FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 01.02.12 10:42
« Re: Re: ,,nové,, mondeo
Dnes jsem chtěl nalít do nádrže VIF a vůbec nechtěl z plechovky, byl to takový zelený rosol. Naštěstí mám víčko s odměrkou ze starého balení a tak jsem do něj zelený rosol vyklepal a pak vyklepal do nádrže. Do víčka od nového balení, které je užší bych to nenaklepal. Nevím, proč měnili balení. Jinak podle společnosti VIF se nemá plechovka s VIFem nechávat v autě, ale má se nosit domů, do tepla. :-)
Potřeboval bych poradit. Od léta mi motor při startu pokuckává a než se ohřeje, tak kolísá volnoběh. Byl jsem s tím v servisu a říkali, že vstřikovače už protékají. Když se motor ohřeje, tak je vše v pořádku, volnoběh nekolísá. Nepadá do nouzáku. Jak poznám, že vstřiky jsou na konci svého života? Můžou vadné vstřiky poškodit (propálit) písty? 8-s -
WinDiesel 31.01.12 21:44
Patří Ti to! Máš dávat Standu, od toho se nezasviníš. Ale když pán musí ušetřit.... >:D A stejně Ti to nepomůže, protože tato aditiva jen zmenšují krystalky vosku, a od určitého množství už to nevylepšíš, naopak zhoršíš, Komu není rady, tomu není pomoci.... :'-( -
DIM 31.01.12 11:28
Tak jsem vyštrachal v garáži starý dobrý VIF zimní a dal jsem dobré tři panáčky do nádrže.... a k tomu co se vešlo asi 13 litrů AGIP Arctic diesel. Ještě teď mi od toho zeleného svinstva smrdí prsty, a to jsem to představení pro celou pumpu dělal v rukavicích !! Tak pokud jsem to nepřeaditivoval, tak možná ani nezamrznu. Ten pocit, kdy se motor vypne ve stokilometrové rychlosti v rychlém pruhu je fakt k nezaplacení :-) -
superkutil 23.01.12 11:31
Vašík1: Takže když mi nabízeli za Mondeo 2.2TDCI z roku 2006 s najetými 150tis.km nějakých 160tis, tak to bylo docela dost. :-) No, raději opravím a budu jezdit dál. Prý Mondeo vydrží nějakých 250tis.km. Ale jinak blahopřeji, 400tis je slušná cena. Ale pokud jde o tu 6ku, tak mi taky točí ve 130km/h těch 2200ot a klidně bych bral míň, motor by to utáhl. Tys měl předtím 5ti kvalt? -
Vasik1 19.01.12 11:56
Takže...je doma, za ,,staré,, 2004rv. 200tis. najeto jsme dostali 66tis. V podstatě je ani nezajímal stav motoru, pouze spodek auta (čepy, nápravy, vůle atd.) a lak, vzhledem k tomu že to bylo lehce ťuklé nabok a opravované v garáži, nemělo smysl zapírat... ve finále ale spokojenost veliká, za 400 tis. teď máme rok staré mondeo rv.10/2010 - ovšem již model 2011 -předělaná maska, a další vychytávky, s najetým 15tis. km, se zárukou ještě dva roky nebo 80 tis
Co se týče motoru, tak to je uplně jinej level, na šestku po dálnici při 130km/h to točí krásných 2200ot. a průměrná spotřeba 5,8l (z 200km ujetých 170km po dálnici) jsem nadšen! ať nám to jezdí kucíííí -
Vasik1 17.01.12 09:23
Já myslím že to ani nebude třeba, včera jsem to ještě konzultoval s regionálním dealerem Fordu, byli velice ochotní, znova prověřili VIN, v 5000km, to bylo v servise s vadnou baterií cituji: ,,PRERUSENY ELEKTRICKY OBVOD,, ČÍSLO DÍLU 8G9N 10655PA , což je tedy výměna baterie, nevím co jí mohlo postihnout, nicméně teď to má 15000km a je to po první garanční prohlídce. Takže už to opravdu závisí pouze na tom jakou cenu nabídnou za staré mondeo, snad aspoň 69 tisíc, abych doplatil 400.
Co se týče mé baterky ve stávajícím mondeu, tak bude mít na jaře 8let:O) -
superkutil 16.01.12 16:19
« Re: Cena Mondea a baterie
Některá auta mě mají ráda. Na Fiestě mi vydržela baterka 10 let a 100tis.km. A to se jezdily krátké trasy se světly, takže se nedobíjela. Mondeo jezdí denně 100km a má SPDS. Přesto odešla po 5ti letech. Našel jsem nějakou EXIDE Premium 72Ah, 720A, 12V, EA722.
Na druhou stranu, je současné Mondeo nejméně zlobící Ford z těch, co jsem kupoval nové. >:D
Profící jezdí se Standou.
A když si nechaj aditivum v teple, tak ho potom i mohou nalít do nádrže.... >:D >:D >:D >:D :yes: