FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
oleowr1 23.06.08 11:54
« Stabilizátor zadní nápravy - kombík
Přes víkend jsem zavzpomínal na staré čase, vlezl pod auto a měnil tyčky zadního stabilizátoru. V zatáčkách už to klepalo, stejně tak po najetí do díry. Obě tyčky vyšly na 1400,- gumy zadního stabilizátoru jsou naštěstí O.K. (došly mi jiné Bilsteiny než jsem měl objednané :no: ). Práce se zkomplimovala zarezlou matkou tyčky na levé nápravnici, rozřezal jsem flexou pouzdro kulového čepu, tyčku sundal, na kuličce vybrousil plošky, aby se dala chytit sikovkami a nakonec jsem matku sundal. Práce cca na dvě hodiny se vyplatila, lupání a klepání zmizelo, ještě si musím najít čas na přední nápravu. -
lulipin 22.06.08 20:39
« Re: Diesel Delphi plus
WinDiesel: není prosím tě, někde na netu dostupná fotka toho aditiva. Odjednal jsem to u opavského partnera Autobenex a oni mi dodaly Stanadyne, že to prý je to, co jsem chtěl. A já jouda tam pro to poslal ženu, s tím že to mám přesně domluvené a oni ji takto oblbli. Hamba jim. -
oleowr1 20.06.08 10:19
« Re: Diagnostika s ELM327
kutil: zkoušel jsem různé SW, výsledek byl, že SW rozpoznal ELM327 v1.2a a pak psal chyby typu "NO DATA", "BUS ERROR", "IGNITION TURNED OFF" apod. Dokázal změřit max. napětí v palubní síti, ale s ŘJ se nespojil.
Z jiných aut jsem zkoušel Hyundai Getz 1,1 mé ženy, bez problémů funguje.
Na konektoru mám zapojeny piny 2,4,5,6,7 a 10,13,14,16, takže podle [odkaz] by mohl být protokol 1850PWM, 1850VPW případně ISO15765 CAN. U ISO9141/14230 to není jisté (chybí PIN15). V tabulce níže se v odkazu píše Ford - J1850PWM (ELM320) s čipem 327 nechodí????
New Fords - ISO15765 CAN(ELM327)
Takže nevím, je Mondeo 2,0TDCi 12/2002 "Ford" nebo "New Ford"???
Pokud je "New Ford", mělo by to fungovat, pokud je "Ford" nevím zda se nepoohlídnu po ELM320 (má kolega z práce) -
superkutil 18.06.08 13:53
« Re: Diagnostika s ELM327
oleowr1: ELM327 v sobě spojuje vlastnosti předchozích ELM [odkaz] a měla by běhat i na Fordech. Co používáš za SW? ScanMaster běhá dobře. Ale bacha na plagiáty. Z Číny se jich vozí plno a s původním ELM327 nemají moc společného, jsou jak na jiných čipech, tak s jiným firmware. Co máš za verzi firmware v ELM327?
Vypadá to, že na rozdíl od originálu, jsou v plagiátech různé verze firmware a ne všechny podporují FORD. Co ti to píše? Že je neznámý protokol, že se nemůže spojit s ŘJ?
The new v1.2 IC adds 3 new CAN protocols, and now offers more that 70 AT Commands, and almost 30 Programmable Parameters. In addition to the CAN (ISO 15765-4), SAE J1850 PWM, SAE J1850 VPW, ISO 9141-2 and ISO 14230-4 support, we now offer some support for J1939 CAN as well.
Just as with our other OBD ICs, the ELM327 transparently converts OBDII data into standard ASCII characters, allowing trouble codes and operating parameters to be easily retrieved without the need for special software or hardware. No knowledge of data formatting, error checking, bus initiation etc. is needed either, as the ELM327 handles all of that for you.
The ELM327 is an enhancement of the famous OBD-II interpeter chip family ELM320, ELM322 and ELM323. These ELM chips are used as basic IC for diagnostic interfaces between a compliant OBD-II/EOBD car and a common PC/laptop/notebook. The ELM327 combines for the first time all other ELM chips in a single chip and supports further more the CAN protocols (ISO 15765-4 with 500 kbps and 250 kbps with 11 Bit and 29 Bit IDs). The ELM327 consists of all the experience made with several thousands ELM320, ELM322 and ELM323 chips in use. -
superkutil 18.06.08 13:42
« Re: Kutilův koutek !!!!
DIM: Te článek je dobrej blábol, ale to nejhorší je v příspěvcích. Z toho je ale jasně vidět, že lidi v podstatě vůbec nechápou co znamená maximální moment a maximální výkon, proč se udává a k čemu je zpřevodování.
A nakonec k čemu jsou udávané hodnoty výrobcem když skutečnost je úplně jiná a výrobce to nedokáže zdůvodnit. Nepřipadá ti to jako klamavá reklama? -
Vasik1 18.06.08 11:49
« Re: antena
martin.z: Já to s čistotou nikterak nepřeháním, v myčce sem byl s mondíkem jen jednou, chtěl sem jí zkusit :-) vlastně sem v ní byl podruhé za svůj život, z toho 1x s žigulíkem, když jsme jeli na svatbu ;-) No a to že se má odšroubovat anténa sem zístil až po té prdě, když jí to napružilo, říkám aha to bude asi něco špatně, přečtu si tedy návod a tam pasli sklopte zrcátka a odšroubujte anténu, no a tak sem vlastně přišel na to že mi nejde odšroubit :-) -
martin.z 17.06.08 16:42
« Re: pal. filtr
m.leky:
je to mozny a ja pesimista myslim ze i pravdepodobny, kdyz vyndas filtr tak je palivova soustava = hadicky otevrena (to co se tam dostane-je uz za filtrem a jde do vstriku), muzou se tam dostat svinstva, necistoty.
Pochybuju ze by si davali pozor aby meli cistej hadr a ruce atd..
Navic po osazeni noveho filtru je potreba do nej dostat naftu (ja to delal strikackou) aby cerpadlo po 1. nastartovani neslo naprazdno a aby to vubec chytlo cili zase riziko jakou zas*ranou naftu ti tam naplnej..
Muj zaver je ten, ze nejbezpecnejsi je si to vymenit sam - a nic slozityho na tom fakt neni. -
martin.z 17.06.08 16:36
« Re: antena
Vasik:
nechapu teda tvoji potrebu cistoty, ja bych s antenou do mycky nevjel - riskovat kvuli umyti auta min. par stovek za znicenou antenu pripadne odrazenej lak ve strese je zajimava filosofie..
Ale taky my uz jednou nesla povolit a delal sem to kombinackama a nasledne promazaval -
"-- skrytý --" 17.06.08 12:58
« Re: chrastící spojka
Hi,
neco podobneho mela manzelka u mondea 2.5V6 (spatny teren + zvuky na seslaple spojce). Nakonec v servise zjistili, ze kdyz vymackla spojku, tak se dotkla nejakych soucastek spojenych s mechanismem razeni (v terenu neco ohnula) a vydavalo to divne zvuky. Treba budes mit neco podobneho (=lacineho:-) -
lordmystic 17.06.08 11:13
« chrastící spojka
trochu odborný dotaz, možná bude někdo vědět. byl jsem s autem na šumavě a jel po hodně bahnité a rozbité polní cestě. když jsem se vrátil, pozoroval jsem velice divné kovové chrčení když mám sešláplou spojku. možná to má s tou bahnitou cestou spojitost, možná ne.
netuší někdo co by to mohlo být? jedná se o takové šramocení jako kdyby se tam na něco lehce dřelo či šoupalo a dělá to vždy jen při domáčklé spojce. někdy to začne dělat až po několika vteřinách, většinou až při plném došlápnutí pedálu... mám z toho divný pocit :-(