odhadnout, hrozí snad nějaké nebezpečí, kdybys nalil do nádrže o něco víc? Jestli dobře rozumím, tak stačí dát pouze do jedné nádrže za půl roku. Tak to ta zázračná tekutina bude asi pěkně drahá. Jenom ještě maličkost, mám vstřikovače Bosch, nebudou se doufám hádat s aditivem od Delphi? -
WinDiesel 14.06.08 19:12
« Re: Diesel Delphi plus
lulipin: níže se píše že v Autobenexu, asi i v autorizovaných servisech Delphi diesel a u dovozce. Sranda je, že tlusťoch koupil náklaďákové balení 500 ml (na 100 l). Balení na osobní vozy je 350 ml (na 70 l), pravdou je, že větší balení je na mililitr o něco levnější. Ale mírka na flašce není, musí se to odhadnout, půl na jednu nádrž, druhou půlku na druhou nádrž... -
oleowr1 12.06.08 14:26
« Re: Už zase ???
DIM: do sání voda nevadí, pokud je to jen vlkost, která smáčí vzduchový filtr, pokud je toho víc, tak zvláště u dieselu je to hodně nebezpečné. Jedné známé se stalo, že po povodních projížděla s Fiestou 1,8D opatrně velkou kaluž (voda max. po prahy), v levém pruhu ji předjela hasičská tatra a jelikož sání je u Fiesty poměrně nízko, motor si nasál vodu z té vlny a protože voda je špatně stlačitelná, diesel má velký kompresní poměr odnesly to ohnuté ojnice!!!! -
DIM 12.06.08 11:55
« Re: Už zase ???
Aquaplaning poznám, i když nemám ESP. O tom to nebylo !! Prostě to jakoby vyrazilo, ale pak si to rozmyslelo, a už to šlo nahoru jen velmi , velmi zvolna... tak jako by se to trochu dusilo, ale ´jak říkám : necukalo, nekouřilo, volnoběh hladce.....Spíš jestli třeba nenavlhly konektory ŘJ ?? Do sání voda nevadí, naopak, pak mají vodní páry ve válci větší roztažnost :-) -
superkutil 12.06.08 10:56
« Re: Už zase ???
Zetec: To by blikala kontrolka ESP a i když by auto ztrácelo rychlost, tak by naopak motor šel do otáček.
Spíš bych to viděl na to, že ŘJ dostávala takové informace, že nevěděla jak nastavit motor a hledala optimální režim pro co možná nejlepší emise. Viz můj graf motoru z brzdy, který takto komentoval technik WV. Chová se to tak, že při stále sešlápnutém plynu motor na chvíli ztrácí výkon a auto začne zpomalovat.