FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
martin.z 29.06.08 21:14
« Re: praskajici sklo u octavie
hope:
ja tyhle statistiky moc neberu jako relevantni informaci, protoze kdyz k tomu neznas metodiku a typ zavad atd. tak je to k nicemu a co znamena treba ta nemecka statistika z stk se uz rozebiralo mockrat.
Videl jsem proste dost skodovek co najeli pres 200kkm a rozhodne to nebyl konec jejich zivota, spis t byly auta co se jeste nekdy objevily se stocenym tachacem a jeli to odznova (coz potom jim samozrejme zhorsi reputaci)
Ale mondei pres 200kkm se moc nevidi. Hosi pojdte se prestat dohadovat o vecech ktery nemuze ani jedna strana dolozit, me jde jen o trochu tolerance. Kdyz kritizujete skla, vahy vzduchu, turba atd. tak neni divne blahosklone tolerovat trojkombinaci, vstriky, volnobehy atd u mondea? -
martin.z 27.06.08 21:24
« Re: praskajici sklo u octavie
Petr T, Hope:
o cem to tady proboha mluvite?? To slysim prvne v zivote, jediny co sem slysel byly praskajici predni skla u prvnich felicii, tohle je nejaka blbost. V firme sem ja i kolegove meli vsichni O1 a sklo nikomu neprasklo. Moje sestra dokonce koupila za pakatel ojezdenou O1 tdi 66kw, firemni, najeto 250 kkm pri koupi!!a jezdila s tim par let naprosto bez problemu stejne jako ja se svoji sluzebni.
Naopak myslim ze O1 byla vzor spolehlivosti, ok, vahy vzduchu byly asi caste i kdyz sem to nezazil, ale sorry - kolik tohle stoji opravit?? Asi ne 8kkc jako vyjebany kladky u mondea, ze?
Tipoval bych tak dvojku a to jeste je to problemovej dil jen proto ze je mechanicky velice choulostivej, znici ho i jemny dotek prstem a vetsinou to odchazi kvuli neodborne vymene vzduchoveho filtru motoru, servis tam nevysaje ten prach a bordel co se tam pod tim starym filtrem nasbira a tohle se potom nasaje a vlitne do ty vahy..
-
RADEK1 27.06.08 19:45
« Re: Skubanek
To Win Diesel : díky za upozornění budu to sledovat . pokud se to stane ještě jedenkrát zajedu na servis.
To Krkovička : Je pravdou ze ten rachot se ozve po nastartování a v době ,kdy je auto vyhřáté na sluníčku. Dělá mi to hlavně po celodenním stání v práci. Ještě zkusím vypnout klimu a nastartovat. v zimě to nedělá. Nebo přestanu jezdit do práce >:D -
"-- skrytý --" 27.06.08 17:38
« Re: Zaškubání, vibrace, hlomoze, uniky oleje, turbo, ventil...
Tak teď zese s Dimem musím souhlasit. Opravovat většinu věcí na Škodovce není problém. Servicemanovi řeknete, kolik máte najeto a on vám řekne, co máte za problém. A je fakt, že do druhého dne to je opravené.
A pokud se zajede do neznačkového, tak se většinou dočkáte i nabídky „originálních“ dílů s „nejasným“ původem, ale mnohem nižší cenou.
Prostě nabídka typu co kdybychom raději vyměnily celý motor, o jednom bych věděl, vyšlo by to na 15.000 Kč, mě jednou uzemnila.
Windiesel: zadní sklo v garáži je sranda. Když se vracíš z lyžovačky ve Francii, sjedeš do údolí a ozve se rána jako z děla a v tu chvíli je všude sklo, to si potom teprve zažiješ. Když pak v servisu chceš vyprávět neskutečnou historku, tak řeknou, no jo Octavia, tam ty skla praskaj, ale na konstrukční vadu to neuhrajete.
-
"-- skrytý --" 27.06.08 17:34
« Re: Zaškubání při přidání plynu.
WinDiesel: tak teda dik za diagnostiku:)). nemoze to nieco mat so zas..tym palivovym filtrom alebo s cerpadlom?
Inak vo forde mi povedali ze to je normal lebo riadiaca jednotka ocakava ze zaradim vyssi stupen a snazi sa drzat motor v otackach:)) -
"-- skrytý --" 27.06.08 16:22
« Skubanek
Olina uz se taky solidne skube na volnobeh aneb cim vic klima, tim vic kladky - pristi tyden pojedu na 160tis servis a tak budu vymenu, ktera probehla pred rokem, reklamovat. Chci autak predat svagrovi v dobrem stavu:)
Jinak k tem 18" vs 17"- v povolenem rozmeru tedy 255 vs 205 jsou komfortnejsi ty 18", sice vic tahaji za volant, ale prijde mi, ze lip tlumi nerovnosti. Rozdil v cene je vicemene zanedbatelny.
Davat 225 na 17" bych si netroufl bez overeni, ze to ten rafek zvladne.
A mala Krkovicka se taky furt skube, asi ji necham vymenit:)
-
WinDiesel 27.06.08 15:40
Hope: absolutní souhlas se vším, o všem vím. Praskání zadních skel, to bylo tedy skutečně k popukání. Vjedeš s vyhřátým autem do garáže, druhý dern ráno přijdeš do garáže a sklo je všude !!!!!
Někdo je tu hodně naivní !!!!
Superbůh a motorky - to si ZAPAMATUJTE !!!!!! Z toho bude folklór !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
WinDiesel 27.06.08 15:36
DIME, děláš si srandu??? Korupční tanečky, to možná... U Škodovky. I já jsem měl něco společného, a to s vyřizováním garancí našich dodávek (už tam nedělám, dodávali jsme rádia a střešní antény) a ta garanční hala ve Škodovce byla nacpaná všemi možnými garancemi k prasknutí, tak prosím Tě nepřeháněj... -
DIM 27.06.08 14:40
Na Superba nic nedodáváme.
Já jsem s Octávií jezdil. Závady tam byly občas taky, ale v naprosté většině případů to stačilo dát do pořádku v rámci pravidelných kontrol. Za jeden den bylo zase vše OK.
S Mondeem jsem v servisu o hodně častěji, často se čeká na díly, mnoho věcí musí napřed alespoň den dignostikovat, a některé neumějí vůbec - u Sobka už jsem byl dvakrát, a tam to taky není na jeden den......
Možná i proto jsem u Octávie závady zase tak nevnímal, protože s jejich odstraňováním a zárukami nebyl žádný problém......
-
"-- skrytý --" 27.06.08 14:17
Dim: Myslím že u drtivé většiny značek je to stejné. Co já si u koncernu vybavuju:
- první Oktávky a tuším španělská turba
- váhy vzduchu úplně u všech nafťáků a několik let neřešené
- lambda sondy u 1,6 benzín
- uchycení přední nápravy u Octavií se silnějším dieslem
- praskání zadních skel u Oktávií
- hliníková přední náprava u Passata tuším do roku 2002
- neopravitelné ztrácení oleje u TDi PD, ze závady udělali normu. Asi 1,5 litru na 10.000 km, a pokud náhodou měření ukáže více, měření se opakuje, zkušební technik jede tak, jak by nikdy nikdo nejel a když to vyjde, tak každá další reklamace je neopodstatněná
- Octavia a filtr pevných částic
- dál se mi vypisovat nechce, ale když jsme u SuperBlba a ty pro ně děláš, co je pravdy na tom, že do autosalonu posílají nové SuperBlby rovnou s novými motůrky (nebo nějakými táhly) pro super novinku otevírání kufru?
-
superkutil 27.06.08 13:03
DIM: Jezdil jsem po USA v amerických Fordech a tam se žádné problémy neobjevovali. Byli to sice benzíny, ale motor byl v pohodě, automatická převodovka v pohodě, auto mohlo jezdit po šutrech a ani nevrzlo, výbava 2x lepší než Titanium. Mám pocit, že se evropský Ford přizpůsobil evropským automobilkám: mizerná kvalita - vysoká cena. Hlavně hodně vydělat a aby auto pokud možno vydrželo po dobu záruky. Kdybych s evropským autem dělal to co s americkým, tak je za měsíc po něm.
WinDiesel: Pokud by auto nezlobilo, tak mlčím jako hrob. Nebo kdyby nebylo kupované jako nové a mělo už své najeto. Ale když koupím nové auto a pak ho musím doma dodělávat a když se nechová jak má, tak promiň, ale to štve každého. Akorát, že většina mlčí a tak si z nich automobilka může dělat dobrej den. Ono to platí o jakémkoliv zboží obecně. Do dneška nemám od Forda homologační protokol na DPH přepážku - nepochopitelné!?! To ji nejsou schopni poslat? Do dneška nemám odpověď proč má motor naměřený maximální moment ve 2440ot i když ford uvádí max. moment v 1800ot kde ho můj motor nedosahuje. Vždyť max. moment je jedna z hodnot pro motor rozhodující. Vám připadá normální koupit výrobek s jinými parametry než uvádí prodejce a tupě mlčet? -
DIM 27.06.08 11:51
Zatím není....ale vědět dám :-) Ať už to bude cokoliv, anebo nic !! :-) Nechci prudit, jen konstatuji. Mám něco společného s dodávkami pro Automotive, a když je něco na Škodovku, tak to je jiný tanec než u kohokoliv jiného. Tam by nás štěrkající trojkombninaci dodávat nenechali....o sankcích ani nemluvím.
Na co se mám jako zeptat a za co mám vysolit nějaký ten peníz ?? Nevelký peníz ? Stojí to , pokud vím, cca 8 tis Kč. A každé jaro ( nevím proč ) to chce měnit znovu a znovu...... -
WinDiesel 27.06.08 11:09
Ale no tak, DIMe, nepruď !!! >:D >:D Moje trojkombinace je již 2 roky zticha po posledním "konečném" řešení. Chce se to zeptat a vysolit nějaký nevelký peníz.
Dej nám potom vědět jak úžasně bezproblémový je Tvůj nový Superbůh, až Ti bude stát víc v servisu než doma. ;-) -
DIM 27.06.08 10:45
Upřímně řečeno, ty různé zvuky, pazvuky, nevychovaný volnoběh a pod. už mi taky lezou krkem. Opravdu teď nevím, co by mě ještě přimělo jít do Fordu znovu.....A ten hlomoz po startu pravděpodobně souvisí ss starou známou trojkombinací, která má hydraulické kladky a ty zřejmě potřebují natlakovat...... Soudruhům ve Fordu to ale už několik dlouhých let vůbec nevadí, kladky štěrkají a rachotí , všichni to vědí a používají takové ty oblíbené rady o puštěném rádiu a pod. Americká disciplína je opravdu trošku jiná káva :-)

Ono beztak srovnávat poměrně jednoduché auto složené z technologií vyzkoušených už na Golfu III s Mondem je trochu mimo. Ona takové kolo Ukrajina bylo také nezničitelné, ale Favorit, to bylo svezení.