FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 30.10.08 22:10
« Přídavné topení
Ahoj chlapi, nevíte zda se do Mondea dá dát přídavné topení na uhřev chladící kapaliny? Auto se mi ohřívá hodně pomalu a tak bych mu chtěl pomoct. Vím že některé TDCI mají elektrické přídavné topení pro ohřev vody v motoru, existuje něco takového pro Mondeo? -
superkutil 29.10.08 11:23
« Re: Přestala mi topit sedačka
V popisu opravy na techwebu je uvedeno: vyhřívací dečky jsou ve spodním sedáku dvě - jedna pod zadkem a druhá pod stehny a proto by mě zajímalo, zda může netopit jen jedna nebo zda jsou zapojené do série. Podle schéma jsou totiž do série, ale je tam uvedeno pouze jedno vytápění pro sedák a jedno pro opěradlo. Mě topí do zad někde v oblasti beder a potom pod zadkem, ale na stehna ne, tam je sedačka studená. Hele DIM v čem jezdíš, že nemáš sedačku pod stehny? To i ve Fiestě mám stehna na sedačce, akorát opěradlo mi končí někde uprostřed zad. :-) -
superkutil 27.10.08 21:14
Nevyhovuje mi, že vytápění zustane nastavené i po vypnutí napájení a po nastartování opět hřeje. S tím asi ic neudělám, co? Dnes jsem zjistil, že mi sedák i opěradlo u řidiče topí, ale část pod stehny netopí. To asi není dobře, že? Má topit všechno stejně nebo má každá část jinou teplotu? -
superkutil 27.10.08 11:26
No, rád bych věděl jak to je udělané než půjdu do servisu, abych věděl, jak moc mě krmí a pokud by to byl konektor nebo pojistka, tak abych si tu udělal sám.
Ono totiž jít do servisu znamená být minimálně jeden den bez auta a to je problém. Myslím, že by servisy měli zavést půjčování náhradního auta v případě opravy s tím, že v případě záruční opravy by to bylo zadarmo. Sice něco takového existuje, ale dost často auta nejsou a je to administrativně komplikované. :-)
A nebo to udělat jako to má Renault. Má něco co se jmenuje minute servis a ve své podstatě se tam dá dát auto na kratší dobu, člověk se objedná na konkrétní hodinu a oprava trvá třeba jen 30min. -
superkutil 27.10.08 09:00
« Přestala mi topit sedačka
Ahoj, nevíte někdo jak je to zapojené a zda je pro každou sedačku vlastní pojistka? Levá sedačka topí, ale pravá sice svítí LED na regulaci, ale sedačka je studená. To asi bude někde přerušené vytápění, že? Jak je to udělané, to je nějaký potah s topným vláknem? Znám vyhřívání z vytápění postelí a tam se používá odporový plochý pásek a ten se přelomit nedá. Co používá Ford za technologii, že se to může přerušit? To se musí pro výměnu vyndat a odstrojit sedačka? Díky za info. -
DIM 24.10.08 12:26
« Re: ESP přibržďuje kolo v zatáčce
A nedělá ti to taky i při lehkém brždění ? Mně odešel snímač ABS a to pak drncalo ABS při každém doteku brzdy ......mimochodem pěkně nepříjemné a nebezpečné, protože zastavení před semaforem se stávalo divokou loterií, brzdná dráha se i při jízdě krokem vůbec nedala odhadnout..... -
DIM 23.10.08 13:51
« Re: no jo
Přátelé, já jsem ještě státnicoval z Marxismu Leninismu a z dějin Mezinárodního dělnického hnutí !!! Já jsem na vojně sliboval věrnost KSČ a pracujícímu lidu a Sovětskému svazu!! ( Mimochodem to jsem ještě neodvolal, takže vlastně by si soudruzi za mnou mohli přijít, ať vezmu zbraň a jdu bránit komunismus ).
Já myslím, že jako dětem nám zase tak moc nescházelo, pokud nebyli rodiče zrovna v nemilosti, tak jsme měli, co jsme potřebovali ..... a především mě mnohem více zajímala Vlaďka , co měla takové pěkné, kulaté, a dala si na ně i šáhnout :-) Ono vůbec člověk vidí věci jinak ve 20 a jinak teď....Takže jsem rád, že jsem si tu zkušenost mohl taky prožít už dospělejší, takže opakuji : už nikdy .