FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 21.10.08 20:55
« Re: Mondeo x S-MAX
Asi před 2 měsíci jsem se rozhodoval úplně stejně. Mým favoritem byl S-max, ale když sem se s oběma auty svezl, tak vyhrálo Mondeo. Posez a pohodlí je v Mondeu výrazně lepší ;-)
Pokud jde o komouše- za komoušů se žilo líp jenom komoušům a nefachčenkům, který akorát chlastali a chodili po schůzích :-( -
DIM 21.10.08 11:19
Hmh, komunisty :-) to by ale žádné auto větší než Fabia Combi pro náš poctivě pracující proletariát na "trhu" nebylo !!! A pěkně s jedním motorem, a max 40 koňmi, to ale v provedení RSX, vyloženě pro sportovní účely. A pak ještě nějaká ta Tatrovka šestsetněco , ale ne pro prostý lid....
Smax nebo Mondeo : proč všichni chtějí sedět v autě jako na židli v kině , výše než ostatní, kymácet se vysoko nad cestou ze strany na stranu a ohřívat případně ochlazovat velké množství vzduchu v interiéru ? O hmotnosti zbytečně použitého železa a aerodynamickém odporu ani nemluvím. To jsou podle mě výhody vysokých aut :-) A zapomněl jsem , jak jsou rychle na boku a nebo v kotrmelcích, když je někdo zboku popostrčí ...... Toš tak :-) -
superkutil 20.10.08 16:13
Krkovicka: No, stačí se podívat na poslední volby. Lidi volí buď komunisty protože se jim za nich žilo lépe a nebo volí ČSSD, protože jim dobře umí namazat med kolem huby. No ale občas volí i někoho jiného, protože ani neumí správně vyplnit volební lístek (jen ve středočeském kraji přes 10000 voličů).
Co se týče tvého názoru na S-MAX, ten znám, tvoje recenze na moje.auto.cz mluví za vše. ;-) -
superkutil 20.10.08 12:48
« Mondeo x S-MAX
Ahoj, pokud by jste se rozhodovali mezi Mondeem a S-MAXem za stejnou cenu, co by jste volili? Myslel jsme si, že S-MAX bude velkým hitem, ale co mluvím s lidmi, tak si jich hodně kupuje raději Mondea. nevím zda to způsobuje nižší cena Mondea nebo velikost S-MAXe. -
cja 20.10.08 07:55
« Re: no vida
Pacias: tohle odchází z firmy, je to výměna za nové Titanium S a chtěj to ihned, takže to těžko počká, mě to nabízeli taky, ale mě chybí doplatit rok a nechce se mi do auta, které má víc za sebou než to moje :-) , můžu ti dát kontakt na dealera Fordu, který to zařizuje, ale pochybuji, že by čekali do března - o tyhle verze je zájem, samo je to o penězích, při dobré ceně je to hned pryč - www.autoactivity.cz - zkus jim zavolat a zeptat se jich přímo na tohle auto, na svých stránkách ho ani nenabízí -
pacias 19.10.08 20:29
« Re: no vida
jasne zajem je ale ja si vetsi cast na auto setrim a proto ze predpokladam ze kupim auto z nemecka tak shanim eura velice levne a vschny penize jsou tedy eura.no ale neni takovy problem vymnenit je na koruny tak posli kdyztak nejaky info a foto na email dik ale auto budu kupovat az tak v breznu peristiho roku -
superkutil 16.10.08 16:58
« Re: Rádio Ford Sony MP3
PepeCarrita: Jo, ty 1/2sec vstupy mi dělá také. Fordí rádia to nedělaly i když měly také AF.
Dong1: S tou CAN jsi mě dostal, to fakt nevím, jen si myslím, že Ford tak daleko nedorazil. Jen vidím, že když otočím klíčkem, tak se rádio zapne a po dobu startování se zase vypne a pak zapne. Myslím, že nezvládá to věčné zapínání a vypínání a procesor v rádiu se kousne.
-
Dong1 16.10.08 16:02
ja sem zapomnel dodat ze mam FoFoII a ne Mondeo :-)
Ale myslim ze i v Mondeu bude to radio pripojene na CAN (aspon podle toho, ze vypada uplne stejne). Me spis zarazi ten start pri zapnuti svetel :-) . Jinak u me to urcite neni poklesem napeti pri startu, protoze se nezapne ani kdyz pockam jen se zapnutym klickem...proste se musi otocit spinacem svetel. -
"-- skrytý --" 16.10.08 14:41
To mé Sony za 56t km při startu nikdy nezamrzlo. Je prakticky pořád zapnuté. Jen při rádiu občas na cca 1/2 sec. promluví jiná stanice. Přičítám to vyhledávání vysílače se silnějším signálem.
Co se týče nafty, leju pouze OMV a Benzinu, na ni motor jen přede stejně jako na rakouskou a německou. Po Schellu má motor (2.0 TDCi) takový "rachtavější a tvrdší" chod, stejně jako od jedné pumpy z jihu Itálie. Aditiva neleju z důvodu jako impaler. -
"-- skrytý --" 16.10.08 13:33
« Smola
Asi pred 2 hodinami som prisiel k autu a cakalo ma male prekvapenie. Celkom slusne osuchany pravy bok. Zadne a predne dvere, spatne zrkadlo odlomene, predný blatník tiez dostal svoje. Vynnik neznamy.
Auto je poistene ale aj tak to na nalade neprida.
-
superkutil 16.10.08 13:14
Dong1: Dík za info o rádiu, takže v tom nejsem sám. Teda nevím jak to tvoje, ale moje rádio není na CAN ještě připojené. Spíš to bude nějaký problém opakovaného zapnutí při startu (na start motoru se vypíná).
A co se týče auta, nepíšu že je skvělé, to znám lepší ale že po těch 50000km většina problémů vymizela (nebo že bych si zvykl :-O ) a velké a bezpečné je a motor je taky hodně dobrý a hlavně tichý! Ale skvělé určitě není, dobré to ano. >:D Hodně věcí se upravilo najetými km (asi potřebovalo celkově změknout) a hlavně motoricky po výměně EGR. Občas se sice objeví prapodivné vibrace na kolech, ale to už jsem si u Fordů zvykl a beru to jako image značky. Ale je třeba zajímavé srovnat Ford a Renault, obecně je Renault považován za větší plečku jak Ford, ale já třeba u Laguny nebo Grand Scenic nemám co vytknout a spolehlivost dobrá. -
Dong1 16.10.08 12:52
kutil: Sice nemam Sony (kdybych nemel skladovku, tak by 100% bylo), ale CD6000 a to mi zase obcas nenabehne. Musim zapnout svetla, pak se normalne rozjede (dobry figl ne? :-) ) Asi proste CAN bus obcas nenabehne jak ma :-/ ...ale s tim zamrzanim je to horsi (me staci jen zapnout svetla, coz stejne udelam).
...jo a taky sem se lehce divil, kdyz po tolika prispevcich o chybach Mondea napises jak je to skvele auto. :-) (ale pokud se to zlepsilo...)

A ted? akorat korupce, tunely a vsemocni podnikatele..No nema cenu se rozcilovat, ostatne na to jsou jina fora. Vsak se brzy karta obrati a zase nam bude dobre. Jiri na tom uz pracuje.
Do Smaxu dam kocarek bez skladani a jeste se mi tam vejde nakup.
Kdyz jedu s tchyni, tak ji muzu posadit do treti rady. To Mondeo neumi:)
Nicmene, kdo kouka po smaxu kouka obvykle po MPVckach a ne po kombicich, proto mi Kutiluv dotaz prijde trochu mimo.