FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 08.10.08  13:28

« Re: Komplexy......

:-) Tak to je fakt pěkný nápad....že bych to začal vyrábět ??? :-) Kolik by to tak mohlo hodit ?? Jenže to bych pak mohl ty začtené pitomce tahat z toho mého kufru :-)

Já musím přiznat, že už hóóódně dlouho mě tak nikdo nevytočil , v té poslední fázi už jsme měl připravenou špičku nohy, že ho trošku osvítím brzdovkami, ale když jsme si uvědomil, že předtím už byl schopen jet téměř na krev a fulkontakt v plné rychlosti, tak jsem jenom sundal nohu z plynu a pomalu zpomaloval na povolených 80km/h. Pak zničeho nic prudce odbočil na výjezd ..... Tak mě nasral, že jsme ten squash potom úplně podělal :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.08  12:27

Kutil: Na ceske dalnici jet 130 a jeste k tomu na tempomat? To je snad to nejhorsi co muzes udelat..Co te k tomu proboha vedlo?Me se osvedcuje jizda v rozmezi 140-160km/h (tachometrovych) kdy nikoho nebrzdim a nemam pocit, ze by nekdo bezduvodne brzdil me.

DIM: Nejlepsi je pustit si nejake hezke POHODOVE raaadio, dat nohu z plynu, v klidu nabit brokovnici, dat nohu zpatky na plyn a zajet si nekam do obory vystrilet vztek do pernate zvere.
    Ulevi se ti, detem privezes bazanti pirka a manzelce maso na pecinku.

Uz jsem parkrat vazne premyslel, ze si na zadnim okne udelam interaktivni displej jako ma policie a v takovychto situacich chasnikovi za mnou poslu nejaky osobni vzkaz.
    Neda se to neke koupit?
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 08.10.08  12:01

Na to není pomoc, protože v provozu mu moc neujedeš a ppkud je to magor, tak se bude snažit ti to nandat, řekl bych, že to je komplex malého přirození a velkého ega. Jezdím občas s Transitem a protože vím co s tou dodávkou dělají různé rychlosti a potom následné dobrždění, tak zásadně nechávám velkou díru před dalším autem, ale některým volům to zkrátka nevysvětlíš.
    Možná bych doporučil vozit v autě klobouk a rukavice a nasadit v případě střetu s tímto jedincem a odrovnat jej maskováním.... pokud tedy v těchto módních doplňcích již nejezdíš ... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 08.10.08  11:05

Jsou 2 možnosti:

- buď zvolnit nebo si zajet na kafe a nechat ho jet
    - na to šlápnout a ujet mu

Včera jsem udělal podobnou zkušenost. Jel jsem po D8 a dojel jsem WV Transporter. Jel vlevo cca 120km/h a před ním i vedle něj volno. Tak jsem jel vlevo za ním a čekal. Nakonec uhnul vpravo a já jel. Nastavil jsem 130km/h na tempomatu a vrátil se do pravého. A on zase vlezl do levého. Pak se v mém pruhu objevil TIR a já jsem počítal, že přejedu do levého a TIR objedu. Jenže jakmile ten WV zmerčil TIR, začal přidávat a snad mě chtěl zablokovat, abych mu nenajel do levého a abych musel brzdit za TIR. Tak jsem na to šlápnul a protáhl se mezi TIR a WV, zařadil se do pravého a ubral na 130. A WV zase stále v levém a pokaždé přidal, když jsem se v pravém blížil k autu přede mnou. Nesnáším ty střelce, kteří najedou do levého a jedou v něm celou cestu.

V pondělí jsem jel z Brna tam těchto jezdců vlevo jsou mraky. Taky jsem viděl 3 kamióny předjíždějící se do kopce ve 3 pruzích, kamióny které přejížděli přes plnou čáru do levého atd.

V Praze na takové našli řešení. Po Praze jezdí auto s kamerou a foťákem a takovéhle neukázněné střelce natáčí a fotí, pak vytáhnou majáček a zastaví ho. V autě jsou uniformovaní policisté. Myslím, že je to jedinné řešení. Natáčet takové přestupky a pokutovat. A na dodávky bych namontoval omezovač rychlosti na 130km/h a u kamiónů na 100km/h.
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 08.10.08  10:14

« Komplexy......

Možná to tady tak úplně nepatří, ale včera jsem se setkal s takovým *, že si to snnad nemohu nechat pro sebe :

Na začátku čtyřproudové cesty jsem se - spěchajíce - zařadil do levého pruhu a dojel jsem VW Transporter ... Ten se zařadil doprava, ale pak se vedle mě snažil mě nenenechat se dostat před něj. Ona ta budka mu sice nestačila, takže jsem ho minul bez problémů, pak ale se přede mnou vlevo objevila další auta a já jsem zvolnil..... Ono se mu to však rozjelo ( tipuju tak na 170 ) , napřed jsem myslel , že to snad zezadu do mě našije, ale pokračoval v pravém pruhu, i když tam jelo další pomalé auto a aby mi dokázal, že mě prostě předjede, tak jel jako smyslů zbavený. Když byl konečně přede mnou, tak už byl ale taky těsně za autem před ním, začal na poslední chvíli v té rychlosti s tím krámem brzdit až gumy kvílely, všichni začal uhýbat na strany. Nakonec to ustál, zařadil se zpátky a v rychlosti cca 100 km/h se zařadil tak 10 cm za mně a tam se držel a držel .............

Kontrolní otázka : co teď ????
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 08.10.08  09:07

« Tempomat

Ahoj, měl bych dotaz k tempomatu. Mám v Mondeu na tempomatu 5 tlačítek. O (ON) a (OFF) vůbec nemluvím, ty jsou k ničemu. Pak zbývá SET(+), (-) a RES. Celý tempomat je spojený s autem pomocí 2 drátů, takže je to řešené buď multiplexem nebo má po stisku každé tlačítko jiný odpor a podle něj se volí funkce. Je to poněkud nespolehlivé. Neřešme konstrukci a to, že není tempomat podsvícený. Ve své podstatě vypadá jak amatérsky dodělaný. Mě spíče jde o funkci. Když ho chci použít, stisknu (ON) a když se zadaří, tak se tempomat zapne. Pak stisknu SET(+) a auto by mělo držet rychlost. Jenže někdy auto hodně zrychlí, pak hodně ubere a pak zase prudce zrychlí na původně navolenou rychlost. Když pak chci zpomalit a mačkám (-), tak auto zpomaluje velmi pomalu. Když ale tempomat vypnu zpomaluje rychle. Díky tomu je nutné při dojetí pomalejšího auta vždy tempomat vypnout, zapnout a nastavit nižší rychlost. Když jedu nastavenou rychlostí a přidám pro předjetí a pak plyn pustím, tak rychlost neklesne na navolenou rychlost, ale klesne tak 10-20km/h pod ní a pak auto prudce zrychlí aby dosáhlo nastavené rychlosti. Jezdil jsem s tempomaty v USA a takhle stupidně se nechovaly a vystačily a 2-3 tlačítky. Přitom tam většinou bylo ovládání mechanické, regulátor tahal za lanko plynu. U mého auta je ale plyn elektronický a tak by se měl chovat líp. Dnes mi dokonce tempomat uplně bláznivě zacvičil s motorem, jako když se u auta s mechanickým plynem prudce přidá a ubere a zase přidá a ubere. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 07.10.08  11:09

« Re: Nižšie teploty, nepravidelny chod a biely dym :)

RADEK1: Tuhost řízení u Mondea je v pohodě při jízdě po rovné silnici nebo po dálnici, ale ve městě a na křivolakých silničkách je opravdu posilovač slabý. Mám pocit, že je slabší jak u staršího Mondea a Fiesty. A určitě u starého WV Polo bez posilovače šlo za jízdy točit volantem snadněji.

Včera jsme jel z Břeclavi s Renault Grand Scenic a až na slabý motor 2.0 benzín cesta ubíhala velmi příjemně a vůbec mi volant nepřipadal přeposilovaný, naopak šlo velmi lehce korigovat směr jízdy. Horší už to bylo u brzd, jsou mnohem jedovatější jak u Mondea.

Krkovicka: Když jsem přesedl z Mondea do S-MAX, tak jsem si připadal jako v autobuse, velký výhled, středový tunel, obrovský prostor. Ale vadily mi dvojité sloupky vpředu, je přes ně blbě vidět a dlouhý čumák. Taky mi auto připadalo líně, ale asi je to tím, jak člověk sedí výš. Zkoušel jsem s S-MAX 2.0TDCI předjíždět kamión a motoru se nechtělo. Oproti 2.2TDCI to bylo hodně líné. Ale jednalo se o auto s najetými 20000km a nevím v jakém byl motor stavu. Co to topení? Stačí se auto ohřát? A co volant? Pokud vím, ta S-MAX má elektrický posilovač. Je progresivní? Je to rozdíl proti Mondeu?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.08  19:16

Kutil: je fakt, ze je to krava- hlavne do sirky. Nez jsem si zvykl spravne najizdet pri parkovani zadnim kolem k obrubniku, tak mi to chvili trvalo. Na a kdyz uz jsem si myslel, ze uz to mam v oku, tak jsem odrel dvere o leseni. Myslel jsem, ze tam mam jeste aspon 5cm :-)
    Jinak ten vyssi posaz mi vyhovuje kvuli vyhledu, ale na pedaly se mi slape hur nez v Mondeu, protoze mam dlouhe nohy a jsem tam tak divne naslapnuty. Rizeni super- Olina tahala za volant (na 18" pri stejne sirce pneu jako mam ted) v kazde koleji. Je fakt ze zpatky toho ted dostanu od kol min, ale porad jeste smyk citim prvne ve volantu a pak teprve v zadech. GrandScenicem prilezitostne jezdim taky a proti Smaxu je to o dost mekci a mensi.Ve vysledku je ovsem Renaultem jizda po meste pohodlnejsi-smax se dost natrasa v pricnem smeru.Co se tyka zrychleni, tak se necitim brzdou provozu a predjizdim (vlastne i jezdim) tak jako predtim. Myslim, ze na dalnicni presuny bych jen tezko hledal konkurenta v prijemnosti cestovani.

impaler: mala Krkovicka mi uzira tlacenku ve spizi. A to jsou ji teprve 3.5 mesice. Nalicil jsem tam past, tak uvidime, kdy se chytne, potvurka.

• « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 03.10.08  17:37

to kutil: ta tuhost řízení je právě jeden z důvodů proč se mondo tak dobře řídí. žádná přeposilovanost ala WV, či Kia.Jezdil jsem teď se Ceedem 1,6 crdi a docela dobrý až na to řízení . pokud ti vadí tuhost řízení tak to jsi opravdu s mondeem šlápl vedle
  • 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 03.10.08  09:39

« Krkovickova recenze

Krkovicka: ta recenze je dobra jak cip. :-)

Jak prospiva mala Krkovicka?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 03.10.08  09:30

Krkovicka: V ČR se S-MAX prodává s motory 1.8TDCI 92kW/3700ot 320Nm/1800ot a 2.0TDCI 103kW/4000ot 320Nm/2000ot. V Německu se prodává 2.0TDCI 96kW a 103kW. Jezdil jsem jak s 1.8 tak s 2.0 a pokud se motor točil do 2500ot, tak se to chovalo úplně stejně, akorát se 1.8 rychleji ohřívala a byla tižší.

Občas si říkám, že jsem měl koupit S-MAX, protože mi chybí u Mondea větší kufr a vyšší posez, ale nedokážu si představit jezdit s takovou bednou, hlavně zrychlení horší o 25% nic moc. Taky když vidím jak dlouho se Mondeo ohřívá, tak si nedokážu představit, za jak dlouho se vyhřeje S-MAX. U Mondea mi jde ztuha volant, u S-MAX je s el. posilovačem. Je to lepší, jde to víc zlehka? Občas jezdím s Renault Grand Scenic a tam jde teda volant úplně skvěle, dá se ovládat jedním prstem. :-)

Kolik platíte za garanční prohlídku ve značkovém servisu?
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 02.10.08  18:23

« Re: automat

kutil:

na popojizdeni v kolone super, ve stavu kdy je clovek utahanej a je rad ze drzi volant super, me to vyhovuje a k razeni jit zpet nechci.
    Ale nedoporucil bych to cloveku co rad jezdi drave a dynamicky. Orezava to totiz veskere kopance, jezdi a zrychluje to tak rovnomerne, neco jako vlak nebo metro.
    Radit se da i manualne, ale porad je to poloautomat, podtocit se to nenecha a podradi si to samo
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.08  17:03

Ja jsem v 1.8 nejel a ani bych nad ni neuvazoval. Tusim ze uz se stejne neprodava. Me to tahne uz od 1600ot, pod tim je fakt mrtvo.
    Spotreba osciluje kolem 7l a jezdim stejne jako predtim.Pri klidne jizde 5.5l, pri dalnicnich rychlostech do 8l.

Olinu stale sedlam - zustala v rodine a tak mam srovnani temer bezprostredni, jelikoz obcas ta auta stridam. Tonik je krabice, Olina je placka.
    Vice zkusenosti je v recenzi. Napsal jsem tam uplne vsechno..
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 02.10.08  15:47

Za kolik ti jezdí ten S-MAX 2.0TDI? Když jsem o něm uvažoval, tak mi tvrdili, že S-MAX s 1.8TDCI jezdí za 5,9 ale 2.0TDCI jezdí za 7,5 a pokud se motor netočí (1500-2500), tak oba táhnou stejně, spíše ta 1.8 začíná táhnout už při 1600ot a 2.0 až při 2000ot.

A pokud jde o nízkou spotřebu, tak třeba Renault Megane 1.5dCi 73kW kombi jezdí za 4,6litru, zrychlení za 13sec a maximálka 178km/h s tím, že i při 160km/h není nijak moc žravý.

Ale ty EMISE, snaha snížit hlučnost a PDF tu spotřebu fakt hodně zvedá. Přitom ty TDI byly hlučné jen na volnoběh, při jízdě byly tišší jak 2.0TDI.

Jak se ti jezdí s S-MAX v porovnání s Olinou? Myslím celkově i v otázce výkonu, spotřeby, výhledu, předjíždění, topení a ventilace atd. Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 02.10.08  14:56

Holt common rail a snaha o emise dělá svoje. Já se spotřebou víceméně PP vždy o 0,5l optimista. Jinak okol 7l na 100km, když se courám. Navíc teď porovnávám nového Transita co jsem pořídil - předchozí 2,0 TDI 55kW spotřeba v našem režimu okolo 8,0 l +- , nový 2,2TDCI 63kW spotřeba 9,1 +- ve stejném režimu-pravda je to syrový a vyšší bouda, ale i dle VTP je tam rozdíl 1,7 l na 100 km, takže zkrátka je to tak jak píši výše. Pryč jsou doby kdy O1 TDI 66 kW jezdilo za 4l. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.08  14:13

Hosi nechce se mi tomu verit, ale 2.0 PSA-Ford, co mam v Smaxu zere stejne jako 2.2 v Oline. A to navzdory 200kg hmotnostnimu handicapu a velke celni plose. Na volnobeh klid, pri plnem plynu hlucnejsi, ale jinak vyrovnany chod a rychle reakce na plyn. Kour z vyfuku jsem jeste nevidel (mam DPF) a to ani pri plne zatezi nebo studenem startu.
    Pokrok nezastavis..

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 02.10.08  13:19

Ono ale po zajetí se to hodně zlepšilo, pamatuji u té původní 2,0 to bylo taky zpočátku pořád kolem 8 l/100 km
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 02.10.08  12:08

DIM: Stříbrné lišty na dveřích (dolní strana okna) a jsou i u zadního okna. Jedná se čistě o okrasný prvek, který je nacvaknutý na dveřích.

A pokud jde o spotřebu, tak má soused Mondeo kombi z roku 2008 2.0TDCI a je vyděšenej ze spotřeby, pohybuje se mezi 7,5-8litry. Přecházel z Renault Megane kombi 1.5dCi, kde jezdil za 4,5-5,5litru.
  • « 00 Reagovat !

foto Ingister2

Ingister2 02.10.08  11:52

Ja sa tiež málokedy dostanem pod 7,5 litra...
    Tá spotreba je trocha sklamaním, ale inak som tým asutom nadmieru spokojný..
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 02.10.08  10:48

Tak já si to zase jednou přepočítám, od kontrolky po kontrolku je to málokdy více než 700 km, tak až to doleju po vrch, ozvu se.......

Jaké lišty na Mondeu ?? Na okně jsou lišty ??
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…