FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 14.11.08  15:13

« Re: Raklamační podmínky Ford

Romik 2: S želví Power mi to taky za studena nepříjemně cukalo, zejména okolo 60.000km. řešil jsem to dokonce na servisce, také při 60 tkm. když jsem posléze párkrát natankoval normální naftu v DE, AT i v CZ, tak to zmizelo, s postupem doby se to usadilo...

Naopak mnou naposledy avizovaný problém s nouzovým režimem jsem prozatím posunul tak, že jsem natankoval právě Želví power... Zvuk motoru opět trochu zhrubnul, výkon stoupnul, a musím zaklepat na dřevo, 300 km v ostrém tempu bez ztráty květinky.

WinDiesel: Jak poznám, že mi před týdnem při servisce 80 tkm dali originál filtr, jak jsem požadoval? Dá se někam vlézt a kouknout, nebo mám rovnou udeřit na servis? Vím, že se to tu už probíralo včetně obrázků, ale můžu poprosit o odpověď?
    Díky,
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 14.11.08  14:56

romik2: zajeď do HALE, Praha 7, v 60000 km nebude problém. Oni ten vstřikovač nevymění, ale opraví, a takto snížené garanční nároky Ford akceptuje. Řeš to ale v Hale, nejlépe, jinde se budou cukat. V Hale to mají zmáknuté, oni jsou zároveň autorizovaný Ford i Delphi servis, to je důležité, s Fordem to mají takto domluvené.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 14.11.08  10:14

romik2: Na předchozí Mondeo jsem dostal 4letou záruku, protože někdo ve výrobě zapoměl dát do podběhu záslepku a auto se mi naplnilo vodou. Takže jsem řešil 4 roky záruční opravy a vždy je to o tom, že FMC musí opravu schválit jako garanční. Je proto nutné prokázat, že závada nevznikla běžným opotřebením, což je u staršího auta velmi těžké. Asi v 60tis.km bude těžké tvrdit, že je to výrobní vada, protože u TDCI odcházejí vstřiky více než u konkurence. Ale držím palce, je to o tom se nedat. Třeba prokázat, že jeden vstřik je na tom výrazně hůř jak ostatní. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 14.11.08  08:06

Zkušenost přímou nemám , ale jezdi až to klekne, tak to musí vyměnit, protože opotřebení není věc reklamovatelná, je třeba , aby to v záruce kleklo a pak to musí uvéct do stavu pojízdného. Jiná pomoc proti tomu není - zkušenost předchozího majitele mého auta - na záruku dělány 4 vstřiky - vždy po 2 ks.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.11.08  22:59

« Raklamační podmínky Ford

Mondeo, TDCi 96 kw, rok výroby 12/2006, najeto 60. tis., prodloužená záruka 3 roky. Auto za studena cuká při otáčkách kolem 1800, při stání na volnoběh se skoro otřásá, nepravidelně. Po zahřátí cukání trochu ustoupí, ale zcela nepřestane. Zřetelné při aktivaci tempomatu, např.: na 4 r. stupeň. Samozřejmě asi vstřik, jak zde již bylo několikrát probíráno. Dále drnčení z motorového prostoru po nastartování na volnoběh, po zahřátí drnčení částečně poleví, nicméně trvá. Jak správně postupovat při reklamaci a jak chápat formulaci FMC, "bežné opotřebení" v uvedené v záručních podmínkách. Máte někdo zkušenost s reklamací jednoho vstřiku v záruce při najetých 60. tis. km? Tankuji skoro výhradně Shell VPower diesel.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 13.11.08  20:10

« Re: Tak se hlásím do klubu... Vstřiky? Čidlo? Bliká kontrolka žhavení

Janerad: Nemáš tlak v zásobníku - jak dupneš na plyn, čerpadlo nestíhá dodávat tlak.
    1 - nestíhá regulovat regulační ventil IMV
    2 - vstřikovače jsou opotřebené používáním špatné nafty (nemusíš o tom vědět) nebo používáním neoriginálních filtrů, případně dlouhou nevýměnou filtru.
    Neoriginální filtr (musí být DELPHI, žádný jiný) působí nejvíc problémů.
    Byly zkoumány napodobeniny, které byly vyrobeny z nesprávných materiálů, filtrovaly 15 až 140 krát hůře (propouštěly částice nečistot), neodlučovaly vodu (největší hřích).
    Filtry Delphi mají patentovaný "zimní" vyhřívaný okruh paliva, který zabrání ucpání filtru voskem z letní nafty, napodobeniny tento patent neobsahují a nesmí obsahovat.
    Aditivum má mnohem menší vliv na životnost vstřikovacího systému než filtr paliva.
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 13.11.08  19:00

Já bych natankoval benzinu verve a do toho šoupl čistič vstřikovačů. nedávno jsem měl po nastartování kolísavý volnoběh. serv. technik mi poradil čistič vstřiků. zprvu jsem myslel,že se mě chce jen tak zbavit,ale poslechl jsem. dal ho tam vyjel celou nádrž do další více VIFu a do třetice zase čistič. nevím jestli to bylo tím ale od této léčebné kůry je volnoběh klidný. po cca 5 nádržích ho tam dám zase ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 13.11.08  18:42

no tankovani v shellu te vytrhne, sice dle rozboru nemaj to palivo aditivovany jak tvrdej ale prej x jinejch parametru ktery se zrovna netestovali maj ale dobry..
    To spis jed natankovat kamkoliv do nemecka, tam je mazivost nafty dvojnasobna :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 13.11.08  18:03

Oficialni rada servisniho technika Fordu zni: Natankujte u Shellu nebo u Benziny. Muze to byt palivem. Pokud to nepomuze, musite holt na diagnostiku...
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 13.11.08  17:16

janerad: Může to být cokoliv v palivovém systému. Pro přesnější diagnostiku musíš do servisu. Já to měl v létě za polárním kruhem, auto mi selhalo 14x a byl to vadný EGR ventil. Prý celkem často odcházejí po 40tis.km. Také to bylo po 40000km kontrole. Docela jsem servis proklínal, že EGR nevyměnili, protože zůstat s autem v pustině, kde je nebližší servis Ford 800km není zrovna výhra. Navíc když jsem našel servs, tak nevěděli co s tím, prodávají se tam totiž až Mondea od roku 2007.

A co se týče zvuků, tak mimo start a dobu než se ohřeje je to dobrý. Ale při startu je to jak když zachrastíš s plechovkou plnou šroubů a než se ohřeje, tak je to jak drnčení uvolněného plechu. Ale je to prý problém nějakých kladek a řemenice. Po ohřátí to zmizí.
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 13.11.08  13:49

janerad:
    tipnul bych si, ze je to nouzovej rezim a vyvolanej treba ventilem cerpadla.
    Zvuky z tohohle motoru je lepsi neposlouchat, jezdit s trochu otevrenym oknem nebo mit pusteny radio, v zime se to da prekryt bohuzel jen radiem :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 12.11.08  20:50

« Re: Zasekávání autorádia

K rádiu mám připojenou originál BT HF od Nokie. Zasekávání se dělo i před montáží HF. A protože byly problémy s propojením HF s rádiem (stejnosměrná složka), tak mi nakonec u Sony (ElviaPro) udělali galvanické oddělení rádia a HF. Naopak když začnu telefonovat, tak to dokáže rádio probudit.
  • 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 12.11.08  19:45

« Tak se hlásím do klubu... Vstřiky? Čidlo? Bliká kontrolka žhavení

Po opravdu důkladném zahřátí motoru (hodina jízdy 150 km/h) v plném zátahu sebou auto cukne, začne blikat kontrolka žhavení, motor nejde nad 2.500 ot/min. Začalo to týden po servisce 80.000 km, z čistého nebe, bez varování. Po restartu je to chvíli OK, pak to samé. Žádné známky nepravidelného chodu motoru, žádný kouř, žádné problémy se startováním. Zatím jsem neměl čas jet do servisu. Můžu poprosit o názory zkušenějších? Co dělat? Nějaké rady? Díky předem, ... Pocitově jsem hned po servisce měl dojem, že slyším nějaké nové podivné zvuky šumy ruchy - (takové tichoučké skřípání tření přidírání), ale nevěnoval jsem tomu pozornost.
  • « 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 12.11.08  19:22

« Re: Zasekávání autorádia

A používáš BT handsfree? Se starou N6230i to bylo jakz takz, ale s N65 mivam problemy - ale spise mi mrzne telefon, nez radio :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.08  20:43

« Re: Hleda se Olina

cja+Dong1: jsem schizofrenik a ve virtualnim svete ziju v mnoha podobach..
    Oni ti kluci na autorevue taky treba pomuzou hledat:) Jsou to vsechno zavodnici a sikulove!
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 11.11.08  15:42

cja: To me samo taky napadlo :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 11.11.08  15:05

« Re: hagusy

A co tohle [odkaz] ? Mám HAKR 8let a v pohodě. Akorát, že byl na Mondeo MKII a MKIII má úplně jiné hagusy i jejich vzdálenost. A protože vozím jak kola, tak box, tak katamaran, tak jsem měl příčníky 3 sady.

A co se týče cen, tak jen jde o to, kolik jsou Češi ochotný zaplatit. Systém nabídka/poptávka. A když vidím, jak rodiče kamarádů a kamarádek mých dětí nevědí co s penězma dělat, tak se cenám vůbec nedivím. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.11.08  14:38

Hope: mě tvrdili, že na každý hagus je jiná patka, což jsem neprověřoval, no a ty 3,5 tisíce jsem usmlouval ze 4,5,- - přímo od Thule to bylo ještě horší, ale je to už 2 roky
    nákupům přes net zatím moc nedůvěřuji, ještě pořád ta solidnost není ideální, i když kamenný obchod taky není vždy 100%,
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.11.08  14:33

Dong1: to bude asi Krkovičkův švagr a pokud né tak máme v ČR dvě ST bez xenonů, a to už by byla moooc velká náhoda - ....já jsem mimo - já mám xenony >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.08  14:19

Oni se ty ceny jednou možná zprůměrují. U Thule jsem nepochopil, proč mají v CZ příčníky přirážku 100%, ale držáky kol jsou v CZ mírně levnější. Stejný výrobce, stejný prodejce.

Teď jsem kupoval přes ebay z Thaivanu věc za 1USD a platil 14USD poštovné. Kdyby nebyly problémy s dopravou a zárukou, asi bych v CZ kupoval jenom potraviny a naftu.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…