FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 21.07.08  14:15

« Re: nafta ve francii

Já se SHELLU vyhýbám, dávám OMV nebo Benzinu, teď občas Benzinu VERVA, jenže na ostravské Rudné už ted dvakrát nebyla :-)
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 21.07.08  11:47

chip stále pohoda - fakt krom vyššího výkonu a občasného obláčku za autem ani nevím že ho tam mám - prostě to jen lépe jezdí a to bude skoro rok. a drží stále i ten poslední nevyměněný vstřikovač, tak to jen potvrzuje že to tak hrozný být nemůže. jinak na měření výkonu jsem již domluven, pojedu tam koncem srpna dřiv se na to nedostanu, teď mě čeká ta dlouhá francie. grafy samozřejmě budou na webu. i jsem konzultoval dál s bitpower další úpravy výkonu a vše v pohodě - ale spíš se zaměřím na tu novou spojku aby ten krouťák přenesla.

věřím trochu víc shell v-power, už jen z podstaty výroby - je to jediná palivo na světě komerčně prodávané, které je částečně plně syntetické, vše ostatní je jen lepší nafta doplněná o aditiva - takže by měl být ten shell nejlepší možná varianta, ale fakt nikdy nevíš jestli tě někdo neošidí.

ty disky jsou 225/40/18" - prostě klasika. budu to mít hotové dnes odpoledne, tak ještě do konce týdne než odjedu dám vědět. ale srovnání to bude asi nerovné, stávající gumy co jsem měl 16" byli hodně staré a hodně sjeté a už hodně klouzali...
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 21.07.08  11:27

lordmystic: A co ten chip? Situace se nezměnila, stále spokojenost? Nedostal jsi se k tomu zmeřit skuteečné parametry tvého motoru? Zda BitPower dosáhl uváděných hodnot?

Věříš víc Shell v-power než třeba VIFu? Nemluvím o ceně, mluvím o vlastnostech.

Co mají ty lité disky za rozměr? Měl jsi možnost srovnat Mondeo na 16 a na 18" discích. Je to velký rozdíl?
  • 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 21.07.08  09:32

« nafta ve francii

zdar pánové. mám vyměněny tři vstřiky a poslední starý trochu zlobí - někdy při startování padá rovnou do nouzového režimu. proto tankuji vždy naftu s aditivem. nyní mám před sebou francii - 5500km dle google maps, tak jsem se chtěl zeptat zda-li se mi vyplatí ve francii tankovat aditivovaný shell v-power nebo jen obyčejnou naftu s vlastním aditivem...?

jinak dnes jsou akorát na cestě nové lité disky tomason tn6 (černostříbrné), také jsem na mkIII namontoval zadní křídlo, přední spoiler a trošku mohutnější prahové nástavce - to vše s černými tmavými fóliemi na sklech - a mé černé mondeo vypadá opravdu zase o poznání lépe.

moc se to nezdá, ale na naše mondeo je dost těžké sehnat jakékoliv stylingové doplňky, existuje jen pár kousků. jediné co za boha nemohu sehnat je decentní rozšíření zadního nárazníku - nechci nic mohutného, jen na spodní plastovou část nalepit něco co udělá zadní nárazník mohutnější - ve stylu prahů a předku. kdyby jste někdo o něčem podobném věděl - budu strašně rád za info.

jinak foto upraveného auta nahodím po návratu z francie za 3 týdny a také mám již naplánované prezentační video - a doufám že už něco pořádného. a jen malá ochutnávka, co jsem natáčel s bráchou jako seminárku - [odkaz] - to nové video by mělo být min. o dva řády výše :).
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 18.07.08  20:13

« Re: Sedačky

Kamarád si nechal ušít do auta speciální potah, který vyztužuje sedačku a zlešuje posaz. Je to príma, ale nedrží to do boku. Sedák mám celkem v pohodě. ale ty záda trpí. To Recaro zkusím, ale asi to bude úzkoprofilové zboží. Díky za radu. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.07.08  20:13

Kutil: Mondeo ma opravdu dost mekke operadlo. Ta bederni operka jako by tam ani nebyla. Pokud budes koukat po jinych sedackach, tak doporucuju Recara z ST220-mohlo by to tam pasovat se vsim vsudy. Jsou trochu vyssi a tlustsi, takze ubyde mista. Ten posez je ovsem grandiozni.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 17.07.08  17:26

Kutil: hlavně tam nedávej ty podložky co jsi řešil minule - pro tebe je jednou z možností navštívit prodejnu s ortopedickými pomůckami - koupit ortopedickou hůl a nechat se jí mlátit po hlavě ... - ale teď vážně - prodávají spec. klíny nebo válečky které fungují jako bederní opěrka - dá se to nastavit i výškově - používám to v Transitu a osvědčilo se mi to - ploténky to rychle poznaly - no a pak je ještě jedna možnost objednat anatomy a nebo prodat auto a koupit něco v čem se dobře sedí - a tvůj leasing sem teď netahej - pro zdraví vše >:D
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 17.07.08  09:05

« Sedačky

Ahoj, neřešil jste někdo úpravu sedačky? Špatně se mi v ní sedí, nemá pro mé tělo dobrý tvar, hodně se v ní propadnu zádama. Sedačka v novém Mondeu mi vyhovuje. Přemýšlel jsem, že bych někde na vrakovišti koupil sedačku a upravil jí dle potřeby. Jediný problém je, že bych asi přišel o airbag a vyhřívání sedačky. S přídavnými potahy a vycpávkami nemám dobrou zkušenost. Propadá se mi střed zad. Tento problém jsem měl i v minulém Mondeu, ale tam se to objevilo až po větším počtu ujetých km. Máte někdo v Mondeu sedačku u které by se dala bederní opěrka posouvat i nahoru a dolů? Vyrábí to vůbec Ford? Viděl jsem to teď na Audi z roku 1999 a je to hodně příjemné. Potřeboval bych totiž opěrku v jiné výšce, než je teď.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.07.08  17:16

« Re: Re: Čelní sklo

Pojištění se řídí všeobecnými podmínkami dané pojišťovny k danému produktu. Tak si najdi co tvoje pojišťovna považuje za poškození skla.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 16.07.08  14:13

Takže pokud jsem dobře pochopil, tak je pojistka na poškození skla, ale ne topných vláken ve skle. Rozbít sklo mě taky napadlo, ale nechtěl jsem to řešit tak brutálně. >:D

Teda zevnitř bych ten kámen neházel, to se mám moc rád. :-|

Jinak musím Mondeo pochválit, stále lepší. Co se týče poruchovosti, tak se to s předchozí verzí nedá srovnávat. :yes: Problém už je jen se sedačkama, nespolehlivostí tlačítek klimatizace a změnou chování motoru při zapnuté klimatizaci (ještě se u Fordu nenaučili při zapnutí klimy upravit reakci na plyn).

A taky když je moc horko, tak se to motoru nelíbí, ale na to už jsem si zvykl u benzínu a tak to tak beru. Hlavně že už motor běhá od 1000-4000ot.
  • « 00 Reagovat !

foto pepek

pepek 16.07.08  12:16

A hlavně se pořádně tím šutrem jebni sám do palice, ať se ti tam rozsvítí, polokutile >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 16.07.08  11:10

............a proraženou přístrojovkou, sedadlem a třemi žebry spolujezdce. Pokud tedy nejebneš do toho skla zevnitř :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.07.08  14:28

Kutil: Jiste. Jebni sutrem do skla a bez otaleni ti to vymeni i s prerusenym topnym vlaknem.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 15.07.08  14:13

Dá se na pojistku reklamovat v rámci čelního skla i přerušená topná vlákna? Dle servisu dojde k přerušení po nárazu kamínku do čelního skla.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 15.07.08  13:59

Na prvním autě mi to sklo praskalo pořád. Jak říkáš: sebemenší kamínek a už jsem hledal, kde to je prasklé. A vznikaly takové ty dlouhé vlasové praskliny, jedna se mi rozjela po celém skle . Teď jsem naopak za tři roky utržil jen tu jednu ránu, a tu jsem dal opravit . Mám pocit , že sklo na druhém Mondeu vydrží více. Obě s vyhříváním.....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.07.08  12:15

« Re: Čelní sklo

Na Mondeu jsem uz menil sklo dvakrat, pokazde pres pojistku, tedy zadarmo. Prijde mi, ze staci pomerne mala rana a sklo se poskodi.Pravdou je, ze jsem to menil pri relativne malem poskozeni a vicemene jen proto, ze jsem se bal, aby mi to neprdlo nekde na cestach po Evrope. Doprorucuju to vymenit- neni nad to koukat na svet pres krasne nove sklo:)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 15.07.08  11:00

« Re: Čelní sklo

Já jsem si jednou nechal takové to rybí oko opravit, za 500 Kč tuším to bylo za hodinu OK, vidět to je jen když o tom vím, a to jsem to měl přímo před očima.......Už je to tak tři roky a drží.
  • 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 15.07.08  10:24

« Čelní sklo

V pátek mi kamínek nakřápl v pravém horním rohu přední sklo. Není z toho prasklina, jen důlek průměru cca 5-8mm. Anení to ani v zorném poli. Čelní sklo mám pojištěné u ČP, myslíte, že je to důvod na výměnu? Nechal bych to tak, ale chci změnit pojišťovnu (v srpnu), tak by sklo mělo být bez poškození.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 12.07.08  14:39

« Re: ještě jednou SPB-B

Chlapi, bežte se vykecávat o SPB-B na fkodovácká fóra, jo? :no:
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.07.08  12:00

« Re: ještě jednou SPB

Tak ještě uvidíme, jak bude v reálu působit ten kombík. Mimochodem nové sedmičkové BMW vypadá taky nějak tuctověji....Tak nevím, vypadají evropská auty jako Korejci a nebo Korejci jako Evropani ?? :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…